Results 1 to 15 of 77
Thread: Βαλεριάνα
-
17-12-2008, 18:06 #1
Βαλεριάνα
Έχει δοκιμάσει κανείς;
Βασικά μου έδωσε ένας γνωστός εχθες 3 χαπάκια Lanes Quiet Life Φυτικό ηρεμιστικό 50 tabl, τα οποια απ οτι διαβασα, μισο να το παραθεσω
To Quiet Life είναι ένα απόλυτα φυσικό ηρεμιστικό που περιέχει τα πολύτιμα βότανα βαλεριάνα, λυκίσκο και πασσιφλόρα. Η βαλεριάνα έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει το χρόνο εισαγωγής στον ύπνο, ενώ ηρεμιστικές ιδιότητες έχουν και η πασσιφλόρα με το λυκίσκο που χαλαρώνουν με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, το Lanes Quiet Life περιέχει tiς Βιταμίνες Β1, Β2, Β3 του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για την υγεία του νευρικού συστήματος.To Lanes Quiet Life, χωρίς παρενέργειες, δεν προκαλεί εθισμό και βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας.
http://www.otc.gr/product_info.php?products_id=352
Μπορώ να πω οτι με ηρέμησε κ κοιμήθηκα σαν το 5αρη το stedon, αλλα με πολυ πιο βαρια διάθεση. Τωρα δεν ξέρω, αν εχει παρει κανεις ή αν όντως βοηθάει σε μεγαλύτερη χρήση. Κ αν ναι γιατι δεν το προτείνουν σαν φυσικό προιον κ μας δίνουν ηρεμιστικά που προκαλούν εξάρτηση;
- 17-12-2008, 19:14 #2
Το quiet life κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και γενικά κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα με βαλεριάνα.
Το γιατί δεν το προτείνουν....έλα μου ντε!.....που είναι ο AWE να πει για τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών? :)
Αρκετοί το έχουν βρει πολύ βοηθητικό, προσωπικά το προτείνω αρκετές φορές και βεβαίως δεν βλέπω το λόγο να παίρνει κανείς τα παραδοσιακά ηρεμιστικά με το καλημέρα σας ή και γενικότερα για να πω την αλήθεια, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και τα φυσικά προϊόντα χρειάζονται την κατάλληλη καθοδήγηση για τη χρήση τους. Και δεν υπάρχουν πολλοί κατάλληλα εκπαιδευμένοι για αυτό. Οπότε εκτός από την προκατάληψη υπάρχει και άγνοια σχετικά με τη δράση τους. Πάντως με το quiet life δεν νομίζω πως θα έχεις κανένα πρόβλημα και είναι πολύ θετικό το ότι ένιωσες πως είχε αποτέλεσμα.
17-12-2008, 19:29 #3
Originally posted by mstrouf
Βασικά μου έδωσε ένας γνωστός εχθες 3 χαπάκια Lanes Quiet Life Φυτικό ηρεμιστικό 50 tabl
εσυ οτι σου δινουν το κατεβαζεις κιολας???
Χωρις να ξερεις τι μπορει να σου προκαλεσει???
17-12-2008, 19:31 #4
marina38 σε ευχαριστώ που μου απάντησες, βέβαια θα ρωτήσω κ την ψυχ μου, αλλα προτιμώ να παίρνω quiet life παρα stedon όταν το χρειάζομαι. Διαβάζοντας επίσης στο βικιπαίδεια : Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται σαν υπνωτικό, αγχολυτικό και κατευναστικό, μιας και τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%C E%B1 μακάρι όταν χρειαστεί να το ξαναχρησιμοποιήσω να με πιάσει πάλι. Βέβαια απ\'οτι είδα υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα που περιέχουν βαλεριάνα, ακόμα κ το τσάι που μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις. Αυτό δεν γνωρίζω αμα πιάνει, δεν έχω διάθεση κ για δοκιμές, αλλα πραγματικά απόρησα γιατί να παίρνουμε κάτι που συνήθως έχει αρκετές παρενέργειες με μεγαλύτερη την εξάρτηση κατα την δική μου γνώμη, ενώ υπάρχει κάτι που δεν προκαλεί τιποτα (αυτό βέβαια εξαρταται φαντάζομαι απο την χρήση, όπως για το συγεκριμένο γράφει μέχρι 3 χαπάκια την ημέρα). δεν θελω να το προτείνω κ φοβόμουν να το γράψω, μηπως θεωρηθεί λάθος, αλλά απο την άλλη γέμισα απορίες.
17-12-2008, 19:32 #5
Originally posted by krino
Βασικά μου έδωσε ένας γνωστός εχθες 3 χαπάκια Lanes Quiet Life Φυτικό ηρεμιστικό 50 tabl
σε μάθαμε πλεον!
17-12-2008, 20:16 #6
\"Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)
Η ρίζα του φυτού, αν αποξηρανθεί προσεκτικά, (σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 40 βαθμών C), περιέχει ιριδοειδή μονοτερπένια (εποξυ-τριεστέρες) και βαλερινικό οξύ, που θεωρούνται υπεύθυνα για τη φαρμακολογική του δράση. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια διάφοροι ερευνητές έχουν αποδώσει σε διαφορετικά συστατικά την κατευναστική δράση του φυτού, καθώς εύκολα παράγονται μεταβολίτες που αξιολογούνται ανάλογα. Η δρόγη εξάλλου περιέχει και ένα πτητικό αιθέριο έλαιο, που σχετίζεται με τις ιδιότητες αυτές, χολίνη, αλκαλοειδή, φλαβονοειδή και στερόλες. Το βαλερινικό οξύ έχει μυοχαλαρωτική και σπασμολυτική δράση.
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως σαν κατευναστικό στην αϋπνία, το άγχος την ανησυχία, δυσκολία στο ξεκίνημα του ύπνου και τη νευρική υπερένταση.
Πρόσφατες φαρμακολογικές μελέτες έδειξαν ότι τα ενεργά συστατικά του φυτού «χρησιμοποιούν» τους ίδιους υποδοχείς με τα βαρβιτουρικά και τις βενζοδιαζεπίνες στον εγκέφαλο, αλλά σίγουρα με διαφορετικό τρόπο, αφού δεν παρουσιάζουν παρενέργειες, δηλαδή πρωινή υπνηλία και έλλειψη συγκέντρωσης.
Αν και κάποιες μελέτες υποστήριξαν ότι η βαλεριάνα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου κυρίως σε «φυσιολογικούς» ασθενείς και όχι τόσο σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα, άλλες μελέτες έδειξαν μια σαφή βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου (44% των ασθενών) και στη διάρκειά του (89% των ασθενών), και σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα αϋπνίας.
Πρέπει να γίνει μια σαφής διάκριση ανάμεσα στη χρήση της δρόγης υπό μορφή βάμματος ή τσαγιού, από αυτήν των απομονωμένων τριεστέρων που χρησιμοποιεί η φαρμακευτική βιομηχανία, όπως στην περίπτωση του φαρμάκου valmane που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, καθώς τα τελευταία χρησιμοποιούνται περισσότερο σαν ψυχοκινητικά, παρά σαν κατευναστικά φάρμακα. Αυτό οφείλεται στο ότι η βαλεριάνα με πολλαπλές επιδράσεις, λειτουργεί σαν εξισορροπιστικός παράγοντας στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα: κατευναστικά σε κατάσταση αναστάτωσης, διεγερτικά σε συνθήκες ακραίας κούρασης. Παρουσιάζει ακόμα ανιυπερτασική δράση, χαλαρώνει τον μυϊκό χιτώνα του γαστρεντερικού και διευκολύνει τη ροή της χολής.
Σαν ήπιο κατευναστικό, η βαλεριάνα πρέπει να λαμβάνεται 30-45 λεπτά πριν τον ύπνο.
Με τη μορφή αφεψήματος ξηρής ρίζας, σε δοσολογία 1-2γραμ. ανά φλιτζάνι, προσέχοντας την υπερβολική θέρμανση γιατί είναι πολύ πτητική.
Με τη μορφή βάμματος, μισό έως ένα κουταλάκι (4-6ml) διαλύεται σε λίγο νερό.
Θεωρείται γενικά ασφαλές φυτό, χωρίς τοξικότητα. Πρέπει να προστατεύεται με μεγάλη σπουδή από το φώς.\"
Η Βαλεριάνα με εχει βοηθησει εξαιρετικά. Ειναι πραγματικά δυνατό βότανο, έχει έντονη ηρεμιστική δράση και μου έχει χαρίσει, στιγμές ήρεμου και βαθύ ύπνου, χαλάρωση σε στιγμές διέγερσης.... Εχω βοηθηθεί πολύ.
Το έψαξα μόνη μου το θέμα και απευθύνθεηκα σε βοτανολόγους και πλήθος φαρμακοποιών σχετικά με την ορθή του χρήση ( γενικά η καθημερινή χρήση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών δεν ενδείκνυται, κυρίως λόγω της ψυχολογικής εξάρτησης που μπουρεί να προκληθεί αλλα και της απώλειας δράσης του βοτανιού στον οργανισμό. Οπότε διακόπτουμε για άλλοους δυο μήνες και συνεχίζουμε, αν το χρειαζόμαστε.
Αυτό δε που έχω παρατηρήσει είναι οτι τα αποτελέσμα΄τά της στον οργανισμό ξεπερνούν κατα πολυ τον χρόνο λήψης και εχουν μια πιο μακροπρόθεσμη επίδραση.
Εχω καταλήξει οτι το καλύτερο σκέυασμα βαλεριάνας ( καθαρή ρίζα βαλεριάνας)που έχω βρει είναι της solgar ( νομίζω , θα το τσεκαρω όταν παω σπίτι ).
Ειδα πολυ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απο αυτά τα χαζά κατα τη γνώμη μου quiet life....
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
17-12-2008, 20:24 #7
Τα σκευάσματα που γίνονται όπως το τσάι είναι συνήθως πιο ισχυρά. Μην νομίζεις ότι επειδή είναι φυτικό προϊόν δεν έχει αντενδείξεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, παρενέργειες, περιορισμούς στη χρήση. Για παράδειγμα, ούτε αλκοόλ, ούτε τα παραδοσιακά ηρεμιστικά-αγχολυτικά μπορείς να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα, ούτε σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ούτε αν έχεις προβλήματα στο συκώτι κλπ.
Το quiet life είναι γενικά αρκετά \'αθώο\' και ασφαλές, αλλά καλό θα ήταν να ζητήσεις καθοδήγηση από κάποιον γιατρό που έχει εμπειρία στη χρήση τέτοιων φυτικών προϊόντων. Κυκλοφορούν πάρα πολλά, κάποια δεν έχουν κανένα ουσιαστικό δραστικό συστατικό, κάποια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση τους.
Φυσικά συμμερίζομαι την απορία σου γιατί να παίρνουμε φάρμακα με πολύ περισσότερες παρενέργειες...αλλά είπαμε αφενός πολλοί δεν γνωρίζουν, αφετέρου συνήθως η δράση είναι πιο ήπια. Για την κατάθλιψη για παράδειγμα, ξέρεις πόσα μπορεί να κάνει κάποιος προτού καταφύγει στα αντικαταθλιπτικά?
17-12-2008, 20:29 #8
Originally posted by krino
σε μάθαμε πλεον!
δεν απαντησες στην ερωτηση....
αν και δεν ειχα καμια κακια αλλα οκ....
17-12-2008, 20:32 #9
Να προσθέσω τα εξής.
Δεν συνιστώ το valmane αλλά και το quiet life.
Ο λόγος προέρχεται απο την προσωπική μου εμπειρία.
Διαθέτω ενα εξαιρετικά ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Παρατηρώ οτι ακόμα και η κατανάλωση κάποιων τροφών επιδρά στα επίπεδα της ηρεμίας ή της νευρικότητάς μου.
Ετσι λοιπόν, παρατηρώντας, ειδα οτι
1. quiet life . Ειχε δυσμενεις επιπτώσεις στην διάθεσή μου. Καποιο συστατικό ή ο συνδυασμός του, ενδεχομένως δε το γεγονός οτι έχει και κάποια μέταλλα μέσα αν θυμάμαι καλά, μου είχαν προκαλέσει ψυχική δυσφορία. Επίσης η δράση του η ηρεμιστική δεν μου φάνηκε τόσο ισχυρή.
2. valmane. καλούτσικο, αλλα δεν συγκρίνεται με την καθαρή ρίζα βαλεριάνας της solgar που προμηθεύτηκα απο εξειδικευμένο μαγαζί, το \"Ζωή και Υγεία\" στην Τσιμισκή, στο ύψος της Γούναρη. Μπορεί να υπάρχει και στην Αθήνα...
Επίσης και το 1 και το 2, με οδήγησαν σε αυτό που λέει το παραπάνω κείμενο για την δράση καποιων μορφων του βοτάνου: ενεργοποίηση του νευρικού συντήματος και υπερδιέγερση, οταν ήμουν πολύ κουρασμένη, πραγμα το οποίο με εβαλε σε δυσφορία.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
17-12-2008, 20:34 #10
Μαρίνα, εχω πιει αλκοόλ ενω είχα παρει βαλεριάνα. Δεν το ήξερα οτι δεν ενδείκνυται ο συνδυασμός.....
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
17-12-2008, 20:59 #11
Εμ, γι\' αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από ειδικό :) Προσωπικά το ψάχνω πολύ και κάνω χίλιες ερωτήσεις, γιατί ναι μεν δεν παίρνω ούτε ντεπόν με ευκολία, αλλά και τα βότανα χρειάζονται προσοχή, π.χ. όπως είπες πιο πάνω χρειάζεται ένα διάστημα διακοπής. Πάντως με το αλκοόλ δεν συμβαίνει κάτι τραγικό (καλά, σαφώς εξαρτάται και από την ποσότητα), αλλά δεν ενδείκνυται γιατί εντείνει το αποτέλεσμα της βαλεριάνας, κατά συνέπεια και τις τυχόν παρενέργειες.
17-12-2008, 21:48 #12
ΜΑΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΧΑΠΙΟΥ Ή ΣΑΝ ΡΟΦΗΜΑ;ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΡΟΦΗΜΑ ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ
Υ.Γ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
17-12-2008, 21:54 #13
ναι διάβασα όλες τις σχετικές αντενδείξεις πριν δοκιμάσω κάτι τέτοιο, δεν είπαμε οτι θα γίνει κ τρόπος ζωής, εδώ αποφεύγω να παίρνω το stedon που μου το συνταγογραφεί η ψυχ μου. marina38 όχι δεν γνωρίζω τι υπάρχει για να αποφύγω τα αντικαταθλιπτικά, πιο πολύ θα μπερδευτώ νομίζω. όσο για το αλκοολ εξαρτάται απο τι παιρνεις σε ποια ποσότητα κ σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, 1 φορά θα σε πειράξει 10 όχι, γι αυτο καλύτερα να αποφεύγεται. κ krino για να σου απαντήσω, δεν κατεβάζω ότι μου δίνει ο καθένας, ο φίλος μου είναι κοινωνικός λειτουργός κ τα χρησιμοποιεί καμιά φορά ο ίδιος, μόνο κ μόνο να με αποτρέψει να πάρω στεντον κ παρενεργειες δεν εγραφαν οι οδηγίες, παρα μόνο αντενδείξεις, το πολύ που θα γινόταν ήταν να μην με έπιανε. εξάλλου κ τα στενον δεν τα παίρνω συνεχεια, μονο οταν πραγματικά επιβάλλεται. Θα προσπαθήσω να βρω weird την καθαρή ρίζα βαλεριάνας γιατι σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με τα τυποποιημένα σκευάσματα. Νομίζω είναι καθαρά το τι ταιριάζει στον οργανισμό απο εκεί κ πέρα κ σαφέστατα μακρια απο κάθε είδους κατάχρησ κ ποτε χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
17-12-2008, 21:58 #14
αλήθεια Ολα_ειναι_δανεικα βρωμάει τόσο πολύ; εσενα weird δεν σου βρώμαγε; υπαρχει διαφορά το τι ειδους βαλεριάνα παίρνεις γιατι γράφεις ρίζα βαλεριάνας της solgar ; εμένα μου βρωμάει κ το τσάι του βουνου, ας μην το επιχειρήσω τότε καλύτερα!
18-12-2008, 12:38 #15
Για τα αντικαταθλιπτικά το είπα γενικά, όχι ειδικά για εσένα, με την έννοια ότι για πολλές καταστάσεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι πλην των παραδοσιακών φαρμάκων. Αλλά όταν κανείς υποφέρει....είναι όπως και στο κρυολόγημα, αντί να ασχολείσαι με αιθέρια έλαια κλπ, παίρνεις ένα otrivin και τέλειωσε το μπούκωμα!... Αλλά βέβαια είναι καθαρά συμπτωματική αυτή η αντιμετώπιση, ενώ θα μπορούσε κανείς να προσφέρει μακροπρόθεσμη ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία των βλεννογόνων κλπ και πρόληψη.
Ολα_ειναι_δανεικα, για το ρόφημα...ε ναι όντως μυρίζει κάπως, μερικές φορές σου συστήνουν να το συνδυάζεις με κάτι άλλο, π.χ. μαντζουράνα για πιο ευχάριστη μυρωδιά. Τώρα βέβαια τα ροφήματα συνήθως είναι πιο δραστικά, αν κάποιος δεν τα μπορεί, τι να κάνουμε, χαπάκια :)
Fildena 100 mg: Powerful Treatment for Erectile Dysfunction...
05-05-2025, 07:23 in Αυτοεκτίμηση - Αυτοπεποίθηση