Results 1 to 3 of 3
Thread: Ιδεοληψία προτώγνωρη
-
23-04-2019, 13:10 #1
Ιδεοληψία προτώγνωρη
Καλησπέρα παιδιά,
Εδώ και δέκα χρόνια έχω εξάρσεις και υφέσεις ΙΔΨ. Κυρίως έχει να κάνει με θέματα ψυχικής υγείας ότι θα τρελαθώ κτλ.
Φάρμακα δεν έχω πάρει, πάω σε ψυχολόγο και προσπαθώ..
Εδώ και πέντε μέρες, μετά από μία ακούσια κίνηση στο σαγόνι μου δεξιά αριστερά ενώ ποτέ δεν είχα ιδεοληψίες με το σώμα μου, άρχισα να σκέφτομαι γιατί το έκανα και μήπως κολλήσω και γίνει τικ κτλ κτλ κτλ...
Ε λοιπόν έκτοτε δε μπορώ να σταματήσω, ξυπνάω, κοιμάμαι, τρώω, δουλεύω, μιλάω, όλο αυτό σκέφτομαι γιατί μου έχει κολλήσει και γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω. Έχει αρχίσει και πονάει πια... Νιώθω ότι μαζεύεται όλη η ένταση μου εκεί και με αυτό το τρόπο την εξουδετερώνω. Και φυσικά μετά ο κύκλος δεν έχει τέλος, θα τρελαθώ, δεν θα μπορώ να μιλήσω, θα μου γίνει τέτοια εμμονή που δεν θα ανοίγω πια το στόμα μου κτλ κτλ κτλ...
Ρε παιδιά έχει τέλος αυτό?? θα μου μείνει για πάντα λέτε? ΚΑι τι να πω στη ψυχολόγο? Δηλαδή μερικά πράγματα είναι τόσο τρελά που ντρέπομαι και να τα πω.. Απλά δεν αντέχω άλλο..
- 23-04-2019, 15:10 #2
Δεν ξέρω να σου πω για τις ιδεοληψιες αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ντρεπεσαι γι αυτά που σκέφτεσαι. Οπότε πρέπει να τα πεις όλα στην ψυχολογο σου αλλιως δεν θα μπορέσει να σε βοηθησει.
18-06-2019, 23:26 #3
Καταλαβαίνω απόλυτα τι περνάς αντιμετώπιζα ιδεοληψίες και αντιμετωπίζω ακόμα κάποιες φορές και είναι πολύ ψυχοφθόρο.Να είσαι σίγουρος όμως ότι δεν θα το έχεις για πάντα ή τουλάχιστον θα σου εξασθενήσει κάποια στιγμή με τον καιρό έτσι έγινε και με μένα... Προσπάθησε να μιλάς ανοιχτά με τον ψυχολόγο σου όσο παράλογο και αν σου φαίνεται αυτό που θες να του πεις.Προσπαθησε να κάνεις πράγματα για να φεύγει το μυαλό σου και για να μην κολλάς στην συγκεκριμένη ιδέα.Επισης βοηθάει να το συζητήσεις με καποιο δικό σου άνθρωπο