Results 16 to 30 of 77
Thread: Βαλεριάνα
-
18-12-2008, 13:04 #16
Originally posted by marina38
Εμ, γι\' αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από ειδικό :) Προσωπικά το ψάχνω πολύ και κάνω χίλιες ερωτήσεις, γιατί ναι μεν δεν παίρνω ούτε ντεπόν με ευκολία, αλλά και τα βότανα χρειάζονται προσοχή, π.χ. όπως είπες πιο πάνω χρειάζεται ένα διάστημα διακοπής. Πάντως με το αλκοόλ δεν συμβαίνει κάτι τραγικό (καλά, σαφώς εξαρτάται και από την ποσότητα), αλλά δεν ενδείκνυται γιατί εντείνει το αποτέλεσμα της βαλεριάνας, κατά συνέπεια και τις τυχόν παρενέργειες.
Παντως είχα ρωτήσει μια φαρμακοποιό και μου είπε \"μπορεις να πιεις ανετα, όχι όπως με τα χημικά ηρεμιστικά\".
Ωστόσο, οταν επινα, διαφορα πετρίεργα πράγματα γινόντουσαν... χεχε με ενα - δυο ποτηρακια κρασι, ειχα εντονη μεθη αλλα και υπνηλία.
Οποτε αρχισα να το προσεχω.
Διάστημα διακοπής απαραίτητο. Αυτό μου το τόνισαν όλοι.
Σ ευχαριστω Μαρινα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 18-12-2008, 13:09 #17
,strouf
η καθαρή ριζα της solgar είναι προσεγμένο σκεύασμα και δεν έχει μέταλλα, βιταμίνες ή αλλα χημικά συστατικά μέσα. Είναι καθαρή βαλεριάνα. Σίγουρα η αποτελεσματικότητά της είναι υψηλότερη απο οτι αλλο δοκίμασα. Φυσικά μιλώ για μένα, για εσενα μπορεί το quiet life να είναι εξίσου καλό. Ο κάθε οργανισμός έχει και τις ιδιομορφίες του :))
Όλα_ είναι_ δανεικά.
Νομίζω οτι το σκέυασμα ρίζας βαλεριάνας είναι σαν να έχει πιει δέκα τσάγια του βοτανιού μαζί, δηλαδή πιο δυνατό.
Η βαλεριάνα σαν φυτό έχει μια χαρακτηριστικά άσχημη και βαριά μυρουδιά.
Εγω οταν επαιρνα τα χαπια έκλεινα τη μύτη μου πρώτα!!!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
18-12-2008, 13:31 #18
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ;
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΠΙΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ;Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
19-12-2008, 10:00 #19
Υπάρχουν χάπια που έχουν σχεδόν ακατέργαστο μέσα το βοτάνι αν και σε συμπυκνωμένη μορφή, και είναι συσκευασμένα σε καψούλες... Αυτό με ρωτάς αν καταλαβα καλά.
Αυτά που χρησιμοποιώ εγω οταν το χρειάζομαι είναι της εταιρίας solgar.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-12-2008, 11:25 #20
Μαρακι εγω τα επαιρνα αυτα για τα νευρα μου...οταν εκλεγα ..οοολη μερα...και για τισ αιπνιεσ...ειναι πολυ απαλα...και δεν εθιζουν..
μακια...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
19-12-2008, 13:15 #21
Originally posted by weird
Υπάρχουν χάπια που έχουν σχεδόν ακατέργαστο μέσα το βοτάνι αν και σε συμπυκνωμένη μορφή, και είναι συσκευασμένα σε καψούλες... Αυτό με ρωτάς αν καταλαβα καλά.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.ΠΗΓΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ :)Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
28-12-2008, 02:18 #22
καλησπερα!
Βαλεριανα τσαι επινα καθε φορα που επρεπε να βγω απο το σπιτι και με επιανε πανικος!Ω ναι το περασα και αυτο.
Μπορω να πω οτι με βοηθουσε αρκετα σε σχεση με τις φορες που δεν επινα αλλα δεν θα ελεγα πως η συχνη του χρηση κανει θαυματα.
Την πρωτη φορα που το ειπια ξαφνικα ενιωσα απιστευτη εξαντληση και κοιμηθηκα απευθειας.Οι επομενες φορες απλως μου κατευναζαν το αγχος χωρις ομως να το εξαφανιζουν.
Για αρχη καλη ειναι.Πλεον κανω ομοιοπαθητικη και με εχει βοηθησει αρκετα μη σου πω με εχει θεραπευσει.
Φιλακια!
28-12-2008, 02:49 #23
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
30-12-2008, 20:30 #24
Τα quiet life τα έπαιρνα αρκετό καιρό τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου. Είδαμε αισθητή διαφορά στον ύπνο αλλά και στη νευρικότητα γενικότερα.
Λέω να εμπιστευθώ (για άλλη μια φορά :) ) τη Weird και να δοκιμάσω τα σκευάσματα της solgar
05-01-2009, 18:28 #25
Originally posted by zwgrafia
καλησπερα!
Βαλεριανα τσαι επινα καθε φορα που επρεπε να βγω απο το σπιτι και με επιανε πανικος!Ω ναι το περασα και αυτο.
Μπορω να πω οτι με βοηθουσε αρκετα σε σχεση με τις φορες που δεν επινα αλλα δεν θα ελεγα πως η συχνη του χρηση κανει θαυματα.
Την πρωτη φορα που το ειπια ξαφνικα ενιωσα απιστευτη εξαντληση και κοιμηθηκα απευθειας.Οι επομενες φορες απλως μου κατευναζαν το αγχος χωρις ομως να το εξαφανιζουν.
Για αρχη καλη ειναι.Πλεον κανω ομοιοπαθητικη και με εχει βοηθησει αρκετα μη σου πω με εχει θεραπευσει.
Φιλακια!
ετσι είναι.. ειναι απλα επιβοηθητικη η βαλεριάνα κι οχι η λυση στο πρόβλημα.
Κι εγω παλιότερα έκανα ομοιοπαθητική για ένα διάστημα 2 - 3 μηνών και με βοηθησε πολυ:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
05-01-2009, 18:29 #26
Originally posted by gus1973
Τα quiet life τα έπαιρνα αρκετό καιρό τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου. Είδαμε αισθητή διαφορά στον ύπνο αλλά και στη νευρικότητα γενικότερα.
Λέω να εμπιστευθώ (για άλλη μια φορά :) ) τη Weird και να δοκιμάσω τα σκευάσματα της solgar
Δοκιμαστε τα καλε μου φίλε, ειμαι σιγουρη οτι θα δείτε αποτέλεσμα.
Καλη συνεχεια!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-02-2009, 13:27 #27
Καλημέρα κι από εμένα...είμαι καινούριος στην παρέα σας
Θα ήθελα να ρωτηήσω αν γνωρίζει κάποιος ααν υπάρχει ανώτατο όριο στα χάπια βαλεριάνας. Χρησιμοποιώ το σκεύασμα good night το οποίο λέει για ενήλικες 2 χάπια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν με πιάνουν κι έχω φτάσει σε σημείο να παίρνω 4 για να δω διαφορά. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει πρόβλημα?
Επίσης δεν ξέρω αν είναι στις παρενέργειες αλλά τελευταία νιώθω κάποιες φοβίες και ταχυκαρδια πριν κοιμηθω.
Ευχαριστώ πολύ
09-02-2009, 21:06 #28
Originally posted by kalex12gr
Καλημέρα κι από εμένα...είμαι καινούριος στην παρέα σας
Θα ήθελα να ρωτηήσω αν γνωρίζει κάποιος ααν υπάρχει ανώτατο όριο στα χάπια βαλεριάνας. Χρησιμοποιώ το σκεύασμα good night το οποίο λέει για ενήλικες 2 χάπια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν με πιάνουν κι έχω φτάσει σε σημείο να παίρνω 4 για να δω διαφορά. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει πρόβλημα?
Επίσης δεν ξέρω αν είναι στις παρενέργειες αλλά τελευταία νιώθω κάποιες φοβίες και ταχυκαρδια πριν κοιμηθω.
Ευχαριστώ πολύ
Λοιπόν, το οτι είναι βότανα, δεν σημαίνει οτι μπορούμε να τα παίρνουμε αβέρτα! Πρόσεξε...
Απευθύνσου στον φαρμακοποιό σου ή σε κάποιον βοτανολόγο, ο οποίος ίσως μάλιστα σου προτείνει κάποιο πιο αποτελεσματικό μείγμα...
Αλλα μην υπερβαίνεις την δόση.
Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω οτι το φαινόμενο της ταχυκαρδίας ενδέχεται να συνδέεται και με την υπερβάλλουσα χρήση των χαπιών.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
10-02-2009, 11:26 #29
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Π ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ.. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΑΠΟ ΜΟΝΗ Μ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΤΩΡΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ...
10-02-2009, 12:13 #30
Originally posted by mairh
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Π ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ.. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΑΠΟ ΜΟΝΗ Μ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΤΩΡΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ...
αυτό είναι καλό.
Απο την άλλη,ίσως αν εκανες μια πιο συστηματική χρήση για ενα δυο μηνες, να επιδρούσαν ετσι στον οργανισμό σου που να σε ηρεμούσαν σε μακροχρόνια βάση.
Ρώτα φαρμακοποιο ή βοτανολόγο!
υγ. Η βαλεριάνα εχει ηρεμιστική - κατευναστική δραση και πολυ συχνα χρησιμοποιειται για την αυπνία.
Τα αγχολυτικα δεν φερνουν υπνηλία, απλα χαραλώνουν.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....