Results 16 to 29 of 29
Thread: Xrei pe8erikwn
-
19-12-2008, 15:19 #16
το εχω κανει... παιδια ειλικρινα...τι με το καλο τι με το κακο......
πιστευω οτι ξερει πως φταινε οι γονεις του σε αυτο....
καποια στιγμη το καλοκαιριειχε εκνευριστει παρα πολυ μαζι τους και μου τα ειπε ολα....τι γινεται...γιατι κτλ....
αλλα δεν εκανε και τιποτα να το αλλαξει....
απο την μια τους βριζει...απο την αλλη δωσε και δωσε....ε ως ποτε.....
τι με το καλο...τι με το κακο....εγω ειμαι η φταιχτρα...
ε δεν παει ετσι...
χτες τσατιστηκα....οταν μου ειπε οτι εγω φταιω,,,,και ειλικρινα ειπα καταμουτρα του οτι δεν νοιωθω ουτε τοσο οτι φταιω.....(μα με εβγαλε εκτος εαυτου).........εγω φταιω του λεω που οι δικοι σου χρεωθηκαν ως εκει πανω???? οχι βεβαια....
τι ηθελα και το ειπα....
τσι ποπης εγινε....ναι αλλα δεν ειχα αλλη δυναμη για καλα λογια και υπομονη...ειχα αδειασει πια....
ξερω λαθος μου....αλλα ηλπιζα πως αφου με το καλο δεν καταλαβινεις...ακουσε το να το συνειδητοποιησεις........ε μας ακυσε μετα ολη η γειτονια....μαλλον τον ακουσε.... :(
- 19-12-2008, 15:21 #17
το κακο ειναι οτι ειμαστε εποχικοι...που σημαινει οτι και οι δυο για καποιους μηνες δεν δουλευουμε....οποτε χρειαζομαστε και για το σπιτι....και για τους μηνεσ εκεινουσ χρηματα...εμ απιδια δεν μαζευονται ευκολα αν ειναι ετσι....
φυσικα και του τα ειπα ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ αλλα δεν ακουει τιποτα....ειναι γονεις.....πρεπει να τους στηριξει..και νοιωθει πολυ αχρηστος που τωρα τους κρεμασε...(οπως μου ειπε αυτολεξη)
ουφφφφφφφ.....
help
19-12-2008, 15:24 #18
dimik, τί είναι λάθος?να πεις αυτο που πιστεύεις?
πιστεύω πώς ο αντρας σου θυμωμενος με τον εαυτο του κατα πασα πιθανοτητα ειναι που εχει βρεθει εγκλωβισμενος. αναμεσα σε σενα κ τους γονεις τους. στους δευτερους ντρεπεται μαλλον να αρνηθει κατι κ σε σενα για αυτους...εγω καπως έτσι το βλεπω.
ποσο καιρο ειστε με τον αντρα σου?αλλα σοβαρα προβληματα ειχατε?γενικως θεωρεις οτι υπαρχει αλληλοκαταννοηση?
Αν δεν μπορει να συνεισφέρει οικονομικα στο δικο του σπιτι τοτε πώς θα αισθανεται?τον ρώτησες?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-12-2008, 15:31 #19
3 xronia 4 mhnes pantremenoi
kata ta alla oxi....problhamata oxi....polla dhmioyrgountai omws apo autous...
p.x. etsi lonisthke h empistosunh mou....giati eftase sto sghmeio na tous steilei xwris na mou pei.......kai toeida sto bibliario mia mera tuxaia...
den mou arese...
xanw thn empistosunh mou kai thn galhnh mou
19-12-2008, 15:38 #20
τοτε προσπαθησε να του πεις ποσο πολυ κλονιζεται η σχεση σας, αφου κλονιζεται η εμπιστοσυνη σου. και τί προτίθεται να κανει γι αυτο. δεν μπορεις να κανεις τπτ άλλο νομιζω απο την πλευρά σου.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-12-2008, 15:42 #21
και εγω ετσι νομιζω οτι πρεπει να κανεις αυτο που σου λεει η Σοφια και να του δωσεις να καταλαβει οτι εισαι συμμαχος του και οχι εχθρος του
20-12-2008, 11:31 #22
Αχ διμικ μου...σε καταλαβαινω...
καλο θα ηταν κατα την γνωμη μου να κανετε ενα τραπεζι με τουσ δικουσ του και να τουσ τα πεισ ςξω απο τα δοντια υπερασπιζοντασ την δικη σου οικογενια με τον αντρα σου..
ειναι δυσκολο και σαφωσ σημαινει ισωσ σιγανο εμφιλιο πολεμο αλλα , ειναι καλο να ξεκαθαρισουν τα πραγματα και ισωσ να παραδεχτουν το λαθοσ τουσ οι γονεισ του μπροστα στον γιο τουσ.
ΟΙ ανθρωποι συνιθωσ βαζουν μπροστα ωσ δικαιολογια το \"ετσι εχουμε μαθει..παντα ειχαμε χρηματα\"
κι εγω απανταω πωσ στισ μερεσ μασ που οοολοι εχουν καποιου ειδουσ οικονομικη κριση στα σπιτια τουσ ολοι κανουν οικονομια και περικοπεσ και τελοσ...δεν γινεται αλλιωσ..
πατασ ποδι και τερμα.
Θα κανετε παιδακι και πωσ θα ειναι τα πραγματα????αντι να μπαινουν χρηματα στο σπιτι θα πηγαινουν στα πεθερικα???
ποσο χρονων ειναι ο δικοσ σου και ποσο οι γονεισ του? καλωσ η κακωσ συχνα οικογενιεσ σαν αυτεσ αναγκαζονται να κανουν και καποια συμπληρωματικη εργασια ...κι ασ εχουν συνταξη...
μια μικρη βοηθεια ναι..οκ.. αλλα απο εκει και περα και συνταξη να παιρνουν πρεπει να στριμωχτουν σε αυτην..αν εχουν και δικο τουσ σπιτι τοτε μπορουν να στιμωχτουν ... σκληρη η οχι αυτο πιστευω..
καλη δηναμη !!!...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
20-12-2008, 12:12 #23
Originally posted by Adzik
Αχ διμικ μου...σε καταλαβαινω...
καλο θα ηταν κατα την γνωμη μου να κανετε ενα τραπεζι με τουσ δικουσ του και να τουσ τα πεισ ςξω απο τα δοντια υπερασπιζοντασ την δικη σου οικογενια με τον αντρα σου..
ειναι δυσκολο και σαφωσ σημαινει ισωσ σιγανο εμφιλιο πολεμο αλλα , ειναι καλο να ξεκαθαρισουν τα πραγματα και ισωσ να παραδεχτουν το λαθοσ τουσ οι γονεισ του μπροστα στον γιο τουσ.
ΟΙ ανθρωποι συνιθωσ βαζουν μπροστα ωσ δικαιολογια το \"ετσι εχουμε μαθει..παντα ειχαμε χρηματα\"
κι εγω απανταω πωσ στισ μερεσ μασ που οοολοι εχουν καποιου ειδουσ οικονομικη κριση στα σπιτια τουσ ολοι κανουν οικονομια και περικοπεσ και τελοσ...δεν γινεται αλλιωσ..
πατασ ποδι και τερμα.
βρε συ ατζικ,
τι δουλεια εχει η κοπελα να μπλεχτει στο πως διαχειριζονται τα πεθερικα της τα οικονομικα τους???
Αυτο ειναι αποκλειστικο θεμα να το λυσει ο συζυγος της κοπελας.
Αν κανει κατι τετοιο - το οποιο το βρισκω τελειως φαουλ - ειναι απο τα πιο προσβλητικα πραγματα που εχω ακουσει.
το ζητημα πρεπει να το ξεκαθαρισει ο συζυγος της κοπελας με τους γονεις του και κανενας αλλος.
Θα κανετε παιδακι και πωσ θα ειναι τα πραγματα????αντι να μπαινουν χρηματα στο σπιτι θα πηγαινουν στα πεθερικα???
ποσο χρονων ειναι ο δικοσ σου και ποσο οι γονεισ του? καλωσ η κακωσ συχνα οικογενιεσ σαν αυτεσ αναγκαζονται να κανουν και καποια συμπληρωματικη εργασια ...κι ασ εχουν συνταξη...
μια μικρη βοηθεια ναι..οκ.. αλλα απο εκει και περα και συνταξη να παιρνουν πρεπει να στριμωχτουν σε αυτην..αν εχουν και δικο τουσ σπιτι τοτε μπορουν να στιμωχτουν ... σκληρη η οχι αυτο πιστευω..
καλη δηναμη !!!
η δημιουργια οικογενοιας οντως απαιτει καποιο προγραμματισμο αν δεν θελει να ειναι στο αερα.
Ειναι σαφες οτι πριν προχωρησει σε κατι τετοιο η φιλη μας πρεπει να βρει τις εγγυησεις για το ποιο θα ειναι το μπατζετ του σπιτιου και οτι δεν θα γινονται κανεπεδες της πεθερας της.
Πιστευω λοιπον οτι ολα αυτα πρεπει να συζητηθουν και να συμφωνηθουν.
Ειναι φυσικο ο συζυγος της φιλη μας να θελει να βοηθησει τους γονεις του. Αλλα φυσικα οχι σε βαρος της δικης του οικογενοιας.
Εαν καποιο μερος των χρηματων (το τι σημαινει αυτο σε νουμερα ειναι πολυ σχετικο) πηγαινει δυσαναλογα εκτος σπιτιου τοτε αυτο που θα συμβει ειναι το σπιτι να διαλυθει.
Αγαπητη φιλη,
η ξεκαθαριζεται στο πως θα λειτουργει το σπιτι σας η το διαλυεται....
Η αντζικ εχει απολυτο δικαιο οταν μιλαει για ενα αυριανο παιδι και τις επιπλεον αναγκες που θα εχει.
Πριν κανεις ενα τετοιο βημα θα πρεπει να μην υπαρχει καμια σκια σε αυτο το κομματι.
Αν παρολα αυτα το επιχειρησεις θα πρεπει να εχεις υποψη σου οτι θα εισαι τελειως στον αερα και ενδεχωμενα να αναλαβεις εξ ολοκληρου τις ευθυνες που θα προκυψουν.
20-12-2008, 12:19 #24
βρε συ ατζικ,
τι δουλεια εχει η κοπελα να μπλεχτει στο πως διαχειριζονται τα πεθερικα της τα οικονομικα τους???
Αυτο ειναι αποκλειστικο θεμα να το λυσει ο συζυγος της κοπελας.
Αν κανει κατι τετοιο - το οποιο το βρισκω τελειως φαουλ - ειναι απο τα πιο προσβλητικα πραγματα που εχω ακουσει.
το ζητημα πρεπει να το ξεκαθαρισει ο συζυγος της κοπελας με τους γονεις του και κανενας αλλος.
Krino moy αφου δεν το κανει αυτοσ που πρεπει..καποισ πρεπει να το κανει..αυτο ενοωω.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
20-12-2008, 13:04 #25
Εσυ θα ανεχοσουν μια Χ παρεμβαση του συζυγου σου (οταν αποκτησεις) για τους γονεις σου, μπροστα τους???
Εννοω δηλαδη οι Χ γονεις, πρεπει να γινουν μαρτυρες και γνωστες της διαφωνιας σας??
Αν δεν το κανει αυτος που πρεπει και εμμενει σε αυτο, τοτε εισαι με λαθος ανθρωπο, πολυ απλα.
Το προβλημα η φιλη μας το εχει με τον αντρα της και οχι με τα πεθερικα της και με αυτον πρεπει να το λυσει.
Σε αυτες τις περιπτωσεις αν ο αλλος ειναι ανενδοτος, τοτε θα πρεπει να χωρισει με την γυναικα του και να παει να παντρευτει τους γονεις του και τοτε φυσικα να τους δανειζει οτι ποσα θελει, οποτε θελει. Οποτε θα ειναι ενταξει και με την συνειδηση του.
21-12-2008, 00:56 #26
Κλασσική περίπτωση γονιών που θεωρούν πως όταν το παιδί τους κάνει οικογένεια έχουν να λαμβάνουν από δύο τσέπες-ενώ ταυτόχρονα αποποιούνται των κοινωνικών ευθυνών τους-περίπτωση που την έζησα χρόνια στο πετσί μου και την γνωριζω πάααααρα πολύ καλά. (εξου και η αλλαγή στάσης μεταξύ αρραβώνα και γάμου).
Συμφωνώ ότι δεν είχαν λεφτά να σας βοηθήσουν. Κι εγώ από τους γονείς μου δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις κι ακόμη κι αν είχαν χρήματα πάλι δεν θεωρώ υποχρεωτική την βοήθειά τους...ΑΛΛΑ...
Το ένα κακό είναι που ο άντρας σου ενώ έχει κάνει δική του οικογένεια, επηρρεάζεται από τους γονείς του και κάνει το κοινό σας ταμείο, ταμείο των γονιών του. Κι ένας τυφλός βλέπει πως οι γονείς του είναι παράλογοι. Με την δική του λογική θα πρέπει να μην κάνετε παιδιά μέχρι να ξεχρεώσουν οι γονείς του.
Το άλλο κακό είναι ότι το θέμα για μένα δεν είναι οικονομικό είναι καθαρά επικοινωνιακό.Σήμερα είναι τα λεφτά αύριο θα ήταν κάτι άλλο. Δεν γίνεται να δουλεύεις εσύ για να πληρώνουν οι γονείς του τον καναπέ Βαράγκη, πως να το κάνουμε; Κι αν εκείνος θέλει να τους βοηθήσει στην πολυτελή τους κατοικία με ότι έχετε και δεν έχετε να μην παντρευόταν. Ο γάμος δεν είναι μόνο αγάπες και λουλούδια είναι και υποχρεώσεις. Καθόλου λοιπόν ρεζίλι δεν γίνατε που δεν τους δανείσατε μια φορά όταν το είχατε ήδη κάνει 48.712 φορές. (αχαριστία;;;;). Ρεζίλι γίνονται εκείνοι που διαχειρίζονται τα χρήματά τους σαν τους τελευταίους εφήβους και ζουν με δανεικά εις βάρος του παιδιού τους που αύριο θα γίνει και γονιός!
Δεν θελω να σε φουντώσω αλλά όταν διαβάζω τέτοια οργίζομαι και φυσικά όχι για τα λεφτά.
Οργίζομαι με τον άντρα σου και όχι με τους γονείς του διότι σε θέτει υπόλογη για ένα πρόβλημα καθαρά δικό του.
Εξήγησέ του λοιπόν πως ο λόγος που τον παντρεύτηκες δεν ήταν για να ταϊζεις τους γονείς του με τον νόμο διότι αύριο θα πρέπει να ταίσετε κι ένα παιδί εκτός από τους εαυτούς σας.
Αν θέλει από το δικό του υστέρημα ας τους βοηθήσει κανείς δεν είπε όχι.
Αλλά να πορεύονται από την κότα με τα χρυσά αυγά είναι άδικο!
21-12-2008, 15:04 #27
Συμφωνώ απόλυτα με κρίνο και αιμιλία. Ντιμικ δικαιολογημένα είσαι θυμωμένη. Πιστεύω πως ένα λάθος και των δυο σας όμως είναι ότι δεν κάνατε πραγματικά την αρχή της ζωής σας σαν ανεξάρτητοι ενήλικοι. Ακόμα και οι γονείς σου που δεν ζητάνε δανεικά και όπως λες σας βοήθησαν, σου πήραν σπίτι και χρηματοδότησαν το γάμο, εισβάλλουν στη ζωή σας, έστω και με θετικό απολογισμό. Προς το παρόν. Γιατί συνήθως αυτές οι προσφορές ζητούν ανταλλάγματα. Πιθανολογώ στο μελλον, την ευγνωμοσύνη που νοιώθεις απέναντι τους να την εξαργυρώσουν με \"καλοπροαίρετες\" παραμβάσεις. Αν δε -αυτό δεν το ξέρω αν θέλεις μας το λες- το σπίτι που σου πήραν είναι κοντά τους, οι γονείς σου θα μπλέκονται πολύ συχνά στα πόδια σας. Ισως σ\' αυτή τη περίπτωση να νοιώθει άσχημα΄ο άντρας σου που εσύ είσαι κολλητή με τους γονείς σου και αυτός μακρυά από τους δικούς του έχοντας τους αφήσει μόνους με τέτοια προβλήματα. Θέλεις να είναι ελεύθερος ο άντρας σου για την νέα του οικογένεια και έχεις απόλυτο δίκιο. Είσαι όμως εσύ επίσης ελεύθερη? Μπορείς να αποφασίσεις να νοικιάσεις το σπίτι που σου αγόρασαν και με τα λεφτά που θα παίρνεις να νοικιάσετε κάπου αλλού, μακρυά από όλα τα σόγια? Ή ξέρεις ότι σ΄αυτή τη περίπτωση θα σκάσουν οι δικοί σου?
Ελπίζω ντίμικ να μην εισπράξεις την ανάλυσή μου σαν προσβολή. Την έκανα καλοπροαίρετα με βάση καταστάσεις που έχω δει να συμβαίνουν γύρω μου. Και έχω καταλήξει ότι αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι πρέπει να το δείχνουμε και με το δικό μας παράδειγμα.
21-12-2008, 16:17 #28
Αθανατη Ελληνικη Οικογενεια!!!ΒΟηθαμε τα παιδια μας για να μας εχουν αναγκη κ να μπορουμε να τα \'\'ελεγχουμε\'\'...Απο την μια ειναι ωραιο που ειμαστε δεμενες οικογενειες αλλα υπαρχουν κ ορια...Να βοηθησει τα πεθερικα σου αλλα οχι εις βαρος του δικου σας σπιτιου!!Θα συμφωνησω με κρινο πως καλο θα ηταν να κανετε ενα οικονομικο πλανο των ΔΙΚΩΝ σας υποχρεωσεων κ αν ο συζυγος σου μπορει μετα ας δωσει απο το υστερημα του!!Αλλα να εισαι προετοιμασμενη πως ααν τυχον χρειαστεις εσυ ποτε βοηθεια για τους δικους σου να αντιμετωπισεις αναλογη συμπεριφορα...ΕΙναι κριμα κ εκνευριζομαι οταν πεθερικα κ απο τους μεν κ απο τους δε, ανακατευονται...Θελεις να κανεις κατι να βοηθησεις τα παιδια,καλως αλλα αμα ειναι να πιστευεις οτι με μια βοηθεια θα τους οριζεις κ την ζωη μην το κανεις..
Καλο ξεμπερδεμα σου ευχομαι...
30-12-2008, 12:12 #29
Ελεος ρε παιδιά. Η κοπέλα εχει δίκιο να αγανακτεί. Οι γονείς βοηθούν τα παιδιά να στήσουν το σπιτικό τους αν μπορούν και τα παιδιά τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν σε προβλήματα υγείας και οχι κακοδιαχείρησης. Επειδή δηλαδή τα πεθερικά θέλαν μουράτο σπίτι, θα τα πληρώσει τα έξοδα το νέο ζευγάρι? Οχι δα! Οι ενήλικοι άνθρωποι απλώνουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.
Μόνο οι αστάθμητοι παράγοντες και τα εκ Θεου προβλήματα, μπορούν να δικαιολογήσουν την ανάγκη των γονιών να ζητάνε δανεικά από τα παιδιά τους.
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία