Είμαι ψυχωτική?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Είμαι ψυχωτική?

Γεια σας. Το ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιος διάγνωση, αλλά με βάση την εμπειρία ίσως κάποιος μπορέσει να με διαφωτίσει. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε άρχισα να έχω μισάωρα, στα οποία η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά και οι σκέψεις μου έτρεχαν από το ένα θέμα στο άλλο. Ξεκίνησαν και οι φάσεις όπου πήγαινα για ύπνο και έπρεπε να περάσουν δύο ώρες με το ρολόι, για να με πάρει ο ύπνος. Μετά στα μισάωρα, άρχισα να είμαι πολύ οξύθυμη και μετά μόλις περνούσαν ήμουν σαν αρνί. Μετά, άρχισα να έχω πολλά νευρολογικά συμπτώματα χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Μετά, άρχισα να έχω πολύ έντονες εναλλαγές στη διάθεση. Σαν να είχα πάρει ναρκωτικά, όταν ήμουν πολύ ανεβασμένη και σαν να είχα πάρει ηρεμιστικά όταν ήμουν πολύ κατεβασμένη. Άλλαζα ανά μερικά δευτερόλεπτα ή μερικά λεπτά. Μετά άρχισα να έχω ρόλους. Λες και το ανέβασμα είχε τέσσερις συχνότητες και το κατέβασμα δύο. Μετά άρχισα να χάνομαι. Δηλαδή, να αισθάνομαι ότι είμαι κάποιο άλλο άτομο και να μην αναγνωρίζω το περιβάλλον μου. Στην πορεία, τα άτομα που αισθανόμουν ότι είμαι αυξήθηκαν. Για παράδειγμα, αν νόμιζα ότι με λένε Τζένη και έχω μια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση, άλλαζα τη συμπεριφορά μου και φερόμουν διαφορετικά. Αν νόμιζα ότι με λένε Βασίλη και είμαι σχεδόν ενήλικας, πάλι άλλαζα τη συμπεριφορά μου. Μετά αυτά τα πρόσωπα (περισσότερα από αυτά που περιέγραψα) άρχισαν να εμφανίζονται και στον εσωτερικό μου κόσμο.Μετά άρχισα να μην θυμάμαι τι κάνω. Να μη θυμάμαι σημαντικά πράγματα, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο (πχ η Τζένη) ενεργεί. Αυτό που περιγράφω μοιάζει με ψύχωση?

Senior Member
    μπα.. ρωτα ψυχιατρο, εγω ειχα ψευδεσθησησ ακουγα φωνες, αυπνια, νομιζα οτι ολλα ηταν αληθινα . ειχα και σεναρια απο οτι ακουγα τηλεωραση.........

Mrgilleas
    Guest
    Quote Originally Posted by Falons View Post
    Γεια σας. Το ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιος διάγνωση, αλλά με βάση την εμπειρία ίσως κάποιος μπορέσει να με διαφωτίσει. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε άρχισα να έχω μισάωρα, στα οποία η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά και οι σκέψεις μου έτρεχαν από το ένα θέμα στο άλλο. Ξεκίνησαν και οι φάσεις όπου πήγαινα για ύπνο και έπρεπε να περάσουν δύο ώρες με το ρολόι, για να με πάρει ο ύπνος. Μετά στα μισάωρα, άρχισα να είμαι πολύ οξύθυμη και μετά μόλις περνούσαν ήμουν σαν αρνί. Μετά, άρχισα να έχω πολλά νευρολογικά συμπτώματα χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Μετά, άρχισα να έχω πολύ έντονες εναλλαγές στη διάθεση. Σαν να είχα πάρει ναρκωτικά, όταν ήμουν πολύ ανεβασμένη και σαν να είχα πάρει ηρεμιστικά όταν ήμουν πολύ κατεβασμένη. Άλλαζα ανά μερικά δευτερόλεπτα ή μερικά λεπτά. Μετά άρχισα να έχω ρόλους. Λες και το ανέβασμα είχε τέσσερις συχνότητες και το κατέβασμα δύο. Μετά άρχισα να χάνομαι. Δηλαδή, να αισθάνομαι ότι είμαι κάποιο άλλο άτομο και να μην αναγνωρίζω το περιβάλλον μου. Στην πορεία, τα άτομα που αισθανόμουν ότι είμαι αυξήθηκαν. Για παράδειγμα, αν νόμιζα ότι με λένε Τζένη και έχω μια συγκεκριμένη εξωτερική εμφάνιση, άλλαζα τη συμπεριφορά μου και φερόμουν διαφορετικά. Αν νόμιζα ότι με λένε Βασίλη και είμαι σχεδόν ενήλικας, πάλι άλλαζα τη συμπεριφορά μου. Μετά αυτά τα πρόσωπα (περισσότερα από αυτά που περιέγραψα) άρχισαν να εμφανίζονται και στον εσωτερικό μου κόσμο.Μετά άρχισα να μην θυμάμαι τι κάνω. Να μη θυμάμαι σημαντικά πράγματα, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο (πχ η Τζένη) ενεργεί. Αυτό που περιγράφω μοιάζει με ψύχωση?
    η ψυχωση ειναι απωλεια επαφης της πραγματικοτητας χωρις να ξερεις οτι αυτα που πιστευεις και κανεις ειναι παραλογα.τωρα αν ειναι συνδρομο πολλαπλης προσωπικοτητας ή διπολικη διαταραχη καλυτερα να στο απαντησει ενας ειδικος καλυτερα που θα εχει ευρεια γνωση του ιστορικου...

Junior Member
    Quote Originally Posted by Mrgilleas View Post
    η ψυχωση ειναι απωλεια επαφης της πραγματικοτητας χωρις να ξερεις οτι αυτα που πιστευεις και κανεις ειναι παραλογα.τωρα αν ειναι συνδρομο πολλαπλης προσωπικοτητας ή διπολικη διαταραχη καλυτερα να στο απαντησει ενας ειδικος καλυτερα που θα εχει ευρεια γνωση του ιστορικου...
    η ψυχίατρος που με παρακολουθεί πιστεύει ότι έχω ψύχωση, επειδή δεν έχω κενά μνήμης. παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που η μία προσωπικότητα δεν θυμάται τι κάνει η άλλη.

Senior Member
    Σορρυ αλλα εγω δεν καταλαβα... πως κατεληξε στο συμπερασμα η γιατρος οτι δεν εχεις κενα μνημης, αν της ειπες οτι ξεχνας πραγματα;
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Junior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Σορρυ αλλα εγω δεν καταλαβα... πως κατεληξε στο συμπερασμα η γιατρος οτι δεν εχεις κενα μνημης, αν της ειπες οτι ξεχνας πραγματα;
    Λέει ότι τα κενά μνήμης κρατάνε από τρεις ώρες μέχρι τρεις ημέρες.

Senior Member
    και νομιζα οτι η ψυχωση δεν εχει να κανει με διαφορετικες προσωπικοτητες

Mrgilleas
    Guest
    κατα τη γνωμη μου δεν εχει να κανει με διαφορετικες προσωπικοτητες ειναι δυο τελειως διαφορετικες παθησεις το συνδεαν παλια οτι η ψυχωση ειναι συνδρομο πολλαπλης προσωπικοτητας κατι που ειναι λαθος.πιστευω οτι η ψυχιατρος της falons μπορει να κανει λαθος στη διαγνωση με βαση αυτα που μας εγραψε στο πρωτο μυνημα.και οι γιατροι κανουν λαθος δεν ειναι παντα σωστοι.η ψυχωση ειναι απωλεια επαφης με την πραγματικοτητα ολα τα αλλα ειναι λαθος.Για να χει καποιος σχιζοφρενεια ή ψυχωση πρεπει να εχει χασει την λογικη του και να εχει παθει κριση ή να ακουει φωνες και να εχει εντονες ψευδαισθησεις ολα τα αλλα δεν τα αποδεχομαι

Mrgilleas
    Guest
    Διασχιστική διαταραχή ταυτότητας
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση
    Διασχιστική διαταραχή ταυτότητας
    Ταξινόμηση και εξωτερικές πηγές
    Ταξινόμηση ICD-10 F44.8
    Ταξινόμηση ICD-9 300.14
    eMedicine article/916186
    MeSH D009105
    Η διασχιστική διαταραχή ταυτότητας (σύμφωνα με το DSM IV), ή διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, όπως αναφερόταν παλιότερα, είναι η κατάσταση κατά την οποία μέσα σε ένα άτομο, στο πλαίσιο ποικίλων και διαφορετικών κοινωνικών και προσωπικών πλαισίων, συνυπάρχουν δυο, ή και περισσότερες, διακριτές ταυτότητες ή προσωπικότητες.[1]

Oι διαφορετικές προσωπικότητες συχνά υπάρχουν ως πλευρές οι οποίες δεν συντίθενται στο πλαίσιο μιας ενιαίας ταυτότητας του ατόμου. Προσδιορίζονται και αναγνωρίζονται ακόμα και με διαφορετικά ονόματα, ενδέχεται να έχουν εντελώς αντίθετα χαρακτηριολογικά δεδομένα, ηλικία, ακόμα και φύλο, καθώς και άγνοια η μία για το ποιόν και τη δραστηριότητα της άλλης. Το πλήθος αυτών των προσωπικοτήτων μπορεί να ανέλθει ακόμα και στις 100. Ένας πλήθος 7 προσωπικοτήτων, όπως είχε παρατηρηθεί σε μια ειδική μελέτη για το ζήτημα αυτό, δεν είναι μακριά από το μέσον όρο, μολονότι σε πολλές περιπτώσεις, στην ίδια μελέτη, διακριβώθηκαν πάνω από 10.[2]

Στο εγχειρίδιο ICD του παγκόσμιου οργανισμού υγείας το όνομα αυτής της διαγνωστικής οντότητας είναι διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Και στο σύστημα DSM και στο ICD η συγκεκριμένη διάγνωση προϋποθέτει τουλάχιστον δύο διακριτές προσωπικότητες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει περιοδικά τον έλεγχο της συμπεριφοράς του ατόμου και συνοδεύεται με ταυτόχρονη απώλεια της μνήμης που δεν εξηγείται με φυσιολογική λήθη

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94...84%CE%B1%CF%82

Mrgilleas
    Guest
    με βαση αυτα που εγραψες σε αυτο το συμπερασμα καταληγω