Απελπισία και απόγνωση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270

    Απελπισία και απόγνωση

    Είμαι 23 ετών νιώθω πολύ πιεσμενη δεν μπορώ να θυμηθώ και πότε ήμουν καλα ξέρω η ζωή για μένα θα μου πείτε τώρα ξεκινάει αλλά από μικρή ηλικία το μόνο που κάνω ειναι δουλειά δουλειά όλα γυρνάνε γύρω από την δουλειά και τα λεφτά είτε φίλους έχω και βγαίνω είτε με την μάνα μ κάτσω ν μιλήσουμε θα είναι για δουλειά και λεφτά non stop δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο ενασχόλησης δεν έχω κάνει σοβαρή σχέση μέχρι στιγμής αλλά με όποιο αγόρι έκανα και μια περιστασιακή σχέση και αυτός από δουλειά θα ήταν δεν έχω βγει ποτέ για καφέ με φίλους άκυρους που δεν ειν στον ίδιο χώρο με εμένα να μιλήσουμε για απλά πράγματα καθημερινά έχω σκεφτεί να κάνω διαλείμμα 6 μηνών αλλα δεν γίνεται γτ εγώ πρέπει ν βγάζω χρήματα για να πάρω πράγματα για τον εαυτό μου να δώσω κάτι για το σπίτι και ακόμα και τώρα με πιέζουν να βρω 2 η δουλειά δεν είχα την τύχη ν σπουδάσω αυτό π ήθελα μια ιδιωτική σχολη πήγα για να μπω γρήγορα στον χώρο εργασίας ξέρω πολλοί είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα αλλά απορώ που θα καταλήξει αυτή η ζωή θα δουλεύω για πάντα να φτιάξω τι; απλά επιβιωνω εδώ εξάλλου δεν κάνω καριέρα γτ δεν υπάρχει εξέλιξη στην Ελλάδα.. Με έχει πάρει πολύ από κάτω αυτή η κατάσταση γτ ακόμα και την προσπάθεια που έχω κάνει αυτά τα χρόνια αυτό το βιογραφικό κάποιος βρίσκεται μπροστά να το μειώσει πήγα πρόσφατα σε μια δουλειά δεν θ ήτανε 40 χρόνων ο άνθρωπος που μ πήρε συνέντευξη και αφότου έλεγε έλεγε τι απαιτησεις είχαν είδε το βιογραφικό μου και δεν του έκανε που δουλεύω από τα 18 φεύγω από το σπίτι ν πάω σεζόν θεώρησε ότι δεν έχω κάνει και τόσα πολλά που στα 18 αυτοι απορώ τι έκαναν προφανώς τίποτα... Έχω πάρει απόφαση ότι η ζωή είναι μια πάλη κανένας δεν θα δει αυτά που έχω κάνει.. Καταπίεση και αγώνας για ν καταλήξει που όλο αυτό δεν βρίσκω νόημα έχω χάσει τον δρόμο μου δεν μεγάλωσα πριγκίπισσα έχω μείνει κυριολεκτικά κ στο δρόμο από τα λεφτά η μόνη μ ελπίδα ειν να συκωθω να φύγω από την χώρα γτ εδώ οδευω στην κατάθλιψη βλέπω ανθρώπους να αυτοκτονούν και είμαι πολύ κατά αυτής της κίνησης ενώ έχουν περασει τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου όταν είχα μείνει στο δρόμο πιστεύω στον Θεό και στην ελπίδα όσο οδυνηρή και ας είναι αυτή η ζωή θέλω να δω πως θα καταλήξει ακόμα και άσχημα τουλάχιστον το πάλεψα..

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    990
    Σωστή προσέγγιση καταρχάς, δε διαφωνώ. Πιστεύεις στο Θεό άρα η ζωή αυτή είναι πάλη και προσωρινή, τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα, ναι η Ελλάδα ειδικά η Αθήνα με αυτά τα ενοίκια είναι πρόβλημα, γιατί θα περιμένει κανείς να κάνει οικογένεια να πληρώσουν ενοίκιο κτλ

    Για έξω είναι μεγάλη συζήτηση, πολλοί φύγανε άλλοι μείνανε, δεν υπάρχει τέλεια λύση.

    Νομίζω όταν κάνεις μια σταθερή σχέση θα αλλάξει η ψυχολογία σου, ειδικά όταν κάνεις παιδιά. Μην αναλωνεσαι σε προσωρινές σχέσεις. Δυσκολη η μοναξιά δε λέω, κι εγώ από 19 ήμουν συνέχεια σε σχέσεις, τώρα στα 35 έμεινα μόνος εδώ και 3 χρόνια και βλέπω πλέον πόσο δύσκολα είναι να είσαι μόνος. Είναι πολύ διαφορετικά σε μια μόνιμη σχέση, κάνε υπομονή.

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    375
    Η ζωή φυσικά δεν είναι μόνο η δουλειά, αν και χρειάζεται να δουλεύουμε ώστε να προσφέρουμε στη κοινωνία κάτι δικό μας και ταυτόχρονα να έχουμε τα χρήματα να συντηρούμαστε. Παρόλα αυτα, η δουλειά είναι ένας τομέας της ζωής μας..
    Κατά την προσωπική μου άποψη, ότι δουλειά και να κάνεις ή όσο αγαπάς ή όχ τη δουλειά σου μου φαίνεται ψυχοφθόρο και συνυφασμένο με παρωπίδες το να συζητάς μόνο για τη δουλειά, να συναναστρέφεσαι μόνο με άτομα από τη δουλειά ή να σκέφτεσαι μόνο τη δουλειά.
    Από αυτή την άποψη μπορώ να κατανοήσω την απόγνωση και να καταλάβω γιατί μπορεί να αισθάνεσαι εγκλωβισμένη σε έναν μικρόκοσμο χωρίς να βλέπεις ή να βιώνεις ουσιαστικά πολλά άλλα πράγματα όμορφα. Ίσως χρειάζεται ενισχυτικά καιθετικά ερεθίσματα στη ζωή σου να σου φτιάχνουν τη διάθεση και να ξαναβρεις την όρεξη για ζωή..

    Πόσες ώρες δουλευεις τη μέρα;
    Έχεις φίλους πέρα από τη δουλειά ή θεωρείς ότι είναι δύσκολο να γνωρίσεις ανθρώπους έξω από τον εργασιακό σου χώρο?

Similar Threads

  1. Απελπισια-απογνωση
    By MikeStam 3 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 5
    Last Post: 10-05-2019, 05:51
  2. Απόγνωση -Απελπισια
    By MikeStam 3 in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 0
    Last Post: 26-03-2018, 16:55
  3. απελπισια
    By ERIKA in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 19
    Last Post: 30-11-2016, 11:57
  4. Απελπισία
    By Erida in forum Συμβουλευτική Γονέων
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2014, 21:23
  5. ελπιδα μετα απο την απελπισια και απογνωση....
    By afrula in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 58
    Last Post: 28-03-2009, 23:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •