Results 1 to 3 of 3
-
27-12-2008, 02:54 #1
διχασμενη οικογενεια-αρρωστοι γονεις
Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα των γονιών μου με την αδερφή μου..που έχει πάρει και εμένα «η μπάλα» μαζί της, αφού τους "υποστηρίζω"...
τελικά ποιος από όλους κάνει λαθος..δεν είναι λογικό να βρεθεί μια λύση? μήπως η λύση ήταν να μην τα βρούμε?
Οι γονείς μου αυστηροί και κολλημένοι στο τι θα πει ο κοσμος..θελαν να τελειώσει η αδελφή μου και ο άντρας της τις σπουδές ..(είχαν ξεπεράσει τον διπλάσιο χρόνο) να παντρευτεί και να κάνει παιδιά...Μετά από ένα μεγάλο καβγά με τον πατέρα μου..σταματησε να μας μιλάει...Πέρασαν 5-10 χρόνια μετά από τηλεφωνήματα και άλλα δεινά και τώρα εδώ και 2 έτη απλά δεν θέλει να έχει καμιά επαφή...με κανέναν μου είπε....χωρίς να μου εξηγήσει αναλυτικά, όταν την ρωτούσα σε τι ακριβώς φταίξαμε...
Ο άντρα της έχει τσακωθεί και με τους δικούς τους γονείς, γενικά του φταίει όλος ο κόσμος...και νομίζω ότι αυτός υποκινεί την όλη κατάσταση....Το ξέρω ότι οι γονείς μου είναι αυστηροί και θέλουν στο τέλος να επεμβαίνουν στην ζωή των άλλων, νομίζοντας ότι αυτοί ξέρουν το σωστό....αλλά εν τέλει το κάνουν ασυνείδητα γιατί «θέλουν το καλό μας», αλλά πιστεύω ότι με συζήτηση ήρεμη θα καταλάβουν και οι μεν και δε ότι το κάθε άτομο επιλέγει το τρόπο ζωής που θέλει, χωρίς να εμπλέκει και άλλους και απλά να το σέβεται ο άλλος.
Τι θα μπορούσα να κάνω..εγω.. αφού εκείνη δεν θέλει καμιά επικοινωνία....
Οι γονείς μου... ειδικά τις γιορτές, είναι ιδιαίτερα...θλιμμενοι...που δεν είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη στο τραπέζι...
Τι θα μπορούσα να τους πω όταν αρχίζουν τα κλαματα.... «η αδελφή σου μας απαρνήθηκε.....κτλ».
Πιστεύω ότι υπήρχε ένα κλίμα εξάρτησης «οικονομικής».
Δηλαδή οι γονείς μου πίστευαν ότι με την παροχή χρημάτων θα είχαν ο,τι εξουσία θέλανε, εκείνη ομοίως θεώρησε ότι αφού τελείωσε τις σπουδές και βρήκε δουλειά, δεν χρειάζεται να «ασχολείται» πια με τους παροχεις χρηματοδότησης...που τύχαιναν να είναι οι γονείς της τόσα χρονια..
Δηλαδή τι είδους «επαφή» υπήρχε τόσα χρόνια.....???
Πως να τους μιλησω να την πλησιασουν κατω απο ενα αλλο σκεπτικο, αλλα και αυτοι ειναι εγωιστές...
Έχω κουραστεί ψυχολογικα
- 27-12-2008, 02:57 #2
Αναλυτικα:
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΔΕΡΦΗΣ :
Η αρραβωνιασμένη αδερφή μου άργησε πολύ να τελειώσει τις σπουδές, ενώ ο αρραβωνιαστικός της δεν δουλεύει και σπουδάζει ακόμη. Ο «γαμπρός» λόγω της ανικανότητας να τελειώσει την σχολή εδώ και 20 έτη... έχει προβλήματα κατωτερότητας, τον πιάνει και ο νομός πλαίσιο-άρθρο 16 και τον βλέπω εκτός.
Οι γονείς μου της κάναν συνέχεια παρατηρήσεις γιατί δεν τελειώνουν τις σπουδές τους, γιατί δεν παντρεύονται, ποτέ θα κάνουν παιδιά...κτλ και απειλούσαν ότι θα τους σταματήσουν την οικονομική ενίσχυση. Οι γονείς μου πιστεύουν ότι αν εκπληρώσει ό,τι εκείνοι θέλουν, η αδερφή μου θα είναι ευτυχισμένη. Την μια λέγαν αν τελειώσει εκείνη τις σπουδές της (τις τελείωσε), μετά αν παντρευτεί (προσφατα τον παντρεύτηκε κρυφά από τα δυο σόγια), μετά αν κάνει παιδια..(ακόμη...) κτλ.
Έπαιρναν τους συμπεθέρους τηλέφωνο και εκείνοι τους λέγαν ότι ο γιος μας θα καταστραφεί αν παντρευτεί πριν τελειώσει...(ακόμη δεν έχει τελειώσει). Παράλληλα οι ίδιοι οι συμπέθεροι βαζαν λόγια στην αδερφή μου για την συμπεριφορά των γονιών μου. Η ίδια η αδερφή μου έλεγε να μην της στέλνουν χρήματα και μετά εκείνοι στεναχωριόντουσαν τι θα τρώει, πως θα ζει...
Η αδερφή μου, ως αποτέλεσμα, έχει χρόνια να έρθει σπίτι της, αφού η ίδια δεν θέλει και ειδικά ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος δεν ειθέλε οι γονείς μου να την επηρεάσουν να τον παρατήσει ή να τον πιέσει να παντρευτούν. Αυτή η συμπεριφορά κρατάει περίπου 5-10 έτη.
Όταν ο πατέρας μου πήγε για πολλοστή φορά να τους πει να παντρευτούν και ότι δεν πειράζει για το οικονομικό.... και εκείνοι του είπαν ότι αρκετά επεμβαίνει στη ζωή τους...Όσο ήταν πάνω στο ξενοδοχείο, που τον είχαν διώξει, δεν του μιλούσαν καθόλου, και οταν κατέβηκε στο χωριό, ο αρραβωνιάρης τον πήρε και του \"τα είπε τηλεφωνικά\"....Τον έβρισε όσο δεν πάει, γιατί όσο ήταν πάνω είπε στην αδερφή μου κρυφά ότι τον είπε \"τρελό\" (τον αρραβωνιάρη) και αυτή του το μετάδωσε!!! Έτσι πήρε τηλέφωνο και άρχισε και έβριζε τον πάτερα μου....πολύ άσχημες λέξεις του στιλ \" είσαι π..., θα έρθω κάτω και θα σας γ...όλους\" και άλλα γραφικά! Ο πατέρας μου είναι χάλια. Από την μια που η κόρη του άφησε τον άλλο να τον βρίζει και από την άλλη που νόμιζε ότι θα είχαν κατανόηση της αρρώστιας του (καρδιά).
Στο τέλος ο πατέρας μου του είπε \" είσαι σοβαρός?.. τι είναι αυτά που λες.?... δεν ντρέπεσαι?... ,δεν πιστεύω αυτά που μου λες, είσαι αλήτης κτλ...\" και αμέσως του το έκλεισε...
Όλα μου φαίνονται λες και μιλούσε καμιά κότα στο τηλέφωνο... δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να μιλάω σε άτομα τέτοιου επιπέδου, αλλα δεν ανέχομαι κανένα να βρίζει τον πατέρα μου έτσι.... Αν πάρω τηλέφωνο την αδερφή μου θα γίνουμε \"μπίλιες\". Δεν καταλογώ ότι ο πατέρας μου έχει όλα τα δίκια... αλλά είναι μεγάλος και φοβάται τον θάνατο και για την άμεση αποκατάσταση μας.
Καταλαβαίνω ότι ως μεγάλος και ως ανασφαλής μπορεί να είπε πολλά και διάφορα... άλλα ΔΕΝ θα έφτανα ποτέ να του μιλήσω έτσι....πόσο μάλλον ένας ΞΕΝΟΣ που τον έτρεφε πολύ καιρός ο πατέρας μου να σπουδάσει.... Τους είπα να μην ασχολούνται, τα ίδια έκανε και στον πατέρα του όταν του αντιμιλούσε και μιλάει το αίσθημα κατωτερότητας, και η έλλειψης αγωγής, γιατί αν ήταν μάγκας θα του έλεγε μπροστά και όχι μέσω τηλέφωνου.....η θα του μιλούσε κόσμια.
Είπα στον πάτερα μου να είναι κύριος και να φερθεί ανώτερα...μου απάντησε \"πόσο κόσμια να φερθώ όταν ο άλλος μου μιλάει έτσι?\"
Πακέτο με πήρε η αδερφή μου να μου πει ότι ο πατέρας μου έλεγε παράλογα πράγματα και τρέλες ότι η οικογένεια του αρραβωνιαστικού της θέλει το κακό της οικογένειας και να μεσολαβήσω να τους πω να πάνε σε γιατρό. Δεν θεωρώ σωστό να μπω ανάμεσα στους γονείς μου και στο πρόβλημα αυτό της αδερφής μου. Δεν θα έπρεπε να τα βρει μάζι του όταν ήταν πάνω ... από το να τον αφήσει να πάει σε ξενοδοχείων μέχρι να φύγει...?
Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι όχι, μια και ο πατέρας μου αν και πολιτισμένος παρεκτρεπεται.. ..Από την άλλη η αδερφή μου \"πάσχει\" και νομίζει ότι ο όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της ( το είχε από παλιά «αυτό»).
Μετέπειτα το καλοκαίρι μετά από διάγνωση επιπλοκών ασθένειας καρδιάς ο πατέρας μου μπήκε στο νοσοκομείο, όταν ενημέρωσα την αδερφή μου, μου είπε ότι δεν θέλει να έχει καμιά σχέση. Όταν αργότερα πέθανε η μόνη γιαγιά που είχαμε από πολύ κοντά, δεν ηρθε..στην κηδεία...
Βασικά δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας καθόλου... από τότε...
Πρόσφατα διορίσθηκε με σύμβαση στην ίδια πόλη που ζουν οι γονείς μου.
Ο πατέρας μου πήγε και την βρήκε στην δουλειά της, αλλά την δεύτερη φορά του είπε να μην ξαναπατήσει την δουλειά της και οτι της έχουν κάνει πάρα πολλά για να έρθει σπίτι...Παρότι δεν συμπαθεί καθόλου τον «γαμπρό», της είπε να έρθουν να μείνουν στο σπίτι που τους είχαν ετοιμάζει...
28-12-2008, 00:41 #3
Καταρχήν καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Κατα δεύτερον από όλα αυτά που διάβασα ναι θεωρώ πως η στάση της αδερφής σου υποκινείται από τον άντρα της αλλά δεν φταίει ο άντρας της γι αυτό εφόσον εκείνη επιλέγει να τον πιστεύει και να αρνείται την οικογένειά της.
Δεν αντιλέγω πως ο πατέρας σου έχει μεγάλη ευθύνη όμως η αντίδρασή της στην ευθύνη του πατέρα σας, είναι υπερβολική και από αυτό βγάζω και το συμπέρασμα περί υποκίνησης!
Εγώ θα σου πρότεινα να μην προσπαθήσεις να \"κολλήσεις\" μια κατάσταση που δεν κολλάει. Κατανοώ τον προβληματισμό και την θλίψη της οικογένειάς σου αλλά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι αυτό, ήδη κάνατε πολλά για να πλησιάσετε τόσο εκείνη όσο κι έναν ξένο, δηλ. τον άντρα της.
Στο χέρι σας είναι όταν χωρίσει (με συγχωρείς για την σιγουριά ότι η αδερφή σου θα χωρίσει αλλά σχεδόν πάντα κάπως έτσι γίνεται όταν ο ένας \"ξυπνάει\" ή ο άλλος απλά εγκαταλείπει ή και τα δύο) να της δειξετε τις συνέπειες της συμπεριφοράς της.
Τί νόημα έχει; θα μου πεις.
Κανένα. Απλά δεν βλέπω να μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο όταν ο άλλος ή οι άλλοι αρνούνται να συνεργαστούν.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)