Άλλη μία μπερδεμένη κοπέλα..Σας έχει συμβεί?? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 95 of 95
    Senior Member
    Αγαπητή @Νικη ,
    Σ'ευχαριστώ θερμα για το χρόνο σου.Τα 3 σου μηνύματα με έκαναν να αισθανθώ ανακούφιση που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αισθανθεί όσα εγώ και είναι και πρόθυμοι να εκφραστούν και να βοηθήσουν.
    Η βοήθεια που προτεινες μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη και ειναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί,δηλαδή εκτός απ'την εσωτερική ανάλυση να εξωτερικευσω και γραπτά αυτά που αισθάνομαι και να τα δω ετσι πιο καθαρά και λογικά.
    Για να απαντήσω στα όσα μου συζητησες: Επισκέπτομαι ανά διαστήματα,όταν δηλαδή νοιωθω οτι το χρειάζομαι,έναν ειδικό ο οποίος με έχει βοηθησει(αν και ψυχιατρος,όχι ψυχοθεραπευτης).Τον εμπιστεύομαι και αισθάνομαι πολύ άνετα μαζί του.Αν ωστόσο αισθανθώ την ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια ειμαι πλέον ανοικτή στο να πάρω και μια ακόμα γνώμη.Σε ευχαριστώ λοιπον για την πρόταση αυτή. :) Ακόμα,φαντασιώσεις δεν είχα ποτέ με γυναίκα ούτε έχω έστω κοιτάξει ερωτικά ποτέ καμία.Και μονο εξαναγκαστικα(και οχι επειδη μου βγηκε φυσικα)έχω βάλει τον εαυτο μου να σκεφτει πώς θα ηταν το οτιδηποτε με γυναίκα και όσες φορές και να το κανω δε μου προκαλει καποια ευχαριστηση.Επισης, συνειδητοποιώ σιγά σιγά ότι το να σου τραβήξει την προσοχή μια όμορφη γυναικεία παρουσία,να τη θαυμάσεις και να σου αρέσει αυτό που αποπνεει(π.χ ο αισθησιασμος της)δεν ειναι το ιδιο με το να αισθανεσαι ελξη και να θες να κανεις πραγματα μαζι της.Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που μπορεί να απολαμβάνεις τρομερά την παρέα μιας κοπελας(που είναι κι αυτό ένα στοιχείο που έχει μπερδέψει καποιους).

Θέλω να σε ρωτησω: Εσύ υιοθέτησες κάποιους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσεις αυτόν τον προβληματισμο(αν έχεις να μου προτείνεις κατι)?Τελος, τι μορφη ειχε ο προβληματισμος σου, π.χ σε κατέλαβε και τελικά κατεληξεις να παρατηρείς μόνο κοπέλες για να δεις μήπως αισθανθείς κάτι ή το αντιμετωπίσες πριν κορυφωθεί?Σε όλα αυτά φυσικά απαντάς αν θες και αν αισθάνεσαι άνετα.Μπορεις και εδω ανοικτα στο thread ή ακόμα και σε προσωπικό μήνυμα αν δε θες να μιλήσεις με παραπανω λεπτομέρειες εδώ.

Member
    Λοιπόν θα σου πω. Εκείνη η κοπέλα που μου άρεσε, μου άρεσε έντονα που άρχισα να αναρωτιέμαι αν τελικά μου αρέσουν οι γυνσικες. Το λσθος που κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γενικεύουμε. Όλα είναι σχετικά. Το γεγονός ότι μου άρεσε μια κοπέλα στα 28 μου χρόνια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να μου αρέσουν οι αντρες.οταν μας συμβαίνει κτ τέτοιο έχουμε τη τάση να απολυτοποιουμε κάποια πράματα και να νομίζουμε ότι είμαστε γκει...δεν ισχύει αυτό κσι είναι εσφαλμένο συμπεράσμα. Επειδή η κολλητή μου εινσι λεσβια κσι το κατάλαβε απ την εφηβεία και μου έχει αναφέρει αρκετές περιπτώσεις μου έχει πει ότι συνήθως οι περισσότεροι (κσι γκει άντρες που ξέρω εγώ) το καταλαβαίνουν μέχρι τα 20 τους χρόνια στην εποχή μας τουλάχιστον που εινσι πιο ανοιχτά τα πράματα. Αυτή μου έχει πει ότι υπάρχουν άτομα που ήταν χρόνια σε άρνηση κσι το κατάλαβαν Μετα. Εγώ δε το πιστεύω αυτο...λογικά δε τους συγκινουσαν ποτέ άτομα του αντίθετου φύλου αλλά δε μπορούσαν και να καταλάβουν τι είναι μέχρι που έκαναν σεξ με το ίδιο φύλο κσι σιγουρευτηκαν. Αλλά ΔΕΝ τους συγκινουσε ποτέ το αντίθετο φύλο. Υπάρχουν λεσβιες που τους έχει αρέσει το σεξ με τους αντρες κσι αρκετές μάλιστα αλλά δε μπορούσαν να δεχθούν συναισθηματικά μαζι τους ούτε να τους ερωτευτούν. Τους εβλεπαν σαν ένα σωμα για να "ξεκσβλωσουν". Λοιπόν αυτό εινσι ένα γενικό πλαίσιο...
    Οσον αφορά την κοπέλα εγώ έκανα το εξής : περισσότερο με έτρωγε η περιέργεια να δοκιμάσω μαζι της για να ξέρω αν είμαι έστω bi αλλά δε με απασχολούσε κσι ιδιαίτερα το αν θα κσνω σχεση η όχι... Δε τη σκεφτόμουν ουσν ήμουν μόνη πχ... Περισσότερο σκεφτόμουν το αν ειμαι bi κ όχι αυτό καθεαυτό το άτομο. Επειδή ήταν συνάδελφος απ τη δουλειά, της ζήτησα να πάμε για καφέ.. Στο μεταξύ κσι γω έκανα την προσπάθεια να τη σκεφτώ ερωτικά αλλά ήταν κάτι που πιεζα να γινει όπως κσι συ προανέφερες.στο ραντεβού μιλούσαμε γενικά κδι αοριστα δεν είχα άγχος ήμουν πολύ κουλ αλλά επειδή ήταν μικρή(πράμα το οποίο έμαθα στο ραντεβού) δν ήθελα να το προχωρήσω μόνο από περιέργεια και μετά αν δν ήθελα να την πληγώνα. Μετά από αυτό έφυγε απ τν δουλεια κσι ξεχάστηκε τ θέμα γ μένα. Έπειτα γνώρισα έναν άντρα με τον οποίο δέθηκα συναισθηματικά κσι γ τον οποίο έκλαιγα ένα χρόνο. Μετά γνώρισα τον φίλο μου, όποιος μ άρεσε πολύ. Επίσης όταν ήμουν 15 ερωτευτηκα σφόδρα ένα συμμαθητή μου... Αλλά εκείνο ήταν έρωτας συντριπτικός...
    Σου λέω τις εμπειρίες μου για να ξέρεις ότι αυτά συμβαίνουν. Οι ταμπέλες για μένα δεν εινσι καλές. Σου είπα ότι ο καθένας από εμάς θεκει να ανήκει σε μια ταμπέλα ακόμα κσι οι γκει (είμσι γκρι, μπαι, στρειτ) γιατί έτσι τον βολεύει. Η σεξουαλικορητα εινσι τοσο ρευστή που δε ξες τι μπορεί να γνωρίσεις. Σαφώς υπάρχουν άτομα που είναι μόνο γκει κ μόνο στρειτ αλλά εινσι λίγα σε ποσοστό. Αν διαβάσει για την κλίμακα του ψυχολόγου Κινσευ θ καταλάβεις τι εννοώ. Γνώρισα γκει αντρα που μου έχει πει ότι Εχει ερωτευτεί γυναικα αλλά ο προσανατολισμός του εινσι κυρίως σε αντρες. Γνώρισα κοπέλα η οποία αυτοπροσδιοριζοτσν σα στρειτ όντας ανοιχτόμυαλη που μου είπε ότι τώρα είναι σε σχεση με μια κοπέλα κσι περνάνε καλά. Ο διάσημος τραγουδιστής Frendy Mercury αν και γκει ήταν παράφορα ερωτευμένος με μια γυναικα για την οποία έγραψε κσι τραγούδι. Σου είπα μη μπσινεις σε ταμπέλες. Ζήσε αυτό που έχεις με το αγόρι σου και ΑΝ κάποια στιγμή λέω ΑΝ είσαι ελεύθερη μπορείς να πειραματιστεις αν θες. Εγω μετά από αυτή την κοπέλα να σου πω τη. Αλήθεια άρχισαν ξανά ν μ. Αρέσουν αντρες, δε με ενδιέφερε να πειραματιστώ γτ ήδη από την εφηβεία όλες οι φαντασιωσεις μ ηταν με αντρες... Συνήθως αυτοί που εινσι έστω bi ενδιαφέρονται να κανουν πράματα κ μ. Τ ίδιο φύλο και κσι μπαίνουν σε τσατ. Δε ξες ποτέ με τι φύλο μπορεί να σου κάνει το κλικ είναι στο άτομο κάποιες φορές όχι τόσο στο φύλο... Όλα είναι σχετικά... Σου λέω, οι ταμπέλες κάνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα... Η ασφάλεια των ανθρώπων του να ανήκουν κάπου, για τα μάτια της κοινωνίας για τα μάτια των φίλων τους. Ζήσε ελεύθερα τη ζωή σου. Και για να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση, νσι και γω κάποιες φορές παρατηρούσα εξανσγκαστικα κάποιες κοπέλες να διαπιστώσω αν μου αρέσουν. Αλλά το κάνα επίτηδες.
    Πηγαίνεις συ ψυχίατρο, πράμα το οποίο εινσι κσλο γιατί Εχεις αγχώδη διαταραχή ποου εκδηλώνεται με την μορφή εμμονων σκέψεων. Εγώ θα λεγα να βρεις κ ένα ψυχολόγο κ να κάνεις μια φορά τνν εβδομάδα αν έχεις τη δυνατότητα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Να έχεις μια καλή ζωή και να είσαι χαρούμενη!
    Last edited by Νικη; 05-08-2019 at 14:19.

Senior Member
    Αγαπητή μου @Νικη ,
    Εκτιμώ αφάνταστα τα όσα είπες και το ότι μας τα εμπιστευτηκες.
    Με έκανες μόλις να καταλάβω καλύτερα κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου.Και ειναι αυτό που είπες για την υπεργενικευση.Δηλαδη, φοβόμαστε να ανακαλύψουμε κάτι που θα ανατρέψει την εικόνα μας για τον εαυτό μας,γιατί είναι στη φύση του ανθρώπου να προγραμματίζει και να ελέγχει τα πάντα.Το ότι μπορεί κάποτε να νομιζουμε οτι μας αρέσει ένα άτομο του ιδιου φυλου ή και όντως να μας αρέσει πραγματικά,δεν ακυρώνει αυτόματα και την προτίμηση μας στο αντίθετο φύλο.Συμφωνω μαζί σου ότι οι άνθρωποι έχουν έστω υποψίες για το τι τους αρέσει από πολύ νωρίς και γνωρίζουν ότι η απώθηση οφείλεται στην άρνηση.Δεν είναι σαφώς το ιδιο με το να βάλεις την ιδέα στο μυαλό σου και να νομίζεις πως αισθάνεσαι πράγματα γιατί εκεί η αμφιβολία στηρίζεται στην ταση αμφισβήτησης του εαυτού μας και όχι στην άρνηση αποδοχης του.Η σεξουαλικότητα έχει πολλές μορφες(άλλο οι φαντασιώσεις,άλλο αυτά που κάνεις πραγματικότητα στο κρεβάτι σου,άλλο το τι σε ελκυει κ.ο.κ)και είναι αυτό που βγαίνει αβίαστα από μέσα μας,οπότε και πάντα έστω βαθειά μέσα μας γνωρίζουμε ποιο είναι αυτό.Το μπέρδεμα μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους λογους(να μην έχεις ανακαλύψει και μια άλλη πλευρά του εαυτού σου,η ιδεοψυχαναγκαστικη,η αρνηση κ.α)αλλά η πλήρης μεταστροφή σεξουαλικής ταυτότητας δε νομίζω ότι γίνεται ξυπνώντας μια μέρα και συνειδητοποιωντας την.Την αρνηση,ακόμα κι αν δε θέλεις να την παραδεχτεις,ξέρεις ότι υπάρχει.Εχω διαβάσει για την κλίμακα Kinsey και είναι πραγματικά πολύ βοηθητική και προσφέρει ευκαιρίες απενοχοποιησης στους ανθρώπους ως προς το ότι τελικα δεν είναι τόσο συγκεκριμένες και μεμονωμένες οι κατηγοριοποιήσεις των ανθρωπων ως προς τις σεξουαλικες τους προτιμησεις.Συμφωνω επίσης με το ότι λίγοι είναι οι άνθρωποι που ανήκουν απόλυτα σε μια κατηγορια.Εχω ακούσει πολλα παραδείγματα ανθρώπων σαν αυτα που αναφερεις και τέτοιου είδους στάσεις ζωής δε μου φαίνονται καθολου παράξενες.Καθε άνθρωπος αισθάνεται διαφορετικά τον έρωτα,τη στοργή,την αγάπη,την επιθυμία και αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς το δικαίωμα να το σχολιάζει.Εκτος αν το άτομο αυτό ξεπερνά τα όρια του και καταπαταει την ελευθερία των άλλων.Μονο τοτε έχει κάποιος δικαίωμα κατακρισης.

Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για τη στήριξή σου. :)

Member
    Απο τη στιγμη που μας λες οτι εχεις ερωτευτει αντρα και εχεις νιωσει πραματα και σου αρεσει το σεξ τοτε δεν εισαι σιγουρα ομοφυλοφιλη ...αλλα ακομα και στομελλον να γνωρισεις καποια κοπελα που θα σου αρεσει και θα θες να κανεις κατι μαζι της ΚΑΙ ΠΑΛΙ δε θα εισαι ομοφυλοφιλη ουτε θα γινεις για παντα ...αυτα τα πραματα ειναι εμφυτα και δεν αλλαζουν ....δες ποσοι γραφουν threads στην κατηγοριατης ιδεοψυχαναγκαστικης διαταρραχης που εχουν εντονες ιδελοψιες σχετικα εμ την ομοφυλοφιλια χωρις να αισθανονται ομοφυλοφιλοι..και στο youtube υπαρχουν πολλα βινετακια σχετικα με αυτο...Ενας ανθρωπος που αποδεχεται την ομοφυλοφλια γενικα σα μορφη σεξουαλικοτητας και δεν ειναι ομοφοβικος τοτε πιστευω οτι μεχρι τα 20 -22 χρονια εχει καταλαβει περιπου τι του συμβαινει. Καλη σου μερα!

Senior Member
    @Νικη
    Καλημέρα και όσο το δυνατόν περισσότερη χαρά στις ζωές όλων μας

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567