Νοσοφοβία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    WhyAlwaysMe?
    Guest

Νοσοφοβία

Ρε παιδιά,διαβάζω συχνά πυκνά στο φόρουμ για νοσοφοβία.Προφανώς δεν κατηγορώ κανέναν που είναι νοσοφοβικός,ούτε θέλω να υποτιμήσω κανέναν(το ξεκαθαρίζω από τώρα να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις).
    Και σκέφτομαι:Μήπως το internet κάνει μεγάλο κακό σχετικά με αυτό το πράγμα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Ρε παιδιά,διαβάζω συχνά πυκνά στο φόρουμ για νοσοφοβία.Προφανώς δεν κατηγορώ κανέναν που είναι νοσοφοβικός,ούτε θέλω να υποτιμήσω κανέναν(το ξεκαθαρίζω από τώρα να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις).
    Και σκέφτομαι:Μήπως το internet κάνει μεγάλο κακό σχετικά με αυτό το πράγμα?
    Αν δεν ειναι η αρρώστια ο μεγαλύτερος και πιο λογικός φοβος τοτε τι; νομίζω ολοι την υγεία τους θέλουν πρώτα και μετα ολα τα αλλα.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Αν δεν ειναι η αρρώστια ο μεγαλύτερος και πιο λογικός φοβος τοτε τι; νομίζω ολοι την υγεία τους θέλουν πρώτα και μετα ολα τα αλλα.
    Προφανώς,η υγεία πάνω από όλα.Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αδιαπραγμάτευτο.
    Αυτό που ήθελα να καταλήξω είναι πως η συνεχή ανάγνωση συμπτωμάτων στο ιντερνετ,ίσως να μεγαλώνει την νοσοφοβία.
    Πιστεύω πως μια επίσκεψη σε γιατρό είναι καλύτερη για την αντιμετώπιση της.

Νοσοφοβικά συμπτώματα είχα κι εγω για λίγες μέρες μόνο.

Senior Member
    Εγω που τα ξέρω χωρίς να τα διαβάσω καπου θα έπρεπε να έχω τρελαθεί λογικά ε; χαχα

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Εγω που τα ξέρω χωρίς να τα διαβάσω καπου θα έπρεπε να έχω τρελαθεί λογικά ε; χαχα
    Όχι ρε εσύ.
    Θεωρώ πως έχει να κάνει με το πόσο επηρεάζεται τελικά κάποιος.

Senior Member
    Σχετικά με αυτό που αναφέρεις εμένα όλη η αρχή του κακού συνέβη γιατί άρχισα να googlαρω τα '' συμπτωματα'' μου.. Αν είχα πάει εξ αρχής στο γιατρό ή τέλος πάντων έδινα, λίγο χρόνο στο να ηρεμήσω δεν θα βασανιζομουν τόσο καιρό..

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Vasomp View Post
    Σχετικά με αυτό που αναφέρεις εμένα όλη η αρχή του κακού συνέβη γιατί άρχισα να googlαρω τα '' συμπτωματα'' μου.. Αν είχα πάει εξ αρχής στο γιατρό ή τέλος πάντων έδινα, λίγο χρόνο στο να ηρεμήσω δεν θα βασανιζομουν τόσο καιρό..
    Σου πέρασαν τουλάχιστον ή ακόμη ταλαιπωρείσαι?

Senior Member
    Το κακό είναι τα λάθη που κάνουν οι γιατροί και η αδιαφορία που δείχνουν συχνά, όταν τους ξεφεύγουν τόσα πράγματα, λες κάτσε να βοηθήσω την κατάσταση τον εαυτό μου, συνήθως δε μπορείς να το κάνεις γιατί ποσοτική ανάλυση δε κάνει το Google. Δηλαδή πόνος στο στομάχι είναι και καρκίνος αλλά 99.99999% είναι "έφαγες πολύ πεπόνι" αλλά αυτό δε το γράφουν

Ωστόσο καμία φορά και λίγο φοβερα χρειάζεται για να πείσει κάποιους να πάνε στο γιατρό.

Το καλύτερο είναι να σου λέει αναλυτικά κάποια πράγματα ο γιατρός, αλλά επειδή σε ξεπετανε ... αναγκάζεσαι για συμπλήρωμα να τα ψάξεις και λίγο μόνος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Το κακό είναι τα λάθη που κάνουν οι γιατροί και η αδιαφορία που δείχνουν συχνά, όταν τους ξεφεύγουν τόσα πράγματα, λες κάτσε να βοηθήσω την κατάσταση τον εαυτό μου, συνήθως δε μπορείς να το κάνεις γιατί ποσοτική ανάλυση δε κάνει το Google. Δηλαδή πόνος στο στομάχι είναι και καρκίνος αλλά 99.99999% είναι "έφαγες πολύ πεπόνι" αλλά αυτό δε το γράφουν

Ωστόσο καμία φορά και λίγο φοβερα χρειάζεται για να πείσει κάποιους να πάνε στο γιατρό.

Το καλύτερο είναι να σου λέει αναλυτικά κάποια πράγματα ο γιατρός, αλλά επειδή σε ξεπετανε ... αναγκάζεσαι για συμπλήρωμα να τα ψάξεις και λίγο μόνος.
    Εγω πάντως έχω πέσει σε χασαπη ο οποιος εκανε και λαθος διάγνωση και λαθος θεραπεία. Με πηγε παρα πολυ πισω και μετανιώνω τοτε που δε τον κυνήγησα νομικά να με πληρώνει ακομα

Senior Member
    Εγω πάντως έχω πέσει σε χασαπη ο οποιος εκανε και λαθος διάγνωση και λαθος θεραπεία. Με πηγε παρα πολυ πισω και μετανιώνω τοτε που δε τον κυνήγησα νομικά να με πληρώνει ακομα
    Ελπίζω να μην ήταν κάτι σημαντικό. Ναι οι γιατροί είναι καμιά φορά απαράδεκτοι ειδικά όταν δε δείχνουν την προσήλωση που επιβάλλεται για σημαντικές περιπτώσεις.

Senior Member
    Ελπίζω να μην ήταν κάτι σημαντικό. Ναι οι γιατροί είναι καμιά φορά απαράδεκτοι ειδικά όταν δε δείχνουν την προσήλωση που επιβάλλεται για σημαντικές περιπτώσεις.
    Εφτασα να παθω οξεια ηπατίτιδα και ενα καρο αλλα... Ειχα όμως στο μυαλό μου να γίνω καλα πρωτα γιατί περασα μεγάλη ταλαιπωρία και αρκεστηκα σε ενα δημόσιο ξεφτίλισμα που του έκανα μπροστά σε ασθενείς... Εχουν περάσει 7 χρονια και ακομα δεν τον εχω συγχωρέσει για το κακο που μου εκανε

WhyAlwaysMe?
    Guest

Αν επιτρέπεται,να πω κι εγω το δικό μου παράδειγμα.Πριν έναν χρόνο το συμβάν.
    Εγώ λόγω γυμναστικής,τρώω συγκεκριμένα πράγματα(είμαι λιίιιγο εμμονικός),χωρίς να παίρνω συμπληρώματα.Είχα κανονίσει να κάνω εξετάσεις,για αίμα κλπ.
    Μετά έκανα την μαλακία να ψάχνω διάφορα για εξετάσεις αίματος και γυμναστική στο ιντερνετ.Και κάπου έτυχε να διαβάσω ότι για αυξημένη CPK λόγω έντονης άσκησης,για πρόβλημα με τα νεφρά από μεγάλη κατανάλωση πρωτεινης και δεν συμμαζεύεται.Αρχισα να ψάχνω για συμπτώματα,για αντιμετώπιση,τα πάντα!
    Αποτέλεσμα?Να σκέφτομαι ότι έχω αρρωστήσει,ότι έχω το ένα,το άλλο,ότι θα βγουν χάλια οι εξετάσεις και θα δεινοπαθήσω όσο δεν πάει.
    Και πήρα την απόφαση να πάω να κάνω τις εξετάσεις.
    Οι οποίες βγήκαν τέλειες!Νορμάλ τιμές σε CPK,ουρίες και όλα τα άλλα!
    Άντε μόνο στην χοληστερίνη,την οποία έχω 20 μονάδες κάτω από το κανονικό.

Ισως να είναι και ατυχές το παράδειγμα,δηλαδή να μην συγκρίνεται με το τι περνά κάποιος που έχει γίνει νοσοφοβικός,αλλά θέλω κι εγω να καταλήξω στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα.Δλδ να πάει ο άλλος στον γιατρό κλπ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Αν επιτρέπεται,να πω κι εγω το δικό μου παράδειγμα.Πριν έναν χρόνο το συμβάν.
    Εγώ λόγω γυμναστικής,τρώω συγκεκριμένα πράγματα(είμαι λιίιιγο εμμονικός),χωρίς να παίρνω συμπληρώματα.Είχα κανονίσει να κάνω εξετάσεις,για αίμα κλπ.
    Μετά έκανα την μαλακία να ψάχνω διάφορα για εξετάσεις αίματος και γυμναστική στο ιντερνετ.Και κάπου έτυχε να διαβάσω ότι για αυξημένη CPK λόγω έντονης άσκησης,για πρόβλημα με τα νεφρά από μεγάλη κατανάλωση πρωτεινης και δεν συμμαζεύεται.Αρχισα να ψάχνω για συμπτώματα,για αντιμετώπιση,τα πάντα!
    Αποτέλεσμα?Να σκέφτομαι ότι έχω αρρωστήσει,ότι έχω το ένα,το άλλο,ότι θα βγουν χάλια οι εξετάσεις και θα δεινοπαθήσω όσο δεν πάει.
    Και πήρα την απόφαση να πάω να κάνω τις εξετάσεις.
    Οι οποίες βγήκαν τέλειες!Νορμάλ τιμές σε CPK,ουρίες και όλα τα άλλα!
    Άντε μόνο στην χοληστερίνη,την οποία έχω 20 μονάδες κάτω από το κανονικό.

Ισως να είναι και ατυχές το παράδειγμα,δηλαδή να μην συγκρίνεται με το τι περνά κάποιος που έχει γίνει νοσοφοβικός,αλλά θέλω κι εγω να καταλήξω στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα.Δλδ να πάει ο άλλος στον γιατρό κλπ.
    Μετά από CrossFit, δεν αισθάνομουν καλά για 3-4 μέρες. Πάω νοσοκομείο... Εισαγωγή γιατί cpk = 4800

Δε περιγράφω άλλο :ο

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Μετά από CrossFit, δεν αισθάνομουν καλά για 3-4 μέρες. Πάω νοσοκομείο... Εισαγωγή γιατί cpk = 4800

Δε περιγράφω άλλο :ο
    Δεν κάνω CrossFit,οπότε δεν ξέρω.
    Πάντως χρειάζεται 1-2 μέρες αποχή από σωματική άσκηση,γιατί ανεβάζει την CPK τρελά...

Senior Member
    Ναι κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά εγώ από τότε που σταμάτησα να ψάχνω αρρώστιες στο ίντερνετ βρίσκω τον εαυτό μου μερικές φορές όσα λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα είσαι.

Page 1 of 2 12 LastLast