Results 1 to 12 of 12
-
17-05-2019, 15:13 #1
προσωπικη ιστορια αντιμετωπισης και επιτυχιας αγχωδης διαταραχης και κρισεων πανικου
Καλησπερα στην παρεα
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τον τροπο με τον οποιο πετυχα να εξαλειψω ολα τα αγχη με τα οποια παλευμα μια πενταετια τουλαχιστον
Θα προσπαθησω να τα γραψω οσο πιο αναλυτικα μπορω ετσι ωστε και εστω ενα ατομο να βοηθηθει απο το ποστ μου θα ειναι για εμενα μεγαλη ικανοποιηση
το 2013 με χτυπησε για πρωτη φορα μου στην ηλικια των 41 την πορτα το αγχος και οι κρισεις πανικου
τα συμπτωματα πολλα αλλα δεν θα τα αναλυσω διοτι δεν εχουν σημασια
ξεκινησα λοιπον να επισκεπτομαι ψυχιατρο και φυσικα φαρμακευτικη αγωγη
με την παροδο 6-7 μηνων αρχισαν να καλυτερευουν τα πραγματα και πανω στο χρονο σταματησα την αγωγη
Ειχαν φυγει οι κρισεις πανικου και γενικα τα αγχη μου εως το 2016 που επεστρεψαν δριμυτερα και ολα ηταν χειροτερα
μετα απο εναν απλο πυρετο και πρηξιμο του λεμφαδενα στο λαιμο ,οπως επισης απο αυτα που μου ειπε ο γιατρος αρχισα πλαι τις κρισεις πανικου οτι πεθαινω
Πλεον το αγχος ειχε αμεσο αντικτυπο στο εντερο μου μιας και καθε πρωι πηγαινα 5 φορες τουαλετα συνεχομενα
το ενα εφερε το αλλο και μεσα μου αυτοματα αρχιζα να μην θελω να φαω
Αποτελεσμα απο 80 κιλα με 1.78 υψος μεσα σε 3 μηνες εφτασα στα 63 κιλα καταλαβαινετε δλδ που θα οδηγουσε αυτο
Στο μεταξυ ειχα ξαναρχισει τον ψυχιατρο και τα φαρμακα μονο που αυτη τη φορα δεν εκαναν και πολλα πραγματα
Αποφασισα οτι το προτζεκτ φαρμακα και ψυχιατρος δεν δουλευει σε μενα και εψαχνα να βρω λυση
Τοτε ηταν που εφαγα ενα φλας να ξεκινησω γιογκα
Δειλα δειλα διοτι μεσα στα συμτωματα μου ηταν οτι δεν μπορουσα να ειμαι αναμεσα σε κοσμο ξεκινησα σε ενα στουντιο γιογκα
Με την παροδο του καιρου αρχισα να βλεπω βελτιωση σιγα σιγα μεν αλλα με σταθερη βελτιωση λιγο λιγο καθε φορα
Βεβαια ετυχε κιολας ο ιδιοκτητης του στουντιο να ειναι και κατι σαν ψυχολογος αλλα οχι σαν τους ψυχολογους οπως τους ξερουμε
Ξεκινησα συνδεδριες μαζι του και αποκομισα τα μεγαλυτερα μαθηματα της ζωης μου
Σταδιακα και με μικρα βηματα καθε μερα αλλαζα κατι και εβλεπα να βγαινει παντα κατι θετικο
σιγα σιγα αρχισα να διαβαζω και βιβλια για την αγιουρβεδα και τη φιλοσοφια της
Οι κυριες αλλαγες μου ειχαν να κανουν και με την διατροφη μου αλλα κυριως με τον τροπο σκεψης και παρατηρησης του εαυτου μου
Παρατηρω το σωμα μου παρατηρω τι σκεψεις μου παρατηρω τις δρασεις μου γενικα παρατηρω
επισης με ειδικη διατροφη που μου εδωσε μεσα σε 2μιση μηνες εστρωσα το εντερο μου και πλεον ξεκινησα να ανακτω κιλα
με 3 φορες γιογκα και 2 φορες γυμναστηριο εβδομαδιαιως αρχισαν ολα να φτιαχνουν
Σταθεροποιηθηκα στα 72 κιλα και νιωθω μια χαρα
Πλεον εχω να ακουμπησω xanax πανω απο εναμιση χρονο
Ακομα και οταν ερθουν εκεινες οι στιγμες που το μυαλο φλυαρει και μου δημιουργει τις αγχωδεις διαταραχες, εχω μαθει να μη το αφηνω να με κανει οτι θελει αυτο
Το μυαλο ειναι φλυαρο και οι σκεψεις δεν σταματουν ποτε , αλλα δεν κανει κουμαντο το μυαλο οι ιδιοι ειμαστε σαν συνολο οι κυριοι του μυαλου μας και εμεις του επιτρεπουμε η του απαγορευουμε να παιξει τα παιχνιδακια του
Ελπιζω να φανηκε χρησιμη η ιστορια μου και οπου μπορω να φανω χρησιμος με χαρα να το κανω
- 17-05-2019, 16:31 #2
Η γιόγκα αν διδαχθεί σωστα με όλο το φιλοσοφικό του περιεχομενο κάνει θαύματα. Με την βοήθεια της γιόγκι μου και κάθε μέρα εξάσκηση κατάφερα να ξεπεράσω σχεδόν τα πάντα. Βέβαια πήρα και φάρμακα αλλά αν δεν τα είχα συνδυάσει με την γιόγκα πιθανότατα να είχα πέσει σε κατάθλιψη.
17-05-2019, 18:55 #3
Καλησπέρα κι απο'μένα. Υποφέρω χρόνια από αγχώδη διαταραχή με πανικούς και ήπια κατάθλιψη. Είχα πάρει αγωγή πριν 5 χρόνια, για 1,5 χρόνο, η οποία με είχε βοηθήσει πολύ. Επίσης να προσθέσω ότι από τότε κάνω και ψυχοθεραπεία συνεχώς. Τώρα μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα με διάφορα συμβάντα (θέματα υγείας του συζύγου κ.α.), τα οποία όμως ξεπεράστηκαν, είμαι πάλι χάλια και είμαι 1 βήμα πριν ξεκινήσω ξανά αγωγή με cipralex. Τα xanax βέβαια εδώ και 1 μήνα είναι σε καθημερινή βάση σε μικρή δόση βέβαια 0,25 πρωί, βράδυ. Τα ψυχοσωματικά μου στο φουλ! Νιώθω ότι δεν θα αντέξει άλλο το σώμα μου τόσο άγχος και κάτι θα πάθω.... έχω τα πάντα όλα και συνέχώς ασχολούμαι με αυτά. Δεν ξέρω πια έχω απελπιστεί...Μήπως θα μπορούσες να μου συστήσεις τον δάσκαλο σου. Κάτι πρέπει να κάνω και δεν ξέρω τι... αν μπορείς στείλε μου προσωπικό μήνυμα.
17-05-2019, 19:02 #4
18-05-2019, 00:20 #5
Μπορείς να μου στείλει προσωπικό μήνυμα για να σου πω γιατί εγώ δεν μπορώ...
Εστάλη από SM-J330FN στο E-Psychology.gr Mobile App
18-05-2019, 00:49 #6
18-05-2019, 12:42 #7
Νεα σμυρνη μένω. Έχεις κάτι υπόψιν σου. Εσύ που μένεις?
Εστάλη από SM-J330FN στο E-Psychology.gr Mobile App
18-05-2019, 13:21 #8
Το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση.
Απαγορεύονται οι διαφημίσεις.Last edited by Aeon; 19-05-2019 at 10:38.
18-05-2019, 14:12 #9
Ευχαριστώ πολύ!Εστάλη από SM-J330FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Last edited by Aeon; 19-05-2019 at 10:38.
19-05-2019, 03:58 #10
απο εκει που περναω συνεχεια πες αλευρι ο αλεξακος παει και ερχετε
28-05-2019, 11:22 #11
Και ο δικος μου ψυχιατρος μου ειπε οτι ισως με βοηθουσε μια μορφη γυμναστικης, ισως και μονο που θα βγω απο την ρουτινα μου να μου κανει καλο. Ακομα δεν μπηκα στην διαδικασια, αλλα η γιογκα φαινεται πολυ δελεαστικη σαν ιδεα
28-05-2019, 13:43 #12