Η αγάπη πνίγει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 54
    Junior Member

Η αγάπη πνίγει

Χαίρεται
    Είμαι σε σχέση δυο χρόνια από απόσταση . Είμαστε και κοντά και μακριά γιατί ανεβαίνει αυτός εδώ που σπουδάζω ή κατεβαίνω εγώ στην πόλη μου όποτε μπορώ να τον βλέπω.

Στην αρχή της σχέσης ήμασταν όλο τσακωμούς κυρίως επειδή ζήλευε τους πρώην μου και με ρώταγε όλη την ώρα για αυτούς κάτι που εμένα μου την έδινε.

Μετά τους τσακωμούς φτάσαμε σε ένα σημείο απόλυτου έρωτα και συναισθηματικής ηρεμίας. Ειμασταν τέλεια δείχναμε ο ένας στον άλλον πόσο νοιαζόμαστε και πόσο θέλουμε να περνάμε όλη την ώρα μαζί του.

Μετά από αυτό φτάσαμε στο σημείο να βαριόμαστε και να μην κάνει τίποτα κανένας μας για να φτιάξει αυτό. Δεν ξέρω τι έφταιγε μάλλον η συνήθεια μάλλον ήρθε το συναίσθημα της αγάπης και έφυγε ο ενθουσιασμός;

Αυτός σαν άνθρωπος ασχολείται με λίγα πράγματα δεν του αρέσει να μαθαίνει καινούργια θέματα ειδήσεις κλπ και δεν μπορούμε να συζητήσουμε και πολλά μιας και τα μυαλά μας δεν συμβαδίζουν. Αυτός τρελαίνεται να παίζει στοιχήματα για αγώνες να βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου η μπάσκετ εγώ τα βαριέμαι αυτά αλλά όταν θέλει να δει βλέπω μαζί του.

Τον ερωτεύτηκα και ακόμα είμαι ερωτευμένη μαζι του αλλά αυτός πνίγεται όταν του δείχνω την αγάπη μου και όταν του δείχνω ότι τον νοιάζομαι. Λόγω απόστασης θέλω να τον βλέπω από κάμερα όσο πιο πολύ γίνεται και ζηλεύω σε εισαγωγικά όταν περνάει καλά και δεν είμαι δίπλα του να μοιραστώ την χαρά. Και αυτός νευριάζει όταν του λέω τέτοια αντί να χαίρεται. Δεν μου φαίνεται λογικό γιατί πριν δεν ήταν έτσι χαιρόταν όταν του εξέφραζα τα συναισθήματα μου και δεν είμαι και άνθρωπος που θα τα κρατήσω μέσα μου. Πόσο μάλλον που είναι κάτι θετικό τα ερωτικά συναισθήματα.

Δεν θέλω να χωρίσουμε αλλά δεν μπορώ και σε αυτή τη κατάσταση που ο άνθρωπος που θέλω δίπλα μου πνίγεται από την αγάπη μου .

Τι να κάνω;

Senior Member
    καλησπέρα εγώ βλέπω πως ναι έχει μείνει μια αγάπη που λες αλλά αυτός ο ενθουσιασμός της και σχέσης που είναι στην αρχή πιστεύω πως έχει χαθεί... αυτός πάλι φενεται πως άρχισε να βαριέται απλά έχει βολευτεί στη σίγουρη σχέση και ότι εσένα σε έχει σίγουρη... γνώμη μου είναι αν τον θέλεις πράγματικα και θέλετε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας... να του μιλήσεις ανοιχτά και ότι νιώθεις...και να μιλήσετε ειλικρινά.

Senior Member
    Εντάξει μη στεναχωριέσαι. Και να χωρίσετε κάποιον άλλο θα βρεις κι εσύ, κι εκείνος κάποια άλλη. Γιατί δηλαδή να σταματήσεις σ' αυτόν, τι παραπάνω έχει από τους πρώην;

Με τους πρώην γιατί χώρισες;

Junior Member
    Quote Originally Posted by xaraaaa View Post
    καλησπέρα εγώ βλέπω πως ναι έχει μείνει μια αγάπη που λες αλλά αυτός ο ενθουσιασμός της και σχέσης που είναι στην αρχή πιστεύω πως έχει χαθεί... αυτός πάλι φενεται πως άρχισε να βαριέται απλά έχει βολευτεί στη σίγουρη σχέση και ότι εσένα σε έχει σίγουρη... γνώμη μου είναι αν τον θέλεις πράγματικα και θέλετε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας... να του μιλήσεις ανοιχτά και ότι νιώθεις...και να μιλήσετε ειλικρινά.
    Και εγώ έχω νιώσει το σίγουρακι του κάποιες φορές.
    Το συζητήσαμε τις προάλλες και μου είπε τρεις λύσεις που σκέφτηκε.
    1η : να μην τον πνίγω με το να θέλω να τον βλέπω τόσο πολύ και να μην ζηλεύω σε εισαγωγικά όταν είναι έξω αυτό που είπα και πιο πάνω.
    2: Να σταματήσουμε να μιλάμε για να δούμε αν θα λείψει ο ενας στον άλλο. Το οποίο μου φαίνεται γελοίο.
    3: Να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτό το σκηνικό.
    Η τελευταία λύση ήταν αυτή που αποφασίσαμε. Αλλά εμένα κάτι έσπασε ας πούμε μέσα μου όταν είπε την δεύτερη λύση και το είπε έτσι ήρεμος. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ επειδή πάνω στα νεύρα μου θολωνω το έχω πει αλλά δεν το εννοώ ποτέ.

Junior Member
    Quote Originally Posted by believeInYourself View Post
    Εντάξει μη στεναχωριέσαι. Και να χωρίσετε κάποιον άλλο θα βρεις κι εσύ, κι εκείνος κάποια άλλη. Γιατί δηλαδή να σταματήσεις σ' αυτόν, τι παραπάνω έχει από τους πρώην;

Με τους πρώην γιατί χώρισες;
    Με τρεις πρώην μου υπήρχε βία μέσα στην σχέση μας γιατί δεν άντεχω τον έλεγχο και την πίεση . Με αυτόν αν και στην αρχή υπήρχε η πιεση στην συνέχεια που ειμασταν υπέροχα άρχισα και έβλεπα πιο θετικά τα πράγματα ήταν γλυκός και καλός μαζί μου είχε υπομονή και είχαμε πολλά πράγματα να πούμε.
    Και πλέον δεν είναι έτσι και θα ήθελα πολύ να γυρίσει στο παλιό χαρακτήρα να το θέσω έτσι.

Senior Member
    Πιστεύεις ότι οι τρεις πρώην που ήταν βίαιοι και πιεστικοί δεν έχουν επηρεάσει το χαρακτήρα σου;

Ας πούμε το "ζηλεύω σε εισαγωγικά όταν περνάει καλά και δεν είμαι δίπλα του να μοιραστώ την χαρά." γιατί είναι διαφορετικό από το "δεν άντεχω τον έλεγχο και την πίεση"; Μήπως είναι η ίδια κατάσταση; Μήπως εκείνος το βλέπει έτσι; Μήπως κάνεις ο,τι σου έκαναν;

Επίσης το "Η αλήθεια είναι ότι και εγώ επειδή πάνω στα νεύρα μου θολωνω το έχω πει αλλά δεν το εννοώ ποτέ." τι σημαίνει; Δηλαδή εσύ μπορείς να λες ο,τι θες επειδή θολώνεις;

Όλα παίζουν ρόλο. Και το παρόν και το παρελθόν του καθενός. Άλλες φορές θετικό, άλλες αρνητικό.

Πολύ πιθανόν βέβαια έτσι όπως τα γράφεις να μπορεί να περάσει καλά και χωρίς εσένα πλέον.

Κατά τη γνώμη μου.

Junior Member
    Πιστεύεις ότι οι τρεις πρώην που ήταν βίαιοι και πιεστικοί δεν έχουν επηρεάσει το χαρακτήρα σου;

Ας πούμε το "ζηλεύω σε εισαγωγικά όταν περνάει καλά και δεν είμαι δίπλα του να μοιραστώ την χαρά." γιατί είναι διαφορετικό από το "δεν άντεχω τον έλεγχο και την πίεση"; Μήπως είναι η ίδια κατάσταση; Μήπως εκείνος το βλέπει έτσι; Μήπως κάνεις ο,τι σου έκαναν;

Επίσης το "Η αλήθεια είναι ότι και εγώ επειδή πάνω στα νεύρα μου θολωνω το έχω πει αλλά δεν το εννοώ ποτέ." τι σημαίνει; Δηλαδή εσύ μπορείς να λες ο,τι θες επειδή θολώνεις;

Όλα παίζουν ρόλο. Και το παρόν και το παρελθόν του καθενός. Άλλες φορές θετικό, άλλες αρνητικό.

Πολύ πιθανόν βέβαια έτσι όπως τα γράφεις να μπορεί να περάσει καλά και χωρίς εσένα πλέον.

Κατά τη γνώμη μου.
    Ναι εννοείται πως με έχουν επηρεάσει σε μεγάλο Βαθμό. Και ακόμη δεν τα έχω ξεπεράσει.

Δεν ξέρω αν του κάνω ότι μου έκαναν. Αυτό που ζηλεύω που δεν είμαι δίπλα του εγώ το παίρνω ως πρόβλημα απόστασης. Δηλαδή η ρίζα του προβλήματος αυτόυ είναι η απόσταση. Πάντα όμως λέγαμε τέτοια και του έδειχνα πως νιώθω μέσα από αυτόν τον τρόπο δεν τον πείραζε το χαιρόταν.

Αυτόν τον είχε απατήσει η πρώην του. Σκέφτηκα ότι ίσως τρομάζει που εγώ δεν έχω κάνει το ίδιο ή κάτι παρόμοιο και νοιάζομαι πολύ.

Και οι δύο μας μπορούμε να περάσουμε καλά χωρίς ο ένας τον άλλον. Αλλά αυτό που κρατάει μαζί ένα ζευγάρι είναι να μην θέλει να περάσει καλά με άλλον αλλά με αυτόν που είναι.

Senior Member
    Νομίζω πως θα ήταν καλό να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση. Ίσως σας φέρει πιο κοντά. Δεν ξέρω όμως πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι και από τους δύο.

Σίγουρα έχετε επηρεαστεί από τις προηγούμενες σχέσεις σας. Δε φταίει όμως τίποτα εκείνος να πληρώνει για τους πρώην σου, ούτε κι εσύ για τις δικές του.

Αν σου αρέσει σαν άνθρωπος υπάρχει λόγος να θες να συνεχίσεις να είσαι μαζί του. Τα ψυχολογικά σας μπορείτε να τα λύσετε αρκεί να προσπαθεί να καταλάβει ο ένας τον άλλο.

Οπότε μιας και επιλέξατε την τρίτη λύση, τι έχετε κάνει μέχρι τώρα;

Εστάλη από MEIZU M6 στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Τα πήγαμε καλά για δύο μέρες και επειδή είχε έρθει στη πόλη που σπουδάζω έπρεπε να φύγει λόγω υποχρεώσεων πήγε σε έναν φίλο του και δεν έβλεπα και την τρελή όρεξη να μου μιλήσει οκ το καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχω μόνο εγώ και δεν είμαι το επίκεντρο του σύμπαντος αλλά υπάρχω και θα ήθελα να δείχνει το ενδιαφέρον του. Εγώ προσπάθησα να εφαρμόσω την πρόταση του να μην τον πριζω και το έκανα. Και σήμερα με έγραφε κανονικότατα και του την είπα και ενοχλήθηκε και τώρα δεν μιλάμε γιατί ψιλό τσακώθηκαμε και του είπα να πάρει τον χρόνο του και να τα πούμε αύριο.

Senior Member
    Εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι θετικό για να ξεκινήσεις σχέση από απόσταση μαζί του, ούτε και κάτι θετικό για να το παλέψεις τώρα. Δηλαδή στην αρχή όλο τσακωμούς, μετά ένα διάστημα όλα μέλι γάλα που μπορεί να ήταν και το διάστημα που είτε ήσασταν κοντά είτε ηρεμήσατε κάπως από τις ζήλιες ή και τα δύο, αλλά μετά πάλι πολύ σύντομα φτάσατε στο σημείο να βαριέστε τη ζωή σας και να διαπιστώνετε ότι δεν έχετε και πολλά κοινά. Κι αυτός μάλλον αρχίζει και ξενερώνει και τώρα γίνεσαι εσύ η ζηλιάρα. Γιατί όμως; Μήπως είναι εγωισμός κι όχι αγάπη; Εγώ βλέπω απλά δύο ανθρώπους αταίριαστους που απλά η απόσταση ερεθίζει τον εγωισμό τους και την κτητικότητά τους και μόλις ο ένας θεωρεί τον άλλον δεδομένο απομακρύνεται. Μόλις πάρει να τον χάσει, ξαφνικά τσιτώνει πάλι. Αυτό δεν είναι αγάπη όμως.

Senior Member
    Τι εννοείς σε έγραφε κανονικότατα; Θεωρώ πως το φυσιολογικό είναι να μιλάτε καθημερινά αφού έχετε σχέση.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι θετικό για να ξεκινήσεις σχέση από απόσταση μαζί του, ούτε και κάτι θετικό για να το παλέψεις τώρα. Δηλαδή στην αρχή όλο τσακωμούς, μετά ένα διάστημα όλα μέλι γάλα που μπορεί να ήταν και το διάστημα που είτε ήσασταν κοντά είτε ηρεμήσατε κάπως από τις ζήλιες ή και τα δύο, αλλά μετά πάλι πολύ σύντομα φτάσατε στο σημείο να βαριέστε τη ζωή σας και να διαπιστώνετε ότι δεν έχετε και πολλά κοινά. Κι αυτός μάλλον αρχίζει και ξενερώνει και τώρα γίνεσαι εσύ η ζηλιάρα. Γιατί όμως; Μήπως είναι εγωισμός κι όχι αγάπη; Εγώ βλέπω απλά δύο ανθρώπους αταίριαστους που απλά η απόσταση ερεθίζει τον εγωισμό τους και την κτητικότητά τους και μόλις ο ένας θεωρεί τον άλλον δεδομένο απομακρύνεται. Μόλις πάρει να τον χάσει, ξαφνικά τσιτώνει πάλι. Αυτό δεν είναι αγάπη όμως.
    Δεν το είχα σκεφτεί έτσι η αλήθεια είναι.
    Ναι είμαστε αρκετά διαφορετικοί σε πολλά και στο σεξουαλικο κομμάτι επίσης. Αλλά μου άρεσε πολύ που ήμουν μαζί του και μου αρέσει και τώρα και ας γίνεται ότι γίνεται. Θέλω πραγματικά να γίνει ένα κλικ και να αλλάξουν όλα ή τουλάχιστον να αλλάξω και εγώ και να ηρεμισω και να μην θυμώνω τόσο εύκολα.

Εστάλη από AUM-L29 στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Τι εννοείς σε έγραφε κανονικότατα; Θεωρώ πως το φυσιολογικό είναι να μιλάτε καθημερινά αφού έχετε σχέση.
    Ναι δεν είχαμε τσακωθεί χθες δεν υπήρχε λόγος να με γράφει. Οταν του το είπα σήμερα είπε ότι ήταν με τον φίλο του και δεν γινόταν να μου έστελνε.

Quote Originally Posted by Ruby View Post
    Χαίρεται
    Είμαι σε σχέση δυο χρόνια από απόσταση . Είμαστε και κοντά και μακριά γιατί ανεβαίνει αυτός εδώ που σπουδάζω ή κατεβαίνω εγώ στην πόλη μου όποτε μπορώ να τον βλέπω.

Στην αρχή της σχέσης ήμασταν όλο τσακωμούς κυρίως επειδή ζήλευε τους πρώην μου και με ρώταγε όλη την ώρα για αυτούς κάτι που εμένα μου την έδινε.

Μετά τους τσακωμούς φτάσαμε σε ένα σημείο απόλυτου έρωτα και συναισθηματικής ηρεμίας. Ειμασταν τέλεια δείχναμε ο ένας στον άλλον πόσο νοιαζόμαστε και πόσο θέλουμε να περνάμε όλη την ώρα μαζί του.

Μετά από αυτό φτάσαμε στο σημείο να βαριόμαστε και να μην κάνει τίποτα κανένας μας για να φτιάξει αυτό. Δεν ξέρω τι έφταιγε μάλλον η συνήθεια μάλλον ήρθε το συναίσθημα της αγάπης και έφυγε ο ενθουσιασμός;

Αυτός σαν άνθρωπος ασχολείται με λίγα πράγματα δεν του αρέσει να μαθαίνει καινούργια θέματα ειδήσεις κλπ και δεν μπορούμε να συζητήσουμε και πολλά μιας και τα μυαλά μας δεν συμβαδίζουν. Αυτός τρελαίνεται να παίζει στοιχήματα για αγώνες να βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου η μπάσκετ εγώ τα βαριέμαι αυτά αλλά όταν θέλει να δει βλέπω μαζί του.

Τον ερωτεύτηκα και ακόμα είμαι ερωτευμένη μαζι του αλλά αυτός πνίγεται όταν του δείχνω την αγάπη μου και όταν του δείχνω ότι τον νοιάζομαι. Λόγω απόστασης θέλω να τον βλέπω από κάμερα όσο πιο πολύ γίνεται και ζηλεύω σε εισαγωγικά όταν περνάει καλά και δεν είμαι δίπλα του να μοιραστώ την χαρά. Και αυτός νευριάζει όταν του λέω τέτοια αντί να χαίρεται. Δεν μου φαίνεται λογικό γιατί πριν δεν ήταν έτσι χαιρόταν όταν του εξέφραζα τα συναισθήματα μου και δεν είμαι και άνθρωπος που θα τα κρατήσω μέσα μου. Πόσο μάλλον που είναι κάτι θετικό τα ερωτικά συναισθήματα.

Δεν θέλω να χωρίσουμε αλλά δεν μπορώ και σε αυτή τη κατάσταση που ο άνθρωπος που θέλω δίπλα μου πνίγεται από την αγάπη μου .

Τι να κάνω;
    Καλησπέρα.τι σου καλύπτει αυτός ο άνθρωπος και θες να είσαι μαζί του?λες μαλωνετε συχνα.λες δεν ταιριαζεται σε τιποτα ούτε σε σεξουαλικο ούτε σε συναισθήματικο επιπεδο.λες δεν σου φτάνει όσο τον βλέπεις γιατί υπάρχει αποσταση,σ γράφει όταν είναι με φίλους και δεν θέλει να εκδηλωνεις την αγάπη σου και τον ενδιαφερον σου γιατί τον πνίγεις.αλήθεια τι θετικο έχει και συνεχιζεις την σχέση μαζι του?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ruby View Post
    Ναι δεν είχαμε τσακωθεί χθες δεν υπήρχε λόγος να με γράφει. Οταν του το είπα σήμερα είπε ότι ήταν με τον φίλο του και δεν γινόταν να μου έστελνε.

Και καλά δε γινόταν. Της ηλικίας είναι αυτά μη στεναχωριέσαι. Σαν εσένα είναι; 22;

Επειδή είδα και το άλλο θρεντ, πρόσεξε το αυτό με τους άλλους ανθρώπους που έχεις κάνει πέρα γιατί χρειάζεται να υπάρχουν κι άλλοι στην καθημερινότητα σου. Όχι μόνο ο φίλος σου.

Επίσης τα ψυχολογικά σου επηρεάζουν τη σχέση σου. Καλό είναι με τη βοήθεια κάποιου ειδικού να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σου συμβαίνει και να ενημερώσεις και το φίλο σου.

Page 1 of 4 123 ... LastLast