Results 31 to 45 of 45
Thread: Σχέση με παντρεμένη
-
19-05-2019, 21:34 #31
Καταγράψω κάποιες απόψεις και δεν προτείνω στο θεματοθέτη να πάει να ζητήσει το χέρι της γυναίκας από τον άντρα της. Ο θεματοθέτης είναι ενήλικος και έχει κρίση να καταλάβει τι ρόλο παίζει αυτή η σχέση στη ζωή του, δεν χρειάζεται εμάς να του κουνάμε το δάχτυλο, είναι ήδη αρκετά μπερδεμένος. Εκείνο που λέω είναι ότι ο έρωτας παίζει περίεργα παιχνίδια και μπορεί να εμφανιστεί στις πιο ακατάλληλες συνθήκες. Αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να μην κάνουμε "λάθη", ας ξαναγυρίσουμε στο θεσμό του προξενιού. Αλλά τότε οι περισσότεροι γάμοι ήταν αποτυχημένοι, το ξέρεις.
- 19-05-2019, 21:36 #32Nefeli28Guest
Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση κανεις μας να κρίνει αν είναι λάθος η σωστή η σχέση οποιουδήποτε. Η κάθε σχέση είναι μοναδική. Επίσης ακούμε μόνο την μια πλευρά και βάση αυτής απαντάμε.
Σίγουρα σε μια παράνομη σχέση το συναισθημα και η έξαψη είναι πολύ υψηλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι αισθήματα αληθινά του ενός προς τον αλλον. Αυτό δεν το ξέρει κανεις μας. Πιθανόν ούτε οι ίδιοι να είναι σε θέση να το αξιολογήσουν αυτό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται χρόνος όπως με όλα.
Το τι θα γίνει, αυτό θα το δείξει η σχέση μέσα σε ένα εύλογο για αυτούς διάστημα.
Αν και εφόσον συνεχίσουν να είναι μαζί.
Διαφωνω με τους ηθικολογους περί καυλας και μόνο...
19-05-2019, 21:39 #33
Ναι όντως έχεις δίκιο εδώ.
Όμως όπως λες και εσύ, "χωριμένοι". Όχι παντρεμένοι!!!
Ένας άνθρωπος που έχει χωρίσει και έχει τακτοποιήσει και ξεκαθαρίσει τη ζωή του, φυσικά και μπορεί να κάνει μια νέα πολύ καλή και ευτυχισμένη σχέση.
Όταν όμως ένας από τους δύο πατάει σε δύο βάρκες, τότε φίλε μου δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία.
Δεν σε κρίνω... Αλήθεια λέω...
Απλά επειδή και εγώ έκανα παρόμοια μ@λ@κ1@ και απογοητεύτηκα πολύ, για αυτό το λόγο και σου μιλάω έτσι."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 21:43 #34
ΠΩΣ ΞΕΡΗΣ ΕΣΎ ΑΝ ΚΆΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΟΧΙ; ΜΙΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΗΣ ΤΟ ΜΕΛΟΝ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΤΗΣ ΝΑ ΜΆΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΆΣ.ΕΣΕΝΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΈΝΗ ΑΠΕΤΕΙΧΕ.ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ;ΕΣΎ ΕΖΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΌ ΑΥΤΉ. ΆΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΝΑ ΖΗΣΗ ΤΗΝ ΖΩΉ ΤΟΥ.ΚΑΛΕΣ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΖΗΣ ΌΤΙ ΘΑ ΈΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ.ΕΣΎ ΗΣΟΥΝ ΑΤΥΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΤΗΣ.
19-05-2019, 21:48 #35
Ξέρεις κάτι Άλις;
Υποπίπτεις σε λογικά σφάλματα ώστε να παρερμηνεύσεις το περιεχόμενο των λόγων μου.
Εγώ δεν είπα να καταργήσουμε τα αισθήματα. Και είμαι εγώ που παραδέχτηκα ότι έκανα κάτι παρόμοιο.
Αλλά,
Καλό είναι να έχουμε και επίγνωση της πραγματικότητας και πλήρη επίγνωση των πράξεων μας. Και στατιστικά να το δεις οι σχέσεις με παντρεμένους/παντρεμένες σπάνια εξελίσσονται σε κάτι παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό αλλά πολύ συχνά κάνουν πολλούς ανθρώπους δυστυχισμένους.
Αναφορικά με το θεσμό του προξενιού θα διαφωνήσω μαζί σου.
Άλλες εποχές τότε. Οι σχέσεις δεν υπήρχαν στη σημερινή μορφή. Και φυσικά τα διαζύγια ήταν απειροελάχιστα (για πολλούς λόγους).
Κατά τη γνώμη μου, μια επιτυχημένη σχέση προϋποθέτει την ύπαρξη δύο ώριμων συναισθηματικά ανθρώπων. Ωριμότητα σημαίνει και λήψη ευθύνης, απέναντι σε όλους."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 21:54 #36
Δεν ήμουν άτυχος.
Ηλίθιος ήμουν που σπατάλησα το χρόνο μου, σε μια σχέση χωρίς ουσία.
Και δεν επιβάλλω τη γνώμη μου σε κανέναν. Απλά εκφράζω την άποψη μου. Άλλωστε ο σκοπός του φόρουμ είναι η ανταλλαγή απόψεων.
Εσύ αν θεωρείς ότι αυτή η κατάσταση του κάνει καλό, συμβούλεψε τον μέσα από το λόγο σου προς αυτή την κατεύθυνση."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 21:59 #37
19-05-2019, 22:08 #38
OpThor εγω δεν καταλαβα - η κοπελα η ιδια τι λεει για ολα αυτα; Ειναι το ιδιο προβληματισμενη οπως εσυ; Υπαρχει ταυτιση σε ολα οσα περιγραφεις ως ζητηματα/διλημματα κλπ; Τα εχεις θεσει επι ταπητος ωστε να σιγουρευτεις οτι ανησυχειτε για τα ιδια πραγματα; Αν πχ εκεινη φοβαταν περισσοτερο οτι θα διαλυσει την οικογενεια της ενω εσυ περισσοτερο πως θα μεινεις με καμμενη καρδια, τοτε θα υπηρχε μια ασυμμετρια στο πως βλεπετε τη μεταξυ σας σχεση ποσω μαλλον τις παρακατω κινησεις σας. Υποθετικα βεβαια ολο αυτο και σαν παραδειγμα, αφου γενικα προτιμαω να κανω ερωτησεις απ' το να κρινω εξ' ιδιων τα αλλοτρια, αλλα δε βαριεσαι, σε περιοδικο ποικιλης υλης ειμαστε οχι σε κοτζαμαν φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης :facepalm:
Last edited by oboro; 19-05-2019 at 23:06.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
19-05-2019, 22:11 #39
19-05-2019, 22:31 #40
Γενικώς φίλε η κοπέλα αυτή φοβάται γιατί τις έχουν περάσει ότι - ότι κάνει το κάνει λάθος. Από πότε που ξεκίνησε όλο αυτό μαζί ο μόνος που την κάνει να νιώθει καλά είναι ο ψυχολόγος της. Έχουν συμβεί παρά πολλά όσο καιρό είμαστε μαζί. Μας έχουν πιάσει μαζί και την έχουν "απειλήσει". Φοβάται πολύ να κάνει την κίνηση γιατί έχει παιδιά. Βρισκόμαστε σε μια στασιμότητα αυτόν τον καιρό λόγο κάποιων εξελίξεων που δεν μπορουμε να προσπεράσουμε έτσι απλα. Με θέλει πολύ λέει. Και μου το δείχνει παρά πολύ. Παράδειγμα πριν κάποιον καιρό έχασα τον πατέρα μου και μου στάθηκε υπερβολικά πολύ. Λες και με ξέρει χρόνια. Δεν ξέρουμε που θα πάει αυτό με εμάς. Το πάμε λίγο από τον ασφαλή δρόμο όσο και αν ποναει.
19-05-2019, 22:46 #41
OpThor, εσύ από την πλευρά σου τι θέλεις από αυτή την κοπέλα; Εντάξει, εκείνη έχει τα θέματά της, σε θέλει, σου το δείχνει, σου στέκεται. Ας πούμε ότι ο γάμος της δεν πάει καλά και κάνει την κίνηση να εγκαταλείψει τον άντρα της. Εσύ είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια εξέλιξη ή απλώς σου αρέσει η κατάσταση όπως είναι και δε θέλεις να αλλάξει; Μια γυναίκα με παιδιά έχει υποχρεώσεις, στην αρχή θα θέλει στήριξη για να ανταποκριθεί στο διαζύγιο κι αργότερα ίσως και να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, αφού θα μεγαλώνει δυο παιδιά μόνη της. Τα έχεις σκεφτεί αυτά; Την αγαπάς τόσο ώστε να σταθείς δίπλα της; Άσε τι κάνει αυτή, εσύ πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις;
19-05-2019, 22:52 #42
Εγώ της το έχω δηλώσει πολλές φορές. Ότι αν ποτέ είναι έτοιμη είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τα πάντα. Σε οτιδήποτε χρειάζεται να της σταθώ δίπλα της. Της το έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα μείνει κάπου μόνη αν νιώσει έτοιμη. Απλά δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από έμενα. Αν ήταν σήμερα έτοιμη εγώ δεν έχω να σκεφτώ κάτι . Λέω ναι από τώρα αν χρειαστεί.
19-05-2019, 22:59 #43
20-05-2019, 15:48 #44
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κάτι ανάλογο ζω κι εγώ. Εδώ και 9 μήνες έχω σχέση με παντρεμένο ο οποίος βέβαια ζει συμβατικά με τη γυναίκα του. Εγω είμαι 50 χρόνων, αυτός 64 και ή γυναίκα του 67. Είμαστε τρέλα ερωτευμένοι. Βρισκόμαστε κάθε βδομάδα κάνα δυο μέρες. Θέλει να χωρίσει αλλά δυστυχώς έχει σοβαρές υποχρεώσεις. Μεγαλώνει τις εγγονές του από τη νεκρή του κόρη. Βέβαια είναι εικοσαχρονες τώρα αλλά ακομα τις συντηρεί ο ίδιος. Και το δέχομαι αυτό. Για τη σχέση μας γνωρίζει ή γυναίκα του και οι δύο κόρες του. Αντιμετωπισαμε πολλά προβλήματα απο αυτούς αλλά ο ίδιος δεν έκανε πίσω. Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Είναι πολύ τρυφερός, με φροντίζει, μου συμπαραστέκεται ηθικά και ψυχολογικά. Ή μία κόρη μου 26 χρόνων έφυγε από το σπίτι μου γιατί δεν ήθελε να ακούει τα τηλεφωνήματα μας. Μέχρι τώρα ήμουν ή κλασική μαμά απέναντι στα παιδιά μου. Όμως ήρθε ή ώρα να κάνω κάτι και για μένα. Ξερω ότι με αυτόν δεν καλυπτομαι απόλυτα αλλά περναω καλά. Αυτό που έχω να σου πω είναι
Προχωρά και ο καιρός θα δείξει. Αν ή δικιά σου ήταν καλά στο γάμο της δε θα κοιτούσε αλλού. Απόλαυσε το όσο κρατήσει. Που ξερεις το μπορεί να γίνει;
20-05-2019, 20:09 #45