Results 31 to 45 of 77
Thread: Βαλεριάνα
-
21-02-2009, 12:15 #31
Εγω να ρωτησω κατι?Γιατι παιρνετε σχεδον ολοι χαπια?Εχουμε μαθει να χαπακονωμαστε μηπως?Υπαρχει και σε μορφη τσαιου..Το βραζεις(οπως το χαμομηλακι)και το πινεις....Ενα πολυ καλο αφεψημα εξισου καλο ειναι το χαμομηλι..:)
- 21-02-2009, 22:55 #32
εμενα παιδια η βαλεριανα δε με πιανει .Πιο δυνατη ειναι η πασιφλορα σε μενα !!!κοιμαμαι σα πουλακι .Τα ειχα κοψει για λιγο καιρο αλλα τωρα θα επανελθω δριμυτερη.Και την πινω σαν τσαγακι ειναι πικρη αλλα δε πειραζει.Να ρωτησω κατι αλλο, εμεις που παιρνουμε χαπια κανει να παιρνουμε τετοια βοτανα?Γιατι μου χε πει ενας γιατρος οτι θελεις μπορεις να πινει μονο st.jones δε μπορεις.Αυτο ειναι το υπερικο το λεγομενο βαλσαμο η βαλσαμοχορτο.Ξερει κανεις να μου πει?
22-02-2009, 02:34 #33
Originally posted by ntini
Εγω να ρωτησω κατι?Γιατι παιρνετε σχεδον ολοι χαπια?Εχουμε μαθει να χαπακονωμαστε μηπως?Υπαρχει και σε μορφη τσαιου..Το βραζεις(οπως το χαμομηλακι)και το πινεις....Ενα πολυ καλο αφεψημα εξισου καλο ειναι το χαμομηλι..:)
Οταν κανεις το ροφημα βρωμαει το μερος που εχεις το βοτανο, το καφεμπρικι, το κουταλι, το στραγγιστηρι, το φλυτζανι, τα χερια σου και πρεπει να ανεχτεις την μποχα οταν το βραζεις και το πινεις.
Ενω με το χαπι ειναι στιγμιαιο ολο αυτο το μαρτυριο. Εξαλλου μπορεις να παρεις το \'\'ακατεργαστο\'\'Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
04-03-2009, 02:25 #34
mstrouf
εγω δεν σου προτεινω παντως να φτιαξεις τσαι βαλεριανα, οχι μονο βρωμαει αλλα ειναι για ξερασμα.
1. ειναι τοσο εντονη η μυρωδια που θα σου απλωθει στο σπιτι για πολυ ωρα
2. θα βρωμας και εσυ
3. η μυρωδια του ειναι σαν σκ..α
Σορρυ για την εκφραση μου.
Εγω μια φορα οχι να το πιω, αλλα ουτε να ειμαι στο ιδιο δωματιο με τετοιο αφεψημα δεν θελω.Το ειχε φτιαξει μια φιλι μου και θα μου μεινει αξεχαστο...αξεχαστο ομως...χαχαχα
Αν το φτιαξεις θα με θυμηθεις....
04-03-2009, 02:36 #35
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΕ ΧΑΠΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΗΣ VΑLΜΑΝΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ.ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.
ΙΣΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ SΟLGΑR ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Η WΕΙRD ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
04-03-2009, 09:12 #36
Δοκίμασέ το γιατί είναιεξαιρετικά αποτελεσματικό! Εξάλλου νιώθω οτι με κρατά όλη μέρα, όταν το παίρνω. Παιδιά, δοκιμάστε και τα δύο, αν αντέχετε, και αποφασίστε.. δεν θα πνιγούμε σε ένα κουταλάκι νερό τώρα!:P))
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-03-2009, 12:05 #37
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 17ΕΥΡΩ; ΤΟΣΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3ΕΥΡΩΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
04-03-2009, 12:09 #38
Εννοώ ότι η επίδρασή του διαρκεί πολλές ώρες κι άρα η ηρεμία που μου επιφέρει.
ΝΑι, αυτή είναι η τιμή του. Σίγουρα τα χάπια απαιτούν μια μεγαλύτερη διεργασία απο ότι η συλλογή του βοτανιού γι αυτό είναι και πιπο ακριβά.
Πάντως σου είπα, τα συγκεκριμένα σκευάσματα μου φάνηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν τα λάμβανα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
04-03-2009, 12:35 #39
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ Η\' ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΜΟΥΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ.
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ.
ΙΣΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ :)Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
08-03-2009, 16:04 #40
εμενα παντως το quiet life με εχει βοηθησει πολυ και στον υπνο και στην καλη διαθεση.πολυ καλυτερη επιλογη απο συνταγογραφουμενα ηρεμιστικα.επισης καλη η επιλογη του συνδιασμου,με την μιση η το 1/3 της δοσης του ηρεμιστικου που προτεινεται απο τον γιατρο.εχει το ιδιο αποτελεσμα και σαφως λιγοτερες αμεσες και εμμεσες(εξαρτησεις,διαδοχι κα μεγαλυτερες δοσεις)παρενεργειες.
11-03-2009, 12:07 #41
Γνωριζετε κανενα συνδιασμο της βαλεριανας με αλλο βοτανο ωστε να μειωθει η μυρωδια, εκτος της ματζουρανας, χωρις ομως να εχει εχει επιδραση στις ιδιοτητες της;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
11-03-2009, 13:02 #42
αυτη την βαλεριανα την εψαξα στο σουπερ αλλα δεν την βρικα.μπας και λεγετε κ καπως αλιως?
11-03-2009, 13:06 #43
Σιγα να μην την βρεις και σε χασαπικο :)
Θα πας σε μαγαζι με βοτανα ή γενικα καπου που να πουλαει χαμομηλι, τσαι κτλΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
16-03-2009, 15:08 #44
Γεια σας,
είμαι νέο μέλος και διαβάζω εδώ και λίγο καιρό θέματα του site σχετικά με το άγχος.
Τα τελευταία χρόνια είχα άγχος αλλά εδώ και ένα χρόνο, είναι πλέον απελπιστική η κατάσταση. Αγχόνομαι για το παραμικρό και ιδιαίτερα όταν πρέπει να μιλήσω μπροστά σε
κόσμο, η να συναντήσω μια παρέα ατόμων π.χ για φαγητό. Πάντα ντρεπόμουνα, κοκκίνιζα.
Τώρα με πιάνουν ταχυπαλμίες, τρέμουν τα χέρια μου, νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω.
Τα συμπτώματα αυτά τα έχω όταν πηγαίνω να πιώ και καφέ σε κάποια καφετέρια, νομίζω
ότι με παρακολουθούν. Ακόμα και στο σούπερ μάρκετ, για ψώνια το παθαίνω.
Δεν έχω πάω σε κάποιο γιατρό πιστεύω πως θα έπρεπε..
Έχω δοκιμάσει τα Quiet Life, δεν με βοηθάνε καθόλου, ούτε το ρόφημα βαλεριάνας,
ήθελα να ξεκινήσω με \"ήπια\" προιόντα.
Τώρα αν πρέπει να πάω κάπου με κόσμο, για να αισθάνομαι πιο άνετα, πίνω πριν αλκοόλ.
Το ξέρω δεν είναι λύση, δεν μπορώ άλλο, νομίζω πως θα τρελλαθώ....
Ξέρει μήπως κάποιος κάτι πιο δραστικό, (από την βαλεριάνα) το οποίο θα μπορούσα να
αγοράσω και χωρίς ιατρική συνταγη?
Έχω διαβάσει π.χ ότι βοηθάει η βουσπιρόνη η οποία δεν έχει παρενέργειες?!
Ευχαριστώ πολύ..
16-03-2009, 15:19 #45
Η βαλεριανα ειναι για τις αυπνιες και βοηθαει λιγο στο να χαλαρωνεις.
Μηπως ομως για το προβλημα που εχεις πρεπει να πας σε καποιο ειδικο;Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
Χειμωνάκηδες vs Καλοκαιράκηδες
23-06-2025, 15:16 in Με καφέ και συμπάθεια....