Results 1 to 15 of 23
Thread: Καταθλιψη και μοναξια
-
29-05-2019, 21:08 #1
Καταθλιψη και μοναξια
Εχω ξαναγραψει thread με τιτλο μοναξια. Προσφατα πηγα σε μια ψυχολογο για να αναζητησω βοηθεια για τη μο αξια που με κατατρωει και μου ειπε οτι θα ηταν καλυτερο να μιλαω με αλλα ατομα σε μια ομαδα που εχουν παρομοιο προβλημα οπως στη δικη μου περιπτωση καταθλιψη και μοναξια και μου ειπε οτι θα το κοιταξει και θα με ενημερωσει.κατι σαν τους ανωνυμους αλκοολικους της καταθλιψης μοναξιας.μιλησα και με την ψυχιατρο μου και μου ειπε οτι φαρμακευτικα ειμαι ενταξει αλλα γιαυτο το προβλημα ισως χρειαζεται να απευθυνθω σε ψυχολογο.επικοινωνησα με την ψυχολογο και μου ειπε οτι ομαδες για την καταθλιψη δεν βρηκε..απογοητευτηκα.θεωρο� �σα οτι θα ηταν το τελευταιο που θα μπορουσε να με βοηθησει μια και κοινωνικο κυκλο να κανω γνωριμιες και φιλους δεν εχω στην αθηνα και ε4σι ειμαι μονος μου και ολο αυτο με εχει ριξει αρκετα αλλα δεν ειναι οτι θα παρω το το ταδε χαπι και θα γινω καλα.το μονο χαπι ειναι οι γνωριμιες.εψαξα και στο ιντερνετ και βρηκα μια υπηρεσια οπου πληρωνεις καποιον για να σου κανει παρεα δεν θα θελα να φτασω σε αυτο το σημειο οχι τοσο για οικονομικους λογους αλλα δεν θελω να ξεοεσω τοσο.
- 29-05-2019, 21:17 #2
καλησπερα κ απο μενα... πριν απο λιγα λεπτα εγραψα κ γω για την μοναξια μου... πανε στην αρχικη κ θα το δεις... τεσπα απο αθηνα ειπες?
29-05-2019, 21:22 #3
Ναι αθηνα μενω.σπιτι δουλεια σπιτι διαβασμα και υπνο συνεχεια αυτος ο κυκλος χωρις να αλλαζει κατι.οτι προσπαθειες κι αν εχω κανει με διαφορες δραστηριοτητες εχουν αποβει ακαρπες.γιαυτο βαρεθηκα δεν ξερω τι αλλο να κανω.
29-05-2019, 21:38 #4
https://www.youtube.com/watch?v=0SktoSkmhq8
κι αν πινω ειναι, που μονος ειμαι... ετσι που λες αδερφε...
τελικα ρ φιλε ποσοοι μα ποσοι ειμαστε μονοι... αλλα κ παλι οοολλοι εμεις δεν εχουμε βρει ακομα κανεναν τροπο ωστε να μπορουμε να ενωσουμε τις μοναξιες μας.. κ ετσι να τις εξαλειψουμε... χμμ τι ναπω... btw εγω απο την περιφημη (νοτια πλεον) μακεδονια
29-05-2019, 22:35 #5
χελλο! ειχα ανοιξει και εγω thread Μοναξια οποτε ειπα να πω ενα γεια και σε εσας!
ξαναπροσπαθησε με καμια δραστηριοτητα που θα συνανεστρεφεσαι με κοσμο
ποια ειναι τα ενδιαφεροντα σου?
εγω δεν θα κρινω αυτη την υπηρεσια που λες οτι πληρωνεις για παρεα αλλα και να την χρησιμοποιουσες δεν νομιζω να σε βοηθουσε γιατι η ουσια ειναι να εχουμε πραγματικες ανθρωπινες σχεσεις δεν αγοραζονται ολα εκτος αμα θες να πληρωνεις καποιον για να πηγαινεις για καφε τι να πω δεν ειναι τοσο δυσκολο πιστευω να βρεις 2-3 ανθρωπους να λες 2 κουβεντες
μιλα μας λοιπον για τα προβληματα σου !
30-05-2019, 10:23 #6
Σκεφτομαι να πηγαινω σε αυτες τις μονοημερες εκδρομες που κανουν στην επαρχια κυριακες συνηθως ενα γραφειο στο κεντρο.απο φωτογραφιες που εχω δει πανε νεεοι κυριως οποτε πιστευω ολο και καποιο ατομο θα γνωρισω.
Εχω 6 μερες αδεια το καλοκαιρι τον ιουλιο οποτε θα παβμω σε αυτες τις μονοημερες με βαρκα την ελπιδα
30-05-2019, 10:50 #7
Δυστυχως η απομονωση ειναι αχωριστος συντροφος με την κτθλψη , απο ιδιαν πειραν , 15 χρονια ειμαι ουσιαστικα μονος ....με υποτροπιαζουσα μειζονα κτθλψη , οσο την αφηνεις , ιδρυματοποιεισαι , δεν αισθανομαι μοναξια , ατυχως συνηθιζω ....οπως οι χρονια φυλακισμενοι ........... και τι να κανεις ? να βγαινεις με το ζορι ? θα βγεις μια -δυο -τρεις , ε , μετα ξεθυμαινει ........... εγω αισθανομαι πολυ κουρασμενος απο την κτθλψη , που πρωτη φορα πηγα σε ψυχιατρο το 1999 ......... κακο ψυχιατρο , γι αυτο , αμα δεν την προλαβεις στην αρχη , την πατησες .....οποτε βουρ για ψυχοθεραπευτη , θαλεγα οχι φαρμακα , συνηθιζεις σε αυτα , και μετα μπλεκεις σενα φαυλο κυκλο .....
30-05-2019, 14:07 #8
Δυστυχώς συμφωνώ (κυρίως σ αυτό στο μπολτ). Η μοναξιά κατανταει όπως μια χρόνια φυλάκιση, με τη μορφή απομόνωσης ενώ ζεις μέσα στην κοινωνία, μέσα στην πόλη. Τα φάρμακα δεν καλύπτουν το κενό παρέας, απλά καταστέλλουν (δεν ξέρω πόσο) τα συναισθήματα. Το άτομο που νιώθει μοναξιά πρέπει πάση θυσία να ψάχνει για γνωριμίες, αλλιώς το θέμα υποτροπιάζει.
Κι όσοι μένετε κοντά, όπως κάποιοι από τους προλαλήσαντες, με προσωπικά μηνύματα στο φορουμ θα μπορούσατε να ανταλλάξετε κάποιες σκέψεις κι αν τοτε κρίνεται ότι υπάρχει κοινό έδαφος να ανταλλάξετε τηλέφωνα ή/και να τα πείτε από κόντα. Διότι, για μένα, η μοναξιά, όταν δεν είναι συνειδητή επιλογή, στο υπόβαθρο της περιέχει πολλά σημεια χαρακτήρα, που είναι κοινά στα άτομα που βιούν τέτοια κατάσταση.γιάννης
30-05-2019, 15:36 #9
Ναι θα ηταν καλο να καναμε ολοι μια μαζωξη σε ενα σημειο της αθηνας να κατσουμε να μιλησουμε με εναν καφε οπως κανει και ολος ο κοσμος τι κι αν ειμαστε αγνωστοι.και στο στρατο πρακτικα κοιμασαι στην ιδια κουκετα με ενα ατομο που αρχικα ουτε καν που το ξερεις
30-05-2019, 16:55 #10
Εγω βλεπω οτι βαζοντας στο γκουγκλ "συλλογος διαταραχων διαθεσης" (και χωρις τα εισαγωγικα ακομα) ηδη βρισκεις καποια πραγματα. Το δοκιμασες αυτο;
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
30-05-2019, 23:24 #11
Οφειλω να πω οτι δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοια ομαδα.μαλλον και η ψυχολογος μου δεν το ψαξε πολυ.οπωσδηποτε θα το κοιταξω να δω απο κοντα τι κανουν.σε ευχαριστω πολυ για την προταση σου!
30-05-2019, 23:53 #12
πηγαινα 4 χρονια σε ομαδες αυτοβοηθειας για συναισθηματικες διαταραχες πριν φυγω απο την αθηνα..
δλδ αγχος, καταθλιψη, διπολικη
ηταν αρκετα καλα και εκανα παρεες απο εκει τοτε, εισαισε ασφαλες περιβαλλον, κανεις δε σε κρινει, αμα θες συμμετεχεις αν δε θες εχει καλως κλπείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
31-05-2019, 08:52 #13
Πολυ σωστα Γιαννη , ( με ενα ν !!! ) , οι συναναστροφες ειναι η καλυτερη θεραπεια για την κτθλψη ............ εγω κραταω επαφη στενη με ενα μελος , με ανακουφιζει , εκανα κι εναν δεσμο το 2015 μεσα απο το φορουμ , αλλα τωρα ξαναπειραματιζομαι με τα αντικαταθλιπτικα , εχω ελαφρως υποτροπιασει , οσο περναει ο καιρος , υποτροποπιαζεις , δεν θελω να παω πουθενα , ουτε μια βιολτα , ουτε να ασκησω ενα απο τα πολλα χομπυ / σπορτς που ειχα παλια .......δεν αισθαναμαι καμμια θλιψη , αλλα πληρη ανηδονια ........παιρνω τωρα εδω και μια βδομαδα σεροξατ το βραδυ , και εφεξορ το πρωι ,μπας και .................................................. ................................................
βλεπεις την ζωη σου να περναει , κι εσυ δεν μπορεις να κανεις και πολλα , και το λεει αυτο ενας 57 χρονος , που εχει περασει κι αλλες δυσκολιες στην ζωη του , αλλα σαν κι αυτη, καμιά .......πολυ σοβαρη ασθενεια , ενα ειδος αναπηριας ........
μονο η πιστη μου με κραταει , και οτι κανω παντα θετικες σψεψεις , οχι παντα , οποτε μπορω ....
31-05-2019, 09:17 #14
Κράτα αυτό το 70% που μου πες σ' ένα άλλο ποστ, έστω κι αν είσαι 57. Αυτό είναι η θετική σκέψη για σένα.
Συμφωνώ δυστυχώς πως όσο περνάει ο καιρός τα ψυχολογικά μας, ιδίως η κατάθλιψη (η ιψδ είναι πιο ελεγχόμενη έστω και αν συνεχίζει να εκτρέφεται με νέα αρνητικά βιώματα) υποτροπιάζουν. Είναι ευχάριστο το να μην αισθάνεσαι καμία θλίψη, έστω και αν έχασες την όρεξη για τα πάντα. Κάποτε σκέφτομαι αυτό που απ ότι κατάλαβα πιστεύεις, ότι η κατάθλιψη, ίσως και τα υπόλοιπα ψυχολογικά (άγχος, ιψδ κλπ) είναι θέμα γονιδίων, dna. Τείνω να πιστεύω ότι αυτό έχει κάποια βάση, στρέφοντας το βλέμμα πολύ πολύ πίσω μέχρι εκεί που με πρωτοθυμάμαι ως ον.γιάννης
01-06-2019, 00:15 #15
εγω απο οτι δε με καλυπτει προτημω τη μοναξια με ενδιαφερει το ιδανικο το οτι απαντα καπιος δε σημαινει οτι σκεφτεται καλυτερα οτι του λες μπορει να απαντα επειδη δεν τον αγγιζουν οσα του λες