Results 1 to 8 of 8
Thread: den erxetai o pelargos....
-
02-11-2005, 16:58 #1
den erxetai o pelargos....
Kαλησπέρα,
Σήμερα ανακάλυψα αυτό το site και νιώθω ότι βρήκα κάπου να πιαστώ!
Είμαι 27 χρoνων, ο σύζυγος μου 33 και προσπαθούμε να κάνουμε παιδάκι, εδώ και 2 χρονια. Πριν λίγο καιρό ανακαλύψαμε ότι έχω κάποια προβληματάκια και με τον φυσικό τρόπο δεν γίνεται να μείνω έγκυος.
Δεν φανταζόμουνα ότι θα είχα προβλήματα σύλληψης και όταν το ανακαλύψαμε έπεσα από τα σύννεφα και γκρεμοτσακίστηκα. Αρχικά ένιωσα λύτρωση γιατί βρήκαμε το πρόβλημα αλλα στη συνεχεια άρχισε να με παίρνει από κάτω. Έχω γίνει ψυχολογικά ράκος, γιατί εδώ και 1 χρόνο που το είχα πάρει πιο ζεστά το θέμα \"μωράκι\" είχα τρομερό άγχος κάθε μηνα! Μέχρι και τώρα νομίζω ότι αν θα αδιαθετήσω η όχι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.
Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Θα αρχίσω σε 1 μηνα περίπου τις θεραπείες αλλα Θεέ μου πως θα το ξεπεράσω αυτό το άγχος? Νομίζω ότι θα τρελαθώ.
Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν κάνει καλο στην σχέση με τον σύζυγο μουο οποιος βεβαια με βοηθάει και με υποστηρίζει αλλα είναι κάτι που ξέρω ότι πρέπει να ξεπεράσω μονη μου. Όλοι μου λένε να μην αγχώνομαι και όλα θα πάνε καλά, αλλα νιώθω ότι δεν μπορώ να το βγάλω από το κεφάλι μου. Θα ήθελα στην κυριολεξία να υπήρχε ένα κουμπί να το πατήσω και να μην ξανανιώσω αυτό το βασανιστικό άγχος!
Ξυπνάω τα βραδια και δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ, διαφορες σκέψεις για το ποτε θα μείνω έγκυος βασανίζουν το μυαλό μου, νιώθω θα εκραγεί.
Θα μου πείτε είσαι νέα ακόμη έχεις χρονια μπροστά σου αλλα όχι δεν θέλω να ακούσω κάτι τέτοιο.....
Σας ευχάριστω που με ακούσατε και περιμένω σύντομα τις απαντήσεις σας.
- 02-11-2005, 19:44 #2
fd....η αλήθεια είναι οτι το σώμα της γυναίκας...είναι μια μινιατούρα τους σώματος της γής.Πάνω σας συναντάει κανείς μαγευτικά όρη....γραφικές κοιλάδες...αλλά και χωράφια όπου γίνεται η καλλιέργεια των πιο όμορφων καρπών του πλανήτη μας.Το έδαφος σε αυτά τα χωράφια...δεν είναι πάντα έτοιμο για να δεχτεί τον σπόρο...αλλά πολλές φορές χρειάζεται εμπλουτισμό με κάποια ιχνοστοιχεία ή άλλα συστατικά ...για να μπορέσει να δώσει ένα λαχταριστό καρπό.Όλη αυτή η προετοιμασία της γής απ τον άνθρωπο...αυτή η βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους...είναι τελικά και η έκφραση σε έναν ύψιστο βαθμό της αγάπης του ανθρώπου για τη γή του.
Και είμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις...οτι ο καλός καρπός δεν εξαρτάται μόνο απ την σπορά του...αλλά κυρίως απ την φροντίδα που του δίνουνε μέχρι να αναπτυχθεί.
Το σώμα σου...ούτως ή άλλως είναι ένα μικρό θαύμα..αφού αποτελεί μικρογραφία της γής.Ότι θεραπευτική αγωγή ακολουθείς για να το βελτιώσεις...είναι άλλη μια έκφραση του θαυμασμού που τρέφεις γι αυτό...Όμως αγαπητή μου φίλη...όσο εύφορο και να γίνει το έδαφος σου...με όσο καλή σπορά κι αν εμπλουτισθείς....ο καλός καρπός θα εξαρτηθεί απ την γενικότερη φροντίδα που θα κάνεις στην καλλιέργεια.Και δεν έχει και τόση σημασία εδώ που τα λέμε....το πως θα γίνει η σπορά αυτή...Είτε φυτευθεί σπόρος...είτε μπολιασθεί σπόρος...είτε πάρεις και φυτέψεις ένα μικρό δεντράκι στη ζωή σου...η πραγματική καλλιέργεια (μητρότητα) θα ξεκινήσει απο εκεί και πέρα....φροντίζοντας να του παρέχεις όσο το δυνατόν πιο γόνιμες συνθήκες για την ανάπτυξη του.Δεν χρειάζεται άγχος λοιπόν...αλλά μόνο φροντίδα...
02-11-2005, 20:01 #3
μπες σε αυτη τη διεύθυνση και θα βρεις οτι χρειάζεσαι.....
eva17121.12.forumer.com
02-11-2005, 23:10 #4
Σας ευχάριστω ειλικρινά για την βοήθεια σας και την άμεση απάντηση σας!
Έχεις δίκιο Logopsuxe, η παρομοίωση σου είναι πολύ πετυχημένη και πραγματικά ήταν σαν να ακούω τον άντρα μου να με εμψυχώνει!
Όλα όσα λες είναι σωστά, πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής, όσον αφορά την γωνια που βλέπω τα πράγματα.
Προσέχουμε γενικώς την υγεία μας αλλα από άγχος στο θέμα τις εγκυμοσύνης δεν τα παω και τόσο καλά! Θέλω εξάσκηση και μάλλον να συμφιλιωθώ με την ιδέα.
Aλλες φορες (όπως τώρα) νιώθω αναζωογονημένη και άλλες ότι δεν πρόκειται ποτε να ακούσω τι λεξούλα \"μαμά\".
Το καμπανάκι τις μητρότητας κοντεύει να με κουφάνει (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ).
Adda η σελίδα που μου πρότεινες είναι με λίγα λόγια θεϊκή!!!! Χίλια ευχαριστώ, με βοηθάς αφάνταστα! Εδώ και καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο στα ελληνικά αλλα τζίφος!
Αχ άντε να δούμε τι θα δούμε!!..........................
03-11-2005, 09:12 #5
Το άγχος ειναι ενα πολυ μεγάλο πρόβλημα στις γυναίκες όταν επιθυμούν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές αυτό ειναι η κυρια αιτία που επηρεάζει τη γονιμότητα. Ελπίζω ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον να μην σε πιέζει.
Αφησε τη καρδιά σου ελεύθερη να γεμίσει με αγάπη για τη νέα ζωή και διώξε τις ανησυχίες σου. Μην αγχώνεσαι με τη θεραπεία, δες το σαν απλές γυναικολογικές εξετάσεις, τίποτε περισσότερο , τίποτε λιγώτερο και μείνε θετικά δεκτική σε ότι δώρο σου φέρει η ζωή...
Καλή επιτυχία!
03-11-2005, 15:44 #6
Originally posted by fd
Σας ευχάριστω ειλικρινά για την βοήθεια σας και την άμεση απάντηση σας!
Έχεις δίκιο Logopsuxe, η παρομοίωση σου είναι πολύ πετυχημένη και πραγματικά ήταν σαν να ακούω τον άντρα μου να με εμψυχώνει!
Όλα όσα λες είναι σωστά, πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής, όσον αφορά την γωνια που βλέπω τα πράγματα.
Προσέχουμε γενικώς την υγεία μας αλλα από άγχος στο θέμα τις εγκυμοσύνης δεν τα παω και τόσο καλά! Θέλω εξάσκηση και μάλλον να συμφιλιωθώ με την ιδέα.
Aλλες φορες (όπως τώρα) νιώθω αναζωογονημένη και άλλες ότι δεν πρόκειται ποτε να ακούσω τι λεξούλα \"μαμά\".
Το καμπανάκι τις μητρότητας κοντεύει να με κουφάνει (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ).
Adda η σελίδα που μου πρότεινες είναι με λίγα λόγια θεϊκή!!!! Χίλια ευχαριστώ, με βοηθάς αφάνταστα! Εδώ και καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο στα ελληνικά αλλα τζίφος!
Αχ άντε να δούμε τι θα δούμε!!..........................
08-11-2005, 15:09 #7
Sas efxaristo Black Rose, Alex30, kai Logopsuxe,
Exete apoluto dikio me osa mou lete! Niotho idi polu kalutera :). Thelo na pistevo oti ola tha pane kala kai elpizo!
Simera milisa me ton giatro mou kai niotho oti efuge apo pano mou ena baros!
Ante den eimai oute i proti oute i teleftaia pou kano kati tetoio....thelo na eimai aisiodoksi!
Ola kala tha pane, 1, 2 3, pou tha paei tha erthei to mikrouli ;)
Sas efxaristo kai pali gia tin upostiriksi!!
Filika,
fd
14-11-2005, 14:43 #8
φίλτατη fd!
χαίρομαι πολύ που περνάς διάφορα στάδια και καλυτερεύει η ψυχολογία σου!
και βέβαια έχοντας εμπιστοσύνη στον ιατρό σου, όλα θα πάνε καλά, η ιατρική έχει προχωρήσει και όλα λύνονται!
ο δικός μου οργανισμός μέχρι να μπορεί να συλλάβει έμβρυο χρειαστηκε να πάρει 4,5-5 χρόνια φαρμακευτική αγωγή, πολλές εξετάσεις,μερικές φορές ειδική διατροφή,και πλέον είμαι καλά, όποτε θέλω μόρώ να συλλάβω μωράκι,,
με την δική μου ιστορία θέλω να σου δείξω οτι δεν χρειάζεται να βιάζεσαι, θα έρθει η ώρα σου!και το γεγονός οτι ο άνδρας σου σου συμπαραστέκεται θα πρέπει να μην φοβάσαι για τίποτα, και εφόσον εμπιστεύεσαι τον ιατρό σου, αυτομάτως το πρόβλημα μειώνεται και ο οργανισμός σου αποβάλλει το άγχος!
είμαι αισιόδοξη για εσένα, να ξέρεις οτι όλα γίνονται σιγά σιγά, και θα περιμένω να διαβάσω τις χαρές σου και να μας γράφεις και λεπτομέρειες της κάθε αλλαγής σου!
φιλικά
libido
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία