Τσακώθηκα με φίλη μου, και δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Τσακώθηκα με φίλη μου, και δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει

Τσακώθηκα με μία φίλη και συνάδελφο την οποία την γνωρίζω πολλά χρόνια, στην αρχή η επαφή μας ήταν μόνο αυστηρά επαγγελματικέ με τον καιρώ άρχισε να ανοίγεται και τελικά γίναμε φίλοι. Οι λόγοι που εγώ την ξεχώρισα και γίναμε φίλοι ήταν άτομο που θαύμαζα και εκτιμούσα. Τελικά μία μέρα που είχα τις μαύρες μου και όταν ήρθε να δει τι κάνω εγώ τις επιτέθηκα και τις ζήτησα τον λόγο τη παίζεται πίσω από την πλάτη μου ξεκάθαρα λόγο δουλείας. Αυτή έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε ότι εγώ είμαι ο φίλος της και ο κολλητός της , τότε κατάλαβα τί μαλ. είχα κάνει τις ζήτησα συγνώμη και όλα φάνηκαν ότι ήταν ένταξη. Μέτα από δύο μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν θα μπορέσει να έρθει στην έξοδο που είχαμε κανονίσει με τους υπόλοιπους, μέχρι να κλείσουμε το τηλέφωνο μου λέει ότι δεν θέλει να ξαναβγεί με κανέναν μας. Τέλος πάντων ακύρωσα την έξοδο που αυτή είχε προτείνει δύο φορές μέχρι τότε. Τελικά την ήμερα που ήταν να βγούμε της έστειλα ένα μήνυμα “ Καλά Μαρια δεν έχεις δύο ώρες να δεις του φίλους σου”. Το αποτέλεσμα ήταν να με πάρει τηλέφωνο μετά από κάποιες ώρες και να αρχίσει της απειλές για την δουλεία και άλλα, ότι φοβήθηκε για την οικογένεια της και ότι θέλει να προστατέψει τον γάμο της και άλλα πολλά, και δεν έχει να πει σε κάποιος αυτά που περνάει. Τελικά μετά από πολύ ώρα την ηρέμησα και κλείσαμε. Και ερχόμαστε στην στιγμή που ήταν να χαιρετηθούμε για καλοκαίρι και έκανα το λάθος να την ασπαστώ για καλές διακοπές μου τότε νευρίαζει και έγινε ο κακός χαμός και να μου φωνάζει γιατί το έκανα αυτό και ότι δεν θέλει καμία επαφή μαζί μου. Το θέμα είναι τι θα κάνω που αναγκάστηκα θα πρέπει να την δω στην δουλεία όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει, γιατί αντιδρά έτσι;
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:24.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kapeman View Post
    Τσακώθηκα με μία φίλη και συνάδελφο την οποία την γνωρίζω πολλά χρόνια, στην αρχή η επαφή μας ήταν μόνο αυστηρά επαγγελματικέ με τον καιρώ άρχισε να ανοίγεται και τελικά γίναμε φίλοι. Οι λόγοι που εγώ την ξεχώρισα και γίναμε φίλοι ήταν άτομο που θαύμαζα και εκτιμούσα. Τελικά μία μέρα που είχα τις μαύρες μου και όταν ήρθε να δει τι κάνω εγώ τις επιτέθηκα και τις ζήτησα τον λόγο τη παίζεται πίσω από την πλάτη μου ξεκάθαρα λόγο δουλείας. Αυτή έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε ότι εγώ είμαι ο φίλος της και ο κολλητός της , τότε κατάλαβα τί μαλ. είχα κάνει τις ζήτησα συγνώμη και όλα φάνηκαν ότι ήταν ένταξη. Μέτα από δύο μέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν θα μπορέσει να έρθει στην έξοδο που είχαμε κανονίσει με τους υπόλοιπους, μέχρι να κλείσουμε το τηλέφωνο μου λέει ότι δεν θέλει να ξαναβγεί με κανέναν μας. Τέλος πάντων ακύρωσα την έξοδο που αυτή είχε προτείνει δύο φορές μέχρι τότε. Τελικά την ήμερα που ήταν να βγούμε της έστειλα ένα μήνυμα “ Καλά Μαρια δεν έχεις δύο ώρες να δεις του φίλους σου”. Το αποτέλεσμα ήταν να με πάρει τηλέφωνο μετά από κάποιες ώρες και να αρχίσει της απειλές για την δουλεία και άλλα, ότι φοβήθηκε για την οικογένεια της και ότι θέλει να προστατέψει τον γάμο της και άλλα πολλά, και δεν έχει να πει σε κάποιος αυτά που περνάει. Τελικά μετά από πολύ ώρα την ηρέμησα και κλείσαμε. Και ερχόμαστε στην στιγμή που ήταν να χαιρετηθούμε για καλοκαίρι και έκανα το λάθος να την ασπαστώ για καλές διακοπές μου τότε νευρίαζει και έγινε ο κακός χαμός και να μου φωνάζει γιατί το έκανα αυτό και ότι δεν θέλει καμία επαφή μαζί μου. Το θέμα είναι τι θα κάνω που αναγκάστηκα θα πρέπει να την δω στην δουλεία όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει, γιατί αντιδρά έτσι;
    Όντως παράξενο.μηπως της κάνει σκηνές ζήλειας ο άνδρας της???γιατί αυτό που λέει ότι δεν θέλει να χαλάσει η οικογένειά της κάτι τέτοιο τέλος πάντων εκεί με παραπεμπη ...μέχρι σε ένα σημείο καταλαβαίνω την αντιδράσει της...μπορεί να χαλαστηκε πολύ απτή δική σου συμπεριφορά και εν το δίκιο της...αλλά απτή στιγμή που είπατε όλα καλά όλα οκ...μετά γιατί να αντιδράει έτσι???το μόνο που μπορώ να πω είναι μήπως της έκανε σκηνές ζήλειας ο άνδρας της..
    Τώρα για το πώς θα την αντικρίσεις μόλις γυρίσετε απτή δουλειά πολύ εύκολα...
    Δεν της λες τίποτα δεν της μιλάς και περιμένεις να δεις τη θα κάνει..αν θα μιλησει αυτή και τη θα πει και ανάλογα αντιδράς...
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:29.

Senior Member
    Και εγώ μυρίζομαι ότι έχει θέμα με τον άντρα της
    Γενικά πολλοί δε πιστεύουν και σε φιλια αντρα γυναίκα (ουτε εγώ πιστεύω) οπότε ίσως να είχε καποια θέματα και να ήθελε απλα να προστατεύσει την οικογένεια της.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Junior Member
    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την άμεσες απαντήσεις σας.
    Το θέμα είναι ότι εγώ πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είναι παντρεμένη και δεν έκανα τίποτα που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια. Δεν την έπαιρνα τηλεφωνώ, ούτε έστελνα sms και πολύ σοβαρά προβλήματα που είχα.
    Στην αρχή είχα σκεφτεί και εγώ το θέμα της ζήλιας του άντρα της και ας το έπαιζε άνετη. Και άν ήταν θέμα ζήλειας του άντρα της δεν θα έπρεπε να μου το πεί, αφού και κάλα είμαστε φίλοι. Και αν καμία φορά γίνονταν παιχνίδια εγώ τα έκοβα. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αυτό, αλλά τελικά κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μου και αφού είπαμε ότι όλα καλά μεταξύ μας, μίλησε στην συνέχεια με τους υπολοίπους και αφού τα βρήκανε δεν με είχε ανάγκη. Γιατί την φιλία μας την ξεκίνησε λόγο ανάγκης για να φυλάει ο ένας τα νότα του άλλου. Όπως θα ξέρετε οι γυναίκες στην δουλεία είναι πολύ ανταγωνιστικές και η μία θέλει να ξεχωρίσει και να δείξει ότι είναι καλύτερη από την άλλη.
    Και ξέρουμε ότι το Σεπτεμβρίου κάποιος θα πρέπει να φύγει από την ομάδα.
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:27.

Senior Member
    Το θέμα είναι ότι εγώ πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είναι παντρεμένη και δεν έκανα τίποτα που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια. Δεν την έπαιρνα τηλεφωνώ, ούτε έστελνα sms και πολύ σοβαρά προβλήματα που είχα.
    Στην αρχή είχα σκεφτεί και εγώ το θέμα της ζήλιας του άντρα της και ας το έπαιζε άνετη. Και άν ήταν θέμα ζήλειας του άντρα της δεν θα έπρεπε να μου το πεί, αφού και κάλα είμαστε φίλοι. Και αν καμία φορά γίνονταν παιχνίδια εγώ τα έκοβα. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αυτό, αλλά τελικά κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μου και αφού είπαμε ότι όλα καλά μεταξύ μας, μίλησε στην συνέχεια με τους υπολοίπους και αφού τα βρήκανε δεν με είχε ανάγκη. Γιατί την φιλία μας την ξεκίνησε λόγο ανάγκης για να φυλάει ο ένας τα νότα του άλλου. Όπως θα ξέρετε οι γυναίκες στην δουλεία είναι πολύ ανταγωνιστικές και η μία θέλει να ξεχωρίσει και να δείξει ότι είναι καλύτερη από την άλλη.
    Από αυτή την απάντηση βέβαια μου δείχνεις ότι καταλαβαίνεις μια χαρά τι συμβαίνει.....
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:34.

Junior Member
    Άρα μέχρι στιγμής έχουμε πέντε σενάρια:

1. Κάνει ότι κάνει γιατί τσακωθήκαμε, άρα δικό μου το λάθος και το βουλώνω.
    2. Υπήρξε θέμα με τον άντρα της, άρα βουλώνω
    3. Κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μου (αλλαγή συμμαχιών), αρά κάνω και έγω συμμαχία με την αντίπαλη που είναι εύκολο για εμένα γιατί έχει χαρακτήρα σαν την αδερφή μου (που άφησε το ανάπηρο παιδί της για να είναι αυτή καλά, και όταν πέθανε μου είπε ότι κοιμήθηκε πολύ καλά) μπορώ να την καταλάβω.
    4. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβαίνει.
    5. δείχνω ανωτερότητα και του δηλώνω την πρόθεση μου να φύγω.

Ελπίζω να μπει και στην συζήτηση και κάποια γυναίκα για να έχω και μία άλλη οπτική γωνία.

Senior Member

3. Κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μου (αλλαγή συμμαχιών), αρά κάνω και έγω συμμαχία με την αντίπαλη που είναι εύκολο για εμένα γιατί έχει χαρακτήρα σαν την αδερφή μου (που άφησε το ανάπηρο παιδί της για να είναι αυτή καλά, και όταν πέθανε μου είπε ότι κοιμήθηκε πολύ καλά) μπορώ να την καταλάβω.

Ελπίζω να μπει και στην συζήτηση και κάποια γυναίκα για να έχω και μία άλλη οπτική γωνία.
    Γυναίκα είμαι και πιστεύω ότι έχει θέμα με τον άντρα της,μιας και ήμουν δέκτης παράλογης ζήλιας.Εγώ τουλάχιστον έτσι θα αντιδρούσα μόνο αν μου έπρηζαν τα συκώτια από παράφορη ζήλια

Junior Member
    Και εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω γιατί διαφορετικά έπεσα πολύ έξω στην εκτίμηση του χαρακτήρα της. Και ξέρω ποσό μεγάλο πρόβλημα είναι η ζήλια, είτε στις σχέσεις, είτε σε γάμο. Και εγώ έχω ζηλέψει και το αποτέλεσμα ήταν να χωρίσω και μετά από δύο μέρες ο τύπος είχε μετακομίσει στο σπίτι της και τελικά παντρεύτηκαν. Και σε μία άλλη περίπτωση που δεν την ζήλευα, και την άφηνα να κάνει ότι θέλει, παρόλο που ένα άτομο από την δουλειά της είχα δει πως την κοιτούσε. Τελικά με χώρισε, και μάλιστα στης διακοπές που είχαμε πάει, και τα έφτιαξε με αυτόν. Και η ζήλια να ξέρει έχει να κάνει πρώτα με την αυτοεκτίμηση που έχει ο άλλος, και μετά με την εμπιστοσύνη, αν μετά από 26 χρόνια γάμου δεν την εμπιστεύεται έχει πρόβλημα, ε και δεν είμαι και ο Τομ Κρούζ.

Senior Member
    Και εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω γιατί διαφορετικά έπεσα πολύ έξω στην εκτίμηση του χαρακτήρα της. Και ξέρω ποσό μεγάλο πρόβλημα είναι η ζήλια, είτε στις σχέσεις, είτε σε γάμο. Και εγώ έχω ζηλέψει και το αποτέλεσμα ήταν να χωρίσω και μετά από δύο μέρες ο τύπος είχε μετακομίσει στο σπίτι της και τελικά παντρεύτηκαν. Και σε μία άλλη περίπτωση που δεν την ζήλευα, και την άφηνα να κάνει ότι θέλει, παρόλο που ένα άτομο από την δουλειά της είχα δει πως την κοιτούσε. Τελικά με χώρισε, και μάλιστα στης διακοπές που είχαμε πάει, και τα έφτιαξε με αυτόν. Και η ζήλια να ξέρει έχει να κάνει πρώτα με την αυτοεκτίμηση που έχει ο άλλος, και μετά με την εμπιστοσύνη, αν μετά από 26 χρόνια γάμου δεν την εμπιστεύεται έχει πρόβλημα, ε και δεν είμαι και ο Τομ Κρούζ.
    Αν ο άλλος είναι παθολογικά ζηλιάρης θα την ζηλεύει άσχετα με την δική σου εμφάνιση....

Senior Member
    Μισό λεπτό, γιατί εδώ μιλάμε για ένα άτομο που λες ότι το ξέρεις χρόνια. Αν όντως είναι φίλη σου και χρόνια παντρεμένη και δεν παίζει κάτι άλλο, πως γίνεται εσύ να μην ξέρεις τι ακριβώς μπορεί να παίζει με τον άντρα της και να έρχεσαι να κάνεις εδώ υποθέσεις και πως γίνεται να διστάζεις να στείλεις ένα μήνυμα ή να πάρεις ένα τηλέφωνο όταν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο γιατί φοβάσαι μην παρεξηγηθεί ο άντρας της;

Ή έχει παίξει κάτι άλλο που δεν μας λες ή όπως και να έχει δεν είναι πραγματικά φίλη (που αυτό φαίνεται από τα λεγόμενά σου).

Junior Member
    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ κάλο δεκαπενταύγουστο.
    Ναι την ξέρω τέσσερα χρόνια τώρα πάντα ήταν κλειστός χαρακτήρας με τον καιρό αυτό άρχισε να αλλάζει και να γινόμαστε φίλοι. Εγώ γενικά είμαι αρκετά φιλικός και ανοιχτός ως χαρακτήρας και αυτή που έκανε την κίνηση για να είμαστε φίλοι. Και αυτό όπως μου φάνηκε γίναμε φίλοι λόγο κοινών συμφερόντων και με τον καιρό όλο και στενότεροι φίλοι. Μου είχε πει κάνα δύο φορές ότι ο άντρα τής με φοβάται και μία φορά που πέτυχα σε ένα μαγαζί μου έδειξε με
    τις χειρονομίες μεταξύ σοβαρού και αστείο ότι “τι τρέχει με την γυναικά μου, σε έχω στα υπόψιν μου”. Εγώ πήγα και τον χαιρέτησα κανονικά και χαμογελαστά και είπαμε τα νέα μας χωρίς να αναφερθεί τίποτα πάνω στο θέμα. Και γνωρίζοντας ότι είναι παντρεμένη πάντα απόφευγα να την πάρω τηλέφωνο η να της στείλω μήνυμα, γιατί δεν ήθελα να της δημιουργήσω πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες ήταν όλο και ποίο ανοιχτή και κοινωνική ως άτομο με αποτέλεσμα να της την πέσει και ένα στην δουλεία έτσι μου είπε (έγω υπόθεσα ότι μπορεί να είναι και κόλπο για να με τσεκάρει). Εγώ της είχα πει ότι μην προσβάλετε από αυτό απλά να βλέπει το θετικό ότι ακόμα μετράει σαν γυναίκα. Αυτή όλα τα χρόνια το παίζει άνετη και ότι δεν έχει πρόβλημα να βγει με φίλους. Και τώρα ποίος μπορεί να καταλάβει ήταν άνετη ή όχι.
    Όσο για την φίλια ξεκίνησε ως φιλία συμφερόντων (όπως γίνεται με τις περισσότερες μες στην δουλεία) και εξελίσσονταν. Από την δικιά μου μεριά της πρόσφερα πραγματική φιλία, από την δική της μεριά είναι δύσκολο καθότι παντρεμένη να είναι πραγματική φίλη. Δεν κάνω εύκολα φίλους. Δεκαπέντε χρόνια στην δουλεία έχω μόνο δύο πραγματικούς φίλους από τους οποίους ο ένας έχει φύγει από την δουλεία.
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:36.

Senior Member
    Από την δικιά μου μεριά της πρόσφερα πραγματική φιλία, από την δική της μεριά είναι δύσκολο καθότι παντρεμένη να είναι πραγματική φίλη.
    Αυτό λίγο πολύ το έχεις ξαναπεί και δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή όλος ο κόσμος που είναι παντρεμένος δεν έχει φίλους πραγματικούς πιστεύεις; Αν εσύ έχεις πέσει σε λάθος περίπτωση, δεν το θεωρώ σωστό να το γενικεύεις και κατά κάποιο τρόπο να δικαιολογείς ότι εσείς θέσατε αυτή τη "φιλία" σε λάθος βάσεις. Λες εσύ θεωρείς ότι της πρόσφερες φιλία πραγματική κι αυτή μάλλον όχι. Ε, άρα δεν ήταν φίλη, η φιλία θέλει δύο. Το θέμα είναι ότι αν εσύ πράγματι είχες αγνές προθέσεις, δεν θα ανεχόσουν αυτή την κατάσταση και θα απαιτούσες τα πράγματα που είναι φυσιολογικά σε μία φιλία, ή θα απομακρυνόσουν. Μετά λες ότι ήρθατε κοντά λόγω συμφερόντων στη δουλειά και αυτό εξελίχθηκε μάλλον από τη μεριά σου παρά από εκείνη.

Θεωρώ ότι η συμπεριφορά της είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Μπορεί να έχει προβλήματα στο σπίτι της αλλά έχει να κάνει και με καταστάσεις στην δουλειά. Αυτές τις καταστάσεις τις ξέρεις εσύ καλύτερα. Μην ξεχνάς ότι ήσουν εσύ που της επιτέθηκες πρώτος όπως λες, γιατί είχες τις μαύρες σου. Αυτή δεν είναι φιλία, είναι λυκοφιλία.

Junior Member
    Ευχαρίστως να σου απαντήσω στα ερωτήματα σού.
    Πιστεύω ότι και οι παντρεμένοι μπορούν να έχουν πραγματικές φιλίες αλλά είναι πιο δύσκολο και θέλει πιο πολύ δουλεία. Δεν είναι ότι δεν ήθελε να προσφέρει την φιλία της αλλά δεν μπορούσε.
    Δεν είναι ότι ανεχόμουν αυτήν την κατάσταση άλλα έδινα χρόνο και για αυτό της έστειλα το μήνυμα που αναφέρω παραπάνω. Το οποίο την εξόργισε και είχε φτάσει να με απειλεί την δουλεία μου. Αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται ούτε στον χώρο της δουλείας ούτε από το τηλέφωνο. Αυτό που ξέρω είναι ότι εκείνη την βδομάδα τσακώθηκε και με την μοναδική της φίλη όπως είπε. Εγώ εκείνες τις ημέρες ξαναζούσα την απώλεια της κόρης μου που το είχα σαν παιδί μου, και γενικά δεν μίλαγα δεν γέλαγα, αλλά ούτε έκανα πλάκες όπως με έχει συνηθίσει ο κόσμος από έμενα. Και ασχολούμαι τόσο γιατί εγώ την ένιωθα φίλη μου και δεχόμουνα ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από αυτά που έδινε στην φιλία, και δεύτερων νιώθω να απειλείτε η δουλεία μου.

Και αν η παρουσία μου δημιουργεί πρόβλημα στην οικογένεια της καλύτερά να μου το έλεγε και θα έφευγα από μόνος μου, πάρα να με απειλεί
    Ένα παράδειγμα για το ποία είναι η κατάσταση μετά από μία βδομάδα είναι το πως μου μίλησε για ένα λάθος που είχα κάνει στη δουλεία, βάζει τις φωνές και μου λέει “διόρθωσε το αυτό δεν μπορώ να το βλέπω” κρατήθηκα δεν είπα τυπωτά και το διόρθωσα. Και δεν φτάνει αυτό ενώ της είχα πει να προσέξει κάτι δεν το πρόσεξε και όταν το ξανά αναφέρα έτρεχε να σώσει το τομάρι της, Φυσικά ευχαριστώ δεν είπε.
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:40.

Senior Member
    Φαίνεται ότι η κοπέλα βρίσκεται σε μεγάλη υπερένταση. Μπορεί να αισθάνθηκε προδοσία και να πληγώθηκε ο εγωισμός της όπως και εσένα με όλα αυτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει γενικότερα καλό κλίμα στην δουλειά, έχετε τα δικά σας προβλήματα εκτός δουλειάς και αρχίσατε να επιτίθεστε ο ένας στον άλλον.

Γνώμη μου είναι να περιμένεις να δεις αν θα γυρίσει πιο ήρεμη και αυτή και εσύ. Το σωστό είναι αν δεν αρχίσει αυτή κουβέντα, να προσπαθήσεις να κάνεις εσύ μία προσπάθεια να μιλήσετε, ήρεμα όμως και να κάνετε μιά συζήτηση ειλικρινή, χωρίς κατηγορίες. Να της πεις αυτά που λες και σε εμάς εδώ και να παραδεχθείς και τα δικά σου λάθη. Αν εκείνη όντως σε βλέπει φιλικά, θα μιλήσει πιστεύω κι από τη μεριά της ψύχραιμα και θα λύσετε τις όποιες διαφωνίες. Αν είναι σε φάση υπερέντασης ή δεν παραδεχθεί κι αυτή τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να καθίσεις να τσακωθείς. Το καλύτερο είναι να της πεις, "ωραία, αν έτσι το θες, από εδώ και πέρα ας έχουμε λοιπόν τυπικές σχέσεις να κάνουμε την δουλειά μας ήρεμα κι ωραία σαν ώριμοι ενήλικες κι όχι να τσακωνόμαστε και να φωνάζουμε σαν 5χρονα. Ας κάνουμε ευκολότερη τη ζωή και των δυο μας στα επαγγελματικά κι αν δεν το θες πλέον, κόβουμε κάθε επικοινωνία εκτός των επαγγελματικών."

Senior Member
    Τσακώθηκα με μία φίλη και συνάδελφο ......
    ..Τέλος πάντων ακύρωσα την έξοδο που αυτή είχε προτείνει δύο φορές μέχρι τότε. Τελικά την ήμερα που ήταν να βγούμε της έστειλα ένα μήνυμα “ Καλά Μαρια δεν έχεις δύο ώρες να δεις του φίλους σου”. Το αποτέλεσμα ήταν να με πάρει τηλέφωνο μετά από κάποιες ώρες και να αρχίσει της απειλές για την δουλεία και άλλα, ότι φοβήθηκε για την οικογένεια της και ότι θέλει να προστατέψει τον γάμο της και άλλα πολλά, και δεν έχει να πει σε κάποιος αυτά που περνάει. Τελικά μετά από πολύ ώρα την ηρέμησα και κλείσαμε. Και ερχόμαστε στην στιγμή που ήταν να χαιρετηθούμε για καλοκαίρι και έκανα το λάθος να την ασπαστώ για καλές διακοπές μου τότε νευρίαζει και έγινε ο κακός χαμός και να μου φωνάζει γιατί το έκανα αυτό και ότι δεν θέλει καμία επαφή μαζί μου. Το θέμα είναι τι θα κάνω που αναγκάστηκα θα πρέπει να την δω στην δουλεία όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. Δεν μπορώ να καταλάβω τη συμβαίνει, γιατί αντιδρά έτσι;
    Το θέμα είναι ότι εγώ πάντα είχα στο μυαλό μου ότι είναι παντρεμένη και δεν έκανα τίποτα που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια. Δεν την έπαιρνα τηλεφωνώ, ούτε έστελνα sms και πολύ σοβαρά προβλήματα που είχα. Και αν καμία φορά γίνονταν παιχνίδια εγώ τα έκοβα.
    Στην αρχή είχα σκεφτεί και εγώ το θέμα της ζήλιας του άντρα της και ας το έπαιζε άνετη. Και άν ήταν θέμα ζήλειας του άντρα της δεν θα έπρεπε να μου το πεί, αφού και κάλα είμαστε φίλοι.
    Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο αυτό, αλλά τελικά κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μου και αφού είπαμε ότι όλα καλά μεταξύ μας, μίλησε στην συνέχεια με τους υπολοίπους και αφού τα βρήκανε δεν με είχε ανάγκη. Γιατί την φιλία μας την ξεκίνησε λόγο ανάγκης για να φυλάει ο ένας τα νότα του άλλου. Όπως θα ξέρετε οι γυναίκες στην δουλεία είναι πολύ ανταγωνιστικές και η μία θέλει να ξεχωρίσει και να δείξει ότι είναι καλύτερη από την άλλη.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ κάλο δεκαπενταύγουστο.
    Ναι την ξέρω τέσσερα χρόνια τώρα πάντα ήταν κλειστός χαρακτήρας με τον καιρό αυτό άρχισε να αλλάζει και να γινόμαστε φίλοι. Εγώ γενικά είμαι αρκετά φιλικός και ανοιχτός ως χαρακτήρας και αυτή που έκανε την κίνηση για να είμαστε φίλοι. Και αυτό όπως μου φάνηκε γίναμε φίλοι λόγο κοινών συμφερόντων και με τον καιρό όλο και στενότεροι φίλοι. Μου είχε πει κάνα δύο φορές ότι ο άντρα τής με φοβάται και μία φορά που τον πέτυχα σε ένα μαγαζί μου έδειξε με τις χειρονομίες μεταξύ σοβαρού και αστείο ότι “τι τρέχει με την γυναικά μου, σε έχω στα υπόψιν μου”. Εγώ πήγα και τον χαιρέτησα κανονικά και χαμογελαστά και είπαμε τα νέα μας χωρίς να αναφερθεί τίποτα πάνω στο θέμα. Και γνωρίζοντας ότι είναι παντρεμένη πάντα απόφευγα να την πάρω τηλέφωνο η να της στείλω μήνυμα, γιατί δεν ήθελα να της δημιουργήσω πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες ήταν όλο και ποίο ανοιχτή και κοινωνική ως άτομο με αποτέλεσμα να της την πέσει και ένα στην δουλεία έτσι μου είπε (έγω υπόθεσα ότι μπορεί να είναι και κόλπο για να με τσεκάρει). Εγώ της είχα πει ότι μην προσβάλετε από αυτό απλά να βλέπει το θετικό ότι ακόμα μετράει σαν γυναίκα. Αυτή όλα τα χρόνια το παίζει άνετη και ότι δεν έχει πρόβλημα να βγει με φίλους. Και τώρα ποίος μπορεί να καταλάβει ήταν άνετη ή όχι.
    Όσο για την φίλια ξεκίνησε ως φιλία συμφερόντων (όπως γίνεται με τις περισσότερες μες στην δουλεία) και εξελίσσονταν. Από την δικιά μου μεριά της πρόσφερα πραγματική φιλία, από την δική της μεριά είναι δύσκολο καθότι παντρεμένη να είναι πραγματική φίλη. Δεν κάνω εύκολα φίλους. Δεκαπέντε χρόνια στην δουλεία έχω μόνο δύο πραγματικούς φίλους από τους οποίους ο ένας έχει φύγει από την δουλεία.
    Ευχαρίστως να σου απαντήσω στα ερωτήματα σού.
    Πιστεύω ότι και οι παντρεμένοι μπορούν να έχουν πραγματικές φιλίες αλλά είναι πιο δύσκολο και θέλει πιο πολύ δουλεία. Δεν είναι ότι δεν ήθελε να προσφέρει την φιλία της αλλά δεν μπορούσε.
    Δεν είναι ότι ανεχόμουν αυτήν την κατάσταση άλλα έδινα χρόνο και για αυτό της έστειλα το μήνυμα που αναφέρω παραπάνω. Το οποίο την εξόργισε και είχε φτάσει να με απειλεί την δουλεία μου. Αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται ούτε στον χώρο της δουλείας ούτε από το τηλέφωνο. Αυτό που ξέρω είναι ότι εκείνη την βδομάδα τσακώθηκε και με την μοναδική της φίλη όπως είπε. Εγώ εκείνες τις ημέρες ξαναζούσα την απώλεια της κόρης μου που το είχα σαν παιδί μου, και γενικά δεν μίλαγα δεν γέλαγα, αλλά ούτε έκανα πλάκες όπως με έχει συνηθίσει ο κόσμος από έμενα. Και ασχολούμαι τόσο γιατί εγώ την ένιωθα φίλη μου και δεχόμουνα ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από αυτά που έδινε στην φιλία, και δεύτερων νιώθω να απειλείτε η δουλεία μου.

Και αν η παρουσία μου δημιουργεί πρόβλημα στην οικογένεια της καλύτερά να μου το έλεγε και θα έφευγα από μόνος μου, πάρα να με απειλεί
    Ένα παράδειγμα για το ποία είναι η κατάσταση μετά από μία βδομάδα είναι το πως μου μίλησε για ένα λάθος που είχα κάνει στη δουλειά , βάζει τις φωνές και μου λέει “διόρθωσε το αυτό δεν μπορώ να το βλέπω” κρατήθηκα δεν είπα τυπωτά και το διόρθωσα. Και δεν φτάνει αυτό ενώ της είχα πει να προσέξει κάτι δεν το πρόσεξε και όταν το ξανά αναφέρα έτρεχε να σώσει το τομάρι της, Φυσικά ευχαριστώ δεν είπε.
    καλημερα.
    να σου πω τα συμπερασματα μου απο οσα περιγραφεις.
    κατ αρχας βλεπω αντιφασεις στην διηγηση σου, που σημαινει οτι η κατι δεν το λες οπως ειναι, η κατι δεν θελεις να παραδεχτεις ουτε στον ιδιο σου τον εαυτο . αλλιως δεν βγαινει νοημα...
    απο την μια μας λες οτι ποτε δεν εστελνες μνμτα ας πουμε γιατι καταλαβαινεις οτι αυτο μπορει να ειναι προβληματικο για τον γαμο της, κι απο την αλλη εκπλησσεσαι που εγινε εξαλλη και σε εβριζε οταν εστειλες μηνυμα για την εξοδο σας.
    αφου δεν εστελνες για να μην της δημιουργησεις προβλημα, οπως ειπες, γιατι εστειλες;;;;; προφανως και οχι για να της δημιουργησεις προβλημα, αλλα τελικα της δημιουργησες για να αντιδραει ετσι και γι αυτο σ εβρισε.
    αφου το ηξερες εξ αρχης, κακως το εκανες. ας της τα ελεγες οταν την εβλεπες. δικο σου σφαλμα, αλλα δεν κολλαει η εκπληξη σου. το ηξερες οτι δεν επρεπε να το κανεις.
    απο την μια λες οτι ΔΕΝ ξερεις μηπως και εχει προβλημα ο ανδρας της με την φιλια σας κι ας στο ελεγε αν ηταν ετσι, απο την αλλη μας λες οτι ΚΑΙ στο εχει πει ξεκαθαρα οτι ο ανδρας της ανησυχει, και σου ειπε και ο ιδιος οπτι σε εχει στα υποψιν... ε τι να κανουν αλλο, να στο ζωγραφισουν για να μην αναρωτιεσαι αν υπαρχει προβλημα;;;;
    κι εδω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η "αγνοια" σου, αφου οπως προκυπτει ξεκαθαρα απο την διηγηση σου, το ηξερες οτι υπαρχει ηδη θεμα...
    εξεπλαγης και απο τον εκνευρισμο της οταν της επιασες το χερι, αλλα μονος σου λες οτι σε εβρισε λεγοντας σου οτι ΞΕΡΕΙΣ οτι δεν θελει να την ακουμπας. επομενως γιατι εξεπλαγης;;;; ναι, εκνευριστηκε γιατι την ακουμπουσες ενω στο ειχε ξαναπει και πιθανολογω οτι πανω απο μια φορα στο ειχε ξαναπει.

θεωρω οτι δεν δημιουργει η υπαρξη σου προβλημα στην οικογενεια της, αλλα συγκεκριμενες ενεργειες σου για τις οποιες εισαι ΗΔΗ ενημερος.
    ετσι εξηγω και το ταπωμα που σου εριξε για το ορθογραφικο λαθος.
    προφανως και δεν ηταν κατι τοσο τραγικο, αλλα μια αντιδραση θυμου που δειχνει οτι "στα εχει μαζεμενα" συνολικα..

επισης λες οτι αν κατι περα απ το φιλικο ξεκινουσε ΕΚΕΙΝΗ, εσυ την γειωνες θυμιζοντας της τον ανδρα της.
    αυτο που δεν μας λες ειναι αν ΕΣΥ ξεκινουσες σχολια και υπονοουμενα περαν του φιλικου.

το συμπερασμα μου και μια εκτη εκδοχη που δεν εγραψες στις πιθανοτητες ειναι,
    οτι ειτε κάνεις , ειτε εκεινη βλεπει οτι κανεις ενεργειες που ξεπερνουν τα ορια που σου εχει βαλει ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ακριβως για το τι ανεχεται και τι δεν ανεχεται οπως προκυπτει απο τα προηγουμενα.
    γι αυτο εκνευριζεται.
    της δινεις την εντυπωση οτι ξεπερνας τα ορια της φιλικης συμπεριφορας και πιθανα θα την εκθεσεις στον ανδρα της ενω στα εχει πει και δεν εχει καμια διαθεση να συμβει κατι τετοιο για την "φιλια" σας.

και ναι, προφανως και αν ηταν θεμα του ανδρα της και οχι δικο της, θα στο ελεγε κατ ιδιαν για να βρειτε μια λυση.
    ειναι ΔΙΚΗ της η ενοχληση απο ο'τι κανεις και την ενοχλει, και οχι του ανδρα της.
    αυτα πιστευω..
    Last edited by zoulou; 17-09-2019 at 11:49.

Page 1 of 2 12 LastLast