μεταψυχωσικο χαος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

μεταψυχωσικο χαος

καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα καποιες πληροφοριες/συμβουλες
    Ειχα οξυ ψυχωσικο επισοδειο τον νοεμβριο.μπορει να ηταν και πολλα μαζεμενα γιατι αλλες φορες νομιζα οτι οι πραξεις μου ειχαν επιρροη στον κοσμο ας πουμε κατεβαινε η τιμη μετοχης του φυσικου αεριου και νομιζα οτι το εκανα εγω νομιζα οτι θα γινει παγκοσμια οικονομικη κριση και θα υπαρξει μεταφορα πλουτου και θα γινομουν ζαμπλουτος αλλες φορες οταν εβγαινα εξω νομιζα οτι με παρακολουθουν οτι μου δηλητηριαζουν τα τσιγαρα με ηρωινη νομιζα οτι ο κοσμος καιγοταν και πολλα αλλα τρελα...να μην μακρυγωρω εκανα καβγαδες με τους γονεις μου και μια φορα που νομιζα οτι ημουν δαιμονισμενος κουνιομουν περα δωθε και φωναζα τι μου συμβαινει τοτε οι γονεις μου με πηγαν στο νοσοκομειο μετα απο 3 μερες που ημουν αυπνος μιλησα με ψυχιατρους δεν θυμαμαι ακριβως τι τους ελεγα αλλα νοσηλευτικα για 1 μηνα.Τα φαρμακα δεν αργησαν να δρασουν και με κουμπωσαν με ηρεμιστικα και επεσα ξερος μετα στο νοσοκομειο ειχα τα λεγομενα delusions of grandeur οπου νομιζα οτι οι αλλοι ασθενεις κατι εχουν να κανουν με μενα οτι μιλανε για μενα και οτι ημουν ανωτερος απο αυτους.μου πηρε μερικες μερες να καταλαβω που βρισκομαι αλλα το καταλαβα εν τελη.τελος παντων μετα απο ενα μηνα ολες οι παραλογες ιδεες μου ειχαν υποχωρισει και δεν ειχα πια τιποτα ετσι πηρα εξιτηριο.τωρα ομως 5 μηνες μετα δεν απολαμβανω την ζωη εχω παρει βαρος απο τα διαολια που με εχουν δωσει και η αυτοπεποιθηση μου ειναι στα χαμηλοτερα της πριν την ψυχωση απολαμβανα την ζωη εβγαινα εξω με τους φιλους μου περναγαμε ωραια.τωρα δεν απολαμβανω τιποτα και οταν βγαινω εξω νοιωθω περιεργα δεν μπορω να μιλησω με την ιδια ευραδεια οπως πριν και αναρωτιεμαι μηπως περνουσα μανιακο επισοδειο βαριεμαι παρα πολυ την ζωη τωρα ειναι λες και ειμαι 80 χρονων και ειμαι μονο 20 ειχε κανεις παρομοια συμτωματα τωρα παιρνω 10 abilify και εχω σκοπο να το κοψω χωρις να το ξερει ο γιατρος μηπως βρω ανακουφηση ετσι και αλλιως αυτες οι θεραπιες ειναι στο περιπου απτο νοσοκομειο μ ειπαν 6 μηνες ο ψυχιατρος μου θελει παραπανω.λετε αυτην την απαθεια για ζωη να την κανουν τα φαρμακα η ετσι θα ειναι η υπολοιπη ζωη μου??Ευχαριστω εκ των προταιρων και καλως σας βρηκα

Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by Dimaras2011 View Post
    καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα καποιες πληροφοριες/συμβουλες
    Ειχα οξυ ψυχωσικο επισοδειο τον νοεμβριο.μπορει να ηταν και πολλα μαζεμενα γιατι αλλες φορες νομιζα οτι οι πραξεις μου ειχαν επιρροη στον κοσμο ας πουμε κατεβαινε η τιμη μετοχης του φυσικου αεριου και νομιζα οτι το εκανα εγω νομιζα οτι θα γινει παγκοσμια οικονομικη κριση και θα υπαρξει μεταφορα πλουτου και θα γινομουν ζαμπλουτος αλλες φορες οταν εβγαινα εξω νομιζα οτι με παρακολουθουν οτι μου δηλητηριαζουν τα τσιγαρα με ηρωινη νομιζα οτι ο κοσμος καιγοταν και πολλα αλλα τρελα...να μην μακρυγωρω εκανα καβγαδες με τους γονεις μου και μια φορα που νομιζα οτι ημουν δαιμονισμενος κουνιομουν περα δωθε και φωναζα τι μου συμβαινει τοτε οι γονεις μου με πηγαν στο νοσοκομειο μετα απο 3 μερες που ημουν αυπνος μιλησα με ψυχιατρους δεν θυμαμαι ακριβως τι τους ελεγα αλλα νοσηλευτικα για 1 μηνα.Τα φαρμακα δεν αργησαν να δρασουν και με κουμπωσαν με ηρεμιστικα και επεσα ξερος μετα στο νοσοκομειο ειχα τα λεγομενα delusions of grandeur οπου νομιζα οτι οι αλλοι ασθενεις κατι εχουν να κανουν με μενα οτι μιλανε για μενα και οτι ημουν ανωτερος απο αυτους.μου πηρε μερικες μερες να καταλαβω που βρισκομαι αλλα το καταλαβα εν τελη.τελος παντων μετα απο ενα μηνα ολες οι παραλογες ιδεες μου ειχαν υποχωρισει και δεν ειχα πια τιποτα ετσι πηρα εξιτηριο.τωρα ομως 5 μηνες μετα δεν απολαμβανω την ζωη εχω παρει βαρος απο τα διαολια που με εχουν δωσει και η αυτοπεποιθηση μου ειναι στα χαμηλοτερα της πριν την ψυχωση απολαμβανα την ζωη εβγαινα εξω με τους φιλους μου περναγαμε ωραια.τωρα δεν απολαμβανω τιποτα και οταν βγαινω εξω νοιωθω περιεργα δεν μπορω να μιλησω με την ιδια ευραδεια οπως πριν και αναρωτιεμαι μηπως περνουσα μανιακο επισοδειο βαριεμαι παρα πολυ την ζωη τωρα ειναι λες και ειμαι 80 χρονων και ειμαι μονο 20 ειχε κανεις παρομοια συμτωματα τωρα παιρνω 10 abilify και εχω σκοπο να το κοψω χωρις να το ξερει ο γιατρος μηπως βρω ανακουφηση ετσι και αλλιως αυτες οι θεραπιες ειναι στο περιπου απτο νοσοκομειο μ ειπαν 6 μηνες ο ψυχιατρος μου θελει παραπανω.λετε αυτην την απαθεια για ζωη να την κανουν τα φαρμακα η ετσι θα ειναι η υπολοιπη ζωη μου??Ευχαριστω εκ των προταιρων και καλως σας βρηκα
    καλως ηλθες στο φορουμ.την ψυχωση την εβγαλες ξαφνικα?θελω να πω ειχες χρονιο στρες και την εβγαλες ή το παθες απο ουσιες?ετσι και γω στην ιδια ηλικια με σενα παρουσιασα ψυχωση ειμαι 30 και την ψυχωση την επαθα στα 20.κοιταξε ο χρονος της αναρρωσης ειναι μακρυς δρομος θα σε συμβουλευα ναμην εκοβες την αγωγη σου γιατι θα γινεις χειροτερα απο πριν.

εγω σκεψου με ψυχωση και ληψη αγωγης που δεν την εχω κοψει ποτε εδω και δεκα χρονια εβγαλα στρατο,μεταπτυχιακο,σχολη,� �κανα διαφορες δουλειες.και μη στεναχωριεσαι μπορει τωρα να νιωθεις αυτη την ανηδονια και αυτο οφειλεται στο οτι εισαι φρεσκος σε αυτη την ασθενεια με τη παροδο του χρονου και την παραλληλη ληψη της αγωγης ολο θα καλυτερευεις και θα ανακτησεις την χαρα παλι.

και γω οταν επαθα ψυχωση μπορει να μου ειχαν φυγει οι παραλογες ιδεες στους πρωτους δυο μηνες αλλα ειχα ανηδονια,απαθεια,ελλειψη ερωτικου κινητρου μετα απο 4 χρονια μου ειχαν φυγει σε μεγαλο βαθμο και τωρα και ερωτικο ενδιαφερον εχω και ας ειμαι 30 και απολαμβανω τις στιγμες της ζωης καλυτερα απο τον πρωτο καιρο.ουτε κιλα εχω βαλει μονο 7 κιλα εβαλα εκ των οποιων τα 5 κιλα τα εβαλα με αντικαταθλιπτικο.

μην παρεις ποτε το ζυπρεξα γιατι αυτο παχαινει παρα πολυ και κανει ενα αδυνατο χοντρο τα υπολοιπα αντιψυχωτικα δεν παχαινουν τοσο

Mrgilleas
    Guest
    σκεψου και γω ειχα βγει με φιλους για ποτο μετα την κριση που επαθα στα 20 μου χρονια οπως εσυ.λιγο καιρο μετα δηλαδη μεσα στο χρονο που επαθα την κριση και καθισα σε ενα μαγαζι με δυο φιλους που τον ενα ηξερα και με εκοψε μετα γιατι ημουν βαρετος και καθισαμε 3 ωρες και δεν ειχα πει κουβεντα απλα καθομουν σαν αψυχο ον να βλεπει χαμενος στις σκεψεις του.σε πληροφορω απο τοτε που δεν εκοψα ποτε την αγωγη εχω λεγειν και μιλαω αρκετα περισσοτερο απο τοτε και γνωρισα και κοπελες για σχεση.

οποτε να παιρνεις παραδειγμα και απο μενα που στην ιδια ηλικια με σενα εμφανισα την ψυχωση και τωρα ειμαι σε αρκετα καλο επιπεδο θελω και αλλο για να ειμαι σε τελειο οπως να μπορω να μεινω τελειως μονος μου σε σπιτι.αν το καταφερω και αυτο και μαγειρευω,σιδερωνω σκουπιζω και καθαριζω θα εχω αγγιξει το απολυτο 100% της λειτουργικοτητας.θα το επιχειρησω καποια στιγμη...

Junior Member
    εκανα χασις μικρος αλλα οχι πολυ να εκανα μια φορα τον μηνα και πολυ λεω.ναι ξαφνικα την εβγαλα αλλα πριν ειχα τεραστεια αυτοπεποιθηση και απολαμβανα την ζωη.τωρα εχω ερωτικο κινητρο αλλα πως να το πω οταν βγαινω εξω με τους φιλους μου νοιωθω καπως περιεργα ειναι εξουθενωτικο εκει που μπορουσα να καθομαι 5 ωρες και να μιλαω τωρα παιρνουν μια δυο και θελω να φυγω.επισης εχω παρατηρησει οτι δεν μπορω να προσφερω και πολλα πραγματα στην συζητηση ειναι σαν μουδιασμενο το μυαλο μου και γενικα στο σπιτι δεν εχω τι να κανω καθομαι μπροστα απο το πσ και ακουω τραγουδια καπνιζοντας τα αθληματα εχουν χασει το ενδιαφερον τους.Η καλυτερη φραση να το περιγραψω ειναι λες και το μυαλο μου ειναι 80 χρονων και περιμενω να πεθανω

Junior Member
    ναι και εγω αυτο παθαινω μερικες φορες κοιταω το απειρο ενω δεν σκεφτομαι τιποτα η μπορει να σκεφτομαι τι εχω τωρα σχιζο διπολικη και τα δυο τι χαχαχα.το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι οτι δεν απολαμβανω τις μικρες χαρες στην ζωη βλεπω τους αλλους να γαλουν για ανουσια πραματα και νιωθω λες και ειμαι απο διαφορετικο πλανητη ειναι κολαση...

Mrgilleas
    Guest
    μη στεναχωριεσαι και γω αυτες τις σκεψεις εκανα τον πρωτο καιρο.δεν ειναι οτι εισαι 80 χρονων απλα θελει το χρονο του να περασει αυτη η ανηδονια,ελειψη συζητησης με το καιρο θα γινεσαι καλυτερα εισαι μονο 4 με 5 μηνες που επαθες αυτο το πραγμα λογικο ειναι θελεις το χρονο σου.

ελεγα και γω για μενα θα γινω ποτε ανθρωπος οφειλω να σου πω εως και τρεις μηνες μετα το επεισοδιο αδυνατουσα να συγκεντρωθω και να παρακολουθησω μια συζητηση δεν μπορουσα καθολου να συγκεντρωθω και ας επαιρνα φαρμακα με το καιρο μου εφυγε αυτο και τωρα αν με δεις στο δρομο δεν καταλαβαινεις οτι εχω περασει αυτη την ιστορια.ετσι θα γινει και με σενα με την προοπτικη να μην κοψεις την αγωγη και να μην ξαναπαρεις ουσιες.

προσωπικα δεν πηρα ποτε ουσιες αλλα το επαθα απο υπερβολικο στρες που ειχα το θεμα δεν εινα απο τι το παθαινεις αλλα τι κανεις μετα για να ελαχιστοποιησεις τα συμπτωματα και να εχεις μια καλη ζωη.δεν ειναι το τελος του κοσμου η ψυχωση υπαρχει ζωη και μετα απο αυτην.

σκεψου ποσοι εχουν ψυχολογικα προβληματα παγκοσμιως πασης φυσεως ψυχολογικων προβληματων δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν.ενδεικτικα να σου αναφερω μερικους διασημους με ψυχολογικα προβληματα.Σελενα γκομεζ νοσηλευτηκε για βαρια καταθλιψη,britney spears νοσηλευτηκε και αυτη σε ψυχιατρειο για συναισθηματικες διαταραχες,arrianna grade τραγουδιστρια εχει καταθλιψη και μετατραυματικο στρες,bebhe rexha αμερικανιδα τραγουδιστρια αλβανικης καταγωγης διαγνωστηκε με διπολικη διαταραχη,kathrin zeta jones διπολικη διαταραχη και ποσοι αλλοι διασημοι Ελληνες και ξενοι αλλα και κοινοι θνητοι με ψυχολογικα προβληματα.

μη στεναχωριεσαι υπαρχουν πολλοι που εχου θεματα ψυχολογικης φυσεως και οσο μεγαλωνουν οι ανθρωποι τα προβληματα μεγαλωνουν και γιγαντωνονται αλλιως εινα ενας 15χρονος που ειναι ανεμελος δεν πιεζεται για δουλεια και περναει καλα και αλλιως οταν ο ιδιος 15χρονος μεγαλωσει ,γινει ενηλικας και χωρισει με τη γυναικα του ενω εχει παιδια,χασει οικεγενειακο του προσωπο,πιεστει πολυ στη δουλεια,μπλεξει με τζογο αλκοολ,ουσιες,εχει οικομικα προβληματα κα δεν βρισκει απο πουθενα βοηθεια.

το αποτελεσμα ειναι να πεσει και αυτος ψυχολογικα θα πρεπει να εινα αρκετα ισχυρος για να αντεξει τις δυσκολες αυτες καταστασεις οποτε θα χει και αυτος ελλειψη ικανοποιησης μπορει να μην παθει ψυχωση αλλα και καταθλιψη να παθει δεν ειναι λιγο και αυτη μπορει να σε οδηγησει μεχρι και σε αυτοκαταστροφικες σκεψεις.

Αλλα μην πτοεισαι με το καιρο θα γινεσαι καλυτερα.ετσι και γω μετρουσα τον καιρο να περασει γρηγορα για να γινω πιο καλα πραγμα που εγινε

Junior Member
    ο γιατρος μου αρχιζει να μου μειωνει τα φαρμακα ουτος η αλλως οπωτε καποια στιγμη θα τα κοψω.τωρα για το επεισοδιο μου μπορει να επαιξε ρολο που ειχα ερωτευτει μια κοπελα εκεινο τον καιρο?δεν ειχα ξαναερωτευτει τοσο εντονα ποτε ξανα.οσο για την bebe rexha δεν το ηξερα.ενας απο τους αγαπημενους μου στιχους ειναι απο το last hurrah ειναι το im done with the heartache im done with the demons cant wait to be normal right after this weekend.μακαρι να ηθελα και εγω ενα σαββατοκυριακο να επανελθω στον παλιο μου εαυτο

Senior Member
    διμαρα σε διαβαζω και ειναι σαν να διαβαζω τον εαυτο μου..... μη κοψεις τα φαρμακα, αν τα κοψεις θα παθεις ξανα ψυχωτικο επισοδειο, θα παθει μεγαλυτερη ζημια ο εγκεφαλος σου και θα θες περισσοτερα φαρμακα........ εμενα μου πηρε 4 χρονια να φτιαξω και τωρα ειμαι 6 χρονια μετα το ψυχωτικο επεισοδιο και ειμαι καλα....

Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by Dimaras2011 View Post
    ο γιατρος μου αρχιζει να μου μειωνει τα φαρμακα ουτος η αλλως οπωτε καποια στιγμη θα τα κοψω.τωρα για το επεισοδιο μου μπορει να επαιξε ρολο που ειχα ερωτευτει μια κοπελα εκεινο τον καιρο?δεν ειχα ξαναερωτευτει τοσο εντονα ποτε ξανα.οσο για την bebe rexha δεν το ηξερα.ενας απο τους αγαπημενους μου στιχους ειναι απο το last hurrah ειναι το im done with the heartache im done with the demons cant wait to be normal right after this weekend.μακαρι να ηθελα και εγω ενα σαββατοκυριακο να επανελθω στον παλιο μου εαυτο
    να το αρθρο διαβασε το αν θελεις
    https://www.cnn.gr/style/psyxagogia/...liki-diataraxi

Mrgilleas
    Guest
    μιλαει για την bebe rexha το αρθρο που σου ανεβασα

Senior Member
    Τα φάρμακα με καμιά παναγιά μη τα κόψεις.
    Σε περιμένει ψυχιατρείο στα σίγουρα και κάθε επεισόδιο μειώνει την λειτουργικότητα μας και τις γνωστικές μας ικανότητες.
    Βρες έναν ψυχίατρο που να αναπτύξετε καλή σχέση και βρες ένα φάρμακο να σου ταιριάζει και να έχει όσο το δυνατόν τις λιγότερες παρενέργειες στην δόση συντήρησης.
    10 mg abilify στην ουσία είναι δόση συντήρησης.

Θέλει υπομονή η φάση. Δεν είναι να κόβεις τα φάρμακα όσο και να μοιάζει κόλαση. Θα δεις θα βελτιώνεσαι απλά είναι αργή διαδικασία. Κάθε χρόνο θα καθαρίζει από λίγο το μυαλό σου και θα επαναπροσδιορίζεις τους στόχους σου.
    ΑΠΛΑ ΜΗ ΤΑ ΚΌΨΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΠΆΝΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΉ ΓΙΑΤΡΟΎ ΟΙ ΜΕΙΏΣΕΙΣ.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Member
    dimaras ταυτιζομαι με οσα γραφεις. κι εγω ιδια φαση ειμαι. 20 χρονων, με αντιψυχωσικα και νιωθω ολο αυτο το κομματι της απαθειας που περιγραφεις. εχει κανα μηνα που νιωθω πιο καλα ομως οποτε ισως και να ναι στις αρχικες παρενεργειες των φαρμακων και να φεύγει μετα απο λιγο καιρο. γιατι δεν το συζητας με τον γιατρο σου?