Results 1 to 8 of 8
-
23-05-2019, 21:36 #1
πως λες σε μια γυναικα οτι πασχεις απο σχιζοφρενεια?
πριν οχτω χρονια ειχα κατι τις με μια κοπελια, δυστηχως σπουδαζαμε στην αλλη ακρη της ελλαδας τελιωσα τη σχολη και επρεπε να φυγω, μου αρεσε πολυ........
χωρισαμε λογο αποστασης, αλλα κρατησαμε επαφες.
μετα απο 8 χρονια ειμαστε στο τηλεφωνο καθε βδομαδα κουβεντιαζουμε με τις ωρες.....
σε αυτο το χρονικο διαστημα εγω ηθελα πολυ να βρω δουλεια να νοικιασω δικο μου χωρο και να της ζητησω να ερθει να μεινουμε μαζι, θελω παρα πολυ να κανω οικογενεια
βεβαια προν 6 χρονια επαθα ψυχωτικο επεισοδια, πια πασχω απο ψυχωσικο συνδρομο κοινος σχιζοφρενεια, πια εχω παρει 67% ποσοστο αναπηριας, παιρνω επιδομα και δουλευω
προγραμματα του οαεδ, εχω αρχισει να γινομαι ανεξαρτητος, οι γονεις μου νοικιασαν τα χωραφια, ασχολουμε και με μελισσοκομια, γενικως βγαζω ενα εισοδημα οχι πολλα αλλα κατι γινεται
η κοπελια μου λεει οτι δεν εχει γκομενο, σκεφτομαι να παω να τη δω, εχω βγαλει εισητηρια και θα παω να τη βρω μετα το καλοκαιρι, περιμενω να μαζεψω αδειες απο τη δουλεια......
η κοπελια εχει κανει θειροειδη και εχει παχυνη, γενικως και η δυο θα ειμαστε αγνωριστη οταν ειδωθουμε,,,,,,,,
εγω θελω να της πω αν θελει να ερθει στη πολη μου να νοικιασω σπιτι......
πως της λεω ομως οτι εχω σχιζοφρενεια? θα με θελει μετα? αν της πω οτι με βλεπει ψυχιατρος καθε μηνα και παιρνω φαρμακα καθε μερα? λεω να της το πω απο κοντα και οχι απο το τηλεφωνο.......
- 24-05-2019, 00:29 #2
Από κοντά να της το πεις, μόνο από κοντά. Άσε να βρεθείτε, να δείτε πώς θα πάει το πράγμα και αν κάνετε παρέα, της το λες. Δηλαδή ούτε να το κρύψεις, ούτε να το πεις αμέσως, που μπορεί και να μην ταιριάξετε στην παρέα, έτσι δεν είναι;
24-05-2019, 00:47 #3MrgilleasGuestπιστευω Παυλο οτι καλυτερα να το πεις απο κοντα και μετα απο αρκετο καιρο και εφοσον εχετε ολοκληρωσει ερωτικα,διοτι πιστευω αν της το πεις στην αρχη της σχεσης που δεν θα χει δεθει μαζι σου δυσκολα μετα να προχωρησει παρακατω με σενα.δυστυχως υπαρχει στιγμα και προκαταλειψεις για τη σχιζοφρενεια εχει μειωθει απο παλια αυτο στιγμα αλλα ακομα υπαρχει
θεωρω οτι αν σε γνωρισει καλυτερα για αρκετο καιρο και δει οτι εισαι σταθερος,συναισθηματικος και εργατικος και εχετ προχωρησει ερωτικα θα χει αναπτυξει καποια συναισθηματα για σενα και ειναι πιο πιθανο να μεινει διπλα σε συγκριση με την περιπτωση που της το πεις γρηγορα ενω δεν εχει αναπτυχθει το δεσιμο
24-05-2019, 01:00 #4
υπαρχει ενας ευκολος τροπος αμα βρεις καμια ταινια και της πεις να τη σχολιασει
24-05-2019, 17:34 #5
καλησπερα παυλο
εγω δε θατο ελεγα κατευθειαν.ασε λιγο να σε ζησει, να δει οτι εισαι μια χαρα παιδι και ενταξει στην λειτουργικοτητα σου και μετα απο κοντα βεβαια της το λες..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
18-06-2019, 12:05 #6
Καταρχας φιλε δεν της λες "πασχω απο σχιζοφρενεια".. Υπαρχει το ενδεχομενο να χεστει πανω της..
Απλα οταν βρεθειτε της λες οτι να ξες εχω περασει φασεις ψυχολογικες.Και η ψυχη μου ηταν σε φουρτουνα..κλπ ιστοριες..Δηλαδη να το πεις ρομαντικα ολο αυτο..
Και σταδιακα της αποκαλυπτεις αφου δεθειτε λιγο και παει καλα οτι παιρνεις φαρμακα..
Το βλεμμα σου και την ψυχη σου να εχεις καθαρα..
Ολα τα αλλα θα ρθουν,
Καλη επιτυχια και καλη λευτερια
18-06-2019, 13:11 #7
καλησπερα παυλο.
η γνωμη μου ειναι, να μην το σκεφτεις απο τωρα το πως και ποτε ΑΚΡΙΒΩΣ θα το κανες.
συναντηθειτε και καντε παρεα.
μπορει να μη ειναι οπως την θυμασαι, οχι μονο εμφανισιακα, αλλα και γενικα και να μην θελεις να συνεχισεις.
μπορει ΕΣΥ να μην της ταιριαζεις, ασχετως παθησης.
αν λοιπον δεν κολλατε, δεν χρειαζεται να της πεις τπτ.
ΑΝ ομως τα πατε καλα και θελετε να κανετε παρεα, συνεχιστε για λιγο την παρεα σας κι αν δεσετε και θελετε να προχωρησετε και εισαι σε φαση να της προτεινεις σχεση η ακομα περισσοτερο, συμβιωση, τοτε θα βρεις εναν ηρεμο και απλο τροπο και θα της το πεις.
μην το σκεφτεσαι απο τωρα.
19-06-2019, 13:17 #8
Καταλαβαίνω ότι σε έχει φάει η αγωνία και το άγχος και θέλεις να της μιλήσεις απο νωρίς για να μάθεις μια ώρα αρχύτερα πως θα πορευθείς στη ζωή σου. Επίσης είσαι πολύ έντιμος άνθρωπος γιαυτό θέλεις να ξεκαθαρίσεις τους λογαριασμούς σου απο την αρχή και δεν θέλεις να σου προσάψει ότι την εξαπάτησες
Γνώμη μου είναι να μην της πεις ποτέ ότι πάσχεις απο σχιζοφρένεια. Άλλωστε στη διάγνωσή σου την επίσημη δεν αναγράφεται η λέξη σχιζοφρένεια. Μπορείς απλά να της μιλήσεις για την ψυχωτική εμπειρία σου, μπορεί να μην το πάρει απαραιτήτως στραβά αν είναι λίγο ψαγμένη. Σε μια δεύτερη φάση να της πεις ότι παίρνεις συντηρητική αγωγή. Να το στρογγυλέψεις λίγο και με αυτά που θα της πεις να φανεί η μοναδικότητά σου ως άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να το παίξεις ασθενής
καλή επιτυχία