Results 1 to 9 of 9
Thread: Συνεχές άγχος! Βοηθεια
-
23-05-2019, 18:39 #1
Συνεχές άγχος! Βοηθεια
Είμαι 40 ετών και ως πριν από 3 μήνες η χαρα της ζωής! Τον Μάρτιο μετά από ίωση που εξελίχθηκε σε πνευμονία πέρασα 8 εβδομάδες με βηχα (Ακόμα έχω πρωινα φλεματα) άρχισε σιγά σιγά να με πιάνει άγχος. Άρχισε με ημικρανία και πρόβλημα ύπνου. Μετά από 3 μήνες είμαι σε τραγική κατάσταση σε συνεχές άγχος. Είμαι συνέχεια κουρασμένη, κόμπος στο στομάχι, μαύρες σκέψεις, μερικές φορές πόνος στην καρδιά. Με πιάνει φόβος δεν μπορώ να ηρεμησω με τίποτα. Θέλω να μπω σε διαδικασία για παιδί Και όλα έχουν γίνει τόσο δύσκολα. Δεν έχω ενέργεια για τίποτα, με πιάνει τόσο στρες που δεν μπορώ να λειτουργήσω. Το βραδυ παιρνω λεξοτανιλ για να κοιμηθω.Πάω σε ψυχολόγο εδψ και 1 μηνα χωρίς αποτέλεσμα. Ο ψυχίατρος που πήγα δεν μου έδωσε χάπια επειδή θέλω να κάνω παιδί. Έχω χάσει την ζωή και καθημερινότητα μου, το χαμόγελο μου. Η δουλειά βγαίνει φοβερά δύσκολα και ο άντρας μου δεν καταλαβαίνει την φρίκη που περνάω που είναι συνεχής. Έχω τρελαθεί. Όλα αυτά είναι τόσο έξω από εμένα και τον χαρακτήρα μου. Οι φίλοι μου δεν με αναγνωρίζουν. Φοβάμαι τόσο πολύ. Πραγματικά αν έχετε συμβουλές είναι σε απόγνωση.
- 23-05-2019, 22:45 #2
Καλωσήρθες!
Τι εννοείς μαύρες σκέψεις; Αρρωστοφοβία ή κάτι άλλο;
24-05-2019, 16:46 #3
Ότι θα πεθάνω, θα με αφήσει ο άντρας μου, δεν θα καταφέρω να κάνω παιδί...Έχω θορυβηθει. Ο ψυχίατρος που πήγα μου ανάφερε αντικαταθλιπτικα. Φοβάμαι όμως γιατί θέλω να προσπαθήσω για παιδί και δεν ξέρω αν θα με πάει πίσω.
Το όλο θέμα έκανε μπουμ με την υγεία μου, Ακόμα ψάχνω πράγματα, αλλά υπάρχουν ώρες που πραγματικά αισθάνομαι αφόρητη πίεση.
25-05-2019, 00:18 #4
ο αντρας σου δε καταλαβαινει τη φρικη αλλα...........
Last edited by αλεξανδρος_77; 27-05-2019 at 01:13.
26-05-2019, 00:27 #5
Καλησπέρα Chemie,
περίπου στην ίδια ηλικία και εγώ πριν 6 μήνες ήμουν καλά..
Πηγές σε ψυχολόγο, σωστό βήμα, γιατί δεν σε βοήθησε;
Πέρασα παρόμοια κατάσταση, ναι μπορείς να βγεις, κάποιες φόρες όμως δεν είναι εύκολο και θέλει χρόνο.
Πολύ σημαντικό είναι ότι το ίδιο το άγχος ανατροφοδοτεί την κατάσταση και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θέλει αλλαγή της ψυχολογίας, ηρεμία και δύναμη.
Εάν η καθημερινότητα σου δεν σου δίνει αυτές τις προϋποθέσεις είναι πρόβλημα, το τι αλλαγές μπορείς να κανείς θα το δεις εσύ.
Εάν δεν τα καταφέρεις μετά πας σε αντικαταθλιπτικά, αλλά η γνώμη μου είναι πρώτα να εξαντλήσεις όλους τους φυσικούς τρόπος αντιμετώπισης και αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μονό τότε.
Περπάτημα, Ελαφριά γυμναστική, διαλογισμός, βιταμίνες, ξεκούραση, ηρεμία, μπορεί να βοηθήσουν.
26-05-2019, 20:35 #6
Αν οι σκέψεις σου είναι καθημερινές και χρόνια π.χ προβλήματα στην εργασία με τον άνδρα σου ανησυχία, με τον ύπνο κτλ θα πρέπει να ξανά δείτε μαζί με τον ψυχίατρο την θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή.Τα λεξοτανιλ δεν είναι λύση Γνώμη μου πρώτα πρέπει να ηρεμήσεις και στην συνέχεια να σκεφτείς και να βάλεις μια τάξη. Όπως γράφεις δεν υπάρχει χώρος για άλλες σκέψεις κυριαρχεί το ανχος . Πρέπει να σταματήσουν οι κεραυνοί στο μυαλό σου για να δεις τον ήλιο. Δοκίμασε και αυτήν την οδό.
27-05-2019, 01:20 #7
μονο που αυτη η ταξη απλα σκεπαζει το πραγματικο τροπο σκεψης με αποτελεσμα να απομακρυνει τους συνομηλιτες απ αυτη και εσενα που ενδεχομενως σε εμπιστευεται δε κατανοεις αυτη τη ακαταστασια σκεψης αυτη η οδος πχ μπορει να της φαινετε οικια επειδη δεν την αγγιζει και ετσι νιωθει ανετα και να συμφωνει γιατι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια ομως δεν ειναι λυση ουτε τα χαπακια ουτε αυτο που προτεινεις δες και το δικο μου σκεπτικο και μην εισαι σε ανταγονισμο με ολα ειναι κανονας αλλος να καταλαβαινει και αλλος να ακουει τα πιο πολα παντα ετσι γινεται
31-05-2019, 17:20 #8
Κοπελα μου τα σκευάσματα ζολοφτ, σιπραλεξ κ σεροπραμ επιτρεπονται στην εγκυμοσυνη (μιλώ απο προσωπική εμπειρια)...πες στον γιατρο η αλλαξε γιατρο που να ναι πιο ενημερωμένος να πάρεις θεραπεια...Δε γίνεται να κάνεις παιδι ετσι πρεπει να χαλαρώσεις.φιλη μου είναι εγκυος κ παιρνέι 200mg zoloft. Μετα απο επιλοχειο καταθλιψη στο πρώτο της παιδι, όπου το θηλάσε κιολας μαζι με ζολοφτ. Ενημερώσου σωστά κ πραγματικά σου λεω αληθεια οτι αυτα τα σκευάσματα επιτρεπονται κανονικα οσο προσπαθείς για παιδι κ οσο εισαι εγκυος.
31-05-2019, 21:10 #9
Γενικευμένη αγχωδης διαταραχή λέγεται. Δεν είναι κάποια μυστήρια πάθηση που έχεις πάθει μόνο εσύ και είναι μια χαρά ιάσιμη.
Τα είπαν και άλλοι πιο πάνω, καλός ψυχολόγος, ηρεμία και γνωσιακή μαζί με μια αγωγή.
Όσο πιο πολύ το αφήνεις τόσο πιο πολύ μπορεί να δυσκολευτεις να το ξεπεράσεις, οπότε δράσε γρήγορα και μη φοβάσαι τα αντικαταθλιπτικά δεν θα επηρεάσουν την προσπάθειά σου να κάνεις παιδί.
Επίσης τα λεξοτανιλ, ζαναξ και λοιπές βενζοδιαζεπίνες δεν είναι λύση και δεν είναι καλό να τα παίρνεις καιρό.
Εστάλη από Mi A2 Lite στο E-Psychology.gr Mobile App"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."