Results 1 to 7 of 7
Thread: πριν τα φαρμακα
-
16-06-2019, 23:03 #1
πριν τα φαρμακα
https://www.youtube.com/watch?v=gYwGmWWxY48
και μετα βγηκαν τα φαρμακα
- 17-06-2019, 04:21 #2MrgilleasGuest
ωραιο επμορφωτικο βιντεο.αν και εχω παρανοικη ψυχωση οταν επαθα το επεισοδιο και ειχα κριση,αφου φωναζα στου δρομους με ολη μου τη δυναμη κρατωντας ενα σταυρο και περιμενωντας να με σκοτωσουν,μετα την κριση και αφου εκλαιγα σπαρακτικα για ενα μισαωρο επεσα και γω σε αυτη τη φαση.κρατωντας το σταυρο που το ειχα παρει απο σπιτι απεφευγα να κοιταζω τον αλλον στα ματια κα καθομουν ακουνητος σαν παγοκολωνα με τη διαφορα οτι μιλαγα ελαχιστα και εξηγησα λιγα πραγματα στους γιατρους που με ειδαν στην κλινικη.το βιωσα και γω αυτο αλλα μιλαγα λιγο,βεβαια αν περνουσε και αλλος χρονος μπορει να μην μιλαγα καθολου.ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
17-06-2019, 09:30 #3
εγω μαλλον εχω διαφοροποίητηκη σχιζοφρένεια.
17-06-2019, 15:39 #4MrgilleasGuestστο εχει πει γιατρος οτι εχεις αυτου του ειδους τη σχιζοφρενεια ή κατεληξες μονος σου σε αυτη τη διαγνωση με βαση τα συμπτωματα που ειχες.παντως η παρανοικη σχιζοφρενεια ειναι ο πιο συχνος υποτυπος που υπαρχει.
Η κατατονικη που εβαλες στο βιντεο ειναι σπανια στις ημερες μας λογω του οτι εχουν βγει τα φαρμακα και ετσι δεν καταληγουν ετσι.Βεβαια τα τελευταια χρονια εχουν καταργηθει οι υποτυποι και τα βαζουν ολα στην ομπρελα της σχιζοφρενειας.
17-06-2019, 15:43 #5MrgilleasGuestΑν ειχες συνδρομο καταδιωξης ή ενιωθες οτι θελουν να σου κανουν κακο ή να σε σκοτωσουν τοτε ειναι παρανοικη σχιζοφρενεια.Η παρανοια σε διαφορες ψυχικες παθησεις δηλαδη ειτε ειναι παρανοικη σχιζοφρενεια ειτε ειναι παρανοειδης διαταραχη προσωπικοτητας ειτε ειναι ψυχωτικη καταθλιψη με παρανοια, να μη μακρυγορω παρανοια ειναι να νομιζεις οτι ο αλλος θελει να σε σκοτωσει ή να σε βλαψει.αυτο και μονο ξεχωριζει την παρανοικη σχιζοφρενεια απο τους υπολοιπους τυπους σχιζοφρενειας
17-06-2019, 16:24 #6
μπα του γιατρου του βγαζω της λεξεις με το τζικελι, δε λεει τιποτα απλα οτι επαθα ενα ψυχωτικο επεισοδειο, και πρεπει να παιρνω φαρμακα, στο χαρτη του κεπα μου γραψανε ψυχωτικο συνδρομο...... απλα εγω υποθετο διαβαζοντας τα ολλα, μπωρει να εχω και παρανοικη αλλα δεν εκανα σεναρια πολλα, και μετα τη θεραπεια κανω σεναρια πολυ λιγα, καμια φορα.. κυριως ψευδεσθησης φωνες, και αρνητικα συμπτωματα ειχα
τωρα ειμαι σε περιεργη περιοδο μετα απο δυο χρονια μου κατεβασαι τη δοση στα 400 απο 600 μγ σολιαν, εχω ραντεβου παλι σε 3 βδομαδες να δει πως τα παω, ειμαι μια βδομαδα στη νεα δοση και νοιωθω καλα....
17-06-2019, 23:47 #7MrgilleasGuestμακαρι να σε βοηθαει ο γιατρος σου και να σε παντα καλα γιατι να σου πω την αληθεια στεναχωριεμαι οταν βλεπω συνασθενεις μου (δηλαδη με την ιδια παθηση να εχουν σχιζοφρενεια εννοω) να κυκλοφορουν στην πολη ρακενδυτοι, ατιμελητοι και αστεγοι παραμιλωντας μονοι τους και αδιαφορωντας για την υγειινη τους και καταληγουν ετσι επειδη δεν παιρνουν θεραπεια ειτε γιατι θεωρουν οτι δεν εχουν προβλημα(που ειναι σημειο της παθησης και αυτο) ειτε επειδη κανουν καταχρηση ουσιων και αλκοολ και ξεχνανε τα φαρμακα και καταληγουν αστεγοι αφου η σχιζοφρενεια σε αποδιοργανωνει τοσο που ουτε σε σπιτι δικο σου δεν μπορεις να μεινεις αμα δεν τηρεις την αγωγη
το ενα τριτο των αστεγων στις ΗΠΑ εχουν σχιζοφρενεια και εκει δεν εχουν εισαγγελικες παραγγελιες για αναγκαστικη θεραπεια.τους αφηνουν ερμαιους χωρις θεραπεια.τους χορηγουν αναγκαστικη θεραπεια μονο στην περιπτωση που γινουν βιαιοι για τους τριγυρω τους
οι ψευδαισθησεις και παραληρηματα ειναι σε ολων των τυπων σχιζοφρενειας απλα αν εχεις συνδρομο καταδιωξης ή παρανοια αλλιως και νιωθεις οτι κοιτανε να σε σκοτωσουν ή να σε δηλητηριασουν ή να σε εξοντωσουν με καποιο τροπο τοτε ειναι παρανοικη σχιζοφρενεια.