Γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή και ladose
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 11 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 154

Γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή και ladose

Καλησπέρα στην ομάδα.
    Δυστυχώς η θεραπεία που έκανα με το ρεμερον 15 μέρες δεν πήγε καλά.

Την τελευταία εβδομάδα
    Μου έκανε υπερένταση , τριχόπτωση και μου έβγαλε αλλεργία στο σώμα.

Και στην αρχή πηγαίνε καλά , μου έφτιαξε και ο ύπνος.
    Στεναχωριέμαι τώρα.

Ξεκίνησα 25 Απριλίου
    Έκανα θεραπεία με ενλιφτ αλλά το σταμάτησα , ίσως φταίω και εγώ ,δεν είχα υπομονή, γιατί τρόμαξα,για την μείωση της λίμπιντο, που ήταν στο μυαλό μου μάλλον.

Μόλις το είπα στον γιατρό για το ρεμερον μου είπε στοπ και αλλαγή θεραπείας.

Θέλω εμπειρίες παιδιά για το λαντοζ.
    Αυτή θα είναι και η τελευταία προσπάθεια που κανω ..
    Έχω προσπαθήσει χωρίς φάρμακα ,έχω δοκιμάσει τα πάντα.
    Δεν την παλεύω αλλο ..

Και αγχώνομαι τώρα γιατί θα πρέπει να παίρνω και βενζοδιαζεπίνες άλλον ένα μήνα τουλάχιστον, και παίρνω τρανξεν και ζαναξ εδώ και 2 μήνες και κάτι

Η διάγνωση είναι γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή με κρίσεις πανικού και ίσως λίγο κατάθλιψη

Σας ευχαριστώ πολύ

Πρώτα ανάσες. Σωστές ανάσες με ηρεμία. Δεύτερον ότι παρουσίασες σωματική αλλεργία στην ουσία ναι είναι δυσάρεστο. Το λαντοζ εμένα με βοήθησε πολύ. Σε κάθε αγωγή τηρούμε τις ώρες λήψης προσπαθούμε να κάνουμε λίγο σωματική άσκηση και δεν σκεφτόμαστε συνέχεια πότε θα σταματήσουν τα συμπτώματα διότι νιώθουμε συνεχώς πως εμφανίζονται. Στις 2 εβδομάδες συνήθως έχει γίνει η επίδραση. Καλή δύναμη και υπομονή.
    Υγ. Σε τι mg παίρνεις τα αγχολυτικα;
    Ξέχασα να αναφέρω πως προτείνουν το πολύ ένα ποτηράκι κρασί την εβδομαδα. Η γαδ είναι πολύ δύσκολη. Κακιζω τον εαυτό μου που παράλληλα δεν έκανα ψυχοθεραπεία για να καταλάβω νωρίτερα ποια ήταν τα αίτια που με οδήγησαν σε ολιστικο παθολογικό άγχος. Έχεις τσεκάρει για θυρεοειδή Ε;
    Last edited by Constantly curious; 25-06-2019 at 18:58.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Member
    Καλησπερα constantly παίζει ρόλο η ώρα λήψης ? Τι θέλω να πω ... πχ εγώ το παίρνω γύρω στις 1 το μεσσημερι το Effexor αν το πάρω την επόμενη μέρα στις 2 παίζει ρόλο ;

Χρήστο μακάρι να σου πάνε όλα καλά

Πιστεύω πως πρώτον έχει να κάνει με την δράση τους ως προς τον χρόνο. Αν ο γιατρός σου σου είπε πρωί βράδυ τοτε πχ επιλέγεις 8 πρωί και 8 βράδυ. Τα αγχολυτικα ας πούμε χωρίζονται σε Γρηγόρης δράσης χαλάρωσης και σε αργής. Τα αντικαταθλιπτικα πχ το εφεξορ το ζολοφτ το λαντοζ είναι σαν μπουστερ ώθησης να γίνουμε πιο ενεργητικοι. Καλό δεν θα ήταν λοιπόν να το πάρει κάποιος όταν ξυπνήσει; αν υπάρχει αϋπνία και ξυπνά 1 τοτε οκ μια. Εγώ ακολουθούσα το πρωτόκολλο που μου πρότεινε ο γιατρός και με τα χρόνια κατάλαβα το ρόλο των σκευασμάτων. Μην κάνεις διακοπές αγωγής χωρίς να το ξέρει ο γιατρός σου. Εύχομαι κάθε ημέρα να νιώθεις και ένα τσακ πιο χαλαρός.
    Υγ. Όχι μια ώρα μετά δεν κάνει κακό. Όχι ότι είμαι ειδικός αλλά ανέλυσα πιο πάνω πως το εννοώ.

Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Πρώτα ανάσες. Σωστές ανάσες με ηρεμία. Δεύτερον ότι παρουσίασες σωματική αλλεργία στην ουσία ναι είναι δυσάρεστο. Το λαντοζ εμένα με βοήθησε πολύ. Σε κάθε αγωγή τηρούμε τις ώρες λήψης προσπαθούμε να κάνουμε λίγο σωματική άσκηση και δεν σκεφτόμαστε συνέχεια πότε θα σταματήσουν τα συμπτώματα διότι νιώθουμε συνεχώς πως εμφανίζονται. Στις 2 εβδομάδες συνήθως έχει γίνει η επίδραση. Καλή δύναμη και υπομονή.
    Υγ. Σε τι mg παίρνεις τα αγχολυτικα;
    Ξέχασα να αναφέρω πως προτείνουν το πολύ ένα ποτηράκι κρασί την εβδομαδα. Η γαδ είναι πολύ δύσκολη. Κακιζω τον εαυτό μου που παράλληλα δεν έκανα ψυχοθεραπεία για να καταλάβω νωρίτερα ποια ήταν τα αίτια που με οδήγησαν σε ολιστικο παθολογικό άγχος. Έχεις τσεκάρει για θυρεοειδή Ε;
    Καλησπέρα constantly.
    Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    Εσύ είχες Γαδ η κατάθλιψη;

Ζαναξ παίρνω 0.5 Μαξ 0.75 10 μέρες περίπου και τρανξεν έπαιρνα 1.μιση μήνα..
    Πάω γυμναστήριο σχεδόν κάθε μέρα , αλλά έχω σταματήσει την δουλειά από τον Φεβρουάριο.

Ναι έχω κάνει όλες τις εξετάσεις, επειδή μαζί με την αϋπνία εμφανίστηκε και τρέμουλο , έκανα θυρεοειδούς , 6 μαγνητικες , υπερηχογράφημα, αίματος, τα πάντα αυτός είναι και λόγος του άγχους έγινα υποχόνδριος με τις εξετάσεις και τώρα έφτασα να παίρνω χαπια,εγώ που δεν έπαιρνα ούτε ασπιρίνη.

Quote Originally Posted by Liakos123 View Post
    Καλησπερα constantly παίζει ρόλο η ώρα λήψης ? Τι θέλω να πω ... πχ εγώ το παίρνω γύρω στις 1 το μεσσημερι το Effexor αν το πάρω την επόμενη μέρα στις 2 παίζει ρόλο ;

Χρήστο μακάρι να σου πάνε όλα καλά
    Ευχαριστώ Λιάκο και σένα εύχομαι να γίνεις καλά.

Η πρώτη μου διάγνωση ήταν γενικευμένη αγχώδης διαταραχή. Ξεκίνησα αντικαταθλιπτικο και βενζο. Ο ύπνος μου έφτιαξε αμέσως γιατί το είχα παλέψει χωρίς αγωγη 1 έτος και είχα χάσει τη μπάλα. Η γυμναστική ειδικά στο ανδρικό φυλο συμβάλει μόνο θετικά. Τα συμπτώματα άγχους μου πήρε χρόνια να τα διαχειρίζομαι. Μειώθηκαν σε ένα καλό ποσοστό ως προς την ένταση. Μετά κατάλαβα πως έπρεπε να αλλάξω η ίδια. Ίσως λόγω απώλειας εργασίας να βιώνεις τη γαδ που είναι φυσιολογικό. Ίσως να ξεπεράσεις το παθολογικό άγχος σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πάντως δεν βοηθάει όταν τα βλέπεις αρνητικά τα χάπια. Όχι μόνον εσύ προσωπικά.

"Stay wild Moonchild"

Έχεις δίκιο constantly ,
    Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά,
    Τα ξεκινήσα και θα κάνω υπομονή.
    Σε ευχαριστώ

Από παρενέργειες να δούμε πως θα πάει.τα ενλιφτ με είχαν ταράξει στην αϋπνία και στην ταραχή.

τα ρεμερον και αλλεργία να μην μου κάνανε θα τα σταματούσα , με έβαζε σε μια φάση 12 Ώρου λήθαργου και κόπωσης..

Ναι το ρεμερον φερνει μεγάλη υπνηλία. Θα ρυθμίσετε με τον καιρό την αγωγή σου έτσι ώστε να μην νιώθεις πως δεν μπορεις να είσαι λειτουργικός. Θα παρατηρείς τα θετικά αλλά και αυτά που αισθάνεσαι αρνητικά και θα τα κουβεντιαζεις. Ο ψυχιατρος προσπαθεί να βρει την σωστή ουσία με βάση την διαταραχή. Εμείς οι ίδιοι όμως οφείλουμε να είμαστε καλοί παρατηρητές του εαυτού μας για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Μην απογοητεύεσαι όσο μπορείς. Θα βρεθεί η λύση.

"Stay wild Moonchild"

Senior Member
    Το ladose θεωρείται από τα «καλά» αντικαταθλιπτικά.Σπανια να μην κάνει δράση και σπάνια να φέρει ανεπιθύμητες ενεργειες(αύξηση βάρους,μειωμένη λίμπιντο).
    Εγώ το πήρα πρώτη φορά το 2010 και για δυο χρόνια και το 2017 για αλλά δυο.Και τις δυο φορές σε συνδυασμό με ζαναξ για 3 μήνες και έκανε δράση μέσα σε 3-4 εβδομάδες.
    Είχα κρίσεις πανικού,αγχώδη διαταραχή,αϋπνία και κατάθλιψη.
    Δοσολογία και τις δυο φορές 20mg ημερησίως.

Καλησπέρα tselpemts.
    Ακριβώς τα ίδια και εγώ .

Σε πόσο καιρό σου έφτιαξε ο ύπνος;.

Εγώ σήμερα δεν βλέπω να κοιμάμαι, έκοψα το ρεμερον, πήρα και αργά το λαντοζ.
    Καλά θα περάσουμε.
    Πήρα και 0.25 ζαναξ σαν να μην το πήρα ,δεν κατάλαβα τίποτα.

με βλέπω να γίνομαι βρυκόλακας σήμερα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Χρήστος81 View Post
    Καλησπέρα tselpemts.
    Ακριβώς τα ίδια και εγώ .

Σε πόσο καιρό σου έφτιαξε ο ύπνος;.

Εγώ σήμερα δεν βλέπω να κοιμάμαι, έκοψα το ρεμερον, πήρα και αργά το λαντοζ.
    Καλά θα περάσουμε.
    Πήρα και 0.25 ζαναξ σαν να μην το πήρα ,δεν κατάλαβα τίποτα.

με βλέπω να γίνομαι βρυκόλακας σήμερα...
    Με το που έκανε δράση το αντικαταθλιπτικό άρχισε να φτιάχνει και ο ύπνος.Εστρωσε επάνω στο δίμηνο και τον τρίτο μήνα έκοψα και το ζαναξ.Σε καμία από αυτές τις περιόδους δεν μου έκανε στερητικά το ζαναξ.Το έκοψα πανεύκολα και δεν το ξανά ζήτησα ούτε το σκέφτηκα.Βεβαια οι δόσεις ήταν πολύ μικρές.Το βράδυ πριν τον ύπνο 0,5 mg και στο κόψιμο 0,25.
    Δεν το πήρα ποτε κατά τη διάρκεια της ημέρας το ζαναξ,παρόλο που ο γιατρός επέμενε.Το διάστημα μέχρι να κάνει δράση το αντικαταθλιπτικό απλά εκανα υπομονή να έρθει το σούρουπο να νιώσω καλύτερα.Τη μερα ένιωθα σαν βρυκόλακας δεν ήθελα με τιποτα να βγω από το σπιτι ή να συαναστραφω με κόσμο.
    Οπως και να χει και τις δυο φορές ακολούθησα την ίδια θεραπεία και τις δυο φορές πάνω στο μήνα ήμουν σχετικά καλα και στο δίμηνο πλέον είχα στρώσει.

Member
    Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι και απασχολήσου με κάτι και κάποια στιγμή θα σε πάρει

Senior Member
    εγώ πήρα ladose για ένα χρόνο... και με βοήθησε απλα σαν παρενέργεια είχα ανχος αλλα ταυτόχρονα με βοήθησε πολυ σε αλλα το εκοψα και περνω καθημερινά 2 χρόνια τωρα 0.25 Xanax μια φορά την ημέρα για μένα η βενζοδιαζεπίνες ειναι απο τα πιο αποτελεσματικά ασχετα που κάνουν εξάρτηση... εγώ με μισο χαπακι εχω κάνει εξάρτηση όσο απίστευτο και αν φενεται δεν μπορώ να το κόψω γιατι εχω πολύ έντονες ζαλάδες... δεν ξέρω πως θα γινει σταδιακή διακοπή σε μισο χαπακι έχω δοκιμάσει να σπάσω το 0.25 στην μεση αλλα δεν εκανε απόλυτος τπτ και ειχα έντονες ζαλάδες... και σπασμούς γενικα μου φενεται όπως παει δεν θα το κόψω ποτε μου... η αλήθεια ειναι οτι μου αρέσει η δράση του.. ειναι το μοναδικό που με κανει να έχω καλή διάθεση... για το ladose πάντως εντυπωσιακό φαρμακο και μου εκανε πολυ εντύπωση που δεν ειχε παρενέργειες στην αρχή τησ θεραπείας.... γενικά οσα αντικαταθλιπτικά και αν έχω δοκιμασει δεν ειχα νιώσει περιεργα.. μονο με το zoloft που κατέληξα με ένα χάπι 50mg νοσοκομείο με 200 παλμούς και έντονο τρόμο με αποτέλεσμα να με κρατήσουν 1 εβδομάδα μεσα γιατι έπαθα σύνδρομο σεροτονίνης... ναι σωστά διαβάσατε με ενα χαπακι 50mg... που πήρα πρώτη φορα εξάλλου δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν έρευνες που λενε ο κάθε μηχανισμός δράσης για κάθε φάρμακο ειναι άγνωστος....

Δεν ξέρω ,τα ξεκινήσα εχθές ,
    Έχω κάποιους μυϊκούς σπασμούς.

Δεν μου έχει φέρει ακόμα την ταραχή που μου έκανε το ενλιφτ από την πρώτη μέρα.
    Στεναχωριέμαι έτσι όπως έχω φθάσει .

Πήρα τον γιατρό τηλ μου είπε μέχρι 1mg ζαναξ ,
    Και μετά δεν θα υπάρχει πρόβλημα,θα το κόψουμε σταδιακά όταν πιάσει το λαντοζ..

Άκη στο άγχος δεν σε έπιασε καθόλου το λαντοζ;;..

Page 1 of 11 123 ... LastLast