Results 16 to 30 of 45
Thread: Σχέση με παντρεμένη
-
18-05-2019, 22:55 #16
Ναι; Τι θέλεις να επισημάνεις;
- 18-05-2019, 22:57 #17WhyAlwaysMe?Guest
18-05-2019, 23:04 #18
Έτσι είναι, όπως το λες! Δε το λέω για τα παιδιά που γράφουν εδώ βέβαια. Αλλά βρε παιδί μου, πώς είστε έτσι οι έλληνες άντρες; Τινάζω το γιακά μου! Πολύ πουριτανοί!
18-05-2019, 23:04 #19
Φίλε μου είσαι μπερδεμένος.
Δεν έχεις βρει τη γυναίκα που επιθυμείς. Απλά ζεις σε μια ψευδαίσθηση η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι ψάχνεις κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο.
Τι αλήθεια έχεις ζήσει που είναι τόσο μεγάλο με αυτή τη γυναίκα;
Ερωτική επαφή και πάθος... Ερωτική έξαψη...
Και λοιπόν;
Τι νομίζεις ότι φτάνουν αυτά;
Δεν θα σου μιλήσω περί ηθικής. Θα σου πω όμως ότι καταστρέφεσαι για κάτι το οποίο αν βίωνες στην πραγματική σου ζωή θα απομυθοποιούσες σταδιακά.
Ξέρω ότι όταν κάποιος είναι συναισθηματικά εμπλεγμένος σε μια κατάσταση δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει εύκολα, πειθαρχώντας στην λογική.
Γυναίκες υπάρχουν πολλές φίλε. Θα βρεις μια να σου δώσει όσα θέλεις. Μια γυναίκα δική σου. Όχι μια που θα σου δανείζει στιγμές ευτυχίας. Και μάλιστα κάλπικης ευτυχίας."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 01:25 #20WhyAlwaysMe?Guest
19-05-2019, 03:12 #21
Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα αλλά πίστεψέ με είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Εδώ κάνει μπόλικες σχέσεις. Ναι μεν το απαγορευμένο είναι κάτι που μας αρέσει στην φύση μας. Αλλά δεν είμαι μπερδεμένος. Υπάρχει πολύ έντονο συναίσθημα και από τις δύο μεριές για πολλούς λόγους φίλε μου με την συγκεκριμένη γυναίκα.
19-05-2019, 11:54 #22
Αν είσαι τόσο σίγουρος για αυτή και αυτή τόσο σίγουρη για εσένα, τότε πες της να χωρίσει για να είσαστε μαζί. Ιδού η Ρόδος και ιδού και το πήδημα... Θα το κάνεις; Θα το κάνει; Αμφιβάλλω, διότι δεν νομίζω να το βλέπει κατά βάθος αυτή τόσο σοβαρά, ούτε εσύ να είσαι έτοιμος για τέτοιες ευθύνες. Μια κάβλα είναι που την εξιδανικεύετε και της δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτή που έχει.
Αν ήσουν έτοιμος δεν θα έλεγες όλες αυτές τις βλακείες που λέγαν 100 χρόνια πίσω από τα γομάρια, ότι και καλά δεν πρέπει να χαλάσει ο γάμος για χάρη των παιδιών. Θα έλεγες χώρισε και μετά τον πατέρα τους θα γίνω ένας δεύτερος πατέρας για εκείνα. Χαλασμένος ήδη είναι ο γάμος και τα παιδιά τα προβλήματα να ψυχανεμίζονται. Χίλιες φορές καλύτερα ένα διαζύγιο και μετά μια ισσοροπημένη σχέση μεταξύ των γονιών και των γονιών με άλλους, παρά ένας γάμος όπου ο καθένας ξενοπηδιέται ή είναι αλλού και έχει ένα κάρο προβλήματα και μένουμε μαζί για το θεαθήναι. Αλλά ξαναλέω, όλο λόγια και μεγαλεία κι έρωτες για να κάνει ο καθένας το κομμάτι του και στις πράξεις κότες.... Και μην το παίρνεις προσωπικά, νομίζω απλά ότι παραμυθιάζεις τον εαυτό σου και καλό είναι να μην προσπαθείς ασυναίσθητα να παραμυθιάζεις κι εμάς... Όσο νωρίτερα ξυπνήσεις, τόσο το καλύτερο.
19-05-2019, 20:24 #23
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού Άλις.
Είναι θέμα κοινής λογικής και πιθανοτήτων. Και δεν μιλάω περί ηθικής. Απλά όταν μιλάμε για τέτοια σχέση, ουσιαστικά το μέλος που είναι παντρεμένο, απλά λαμβάνει επιβεβαίωση. Το μέλος όμως που είναι ελεύθερο και ατυχώς αναπτύξει συναισθήματα, τότε μπλέκει σε μια κατάσταση πολύ επώδυνη σε όλα τα επίπεδα.
Και αλήθεια τι είναι ο έρωτας;
Έρωτας είναι οι επιθυμίες και οι ανάγκες που προβάλλουμε σε ένα εξιδανικευμένο ταίρι.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ψυχολόγοι συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου έρωτα. Επειδή ακριβώς το κριτήριο της λογικής είναι εξαιρετικά αδύναμο κατά τη περίοδο αυτή.
Και αν υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο οποίος κανόνας λέει ότι μια σχέση με δεσμευμένο (πολύ περισσότερο με παντρεμένο) άτομο δεν μπορεί να έχει μέλλον. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μάλιστα πολύ άδοξο και επώδυνο τέλος.
Και μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι δεν είναι δείκτης ψυχικής υγείας να υποκύπτεις σε όποια επιθυμία και έντονο συναίσθημα έχεις. Χρειάζεται και λίγο λογική στις αποφάσεις μας και στη συμπεριφορά μας.
Μην βαπτίζουμε ως πουριτανισμό τον ορθολογικό τρόπο σκέψης.
ΥΓ. Έχω βρεθεί ως τρίτο πρόσωπο πριν κάποια χρόνια. Πολύ επώδυνη εμπειρία...."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 20:26 #24
19-05-2019, 20:48 #25
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Με κάλυψαν όλες. Θα παρακαλούσα ένα mod αν μπορεί να κλειδώσει πλέον το θέμα η και καλύτερα να το διαγράψει για να μην έχω τίποτα περίεργες συγκρίνεις. Μικρός ο κόσμος.
19-05-2019, 21:08 #26
Αυτή είναι η διαφορά μας, ας ξεκινήσουμε απ' αυτό. Αν δεν παρασυρθείς κατά τη διάρκεια του πρώτου έρωτα, όταν οι στιγμές έχουν αξία και τα συναισθήματά σου έχουν φτάσει σε κορύφωση, τι νόημα έχει να αποφασίαεις μετά; Μετά οι αποφάσεις που θα πάρεις θα είναι ψυχρές (λογικές τις λες εσύ), σα να διαλέγεις απορρυπαντικό στο σούπερ μάρκετ και η χαρά της ζωής θα έχει φύγει μέσα από τα χέρια σου.
Κι έπειτα, ποιος σου εγγυάται ότι αργότερα θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις; Έχω δει ανθρώπους να το σκέφτονται έτσι, να το σκέφτονται αλλιώς, να βλέπουν τα πράγματα από τη μια μεριά, να τα βλέπουν από την άλλη, και στο τέλος να επιλέγουν τον λάθος σύντροφο και να γίνονται δυστυχισμένοι. Γιατί η επιλογή ενός ερωτικού συντρόφου δεν μπορεί να είναι αυστηρά υπολογιστική. Αν ήταν έτσι θα ζούσαμε απαλλαγμένοι από κάθε συναίσθημα, σαν ρομπότ. Ναι, μ' αυτόν τον τρόπο θα προστατεύαμε τον εαυτό μας από πολλές κακοτοπιές, αλλά τι αξία έχει μια ζωή στεγνή από συναίσθημα;
19-05-2019, 21:15 #27
Το ίσως ποιο άδικο της υπόθεσης των σχολίων εδώ είναι ότι όλοι βλέπουν την μια μεριά του νομίσματος. Δηλαδή επειδή η φύση μιας σχέσης με κάποια παντρεμένη έχει ρίσκα αυτόματος σημαίνει δύο πράγματα.
Η άλλη είναι μαζί μου για επιβεβαίωση
Και ότι επειδή δεν χωρίζει για να έρθει μαζί μου σημαίνει ότι δεν νιώθει τίποτα και ότι είναι απλά μια καύλα.
Σκέφτηκε όμως κάνεις το κομμάτι ότι δεν είναι τόσο σίγουρη για εμένα μιας και ο καιρός είναι λίγος που γνωριζόμαστε ; Η ότι επειδή είμαι άνεργος εδώ και 2 μήνες δεν θέλει να βάλει τα παιδιά της σε κίνδυνο; Δεν έχουν όλα μια όψη. Καλό είναι πριν πούμε κάτι να σκεφτόμαστε και τις δύο όψεις. Και το αν θέλει επιβεβαίωση το θεωρώ πολύ λάθος σαν άποψη. Γιατί για να πεις κάτι τέτοιο θα πρέπει και να την γνωρίζεις.
19-05-2019, 21:17 #28
Συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι δεν επικοινωνούμε επαρκώς.....
Δηλαδή πάνω στην κ@υλ@ και στο πάθος, όπου δεν βλέπεις την τύφλα σου εξαιτίας των έντονων συναισθημάτων, οι όποιες αποφάσεις είναι ορθές;
Πλάκα κάνεις μάλλον...
Τι να συμβουλέψουμε λοιπόν τον θεματοθέτη να κάνει; Μήπως να πάει να ζητήσει το χέρι της γυναίκας αυτής από τον άντρα της, επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της;;;!!!
Συναισθήματα και παρορμήσεις έχουμε όλοι. Αλλοίμονο αν αποφασίζαμε μόνο με βάση τα συναισθήματα μας, χωρίς να περνάμε τις αποφάσεις μας ΚΑΙ από το φίλτρο της λογικής."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 21:23 #29
Αν θεωρείς ότι οι απαντήσεις μου σε θίγουν, συγγνώμη αλλά δεν είχα τέτοιο σκοπό.
Αν όμως πιστεύεις ότι η σχέση σου αυτή είναι σε στέρεες βάσεις, τότε δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.
Σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμα ότι είχα παρόμοια εμπειρία.
Ο χρόνος θα σου δείξει ότι κάνεις λάθος (με βάση τις στατιστικές πιθανότητες). Αυτού του είδους οι σχέσεις δεν είναι βιώσιμες."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-05-2019, 21:32 #30