Ιντερνετική σχεση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 81
    Member

Ιντερνετική σχεση

Καλησπέρα σας. Διαβάζω κατά καιρούς πολλές από τις ιστορίες και τους προβληματισμούς σας και αποφάσισα να γράψω και το δικό μου πρόβλημα. Έχω μια σχέση 8χρονων στην οποία ο σύντροφός μου με αγαπάει και θέλει να προχωρήσουμε και στην δημιουργία οικογένειας. Μπορώ να πω πως πολλές φορές αγχώνεται για το πότε θα γίνει και το συζητάει συνέχεια. Ωστόσο όπως όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουμε και τα μικροπροβλήματα μας λόγω επαγγελματικής και οικονομικής αποκατάστασης κτλ. Πριν αρκετό καιρό, χαζεύοντας στο ίντερνετ απλά για να περάσει η ώρα, μπήκα σε ένα κάποιο chat. Hαληθεια είναι πως δεν είχα μπει στο παρελθόν και δεν ήξερα τι κυκλοφορεί εκεί μέσα. Για αρκετή ώρα απλά διάβαζα τις 'ανωμαλιες' του καθενός χωρίς να βρίσκω κανένα ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή επειδή κάποιος με ρώτησε απλά πως με λένε και τι κανω, πιάσαμε την κουβέντα. Χωρίς να το καταλάβω είχαν περάσει 8ωρες που μιλούσαμε. Είχαμε γελάσει απειρο, είχαμε μιλήσει για μας και γενικότερα ειχαμε περάσει τέλεια. Κλείνοντας ανταλλάξαμε mail ώστε να μπορούμε να ξαναμιλήσουμε. Από εκείνη τη μέρα μιλάμε κάθε μέρα, έχουμε μοιραστεί πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε προσπαθήσει πολλες φορές να κόψουμε την επικοινωνία γιατι νιώθουμε πράγματα ο ένας για τον αλλο, αλλά δεν τα έχουμε καταφερει. Είμαι σε μια φάση που δεν ξέρω τι να κάνω. Με την ιντερνετική γνωριμία δεν πρόκειται να μπορέσει να γίνει κάτι ποτέ καθώς εγώ μένω Αθήνα και αυτός είναι στη Κύπρο. Ωστόσο δεν μπορώ να κόψω την επικοινωνία και να σταματήσω να τον σκέφτομαι (όπως τον έχω φανταστεί τουλάχιστον). Από την άλλη νιώθω και άσχημα απέναντι στη σχέση μου. Αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ίσως μπορέσει να με βοηθήσει.

Senior Member
    Γνώμη μου είναι πως το ότι μιλάς με το συγκεκριμένο άντρα είναι γιατί αυτό σου καλύπτει κάποια κενά. Δηλαδή ξεκίνησες να μιλάς στο chat γιατί είχες ανάγκη να επικοινωνήσεις με κάποιον άνθρωπο.

Από κει και πέρα το τι είδους σχέση είναι αυτή που έχετε, το ξέρετε εσύ κι εκείνος. Εξαρτάται δηλαδή από το τι συζητάτε. Αν μιλάτε πχ για κάποια κοινά ενδιαφέροντα ή όμοιους προβληματισμούς, προβλήματα κλπ δε βλέπω για ποιο λόγο να νιώθεις άσχημα απέναντι στη σχέση σου. Απλά επειδή μιλάς με έναν άντρα; Μπορείς να τον δεις σαν φίλο, όπως θα έβλεπες και μια γυναίκα.

Αν πάλι συζητάτε ερωτικά, δηλαδή όπως θα μιλούσες ερωτικά και με κάποιον που θα είχες γνωρίσει στην κανονική ζωή τότε αυτό είναι κάτι άλλο. Αν κάνεις σεξ με το σύντροφό σου και σκέφτεσαι εκείνον ή τον φαντασιώνεσαι ναι αυτό δεν είναι φιλικό.

Πάντως το συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον ξέρεις. Τον φαντάζεσαι. Όμως δεν τον έχεις γνωρίσει από κοντά. Δεν τον έχεις ζήσει.

Τι νιώθετε ο ένας για τον άλλο;

Member
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρχικά όχι δεν είχα στο μυαλό μου να μπω να μιλήσω στο chat λόγω κάποιον κενών που ενδεχομένως να έχω. Μπήκα απλά για να περάσει η ώρα. Αυτός ο άνθρωπος με τράβηξε απλά στο να μιλήσω μαζί του γιατί μπορούσαμε να πούμε για τις δουλειές μας, τα ενδιαφέροντα μας, χωρίς να το πηγαίνει καθόλου στο σεξουαλικο, αν και υπήρχε και από τις δύο πλευρές ερωτισμός. Δεν έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο ,δεν έχω δει καν πως είναι, αλλά ναι αυτό που νιώθω είναι ερωτικό. Μετά από κάποιο διάστημα που επικοινωνούσαμε μου είπε για τα συναισθήματα του και εγώ για τα δικά μου. Και προσπαθήσαμε να ξεκοψουμε χωρίς να τα καταφερουμε.

Senior Member
    Λέγοντας κενά εννοώ ότι είχες ανάγκη να μιλήσεις. Νομίζω πως αν ήθελες απλά να περάσει η ώρα θα μπορούσες να κάνεις κι άλλα πράγματα.

Από κει και πέρα αφού είσαι γυναίκα και είναι άντρας λογικό το βρίσκω να προκύψει ερωτισμός. Όλο αυτό όμως έτσι όπως το έχετε στο μυαλό σας τώρα, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αν δε βρεθείτε από κοντά όλα είναι υποθετικά.

Αρχικά γιατί δεν κάνετε κάποια βιντεοκλήση; Εκείνος θέλει κάτι τέτοιο; Επίσης το ότι ζει στην Κύπρο είναι εξακριβωμένο; Γιατί θα μπορούσε ας πούμε να είναι μια δικαιολογία για να μην μπορείτε να συναντηθείτε. Δηλαδή από μακριά και από το ίντερνετ όλα τέλεια είναι. Εδώ από κοντά γνωρίζεις τον άλλο και μέχρι να τον μάθεις καλύτερα σου φαίνονται όλα τέλεια.
    Last edited by believeInYourself; 10-06-2019 at 21:34.

Member
    Συμφωνώ με όσα περιγράφεις παραπάνω. Ναι είναι Κύπρο από όσο ξέρω τουλάχιστον. Αυτός ήταν πολύ ενθουσιώδης λέγοντας μου πως νιώθει τέλεια με το χαρακτήρα μου και μου είχε προτείνει αν θα μπορούσα να πήγαινα να μείνω εκεί για να είμαστε μαζί. Ωστόσο εγώ το ξεκοψα αυτό γιατί τρόμαξα και από τότε μου υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να ξαναπεί κατι ερωτικό και να το ξαναπάει εκεί αρκεί να κρατήσουμε επαφή. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το έχει τηρήσει κατά πολύ.
    Φοβάμαι να προχωρήσει το πράγμα πιο πέρα γιατί μετά δεν ξέρω αν θα είναι κάτι που θα μπορώ να το μαζέψω.

Senior Member
    Ενθουσιώδης μπορεί να ήταν, αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια σε περίπτωση που συναντιόσασταν από κοντά. Όλα αυτά είναι πολύ ρευστά.

Μπορείτε να διατηρήσετε την υπάρχουσα επικοινωνία. Αν νιώθεις άσχημα προς το σύντροφό σου, πήγαινε το στο πιο φιλικό με τον άλλο. Καλό είναι να μιλάς με κάποιον άνθρωπο, κακό είναι να τρως όλο σου το χρόνο μιλώντας μόνο μ' αυτόν. Οπότε επικεντρωθείτε στο να συζητάτε κάτι ουσιώδες και αφήστε τον ερωτισμό στην άκρη. Ούτε τηλέφωνα δηλαδή, ούτε βιντεοκλήσεις κλπ

Senior Member
    λες ο συντροφος σου 8 χρονων σου μιλαει συνεχεια για την δημιουργια οικογενειας εσυ το νιωθεις για να το κανεις αυτο μαζι του; συζητας μαζι του; γενικα για τα παντα. συγγνωμη δεν θελω να φανει στραβο αυτο που θα πω αλλα το να εισαι με εναν ανθρωπο 8 χρονια προσωπικα παντα μου φαινεται περιεργο να μπεις σε τσατ εστω και για κουβεντα. εκτος και αν πια δεν εχεις αισθηματα για τον συντροφο σου πια η κατι τετοια κατασταση. το εχω ξανα αναφερει νομιζω πως με στεναχωρει να βλεπω να ακουω να χωριζουν ανθρωποι που ειναι καποια πολλα χρονια μαζι για οποιοδηποτε λογο.

Εστάλη από BL5000 στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Και εγώ έχω σκεφτεί προφανώς την οικογένεια και είναι κάτι το οποίο θα το ήθελα πολύ. Δεν ξέρω τι με οδήγησε στο να μπω εκείνη τη μέρα στο chat. Ίσως όντως να ήθελα να μιλήσω χαλαρά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσαν να μου δημιουργηθούν συναισθήματα για κάτι τέτοιο και ότι δεν θα μπορούσα μετά με τίποτα να το κόψω. Ίσως να είναι η δύναμη του μυαλού που το έχει γιγαντώσει πολύ αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι.

Senior Member
    Πόσο μιλάτε κάθε μέρα;

Member
    Στις φάσεις που μιλούσαμε κανονικά μιλούσαμε αρκετές ωρες. Ωστόσο το διάστημα από τη συζήτηση που κάναμε και μετά είχαμε πολύ καιρό να μιλήσουμε στο chat παράμονο κάποια μαil για να ρωτήσει ο ένας τον άλλο τι κάνει. Είχαμε πάλι ξανά κυλήσει αλλά τώρα είμαστε πάλι στη φάση μόνο των τυπικών.

Quote Originally Posted by Sabrina View Post
    Στις φάσεις που μιλούσαμε κανονικά μιλούσαμε αρκετές ωρες. Ωστόσο το διάστημα από τη συζήτηση που κάναμε και μετά είχαμε πολύ καιρό να μιλήσουμε στο chat παράμονο κάποια μαil για να ρωτήσει ο ένας τον άλλο τι κάνει. Είχαμε πάλι ξανά κυλήσει αλλά τώρα είμαστε πάλι στη φάση μόνο των τυπικών.
    Καλα πες του αρχικά να σου στείλει μια φώτο του και μετά το συζηταμε παλι.αν και δεν νομίζω να χρειαστει

Member
    Γιατί μόνο η εμφάνιση ειναι? Είχα σκεφτεί κάποιες φορές πως δεν με νοιάζει η εμφάνιση οποία και να είναι..

Senior Member
    και κανε reverse check της φωτο στο γκουγκλ.....
    κανενας 100% νορμαλ δεν ειναι μεσα σε τσατ.

Γιατί μόνο η εμφάνιση ειναι? Είχα σκεφτεί κάποιες φορές πως δεν με νοιάζει η εμφάνιση οποία και να είναι..
    Φυσικά και δεν μετράει η εμφανιση μονο αλλα είναι το πρώτο πραγμα που σε τραβαει σε έναν ανθρωπο.
    Για να πεις νιωθουμε πραγματα ο ένας για τον άλλον νομίζω πρέπει να έχεις μια εικόνα του άλλου και φυσικα και ο άλλος δικη σου γιατί μπορεί για σένα να μην έχει σημασία η εμφάνιση για εκείνον ίσως έχει.
    Τώρα το να μείνουμε μαζί που σου λέει και δεν σε έχει δει ποτέ ούτε έχει ακούσει τη φωνή σου εμενα μου φαίνεται πολύ υποπτο.

Senior Member
    Στην τυπικη ανταλλαγη μεηλ το γυρισε μετα τη φαση που του βγηκε το ερωτικο και εσυ τρομαξες;
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Page 1 of 6 123 ... LastLast