Please help me!!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Please help me!!!!!

Hi!
    ...δεν ήξερα σε ποιο από τα φόρουμ να γράψω το πρόβλημα μου, γιατί δεν ξέρω σε ποιό από όλα ταιριάζει,αν και νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε κανένα! anyway δεν έχει και κάποια σημασία αυτό..!

....το πρόβλημά μου είναι το εξής: ...εδώ και αρκετό καιρό νίωθω δυστυχισμένη!
    Βασικά εδώ και ενάμιση χρόνο νίωθω κάθε μέρα πιό σκατά ψυχολογικά!
    ...στην αρχή πίστευα ότι είναι μία άσχημη φάση (βασικά αυτό συνεχίζω να πιστεύω και τώρα) και ότι θα περάσει....οπότε προσπαθούσα να μην σκέφτομαι αρνητικά και προσπαθούσα να γεμίζω full το πρόγραμμα μου ώστε να ξεχνίεμαι και να μην ασχολούμε με τον εαυτό μου και τα προβήματα μου!
    ...και όταν βρισκόμουν μόνη και δεν είχα με κάτι να ασχοληθώ....έπλαθα (αυτό ακόμα το κάνω) στο μυαλό μου ένα φανταστικό κόσμο όπου ταξίδευα και ξεχνούσα για λίγη ή και για πάρα πολύ ώρα τα προβλήματα μου....!
    ...γενικά είμαι κλειστός χαρακτήρας και δεν ανοίγομαι εύκολα και στην παρέα μου ακούω συνήθως τα προβλήματα των φίλων μου και δεν συζητάω σχεδόν ποτέ για δικά μου!
    ...επειδή όμως στην πορεία νίωθω κάθε μέρα και πιο στενοχωριμένη αποφάσησα να συζητήσω με τις φίλες μου τι με απασχολεί...το οποίο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα ή μάλλον είχε.. με έκανε να κλειστώ περισσότερο στο εαυτό μου! ..γιατί οι φίλες μου δεν κατάφεραν να με καταλάβουν ..η μία μου είπε ότι σκέφτομαι πολύ απαισιόδοξα και πολύ άνθρωποι είναι σε χειρότερη μοίρα και ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να είχα κανένα παράπονο...η άλλη απλά με άκουσε και άρχισε να μου λέει τα δικά τις προβλήματα και ..η τρίτη με είπε απλά ``κακόμοιρο``!
    για να καταλάβεται και σείς αυτά που με κάνουν δυστυχισμένη είναι τα εξής: 1) είμαι στο τέταρτο έτος στο βιολογικό και δεν τα πάω καθόλου καλά (ένας άλλος στη θέση μου θα την είχε αφήσει ήδη την σχολή και θα ασχολούταν με κάτι με το οποίο θα μπορούσε καλύτερα να ανταπεξέλθει) ....2) η οικονομική μου κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή...3) ερωτική απογοήτευση ...το οποίο όμως πιστεύω ότι το έχω ξεπεράσει..το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω κάτι καινούργιο...4) αν και έχω αρκετές φίλες....νίωθω μόνη!!!! ...5) ...λόγω της απόδοσης μου στην σχολή (βασικά και οι συμφοιτητές μου είναι περιπου στην ίδια κατασταση, αλλά αυτό δεν έχει σημασία) νιώθω ηλίθια.......δεν βλέπω μέλλον ...και είχα κάνει τόσα όνειρα!!!!...επίσης έχω μετανίωσει που έφυγα από το βερολίνο (εκεί έχω γεννηθεί και μεγαλώσει) και ήρθα να ζήσω στην αθήνα!!!! ....όσο αφορά την σχολή νίωθω τρομερή πίεση....άγχος και κόπος που στην τελική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, γιατί έτσι κι αλλίως όλα σκατά πάνε σε αυτό τον κόσμο! ....βασικά μέχρι τώρα θεωρώ ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα στη ζωή μου και ούτε πρόκειται...
    α ξέχασα να αναφέρω και ένα άλλο πρόβλημα (πιο ιατρικό)..έχω αυπνίες
    ...μπορεί να θεωρείται ηλίθια τα προβλήματά μου άλλα αυτά με απασχολούν έδω και ενάμιση χρόνο, τόσο καιρό δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μου....
    ....ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη λύση απο το να συνεχίσω να προσπαθώ...αλλά πλέον έχω κουραστεί...
    ...έχω απογοητευτεί από την ζωή... από τον εαυτό μου!
    ...πλέον δεν έχω όρεξη για τίποτα και τώρα με τις καταλίψεις έχω κλείστει σπίτι και είμαι στον κόσμο μου....έχω βαρεθεί να ζώ ή μάλλον κουραστεί...δεν ξέρω...
    ...anyway απλά ένιωσα την ανάγκη να μιλίσω σε άτομα που ίσως με καταλάβουν...
    συγνώμη που σας κούρασα...
    ...στο θέμα γράφω ´´please help me´´...αλλά δεν ξέρω αν χρειάζομαι βοήθεια...
    ...για αρχή ήθελα να μιλίσω σε κάποιον...!

Senior Member
    Γεια σου Christiana:) …
    Καταρχην το αν χρειάζεσαι βοήθεια, είναι κάτι που το θα το βρεις εσυ κοιτώντας μέσα σου…
    Όσο γι αυτά που λες, η δική μου άποψη για το ότι υπάρχουν χειρότερα ( επειδή και γω το χω κατά καιρούς ακούσει ) είναι πως ναι, σαφώς και υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς δεν θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, οπότε δεν το θεωρώ κριτήριο ώστε να πάψουμε να προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει και δεν νιώθουμε καλά. Τώρα..για το πώς νιώθεις, δεν ξέρω αν είναι απλά μία φάση ή κάτι βαθύτερο, αν είναι το τελευταίο ίσως να σε βοηθούσε να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Αλλά εμπειρικά καθαρά θα σου πω πως το ότι εμεινες πίσω στην σχολή δεν σε καθιστά ηλίθια, ίσως λοιπόν να είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου κι αυτό να ενισχύει τα αρνητικά σου συναισθήματα. τα οικονομικά προβλήματα λογικό είναι να σε αγχώνουν, και όσο για το ότι έχεις φίλες αλλά νιώθεις μοναξιά…το καταλαβαίνω, ίσως να μην σε γεμίζουν τα συγκεκριμένα άτομα, ή ίσως να νιώθεις εσύ τόσο πεσμένη που να το λαμβάνεις έτσι,…ή και τα δύο. Εγώ δεν θα σου πω βγες, γνώρισε νέα άτομα κτλ, σίγουρα θα ήταν καλό, αλλά αυτό για μένα είναι το «σύμπτωμα» και όχι η πηγή γιατί το θέμα είναι να νιώθεις καλά μέσα σου, ώστε να αξιοποιήσεις και την κοινωνικότητά σου προς την κατεύθυνση και τους ανθρώπους που σου πάνε…θα μπορούσες όμως να ξεκινήσεις να αναγνωρίζεις στον εαυτό σου τα θετικά, σίγουρα υπάρχουν, πχ και τώρα ακόμα λες ότι πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς, αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι ηττοπαθής και ελλοχεύει και ένας τόνος αισιοδοξίας, προσπαθούμε όταν έστω και στο βάθος πιστεύουμε πως κάτι θα αλλάξει. Επίσης…μίλησες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, τι θα ήταν όμως αυτό που πιστεύεις πως θα άλλαζε την διάθεσή σου, δυνητικά δηλ. πώς πιστεύεις πως θα άλλαζε αυτό το κλίμα μέσα σου; το να χεις κουραστεί σε κάποια φάση της ζωής σου είναι ανθρώπινο, αλλά εγώ πιστεύω πως αν δεις τον εαυτό σου με λίγη περισσότερη επιείκεια θα σε ανταμείψει...

Senior Member
    Περιμενεις κ εσυ αυτη την αλλαγη που θα σου δωσει κουραγιο να συνεχισεις κ αισιοδοξια...Κ εγω πανω κατω ετσι νιωθω αλλα υπαρχουν κ μερες που λεω πως θα τα καταφερω...μακαρι να το πιστευα κιολας!!!Καταλαβαινω το θεμα οτι δεν μπορεις να μιλησεις πουθενα,ειναι εκνευριστικο....να μπορεις να μιλησεις χωρις να σε κοροιδευουν ή να σε κρινουν ειναι η μεγαλυτερη ανακουφιση.....

Senior Member
    Καλησπέρα..
    Απ’όσα περιγράφεις φαίνεται να περνάς μια περίοδο κατάθλιψης. Μπορεί να είναι προσωρινή μπορεί και όχι. Το καλύτερο θα ήταν να πας σε κάποιον ειδικό για πιο έγκυρη διάγνωση και καθοδήγηση. Μην το αφήνεις έτσι. Οι φίλοι σου όσο καλές προθέσεις και να έχουν ίσως να μη μπορούν ή να μην έχουν τη διάθεση να καταλάβουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις ενεργητικά όσο κι αν νιώθεις πως θες να παραμένεις αδρανής. Αντιμετώπισε το για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις.
    Η αϋπνία είναι επίσης σύμπτωμα κατάθλιψης. Δεν είναι ‘‘ιατρικό‘‘ αλλά ψυχολογικό. Γενικά η κατάθλιψη επηρρεάζει διάφορους τομείς της ζωής και μπορεί να έχει μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, καθώς και διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας (απο ήπια μέχρι πολύ βαριά). Για μια πιο σίγουρη αξιολόγηση όμως να πας σε κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο.
    Μην ανησυχείς. Η ζωή σου δεν θα είναι πάντα έτσι. Να έχεις στο μυαλό σου ότι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα ΔΕΝ είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Τα βλέπεις όλα μέσα από ένα φίλτρο το οποίο είναι απολύτως υποκειμενικό και μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.

Senior Member
    Γειά σου Χριστιάνα. Λες οτι αυτό που θέλεις αυτή τη στιγμή είναι να μιλήσεις κάπου. Απο την πλευρά μου σου λέω οτι με αυτό το μήνυμα θα προσπαθήσω να σιγουρευτώ οτι σε άκουσα.
    Εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεσαι σε μια άσχημη φάση και νιώθεις δυστυχισμένη. Μέσα σ\' αυτή τη δυστυχία, μοιάζεις να αισθάνεσαι έντονη μοναξιά. Μάλιστα, προσπάθησες να μιλήσεις ήδη στις φίλες σου, αλλά η αντίδρασή τους σε άφησε πιο μόνη...κι έτσι κι εσύ κλείστηκες ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου.
    Αν κατάλαβα καλά επίσης, αυτό το κλείσιμο στον εαυτό σου και στο σπίτι σου έχει μια διέξοδο. Κι αυτή είναι ο φανταστικός κόσμος που δημιουργείς.
    Εδώ έξω, στον πραγματικό κόσμο, συναντάς μοναξιά. Βλέπεις τον εαυτό σου να μην τα καταφέρνει όπως θα ήθελες, σε κανέναν τομέα της ζωής σου. Ούτε στα οικονομικά, ούτε στα αισθηματικά, ούτε στις σπουδές σου. Είχες κάνει όνειρα για σένα τα οποία βλέπεις να ναυαγούν ένα προς ένα. Έχεις αρχίσει να χάνεις την πίστη σου τόσο στον εαυτό σου (λες οτι δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα) όσο και στον κόσμο (όλα σκατά πάνε σε αυτό τον κόσμο).Και επιπλέον, δεν σε χωράει και ο τόπος εδώ. Θα προτιμούσες να βρισκόσουν στο Βερολίνο.
    Σε αυτό τον κόσμο, τον τόσο απογοητευτικό, κλεινεις την πόρτα σου. Και την ανοίγεις σε έναν άλλο κόσμο, τον φανταστικό σου κόσμο, όπου ταξιδεύεις και ξεχνιέσαι. Φαντάζομαι οτι αυτός ο φανταστικός κόσμος θα είναι ελπιδοφόρος. Κι εσύ, μέσα σ\' αυτόν, θα καταφέρνεις να πραγματοποιείς τα όνειρά σου.
    Δεν θεωρώ ηλίθια τα προβλήματά σου. Τα θεωρώ σημαντικά και τα σέβομαι. Και ναι, αυτόν τον ενάμιση χρόνο, δεν έχει αλλάξει κάτι σε όλα αυτά. Αλλά χθες έκανες μια κίνηση, που στα δικά μου μάτια, τάραξε την ακινησία αυτής της κατάστασης. Μπήκες εδώ και έστειλες αυτό το πόστ, ζητώντας να μιλήσεις.
    Μάκια...

Junior Member
    σας ευχαριστώ παιδία που με ακούσατε και που μου απαντήσατε.....δεν ξέρω πώς ακριβώς θα βγώ από αυτή την κατάσταση αλλά θα το προσπαθήσω!
    Φοίβη, το οτι έκανα την κίνηση να γράψω σε αυτό το φόρουμ είναι σίγουρα θετικό, γαιτί όντως θέλω να βγώ από αυτή την μιζέρια! και θα προσπαθήσω να βγώ από αυτή την κατάσταση, αυτό που φοβάμαι είναι να μην τα καταφέρω...................

anyway σας ευχαριστώ που με ακούσατε, το είχα ανάγκη!