Results 1 to 15 of 18
Thread: Φοβάμαι συνέχεια ...
-
06-06-2019, 09:45 #1
Φοβάμαι συνέχεια ...
Έχω εδώ και ένα χρόνο που τελείωσα τις σπουδές μου και μπήκα στο τριπάκι της εργασίας. Ήμουν απο τους πολύ τυχερούς γιατί έπιασα άμεσα δουλειά, η οποία μου προσφέρει τα πάντα σε πρακτικό επίπεδο. Παρόλα αυτά ακόμα ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι "Πάλι εκεί;" Καλώς όρισα στην ενηλικίωση. Τελοσπάντων, το θέμα μου δεν είναι η ανικανοποίηση που μου προσφέρει η εργασία (η οποία για μένα είναι προσωρινή, λόγω συνέχειας σπουδών). Το θέμα μου είναι το εργασιακό περιβάλλον. Είναι ένα περιβάλλον απίστευτα τοξικό και ψυχοφθόρο. Οι συναδελφικές σχέσεις μόνο συναδελφικές δεν είναι, δημιουργώντας μου συνέχεια προβλήματα. Λάθη που αναφέρονται στον ανώτερο, λάθη χρεωμένα χωρίς λόγο, άσχημη επικοινωνία και γενικότερα πολύ άσχημη συμπεριφορά. Είμαι εκεί μέσα έναν χρόνο και ποτέ δεν με ενσωμάτωσαν (ούτε εμένα ,ούτε μια συνάδελφο σαν εμένα). Επικρατεί μια τρομοκρατία που ώρες ώρες δεν μπορώ να την διαχειριστώ. Άρχισα να έχω κρίσεις πανικού, δεν μπορώ να κάνω σωστά την δουλειά μου, δεν μπορώ να απολαύσω τον ελεύθερο χρόνο μου γιατί σκέφτομαι "τι λάθος έκανα και σήμερα; Πάλι θα τ' ακούσω; Τι θα μου χρεώσουν ακόμα;", κλαίω συχνά τα βράδια και πολλές φορές έχω φτάσει στο σημείο να πώ οτι παραιτούμαι. Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτούς που μου φέρονται σαν σκουπίδι και να τους βάλω στην θέση τους. Νιώθω όμως, τόσο ανήμπορη και εκτός ελέγχου που θα χάσω την αυτοκυριαρχία μου καμιά μέρα και θα γίνει χαμός. Εν τέλει, το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το στρές το οποίο, μου καταστρέφει όλη την καθημερινότητα. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα και το θέμα είναι ότι επηρεάζεται και η προσωπική μου ζωή, χωρίς να τα αξίζει όλα αυτά ο άνθρωπος μου.
- 06-06-2019, 10:05 #2
Καλημέρα Nibia.
Να σε ρωτήσω κάτι; Εσύ θεωρείς ότι σε γενικές γραμμές έχεις βελτιωθεί μέσα σε αυτό το χρόνο; Κάνεις πολλά λάθη ή ελάχιστα πλέον; Κι αν κάνεις πολλά λάθη που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό; Εσύ έχεις προσπαθήσει να προσεγγίσεις τους συναδέλφους; Τι ακριβώς εννοείς άσχημη συμπεριφορά; Έχεις προσπαθήσει να συζητήσεις το διάφορα θέματα ή απλά κάθεσαι και ακούς χωρίς να αντιδράς;
06-06-2019, 10:16 #3
Καλημέρα Sonia
Έχω βελτιωθεί αρκετά αλλά κάνω ακόμα πολλά λάθη κι αυτό γιατί το πόστο αυτό είναι νέο, πρίν ενάμιση μήνα μπήκα. Όταν ήμουν στο προηγούμενο πόστο δεν είχα κανένα θέμα και είχα καλές σχέσεις με όλους απο τότε που μπήκα στον τομέα τους όλα άλλαξαν. Καθημερινά προσπαθώ να τους προσεγγίσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είμαι η μικρότερη εκεί μέσα και τρώω όλο το βρισίδι. Όταν λέω άσχημη συμπεριφορά μιλάω για συνεχείς κατηγορίες και άτοπες τις περισσότερες φορές , για θάψιμο χωρίς όρια, για κάρφωματα στους ανωτέρους για βλακείες (την ίδια στιγμή που μεταξύ τους τα βρίσκουν και καλύπτουν ο ένας τον άλλον) και άλλα πολλά. Φτάσαμε σ ένα σημείο να γίνει εμφανή απο συναδέλφους άλλων τομέων. Έρχονται και με πιάνουν και μου λένε να μην δίνω σημασία και να μιλήσω στους ανωτέρους μου εαν συνεχιστεί και το το έχουν καταλάβει όλοι. Η βλακεία μου είναι οτι δεν αντιδράω γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω θέματα και όλο αυτό συσσωρεύεται.
06-06-2019, 10:40 #4
Όταν σε κατηγορούν άδικα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να τους απαντάς με επιχειρήματα, χωρίς πολλές υστερίες και χωρίς να απλώνεις την κουβέντα. Όσο δεν αντιδράς τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Παράλληλα έχε πίστη στις ικανότητές σου και μην κάνεις χαζά λάθη λόγω άγχους. Αν περάσει κάποιο διάστημα χωρίς να βρείτε τις ισορροπίες σας, θα πας στους ανωτέρους και θα τους κάνεις μία συζήτηση αν γίνεται να αλλάξεις τομέα, διότι αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να αποδώσεις σε αυτόν. Λογικά θα σου κάνουν μία συζήτηση και τότε θα τους πεις τα παράπονά σου με προσεκτικό τρόπο. Δεν ξέρω ακριβώς την φύση της δουλειάς σου ή τους συναδέλφους και τους πιο πάνω στην ιεραρχία ή πως λειτουργεί ή επιχείρηση, αλλά γενικά όταν παρουσιάζεις μία κατάσταση σε σχέση με το αν μπορείς να προσφέρεις στην επιχείρηση και όχι καθαρά στο αν περνάς εσύ ζόρια ή σου την σπάνε οι συνάδελφοι, αυτό εκτιμάται. Επίσης αν υπάρχει κάποιο άτομο από τον προηγούμενο τομέα που ο λόγος του μετράει και έχει καλή γνώμη για εσένα, μπορείς να το εκμεταλλευτείς, π.χ. κάντου μια κουβέντα από πριν ότι "σκέφτομαι να πάω στη διεύθυνση και να ζητήσω αλλαγή τομέα, αν χρειαστεί μπορείτε να πείτε έναν καλό λόγο για εμένα διότι φοβάμαι μη με παρεξηγήσουν;" Κάτι τέτοιο.
Λες ωστόσο ότι η δουλειά είναι προσωρινή και ότι πιθανόν να φύγεις για να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Αυτό θα έπρεπε να σε χαλαρώνει κάπως. Δεν είσαι δεμένη σε αυτή τη δουλειά για μια ζωή, υπάρχουν κι άλλες προοπτικές. Αν δεν δεις φως στο τούνελ, ψάξε για κάτι άλλο και κάντην με ελαφρά, έχοντας βέβαια στο μυαλό σου ότι μετά μπορεί να πέσεις και σε χειρότερα. Δυστυχώς τα εργασιακά είναι συχνά πολύ δύσκολο θέμα, συχνά το κλίμα είναι άστα να πάνε. Αξιολογείς τα υπέρ και τα κατά κι αποφασίζεις.
06-06-2019, 13:26 #5
Sonia σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Υπήρξαν άκρως βοηθητικές. Έχω κάποια επίγνωση όσον αφορά τα εργασιακά και ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και η πιθανότητα του να είσαι σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον είναι σχετικά μικρή . Το καλό είναι ότι όντως προσπαθεί η υπεύθυνη να με γυρίσει στον τομέα της αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αυτό που με κρατάει είναι το διάβασμα και η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον μου . Θα βρω τρόπο να τα διαχειριστώ .
06-06-2019, 13:38 #6
Γεια και από μένα, θα μιλήσω ως παθών και θα πω 2 λόγια που θα ήθελα να μου έχουν πει και μένα καιρό πριν. Είσαι νέος στον εργασιακό χώρο, όπως είπαν και άλλοι θα συναντήσεις αντίστοιχες καταστάσεις, καλύτερες και χειρότερες ίσως, το σημαντικό είναι ότι επηρεάζεται η υγεία σου με σωματικά συμπτώματα άγχους. Αυτό αν το συνεχίσεις μπορεί να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού και αγχώδη διαταραχή, μια κατάσταση αρκετά δύσκολη να βγεις μετά.
06-06-2019, 13:49 #7
Καλημέρα και από μένα.
Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση.
Δουλεύεις σε κάποια μεγάλη εταιρεία, με σαφή δομή, οργανωμένη διεύθυνση προσωπικού (πχ HR, Finance κτλ) ή μήπως εργάζεσαι σε μια κλασσική Ελληνική εταιρεία (aka το αφεντικό και ένας στενός κύκλος του είναι οι μπαμπούλες);
Σε κάθε περίπτωση η Σόνια έχει δίκιο σε μια ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΜΗ συμβουλή που σου έδωσε. Μην αφήνεις την κακή συμπεριφορά να περνάει έτσι. Όσο το επιτρέπεις (ή όσο δεν το απαγορεύεις) τόσο θα συνεχίζεται. Με ύφος ανάλογο με του ανθρώπου που σου απευθύνει το λόγο, αλλά ΠΑΝΤΑ με ευγένεια, φρόντιζε να βάζεις τα όρια σου.
Από εκεί και πέρα, επειδή έχω εμπειρία και από διοικητική θέση σε τμήμα πολυεθνικής εταιρείας στο εξωτερικό, έχω να σου πω το ακόλουθο.
Όπου και να πας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αντιμετωπίσεις εχθρικό περιβάλλον. Ακόμα και σε μια από εκείνες τις εταιρείες με τσιτάτα του στυλ"Οι άνθρωποί μας είναι το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο" είναι πολύ πιθανό (έως βέβαιο) ότι θα αντιμετωπίσεις κλίκες, στραβόξυλα και κακές συμπεριφορές.
Για το λόγο αυτό φρόντισε ο τρόπος που επικοινωνείς το πρόβλημα σου να εστιάζεται στην κατεύθυνση της επίλυσης προβληματικών καταστάσεων και όχι στην δημιουργία κακού κλίματος μέσα στην ομάδα.
Λες ότι κάνεις λάθη.
Υπέροχα!!! Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Όλοι μας τα έχουμε κάνει και όλοι τα έχουμε περάσει.
Προσπάθησε να ερευνήσεις την αιτία για τα λάθη που κάνεις. Αν είναι λάθη επειδή δεν έχεις καταλάβει καλά την διαδικασία, τότε ζήτα διευκρινίσεις. Και μάλιστα επί συγκεκριμένων βημάτων που πρέπει να ακολουθήσεις κάθε φορά. Αν είναι λάθη από απροσεξία, φρόντισε να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη. Να ελέγχεις διπλά την δουλειά σου, πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Να φροντίζεις να είσαι ξεκούραστη στη δουλειά (όχι ξενυχτισμένη - ως προϊστάμενος τμήματος έχω δει άτομο να μην μπορεί να ανοίξει τα μάτια από τη νύστα στις 10 το πρωί!!! τελείως αντιεπαγγελματικό και ανεπίτρεπτο!!!).
Χρυσός Κανόνας που θα σε βοηθήσει σε κάθε σου βήμα:
Να έχεις ένα τετράδιο και να γράφεις τα πάντα. Ότι πρέπει να κάνεις. Ότι δεν καταλαβαίνεις. Ότι σου δημιουργεί απορία και ανασφάλεια. Οι ανώτεροι σου, αν σε δουν να έχεις τόσο μεθοδική συμπεριφορά, θα εκτιμήσουν την προσπάθεια σου και σίγουρα θα σε βοηθήσουν περισσότερο.
Παράλληλα, προσπάθησε να κρατήσεις και να αρχειοθετήσεις στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν κακή συμπεριφορά από συναδέλφους (αναπάντητα/υβριστικά email κτλ). Θα σου χρειαστούν ως αποδείξεις όταν θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ανώτερο.
Αν επιθυμείς κάτι άλλο, μην διστάσεις να ρωτήσεις. Θα σου απαντήσω στην πρώτη ευκαιρία."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
06-06-2019, 18:23 #8
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας. Ήταν απίστευτα βοηθητικές ιδίως από την στιγμή που είμαι άπειρη και καινούργια γιατί μόλις βγήκα από την σχολή.
Golden M
Η εταιρεία που δουλεύω είναι η κλασσική ελληνική εταιρεία. Οι ανώτεροι μου ξέρουν και βλέπουν ότι προσπαθώ. Όσο για το θέμα των σημειώσεων, φροντίζω πάντα να κρατάω σημειώσεις (τις οποίες κουβαλάω πάντα μαζί μου) και προσπαθώ να ακολουθώ το πρωτόκολλο όσο το δυνατόν πιο πιστά μπορώ. Το θέμα είναι ότι στον τομέα που βρισκόμουν (ο οποίος είναι αυτός που τελείωσα στην σχολή) ήμουν πάρα πολύ καλή . Πράγμα το οποίο φρόντιζαν να μου τονίζουν και οι ίδιοι. Γι' αυτό άλλωστε και με κράτησαν. Ωστόσο, μου ανακοίνωσαν ότι επειδή δεν είχαν ανάγκη για άλλο άτομο στον τομέα που ήμουν , θα άλλαζα πόστο. Σ' αυτό που με βάλανε , με βάλανε χωρίς σχετική εκπαίδευση και ανέθεσαν στον καθένα να μου εξηγήσει τι γίνεται . Ο καθένας όμως μου έλεγε ότι να ναι και κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία να γίνει σαφής και πέραν αυτού είχαν και απαιτήσεις να τα γνωρίζω λες και η γνώση γίνεται μέσω όσμωσης. Τελοσπάντων, σας κούρασα πάρα πολύ με τα εργασιακά μου. Ειλικρινά σας υπερευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πήρα αρκετό κουράγιο και οι συμβουλές σας υπήρξαν υπερπολύτιμες. Εύχομαι να είστε όλοι καλα.
07-06-2019, 00:15 #9
Χαίρομαι αν βοήθησα έστω και λίγο. Να μας λες τα νέα σου.
07-06-2019, 03:52 #10
Για αυτο ακριβως σου συμπεριφεροντε ετσι, επειδη καταλαβανε οτι δεν αντιδρας. Αυτο αλλαξε το αμεσως. Ποια ειναι η οικονομικη σου κατασταση; Εχεις αναγκη οπωσδηποτε την δουλεια; Αν οχι τοτε σκεψου κ την παραιτηση, πρωτα η υγεια. Το καλυτερο ομως θα ηταν να δοκιμασεις να αλλαξεις αυτη την κατασταση. Βαλε ενα χρονοδιαγραμα, κανε ολα αυτα που σου ειπαν τα παιδια εδω, πες θα προσπαθησω για 5 , για 6 μηνες κ αν δεν αλλαξω αυτη την κατασταση τοτε θα φυγω. Φυσικα κ δεν πρεπει να τα παρατησεις αμεσως αλλα να εισαι μαχητρια, ομως οταν μια αρρωστη κατασταση συνεχιζεται μακροχρονια, τοτε θα δημιουργησει αλλα μακροχρονια προβληματα. Για αυτο λενε το εργασιακο αγχος burn out, γιατι καιει τον εγκεφαλο.Βαλτα κατω, ζυγισε τα κ δες τι θα κανεις, βαλε ενα στοχο κ ενα χρονικο οριο. Παντα με ζητουμενο την ισοροπια σου.
Επειδη σου ειναι αγνωστο το αντικειμενο κ πρεπει να ρωτας ειναι ακομη πιο δυσκολο. Πως να αντιδρασεις σε αυτον που εξαρτασαι για να δουλεψεις; Οσο ομως το αφηνεις αγχωνεσαι κ κανεις λαθη. Τα λιγα λαθη ειναι απο την αγνοια του αντικειμενου, τα πολλα ομως ειναι απο αγχος. Προσπαθησε να αποκτησεις στυλ! Καθε φορα που σου κανουν μια παρατηρηση, απαντησε δυναμικα, χωρις προσβολες. Οποιος σε προσβαλει, προσβαλε τον. ''Ρε Νικο κοιτα λιγο την δουλεια σου κ μην ασχολεισαι μαζι μου'' ''Παναγιωτα θα μου μιλας οπως σου μιλαω'' Αγριοκοιτα τους λιγο κ μην λογιαριαζεις ηλικιες. Οταν αισθανεσαι μονη μπροστα σε ολους, σκεψου εκεινη την στιγμη οτι εχεις γυρω σου ολους εμας στο φορουμ κ περιμενουμε την αντιδραση σου! Καντο κ ξανακαντο. Θα καταλαβεις αν βελτιωνεσαι απο τις αντιδρασεις τους. Αν παραμενουν οι ιδιες κ σε βριζουν, τοτε βλεπουν οτι αντιδρας σπασμωδικα κ με αγχος κ το συνεχιζουν. Αν βλεπεις οτι μειωνονται οι προσβολες, οτι το σκεφτονται πιο πολυ για να σου πουν κατι, σου μιλανε πιο ευγενικα, τοτε η προσπαθεια σου ποιανει τοπο κ βγαινεις νικητρια. Βλεπουν το στυλ σου, οτι εισαι πιο δυναμικη κ ψαρωνουν.
Σε οποιον επιμενει να σε μειωνει, μπορεις να του πεις να πατε μαζι στον προισταμενο να το λυσετε, δεν ειναι καρφωμα. Να εισαι σιγουρη, οτι ολους αυτους που τωρα σε χρησιμοποιουν για να κρυβουν τα δικα τους θεματα, μπορεις σε λιγο καιρο να τους στελνεις να σου φερουν νερο! Αν τους κανεις να σε σεβονται και να σου μιλανε οπως θελεις εσυ, θα γινει κ αυτο.
Αλλαξε την σταση σου ενημερωνε μας, και μην σκεφτεσαι καθολου την απολυση. Αν ερθει αυτη δεν θα ειναι ηττα για σενα, θα ειναι ευκολη λυση δικη τους. Γιατι οπως σου ειπαν κ πιο πανω σε ολες τις δουλειες θα εχεις τετοιους, δεν γινεταια καθε φορα να μενεις ετσι λογω της απολυσης.Last edited by Anti-pression; 07-06-2019 at 04:09.
07-06-2019, 12:59 #11
Sonia
Προς το παρόν έκλεισα ένα ραντεβού με κάποιον ειδικό για το θέμα διαχείρισης του άγχους, οπότε όλα θα πάνε καλά.
Anti-pression
Το καλό της υπόθεσης είναι οτι έχω την πολυτέλεια για 2-3 μήνες να μείνω άνεργη. Ο στόχος μου είναι ακριβώς αυτός, να κάτσω και να το παλέψω για λίγους μήνες (έχω θέσει ήδη το deadline) και έπειτα εαν δω οτι δεν πάει άλλο να φύγω. Υπήρξα πάντοτε μαχήτρια και η ζωή φρόντισε απο μικρή ηλικία να με δυναμώσει (όσο κλισέ και να ακούγεται). Ποτέ δεν ανεχόμουν τέτοια πράγματα αλλά στην προκειμένη περίπτωση με βρήκαν σε μια αδύναμη φάση της ζωής μου. Είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο που πρέπει να δείς πως θα πορευτείς απο εδώ και πέρα τώρα που τελείωσαν τα ψέματα, τι θα κάνεις με την ζωή σου και όλες αυτές τι ανησυχίες που έχει ένας νέος άνθρωπος που τώρα βγαίνει στην ζούγκλα. Εκτός απο αυτό, φταίει πολύ που με νοιάζει να μην δημιουργώ προβλήματα και να μην αναστατώνω τους άλλους γύρω μου και αυτό ακριβώς είναι το μειονέκτημα μου. Ενιγουέις όλα θα πάνε καλά, θα το παλέψω κι αυτό και θα καταφέρω να κάνω όλα όσα ήθελα εξ αρχής.
07-06-2019, 14:32 #12
Ένα, να είσαι εντάξει στη δουλειά σου. Στο τέλος βρέξει χιονίσει η αλήθεια βασιλεύει.
Δεύτερον, μήπως στη σκέψη σου έχεις παραφουσκωσει τα πράγματα? Δηλαδή, μήπως οι ίδιοι δεν σκέφτονται για σενα τα όσα νομίζεις εσύ ότι εκείνοι σκέφτονται για σένα?γιάννης
08-06-2019, 14:53 #13
Δεν είναι μειονεκτήμα σου, είναι το σωστό. Πάντα αυτό να κάνεις, ευγενής και καλή καρδιά , όχι ειρωνική φαινομενική ευγένεια, μη τους αφήσεις να σε χαλάσουν, αλλά προσπάθησε εσύ να τους φτιάξεις.
Η ζωή είναι άδικη ΝΑΙ είναι, πάμε παρακάτω.
Αυτοι είναι οι λόγοι που πολλοί φύγανε εξωτερικό , η συμπεριφορά.
Σου προτείνω είτε αλλάξεις δουλειά είτε όχι , πάντα να είσαι καλή, απαλή, χωρίς να σε επηρεάζει η συμπεριφορά άλλων. Δες τους σαν ανθρώπους που χάσανε τον δρόμο τους, κρίμα είναι που δεν έχουν την ευγένεια που πρέπει, έτσι να τους βλέπεις , ο,τι και να κάνουν πέφτει στο κενό αν εσύ είσαι καλή.
Λέγε ένα οκ και άστο να πάει, χωρίς να σε επηρεάζει η όμως, φυσικά ταυτόχρονα ψάχνει και αλλού για κάτι καλύτερο
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
09-06-2019, 02:02 #14
Αυτο ειναι το προκαλυμμα ενος ψυχολογικου προβληματος, οχι ενος απλου μειονεκτηματος. Πιστευεις οτι δεν θελεις να δημιουργεις προβληματα, ομως ο πραγματικος λογος δεν ειναι αυτος. Ειναι ενα αδυνατο σημειο που εχεις, που μπορει κ να το δημιουργησε η αδυναμη φαση που περνας. Ετσι δημιουργουνται αυτα. Χωρις να το καταλαβαινεις, απεκτησες ενα ψυχολογικο θεμα, που δεν το 'βλεπεις'. Απλα γιατι τιποτα δεν παει πανω απο τον εαυτο μας. Ουτε τα προβληματα του περιγυρου, ουτε τιποτα.
Οι συναδελφοι πατανε πανω σε αυτο, χωρις να ειναι απαραιτητο οτι το καταλαβινουν κ ιδιοι. Διαισθανονται οτι εισαι 'ευαλωτη', βλεπουν οτι τους περνει, καποια που δεν αντιδραει κ ασυναισθητα σε μεταχειριζονται ετσι, τοσο τους κοβει.
Δεν κανω διαγνωση φυσικα, την γνωμη μου λεω απο οσα ξερω, παντα φιλικα.
Καπου διαβαζα προχθες, οτι οι ανθρωποι που δεν υπερασπιζονται τον εαυτο τους για να ειναι καλοι στους αλλους, αποκτουν ψυχοσωματικα. Ειναι ενας ακομη λογος.
Σου ειπα ομως οτι ολα αυτα αλλαζουν. Ενα στυλ χρειαζεται. Ενα στυλ κ ολοι αμεσως ψαρωνουν.Last edited by Anti-pression; 09-06-2019 at 02:22.
13-07-2019, 12:20 #15
Nibia Γεια σου κ από μένα. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να επιβιωσεις μέσα σ ένα εργασισκο περιβάλλον που είναι γεμάτο με κακεντρεχης ανθρώπους που κοιτάνε να σε φάνε για να εξασφαλίσουν την θέση τους και για να νοιώθουν αυτοί πάνω από όλα ισχυροί και να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους μειώνοντας σε.Λοιπον μην μασάς πολέμησε τους κ εσύ με τον τρόπο σου χωρίς να γίνεις αγενής πίστεψε στον εαυτό σου κ επάνω τους..μπορεις κ κάνεις δεν γεννήθηκε μαθημένος.να απαντάς εκείνη την στιγμή σε ότι σε κάνει να νοιώθεις άσχημα και μειονεκτικά γιατί αν τα μαζεύεις όλα μέσα σου κάποια στιγμή θα εκραγεί ο οργανισμός σου κ ίσως και αυτή η στάση του να καταπινουμε τα πάντα μας μας οδηγεί σε μονοπάτια που αργότερα θα είναι δύσκολο να τα διαβούμε κ να βγούμε από εκει μέσα αλώβητοι και αναφέρομαι στις φοβίες τις κρίσεις ανγχους κ όλα τα σχετικά.ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ,ΜΠΟΡΕΙΣ!!