Results 16 to 30 of 32
-
21-05-2019, 13:39 #16Miliva21Guest
Γεια σου κορίτσι
Για μένα πρέπει να παίρνετε προφυλάξεις και όταν λέω προφυλάξεις εννοώ προφυλακτικό.....είναι η καλύτερη ασφάλεια..........σκεψου τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.....Εσύ μπορεί να μην κάνεις σεξ με κανέναν άλλο όμως δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρη για τον παρτενέρ σου...........προφυλαξε και προστάτευσε το σώμα και την υγεία σου.........ειναι ο μόνος τρόπος που σε προστατεύει από τυχόν μολύνσεις ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.....τα αντισυλληπτικά το μόνο που κάνουν είναι να μην σε αφήσουν έγκυο........όμως όλα τα υπόλοιπα.......; με το προφυλακτικό προστατεύεις εσένα τον σύντροφό σου και γενικότερα μειώνεις την ύπαρξη των νοσημάτων....αν όλοι φορούσαμε προφυλακτικό δεν θα υπήρχε το AIDS και δεν θα πέθαιναν άνθρωποι από αυτό.....
- 22-05-2019, 09:13 #17
Πολύ νωρίς ξεκίνησες, ακόμα ορμονικά δεν έχεις ισορροπήσει και έβαλες τον οργανισμό σου σε φάση γρήγορης σεξουαλικής και ψυχικής ωρίμανσης.
Αν ξεκινήσεις αντισύλληψη από τα 15 (φυσικά μετά από επίσκεψη σε γυναικολόγο) τότε θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή της πρώτης σου φοράς στα 15 , οταν στα 30 σου θα θελήσεις να κάνεις οικογένεια και θα τρέχεις δεξιά και αριστερά στα κέντρα γονιμότητας (παθών και μαθών).
Ο φιλαράκος σου ας μάθει να βάζει πρώτα προφυλακτικά και μετά να συζητάει για σεξ , γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι μονογαμικοι εραστές, είναι πανω στα ντουζενια τους τα αγόρια, ξέρω σε πληγωνω τωρα που είσαι 15 , αλλά να ξέρεις δεν θα είσαι η μοναδική του παρτενέρ στη ζωή του, να ξέρεις σέρνονται αφροδίσια εκτός του aids.
Και μια ερώτηση γιατί αυτό το θέμα δεν το συζητάς με την μητέρα σου, γιατί μια επίσκεψη στον γυναικολόγο από ανήλικη χωρίς τον γονέα δεν είναι εφικτή, κανένας γιατρός δεν δέχεται ανήλικα ασυνόδευτα, ούτε πας αγκαζέ με τον γκόμενο στο φαρμακείο και ζητάς ένα κουτί αντισυλληπτικά !! Γιατί μάλλον δεν το ξέρεις μιας και σεξουαλικά ενεργοποιήθηκες θα πρέπει να αρχίσεις να πηγαίνεις γυναικολόγο, ειναι στο πρόγραμμα του σεξ δεν είναι όλα τα πράγματα χαχου ηδονή αγάπες και λουλούδια υπάρχει και ρεαλιστική πλευρά της ζωής, που εκτός από αφροδίσια και aids, οι γυναίκες γεννάνε παιδιά που σε μικρές ηλικίες είναι "θέμα" !!
Αυτά δεν τα συζήτησες με την μητέρα σου πριν ενδωσεις στην σεξουαλική ζωή, πρώτα τα κάνεις και μετά ρωτας, ανωριμότητα πλήρης και από τους δύο!!
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
22-05-2019, 17:08 #18
καλησπερα.
σε βρισκω πολυ απολυτη και ισως υπερβολικα κινδυνολογα σε ενα νεο ατομο που τωρα ξεκιναει την σεξουαλικη του ζωη.
το βασικοτερο οσων λες.
παρα την δυσαρεστη απ οσο καταλαβα προσωπικη σου εμπειρια, σε πληροφορω οτι απειρες γυναικες εκαναν αποτελεσματικη αντισυλληψη και στην συνεχεια την σταματησαν και εκαναν μια χαρα ευκολα, υγιη παιδια, παιρνοντας αντισυλληπτικα.
πως επομενως λες με τοσο απολυτο τροπο οτι αν παρει αντισυλληπτικα θα καταστρεψει την γονιμοτητα της;;
θεωρω και λαθος ιατρικα , αλλα και πολυ επικινδυνη την τοποθετηση σου.
σεβαστη η προσωπικη εμπειρια (αν οντως οφειλετω στα χαπια η υπογονιμοτητα και οχι σε κατι αλλο) , αλλα δεν ειναι κανονας!! εγω ξερω πολλες γυναικες που επαιρναν χαπι μικρες και εκαναν πανευκολα παιδια οταν το θελησαν. για να μην πω και οτι το χαπι ειναι θεραπεια για πολλες γυναικολογικες παθησεις...
ΜΟΝΟ ο γυναικολογος μπορει να της προτεινει η να της απαγορευσει το χαπι.
κι επειτα, δεν μας ρωτησε η κοπελα αν την αφηνουμε να κανει σεξ κι αν την θεωρουμε μικρη. το εκανε ΗΔΗ, γιατι το ηθελε.
για την αντισυλληψη ηρθε να ρωτησει.
τι νοημα εχει να της λες οτι δεν επρεπε κατα τη γνωμη σου να το κανει; ;;;
μια χαρα επρεπε να το κανει ΑΝ και εφοσον ενοιωσε ετοιμη. κι ουτε εισαι σε θεση να ξερεις την βιολογικη ωριμανση της καθε κοπελας. εχει κοπελες που εχουν εμμηνο ρυση στα 11-12 και ειναι μια χαρα ωριμες στα 16 και αλλες που αργουν.
ειναι δικο της θεμα ποτε θα ειναι ετοιμη και ωριμη.
εξαλλου η ωριμοτητα αφορα μονο την αποκτηση παιδιου, και παιδι, δεν θελει να αποκτησει, το εκανε σαφες.
το θεμα του σεξ, ειναι θεμα ετοιμοτητας, σωστων μετρων προφυλαξης και επιθυμιας. και εφοσον νοιωθει η ιδια ετοιμη και με καταλληλο γι αυτην παρτενερ, μια χαρα ειναι η ηλικια της.
το να το συζητουσε με την μανα της, πολυ καλο θα ηταν, με την προυποθεση να εχει μια μανα ετοιμη να ακουσει τις σεξουαλικες ανησυχιες και σχεσεις της κορης της.
δυστυχως δεν ειναι ολες ετοιμες, και οταν δεν ειναι, κανει καθε κοπελα το αυτονοητο. απλα απευθυνεται αλλου. δυστυχως...Last edited by Remedy; 23-05-2019 at 18:46.
23-05-2019, 06:00 #19
Μάλλον δεν είσαι γυναίκα για αυτό πολλά λες που δεν ξέρεις. Τα χαπάκια δεν τα παίρνεις συνέχεια, έχουν παρενέργειες και όταν τα αρχίσεις πρέπει να είσαι πειθαρχημένη, μια μέρα αν δεν πάρεις και πεις δεν βαριέσαι άστο για αύριο τι θα πάθω, τότε τα σκάτωσες για αυτόν το μήνα!!!
Αλλά στην προκειμένη και το αγόρι δεν έχει σωστή ενημέρωση από τους γονείς του μιας και αποφεύγει το προφυλακτικό χωρίς να γνωρίζει τους κινδύνους που συντρέχει από αφροδίσια και aids εκτός βέβαια μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης της φίλης του!!
Δυστυχώς από τέτοια ερωτήματα από κορίτσια 12 ,13 ,14 ,15 κλπ χρονών που πράττουν και μετά ρωτάνε δείχνει πόσο αναγκαίο είναι το μάθημα σεξουαλικής αγωγής μιας και οι γονείς δεν συζητάνε αυτά τα σοβαρά θέματα με τα παιδιά τους και αναγκάζονται να ρωτάνε δεξιά και αριστερά ή να γκουγκλαρουν και να μπερδεύονται περισσότερο!!!
23-05-2019, 07:42 #20
μαλλον ειμαι γυναικα και γι αυτο ξερω οτι τα αντισυλληπτικα δεν οδηγουν στην στειροτητα...
προφανως αλλο ηταν το προβλημα σου και απο το ζορι σου, μοιραζεις παραπληροφορηση.
φυσικα και ξερω οτι θελει πειθαρχια και οτι αν ξεχασεις χαπι χαλαει η αντισυλληψη και οτι χρειαζονται διαλλειματα. ολα αυτα θα της τα πει ο γυναικολογος ΑΝ τελικα πρεπει και θελει να παρει. εσυ απο που συμπεραινεις οτι θα ξεχναει τα χαπια;;;
την μια μας λες οτι θα τρεχει στα κεντρα γονιμοποιησης αν παρει χαπι, τωρα θυμηθηκες οτι αν χασει ενα χαπι θα χαλασει η αντισυλληψη. απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα...
συμφωνουμε οτι το αγορι λανθασμενα αποφευγει το προφυλακτικο, δεν ειπε κανεις οχι σε αυτο. το εχουμε πει παραπανω αλλωστε.
ουτε στο οτι ειναι αναγκαιο το μαθημα σεξουαλικης αγωγης διαφωνει κανεις.
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. και απ οτι φαινεται, μαλλον δεν εχει γινει ακομα κατι κακο. τι να κανουμε;; να της κοψουμε το κεφαλι ή να της φωναζουμε "ας μην πηδιοσουνα!!";;;; ηθελε και το εκανε και δικαιωμα της.
το θεμα ειναι απο δω και περα τι γινεται, οχι αν σου αρεσει που το εκανε!!
23-05-2019, 08:36 #21
Ήμουν παλιά σε ένα site με ερωταπαντήσεις και συχνά-πυκνά εμφανιζόντουσαν τέτοιες ερωτήσεις. Και πέφταν όλοι να κάνουν κήρυγμα και να φορτώσουν τα νέα παιδιά ενοχές λες και κάναν φόνο ή λες και πρέπει να τους ορίσει κάποιος άλλος πότε θα κάνουν σεξ. Η δε παραπληροφόρηση με συμβουλές τύπου "αν πάρεις χάπια θα μείνεις στείρα", "ας τελειώνει ο άλλος έξω κι είσαι καλυμμένη" πήγαινε κι ερχόταν... Πως ακριβώς βοηθάει έναν άνθρωπο που τώρα ξεκινάει την σεξουαλική του ζωή να τον μπερδεύεις χειρότερα και να τον κάνεις να αισθάνεται πως έκανε κάτι κακό; Είναι το σεξ κακό; Υπάρχει κανένας συγκεκριμένος κανόνας ότι πρέπει να το κάνεις στα 18 ας πούμε; Ξέρει κάποιος την συγκεκριμένη κοπέλα και το συγκεκριμένο αγόρι για να απαντάει με τέτοια σιγουριά και τέτοιο ύφος του επικριτή και του φωτεινού παντογνώστη;
23-05-2019, 16:24 #22
Μιας και τα λέω λίγο τσεκουράτα και δεν αρέσω όποιος θέλει να τα ακούσει και απο ειδήμονες ας κλείσει ραντεβού εδώ:
http://www.aretaieio-obgyn.com/el/de...-planning.html
30 χρόνια στο ΕΚΠΑ άκουσα πολλά και είδα, για αυτό είπα ότι είμαι παθών και μαθών!!!
Κοπελιά κλείσε ραντεβού στο νοσοκομείο να σε βοηθήσουν, θα το χρειαστείς!!!
23-05-2019, 18:51 #23
το προβλημα δεν ειναι οτι τα λες τσεκουρατα. πολλοι τα λεμε ετσι εδω, και δεν εξαιρω τον εαυτο μου...
το προβλημα ειναι οτι τρομολαγνείς και παραπληροφορεις....
αν θελησει να παει σε ενα ιατρικο κεντρο και να ενημερωθει σωστα, μακαρι να το κανει. ΑΛΛΟ αυτο κι αλλο να της λες οτι αν παρει αντισυλληπτικα θα παθει στειρωση και στα 30 θα ψαχνει κλινικες για να κανει παιδια...
23-05-2019, 19:04 #24
καλησπέρα κοριτσακι μου και από εμένα... σε μερικά λόγια που είπες thedora έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου... στην κάθε ηλικία έχουμε και άλλο τρόπο σκέψης σε αυτή τη φάση τώρα η κοπέλα πιστεύει μια εύκολη λύση τα χάπια... καλό θα ήταν όμως mariamm ο φίλος σου να βάζει προφυλακτικο και όλα αυτά του τύπου είναι στενό το ένα το άλλο είναι φθηνές δικαιολογίες γιατί εάν υπάρξει ένα πρόβλημα υγείας ιού εννοώ η εγκυμοσύνη ο φιλαράκος τρέχει και μένεις πίσω εσύ με όλα τα βάσανα... δεν θα σ πω έκανες κακός η καλός που ξεκίνησες από τώρα επαφές αυτό αφορά μόνο εσένα και κανενα άλλον.. επίσης προτείνω αν δεν έχεις θάρρος που προφανώς κανείς δεν έχει να μιλήσεις με την μαμά σου μπορείς να απευθυνθείς σε μια αδερφή φίλη θεία μεγαλύτερη θα σε βοηθήσει περισσότερο πιστετω
23-05-2019, 23:35 #25
Με καλυψες πλήρως σε όλα, ίσως πια δεν έχω την υπομονή να διαβάζω και να ακούω τέτοια ερωτήματα από τέτοιες ηλικίες καθώς και τις απαντήσεις του τύπου, πάρε αντισυλληπτικά δεν έχουν πρόβλημα, να μάθει ο φίλος σου την διακοπτόμενη συνουσία....κλπ....νευριαζω και γράφω απόλυτα, όλα στην πλάτη του κοριτσιού το αγόρι καμία ευθύνη!!!
Πάντως γενικώς εάν δεν πάνε σε γιατρό θα μπλέξουν σε κυκεώνα παραπληροφόρησης, γιατί υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντισύλληψης εκτός των χαπιών, που καλύπτουν κάθε ηλικία και οργανισμό!!!
24-05-2019, 08:14 #26
To πρώτο πράγμα που σκέφτηκα κι εγώ είναι πόσο χάλια είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη χώρα και πόσο άσχημο που οι γονείς δεν εξηγούν 5 βασικά πράγματα στα παιδιά τους. Αυτό όμως είναι απλά μία διαπίστωση και δεν βοηθάει την κοπέλα σε κάτι αυτή η συζήτηση. Άλλωστε οι περισσότερες την προτρέψαμε να πάει σε γυναικολόγο και πολύ καλά θα κάνει, διότι αν μιλήσει δηλαδή και με καμια μάνα ή θεία ή αδερφή και δεν ξέρουν κι αυτές την τύφλα τους και λένε τις βλακείες που λένε και κάποιοι εδώ μέσα, τρεις φορές χειρότερα θα είναι. Από εκεί και πέρα Θεοδώρα, φυσικά και το αγόρι έχει ευθύνες και θα έπρεπε να χρησιμοποιεί προφυλακτικό, δεν είπε κανείς ότι δεν έχει ευθύνη, αλλά με το κορίτσι μιλάμε και αυτό πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του, όχι να περιμένει τι θα κάνει το αγόρι.
Παρατηρήσατε ότι η κοπέλα δεν ξαναέγραψε; Αναρωτιέστε μήπως το γιατί;
24-05-2019, 08:56 #27
Μακάρι να ειμαι λάθος σε αυτά που διαπίστωσα για την κοπελιά!!!
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile AppLast edited by Theodora; 24-05-2019 at 09:59.
24-05-2019, 12:35 #28
Πρέπει να προμηθευτεί προφυλακτικά στο μέγεθός του. Υπάρχουν.
Οπωσδήποτε σε γυναικολόγο, γιατί τα χάπια δεν είναι ό,τι καλύτερο σ' αυτή την ηλικία.
Υπάρχει όμως βιβλιογραφία για τις πιθανές σοβαρές συνέπειες στην υγεία των κοριτσιών που ξεκινούν αντισύλληψη στα πρώτα χρόνια της εφηβείας. Εδώ θα δεις ένα παράδειγμα. Παραθέτω το επίμαχο χωρίο:
According to a new study [1], this decade has seen a 50 percent jump in the number of young teens (12-15 years old) using medication such as Pills, injection, implant, and Nuvaring. These girls are at risk for many of the side effects of hormonal birth control including:
impaired bone density [2]
altered brain structure [3]
increased risk for depression [4]
suppressed libido [5]
Τις αναφορές με την αρίθμησή τους θα τις βρεις στο άρθρο που παρέθεσα.
Πιστεύω ότι το χάπι είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις, αν ο σκοπός σου είναι μόνο η αντισύλληψη ενώ δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος για να το πάρεις. Το προφυλακτικό προσφέρει ικανοποιητική προστασία όχι μόνο κατά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αλλά και κατά ΣΜΝ.
24-05-2019, 12:48 #29
Για το συγκεκριμένο νεαρό δεν μπορούμε να ξέρουμε, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι το πρόβλημα του μεγέθους είναι υπαρκτό. Το αντιμετώπισα τον καιρό που ήμουν κι εγώ σεξουαλικά ενεργός. Θυμάμαι ακόμα το σφίξιμο από στενά προφυλακτικά που οδήγησε σε ρήξη, και όχι μόνο μια φορά. Ευτυχώς έγινε αντιληπτό πριν το «τελείωμα» και επιπλέον ήμασταν και οι δυο «καθαροί» από ΣΜΝ. Αν έσπαγε όμως την κρίσιμη στιγμή; Ή αν ο ένας από τους δυο είχε κάποιο νόσημα; Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
Η σωστή συμβουλή είναι ο φίλος της κοπέλας να φοράει οπωσδήποτε προφυλακτικό, αλλά να ψάξει να βρει το μέγεθος που του κάνει.Last edited by Vox; 24-05-2019 at 13:27.
24-05-2019, 13:02 #30
Κι εγω για το μεγεθος του προφυλακτικου και το υπαρκτο προβλημα εφαρμογης σε επιστημονικη μελετη εκανα λινκ. Το θεμα ειναι οτι δυσκολα μπορεις να πεισεις καποιους για την αξια επιστημονικων μελετων οταν στη θεση τους προκρινουν συμβουλες απο θειες κι αδελφες...
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."