Τρόμος για hiv - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 273
    Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Ναι, κουβεντα οπου βασικα σχεδον τα βαζεις με τη νεφελη. Η νεφελη εχει γραψει οτι περιμενει να καιρο να πιασουν τα φαρμακα, αλλα δεν την εχουν πιασει ακομα. Καθε φορα που γραφει ειναι αναστατωμενη, ειδικα αφου της κολλησε η ιδεα για το τσεκποϊντ, κι εσυ παρ' ολα αυτα βαζεις στο επικεντρο την ψυχοθεραπεια, και γενικοτερα τι μπορει να κανει η νεφελη. Δεν αισθανομαι οτι τη βοηθαει αυτο. Σε καθε περιπτωση οσοι εχουν ασχοληθει ξερουν οτι σε περιοδο με πολυ εντονα συμπτωματα η ψυχοθεραπεια γινεται με δυσκολια. Στο εχω ξαναγραψει οτι την αποπαιρνεις απαντωντας της αντιδραστικα. Εχει που εχει τις δυσκολιες του οποιος ανοιγει θρεντ κου ζηταει βοηθεια, δε χρειαζεται να τους κρινουμε και τους τραβαμε αυτια κι απο πανω.
    Γνώμη σου. Εγω θεωρω οτι δε πρέπει να της χαϊδεύω τα αυτιά. Πρεπει με κάθε τρόπο να καταλάβει οτι σκέφτεται παραλογα. Δεν ειναι τυχαίο που και η ιδια η γιατρός της δεν την αφηνει να μιλάει γι αυτό. Δηλαδη τι θα επρεπε να πω οτι μπορεί να εχει aids? Οτι μπορεί να κολλησε;Δεν της απαντάω με κακια, να τη βοηθήσω προσπαθω και θεωρω οτι το πραττω.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Ναι, η γιατρος δεν την αφηνει να μιλαει, οχι καποια συμφορουμιτισσα. Προφανως κρινει οτι συζητωντας τις εμμονες της ενεχει κινδυνο να διαταραξει την θεραπευτικη σχεση. Οχι, δεν πρεπει με καθε τροπο να καταλαβει τιποτα. Τι παει να πει με καθε τροπο, ποιος το αποφασισε αυτο; Ο τροπος που απευθυνομαστε σε οσους ζητουν βοηθεια εδω μεσα δε μετραει, ειδικα οταν βρισκονται σε ολοενα εντεινομενη κριση; Το να της χαϊδευεις τα αυτια ειναι ασχετο, για εναν απλο λογο: αν ηταν ξεκαθαρο οτι η ενταση των συμπτωματων της ηταν για λογους ψυχολογικους, θα δικαιολογουταν. Με το να της τα λες ωμα, εξω απ΄τα διοντια και λοιπα οχι μονο προκρινεις το σεναριο να ειναι ψυχολογικα τα αιτια της επιδεινωσης αλλα στην αντιθετη περιπτωση, στο ενδεχομενο να ειναι ψυχιατρικα, τα βαζεις μαζι της για κατι που δεν ελεγχει.

Καλη η ειλικρινεια αλλα πρεπει να βαζεις τον αλλο που βοηθας πρωτα, κι αυτο σημαινει να βλεπεις και να εισαι διατεθιμενος να δεις ολη την εικονα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Ναι, η γιατρος δεν την αφηνει να μιλαει, οχι καποια συμφορουμιτισσα. Προφανως κρινει οτι συζητωντας τις εμμονες της ενεχει κινδυνο να διαταραξει την θεραπευτικη σχεση. Οχι, δεν πρεπει με καθε τροπο να καταλαβει τιποτα. Τι παει να πει με καθε τροπο, ποιος το αποφασισε αυτο; Ο τροπος που απευθυνομαστε σε οσους ζητουν βοηθεια εδω μεσα δε μετραει, ειδικα οταν βρισκονται σε ολοενα εντινομενη κριση; Το να της χαϊδευεις τα αυτια ειναι ασχετο, για εναν απλο λογο: αν ηταν ξεκαθαρο οτι η ενταση των συμπτωματων της ηταν για λογους ψυχολογικους, θα δικαιλογουνταν. Με το να της τα λες ωμα, εξω απ΄τα διοντια και λοιπα οχι μονο προκρινεις το σεναριο να ειναι ψυχολογικα τα αιτια της επιδεινωσης αλλα στην αντιθετη περιπτωση, στο ενδεχομενο να ειναι ψυχιατρικα, τα βαζεις μαζι της για κατι που δεν ελεγχει.

Καλη η ειλικρινεια αλλα πρεπει να βαζεις τον αλλο που βοηθας πρωτα, κι αυτο σημαινει να βλεπεις και να εισαι διατεθιμενος να δεις ολη την εικονα.
    Δεν της εκοψα κάπου τον λόγο οποτε μη με συγκρίνεις με την ψυχίατρο. Εγω της λεω απλα λιγο ωμα οτι σκεφτεται παραλογα οταν λέει οτι θα κολλησε απο εξετάσεις. Τι απο οσα ειπα σε χαλασε ακριβως; σε ρωτάω για να καταλάβω που ειναι το λαθος μου δεν ειρωνευομαι.

Senior Member
    Την συγκριση με την ψυχιατρο που της ειπε να μην μιλανε πλεον για τις εμμονες την εκανες πρωτα εσυ. Λες οτι δεν ειναι τυχαιο που της εβαλε φρενο σε αυτο η γιατρος. Συμφωνω οτι δεν ειναι, και εξηγησα στο προηγουμενο ποστ μου γιατι. Αν η γιατρος ενδιδει καθε φορα στην εμμονικοτητα που βγαζει η νεφελη, κινδυνευει να εκτροχιαστει η ιατρικη σχεση. Μετατοπιζει το βαρος της φροντιδας στην αυξανομενη εκδηλωση των συμπτωματων και οχι στην αντιμετωπιση της. Τι σχεση εχει αυτο με το να αποπαιρνεις τη νεφελη εσυ, ενα μελος του φορουμ που δεν ειναι ειδικος, λεγοντας της να εστιασει στο ψυχολογικο; Δεν ηταν καν η ψυχολογος που της ειπε να μην το συζηταει.

Κατα τα αλλα και δεν το λεω απαξιωτικα καθολου, ξαναδιαβασε αν θελεις αυτα που εγραψα, εβαλα αρκετη προσπαθεια σε αυτα και ειναι καλο καμια φορα να διαβαζουμε αντι να απανταμε. Εγω αυτα που λεω τα βασιζω στο οτι εχω διαβασει αρκετα απο τα ποστ της νεφελης τις τελευταιες μερες.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

Senior Member
    Την συγκριση με την ψυχιατρο που της ειπε να μην μιλανε πλεον για τις εμμονες την εκανες πρωτα εσυ. Λες οτι δεν ειναι τυχαιο που της εβαλε φρενο σε αυτο η γιατρος. Συμφωνω οτι δεν ειναι, και εξηγησα στο προηγουμενο ποστ μου γιατι. Αν η γιατρος ενδιδει καθε φορα στην εμμονικοτητα που βγαζει η νεφελη, κινδυνευει να εκτροχιαστει η ιατρικη σχεση. Μετατοπιζει το βαρος της φροντιδας στην αυξανομενη εκδηλωση των συμπτωματων και οχι στην αντιμετωπιση της. Τι σχεση εχει αυτο με το να αποπαιρνεις τη νεφελη εσυ, ενα μελος του φορουμ που δεν ειναι ειδικος, λεγοντας της να εστιασει στο ψυχολογικο; Δεν ηταν καν η ψυχολογος που της ειπε να μην το συζηταει.

Κατα τα αλλα και δεν το λεω απαξιωτικα καθολου, ξαναδιαβασε αν θελεις αυτα που εγραψα, εβαλα αρκετη προσπαθεια σε αυτα και ειναι καλο καμια φορα να διαβαζουμε αντι να απανταμε. Εγω αυτα που λεω τα βασιζω στο οτι εχω διαβασει αρκετα απο τα ποστ της νεφελης τις τελευταιες μερες.
    Εγω εχω διαβάσει μονο αυτο το θεμα και δε βρίσκω καπου λαθος σε οτι της ειπα. Ίσα ισα την καθησυχασα οτι ειναι υγιής. Επιμένω επειδή δε μπορω να διαβασω κατι κακο, να μου δείξεις τι ακριβώς ειπα και σε ενόχλησε για να καταλάβω που ειναι το δικο μου λάθος. Δε χρειάζεται να ειναι κάποιος ψυχιατρος για να πει τη γνώμη του θεωρώ. Ενα απλο μελος του φορουμ ειμαι οπως εισαι και εσυ με τα δικα μου ψυχολογικα και τις δικες μου φοβιες οπως ολοι πάνω κάτω.

Senior Member
    Μα βρε συ, εχω ηδη απαντησει σε ολα αυτα... Προτιμας να τα επαναλαβω απ' το να κανεις ενα βημα πισω, να το γυρισεις για λιγο σε φαση αναγνωσης απο φαση ανταπαντησης, και να καταλαβεις κι εσυ που ενισταμαι και γιατι δε θα θελα να συνεχιστει αυτο και τριτη μερα; Δηλαδη οσο η νεφελη ταλαιπωρειται απο αυτο (που ειλικρινα νεφελη ευχομαι να καλμαρεις απο σημερα ηδη) τοσο εσυ θα της τα λες μπας και συνελθει; Που οδηγει αυτη η δυναμικη, ποσο βοηθαει (και επισης, τι εκτονωνεται ακριβως; )

Senior Member
    Μα βρε συ, εχω ηδη απαντησει σε ολα αυτα... Προτιμας να τα επαναλαβω απ' το να κανεις ενα βημα πισω, να το γυρισεις για λιγο σε φαση αναγνωσης απο φαση ανταπαντησης, και να καταλαβεις κι εσυ που ενισταμαι και γιατι δε θα θελα να συνεχιστει αυτο και τριτη μερα; Δηλαδη οσο η νεφελη ταλαιπωρειται απο αυτο (που ειλικρινα νεφελη ευχομαι να καλμαρεις απο σημερα ηδη) τοσο εσυ θα της τα λες μπας και συνελθει; Που οδηγει αυτη η δυναμικη, ποσο βοηθαει (και επισης, τι εκτονωνεται ακριβως; )
    Μα διαβαζω οτι εγραψες και πάλι δε βρήκα κατι μεμπτό..

Nefeli28
    Guest
    Δεν ξέρω τι φταίει και είμαι τόσο χάλια. Είναι μόνο η ιδψ; Έχω μήπως ψύχωση; Τι στο καλό συμβαίνει;
    Όχι ότι θα αλλάξει κάτι. Αυτό που περιμένω μήνες τώρα είναι να αλλάξει η κατάσταση μου έστω λίγο προς το καλύτερο. Και αντι γι αυτό χειροτερεύω....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Δεν ξέρω τι φταίει και είμαι τόσο χάλια. Είναι μόνο η ιδψ; Έχω μήπως ψύχωση; Τι στο καλό συμβαίνει;
    Όχι ότι θα αλλάξει κάτι. Αυτό που περιμένω μήνες τώρα είναι να αλλάξει η κατάσταση μου έστω λίγο προς το καλύτερο. Και αντι γι αυτό χειροτερεύω....
    Εγω θεωρω απλα οτι φοβάσαι υπερβολικά. Προσπάθησε καθε φορα που σου μπαινουν ιδεες να το βλέπεις ως τριτος. Αν δλδ στο ελεγε καποιος αλλος τι θα σκεφτόσουν.... Προσπάθησε να αποφύγεις οτι σε αγχωνει σε οτι μπορείς.. Και τέλος μην υπεραναλυεις πράγματα που σε αγχώνουν πολυ απλα γιατί θα αγχωθείς χειρότερα.

Nefeli28
    Guest
    Έκλεισα να πάω για εγκεφαλογραφημα

Senior Member
    Τι φοβάσαι οτι εχεις;

Senior Member
    Από μόνη σου ή σου το είπε ο γιατρός?

Nefeli28
    Guest
    Είχα πάει σε νευρολόγο πριν καιρό και μου είχε γράψει μαγνητική εγκεφάλου η οποία έδειξε κάποια δυσπλασία στο φλοιό του εγκεφάλου.
    Ο νευροχειρουργος που την είδε είπε να κάνω και ένα εγκεφαλογραφημα να δούμε τι γίνεται και αν συνδέεται κάτι με αυτά που έχω....

Nefeli28
    Guest
    Άλλη μια μέρα που ξύπνησα με τρόμο.
    Με τον τρόμο ότι έχω κολλήσει hiv από το τσεκποιντ και είμαι άρρωστη. Και πρέπει να περιμένω 3 μήνες για να ξαναπάω για εξέταση.
    Γιατί δεν με βοηθάει ΤΙΠΟΤΑ;;;;
    Ούτε η ψυχοθεραπεία ούτε τα φάρμακα;;;;
    Είμαι έτσι από τον Φεβρουάριο....

Senior Member
    Άλλη μια μέρα που ξύπνησα με τρόμο.
    Με τον τρόμο ότι έχω κολλήσει hiv από το τσεκποιντ και είμαι άρρωστη. Και πρέπει να περιμένω 3 μήνες για να ξαναπάω για εξέταση.
    Γιατί δεν με βοηθάει ΤΙΠΟΤΑ;;;;
    Ούτε η ψυχοθεραπεία ούτε τα φάρμακα;;;;
    Είμαι έτσι από τον Φεβρουάριο....
    Γιατί σου έχει κολλήσει το aids? Θα μπορούσες νσ είχες κολλήσει οτιδήποτε

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast