Οικογένεια/Παιδια - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 59 of 59
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Όταν λοιπόν κι εσύ με το καλό βρεις την γυναίκα που θα ερωτευτείς και θα θέλεις να κάνεις οικογένεια, να μην παντρευτείτε, ακόμα κι αν μείνει έγκυος η κοπέλα, επειδή έτσι θέλουν οι γονείς της, κρίμα είναι να τους χαλάσεις την καρδιά.
    Επίσης, δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση το παιδί σου να το δηλώσουν τα πεθερικά σου ως δικό τους παιδί; και να έχουν πάει και σε δικηγόρο και συμβολαιογράφο για να προχωρήσουν την διαδικασία...;
    Μάλλον παρεξηγήση εγινε .
    Δεν είπα να κάνει ότι της πούμε, ειπα θα κάνεις εσύ ότι θέλεις αλλά δε χρειάζεται να μη τους μιλάς , να μαλώσεις και γενικά να φερθεις με κακία, αυτό το λέω για να προστατέψεις τον εαυτό σου από το να φερθεις άσχημα (είτε το αξίζουν είτε όχι ) και ίσως να μετανιώσεις στο μέλλον (πχ όταν φύγουν από τη ζωή) για την συμπεριφορά, ΟΧΙ για τις επιλογές και πράξεις σου στο να κάνεις οικογένεια είναι.

Προσωπικά θα έκανα αυτό που θέλω πχ θα παντρευομουν ναι θα πήγαινα να μείνω όπου θέλω, αλλά ακόμα κι αν οι γονείς και οι σχέσεις μας είχαν γίνει κάπως, πάλι θα επερνα τηλ να πω έλα μαμά να δεις το εγγονάκι, πως τα πάτε μαμά μπαμπά ( μετά από 1 μήνα πχ) μη χάσεις επαφή , αυτό εννοώ. Κακοί ή καλοί , είναι γονείς. Ε τώρα άμα έρχονται και σε χτυπάνε στο ξύλο και μαλώνετε ε ναι τότε ... Βασικά τότε αστυνομία :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Senior Member
    Quote Originally Posted by MariaB View Post
    Όχι απλά δεν μου κάνει τίποτα κακό, αλλά τρέχει για κάθε θέλημα/αναγκη μου να με έχει στα καλύτερα και δουλεύει 10 ωρες τη μέρα !!! Δεν δέχεται ότι κάνω παιδί σε αυτήν την ηλικία (20 ετών). Μάλιστα θεωρούν και οι δυο γονείς μου ότι κάνουν πολλά για τον άντρα μου και όχι για εμένα που είμαι έγκυος !
    Και αυτό λέει πολλά. Νταξ το μικρό τους κοριτσακι έμεινε έγκυος, δύσκολο αλλά θα το χωνέψουν κάποια στιγμή ;)

Φυσικά δεν έκανες κάτι κακό, καλά έκανες, καλύτερα νωρίς να σε χαίρεται και πολλά χρόνια το παιδάκι σου :)

Member
    Εγώ σαν άνθρωπος είμαι της από σήμερα κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλο...δεν μου αρέσει κανείς να μου χτυπάει όσα έχει κάνει για εμένα γιατί και εγώ κάνω πολλά και δεν το χτυπάω σε κανέναν...η κατάσταση όμως ξεφεύγει συνεχώς! Ήρθε η μάνα μου και καλεί Την αδερφή μου με το μωρό στο σπίτι μια εβδομάδα χωρίς να ρωτήσει ούτε εμένα ούτε τον άντρα μου...εγώ τι να πω να μη φανώ κακιά είμαι στον 8ο δεν θέλω κανέναν στο σπίτι με κουραζουν όλα και ποσό μάλλον ένα μωρό ούτε χρόνου σε μέρες που θέλω ξεκούραση για όλο αυτό που με περιμένει ....χρειάζομαι ύπνο και ξεκούραση γιατι δεν κοιμάμαι καλά πλέον...ανησυχώ συνεχώς για το πως θα είναι τα πράγματα όταν έρθει το μωρό γιατί ψυχολογικά έχω μαζέψει πολλά και δεν ξέρω αν με όλη την πίεση και την ανησυχία σπάσω...και είναι πολύ άσχημο αυτό το άγχος..τι να πω λυπάμαι πολύ για λόγου τους γιατί δεν περίμενα ποτέ να είναι «δίπλα» μου και να έχω προβλήματα...κατά τα αλλά έχουν και το θάρρος να μου λένε ότι μου δίνουν και την ευχή τους

Senior Member
    Τι εννοείς τι να πεις μην φανείς κακιά; Αυτά που λες κι εδώ να πεις: Θέλω ξεκούραση, μου έχετε ζαλίσει τον έρωτα, κοντεύετε να με τρελάνετε! Θέλω να με αφήσετε μόνη μου με τον άντρα μου και να μη με πρήζετε! Κι εσύ μάνα από που κι ως που καλείς από μόνη σου την αδερφή μου στο δικό μου το σπίτι; Εμένα με ρώτησες;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Τι εννοείς τι να πεις μην φανείς κακιά; Αυτά που λες κι εδώ να πεις: Θέλω ξεκούραση, μου έχετε ζαλίσει τον έρωτα, κοντεύετε να με τρελάνετε! Θέλω να με αφήσετε μόνη μου με τον άντρα μου και να μη με πρήζετε! Κι εσύ μάνα από που κι ως που καλείς από μόνη σου την αδερφή μου στο δικό μου το σπίτι; Εμένα με ρώτησες;
    Συμφωνώ με την ουσία , διαφωνώ με τον τόνο :)
    Δηλαδή επειδή θέλω ξεκούραση, σε παρακαλώ μανούλα μου την επόμενη φορά να με ρωτήσετε. Με δυσκολεύεται και είμαι και έγγυος έχω αυτό και εκείνο το πρόβλημα , να γεννήσω πρώτα και μετά τα συζητάμε αλλά τώρα για να μην έχω καμία επιπλοκή είναι ιδιαίτερη περίοδος για μένα, κάντε λίγο υπομονή και καντε μου κανα χατίρι παραπάνω να βγεις καλά το παιδί ;)

Έτσι θα έλεγα :)

Member
    Με έχουν κουράσει όλοι πραγματικά...κανείς δεν με ακούει και μετά έχουν απαιτήσεις!

Member
    Θέλω να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι μου δεν τους αντέχω άλλο δεν μιλάω πια γιατί βαρέθηκα να τσακώνομαι...πραγματικά δεν μπορω άλλο αυτή την πίεση...εγώ μιλάω συνέχεια απλά κουράστηκα η απάντηση στο θέμα με την αδερφή μου ήταν ελα μωρε είναι συνέχεια μόνη της με το μωρό που δουλεύει ο άντρας της! Μόνο με την πεθερά μου τα βρίσκω πραγματικά και μου φαίνεται άμα με ζαλίζουν θα πάω εκεί να γεννήσω κι ας πρέπει να ταξιδέψω! Δεν μπορω άλλο !

Senior Member
    Θέλω να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι μου δεν τους αντέχω άλλο δεν μιλάω πια γιατί βαρέθηκα να τσακώνομαι...πραγματικά δεν μπορω άλλο αυτή την πίεση...εγώ μιλάω συνέχεια απλά κουράστηκα η απάντηση στο θέμα με την αδερφή μου ήταν ελα μωρε είναι συνέχεια μόνη της με το μωρό που δουλεύει ο άντρας της! Μόνο με την πεθερά μου τα βρίσκω πραγματικά και μου φαίνεται άμα με ζαλίζουν θα πάω εκεί να γεννήσω κι ας πρέπει να ταξιδέψω! Δεν μπορω άλλο !
    Συζητατο με την πεθερά σου, αναλυτικά, αφού την εμπιστεύεσαι, νομίζω είναι καλή ιδέα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Συμφωνώ με την ουσία , διαφωνώ με τον τόνο :)
    Δηλαδή επειδή θέλω ξεκούραση, σε παρακαλώ μανούλα μου την επόμενη φορά να με ρωτήσετε. Με δυσκολεύεται και είμαι και έγγυος έχω αυτό και εκείνο το πρόβλημα , να γεννήσω πρώτα και μετά τα συζητάμε αλλά τώρα για να μην έχω καμία επιπλοκή είναι ιδιαίτερη περίοδος για μένα, κάντε λίγο υπομονή και καντε μου κανα χατίρι παραπάνω να βγεις καλά το παιδί ;)

Έτσι θα έλεγα :)

Εγώ πάλι διαφωνώ, διότι εδώ δεν έχουμε ανθρώπους που τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι επειδή η κόρη τους γκαστρώθηκε μικρή και ακόμα δεν έχουν ισορροπήσει οι καταστάσεις, έχουμε ανθρώπους που μία ζωή ήταν χειριστικοί και προσπαθούσαν να περάσει το δικό τους. Ανθρώπους απίστευτα παρεμβατικούς, που φαίνονται να αγνοούν εντελώς μα εντελώς την ίδια τους την κόρη και απλά κάνουν ότι έχουν στο κεφάλι τους. Δεν φαίνονται άνθρωποι που παίρνουν από συζήτηση ή ότι θα σεβαστούν τον άλλο αν τους μιλήσει με γλυκό τρόπο, ίσα-ίσα θα το θεωρήσουν αδυναμία και θα τον πατήσουν κάτω!

Member
    Μα έχω μιλήσει άπειρες φορές γλυκά και όμορφα γιατί απεχθάνομαι τον τσακωμό...

Member
    Με εκνευρίζει παρά πολύ να ακούω ιστορίες του τύπου ειπα στον τάδε είναι έγκυος η κόρη μου να απαντάνε ε μην στεναχωριέσαι...εντάξει 20 είμαι όχι 15 χρόνων ανήλικο και στην τελική μωρό είναι οποίος στεναχωριέται μακριά μου να είναι...δεν τον θέλω! Πολύ κακός οιωνός για εμένα την οικογένεια και το παιδί μου θεωρώ...εσείς τι λέτε; Μήπως και σε αυτό είμαι υπερβολική...

Senior Member
    Με εκνευρίζει παρά πολύ να ακούω ιστορίες του τύπου ειπα στον τάδε είναι έγκυος η κόρη μου να απαντάνε ε μην στεναχωριέσαι...εντάξει 20 είμαι όχι 15 χρόνων ανήλικο και στην τελική μωρό είναι οποίος στεναχωριέται μακριά μου να είναι...δεν τον θέλω! Πολύ κακός οιωνός για εμένα την οικογένεια και το παιδί μου θεωρώ...εσείς τι λέτε; Μήπως και σε αυτό είμαι υπερβολική...
    Πιστεύω ότι , έχεις δίκιο που σε εκνευρίζει η απάντηση "μη στεναχωριέσαι" κι εμένα το ίδιο , αλλα μη ξεχνάς ότι ζούμε σε μια κοινωνία που πολύ απέχει από το ιδανικό, οπότε ναι είναι υπερβολικό το να περιμένεις εσύ καλύτερη αντίδραση :) δηλαδή ναι έχεις δίκιο είναι σάπιο το ψωμί, αλλά αναμενόμενο, συγχώρεσε το, πάνε παρακάτω, μη σε νοιάζει. Εσύ κοίτα την οικογένεια σου, δηλαδή παιδί και άντρα, άσε τι λένε οι άλλοι.

Εσύ αποφασίζεις τι αξία θα δώσεις στα λεγόμενα του άλλου.

Senior Member
    Ναι, είσαι υπερβολική από την άποψη ότι οι άλλοι δεν είναι διστακτικοί στο ότι μία κοπέλα είναι έγγυος, αλλά στο ότι είναι έγκυος στις συγκεκριμένες συνθήκες. Άλλο να έχεις κάποιες βάσεις στη ζωή σου, να είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, να είσαι καιρό με τον σύντροφό σου και να έχει δοκιμαστεί η σχέση, να έχεις θέσει όρια στα σόγια και να είσαι αρκετά ώριμη και να έχεις συνειδητοποιήμενα επιδιώξει να μείνεις έγκυος και να ανοίξεις σπιτικό με τον φίλο σου κι άλλο να έρθει απρογραμμάτιστα στα 20 όταν είσαι φοιτήτρια και δεν σχεδίαζες κάτι τέτοιο. Τα βλέπεις ήδη τα προβλήματα. Αφού έγινε τώρα, έστω και με ένα ξεκίνημα δύσκολο, φυσικά και κάνεις ότι καλύτερο και φυσικά και μπορεί να σου πάνε όλα καλά από εδώ και μπρος, ωστόσο μη φτάνεις στο άλλο άκρο να το βλέπεις ρομαντικά και να περιμένεις και οι άλλοι να χτυπάνε παλαμάκια. Για αυτό και στεναχωριούνται οι άλλοι. Από εκεί και πέρα, οι κοντινοί σου άνθρωποι πρέπει να το πάρουν απόφαση πως ότι έγινε έγινε και να δουν τα θετικά μιάς κατάστασης που δεν αλλάζει.
    Υπερβολική είσαι και στο ότι σε γκαντεμιάζουν. Δεν σε γκαντεμιάζουν. Αν όμως δεν σέβονται τις αποφάσεις σου και σε πρήζουν...ξεπαρεού!

Senior Member
    MariaB Κοπελιά τι έγινε; Γέννησες; Πως είσαι; Πως πάνε τα πράγματα;

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234