Results 1 to 13 of 13
Thread: ΓΑΔ
-
03-07-2019, 14:26 #1
ΓΑΔ
Καλησπέρα.
Είχα διαγνωστεί με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή πριν από ένα χρόνο και ξεκίνησα θεραπεία με ssri εσιταλοπράμη η οποία δεν μου "ταίριαξε" καλά. Είχα απογοητευτεί και αποφάσισα να σταματήσω την αγωγή και να το παλέψω μόνος μου. Το θέμα είναι ότι μετά τη διακοπή της αγωγης όλα συμπτώματα επανήλθαν σε χειρότερη μορφή. Για περίπου 3 μήνες το "πάλευα" μόνος αλλά μάταια. Πριν από λίγες μέρες αποφάσισα να επισκεφτώ πάλι το γιατρό με συμπτώματα άγχους, ανησυχίας, αϋπνίας λόγο μυϊκής τάσης, αίσθηση παλμών, τσιμπιματα κτλ. Μου είπε πως θα ξεκινήσουμε αγωγή με snri αλλά για άμεση ανακούφιση του άγχους μέχρι να δράσει το αντικαταθλιπτικο μου έδωσε ζαναξ 0.25 πρωί 0.25 μεσημέρι 0.5 βράδυ.
Παιδιά το άγχος δεν λέει να υποχωρήσει, αντίθετος έχει αυξηθεί, νιώθω το σώμα μου τσιτομενο και δεν μπορώ να ηρεμήσω και το βράδυ εξαιτίας αυτού δεν μπορώ να κοιμηθώ. Μήπως αυτό συμβαίνει λόγο του ότι ο οργανισμός προσπαθει να συνηθίσει την ουσία του αντικαταθλιπτικου?
- 03-07-2019, 16:35 #2
Γεια σου φιλε βλεπω κανενας δε σου μιλαει θα προσπαθησω να σε βοηθησω εγω. Τα φαρμακα για να δρασουν μπορει να χρειαστει και 1 μηνας μεχρι να δεις διαφορα, δεν ξερω τι αντικαταθλιπτικο παιρνεις, αλλα να σε ρωτησω ποια ειναι η αποψη του γιατρου σου? Η αγχωδης διαταραχη μπορει ευκολα να θεραπευτει υπαρχουν ποιο σοβαρες ψυχιατρικες παθησεις. Εγω που ειμαι τοσο αγχωδης για το παραμικρο, στην δουλεια μου λενε οτι εχω αφελεια ενταξει αγχονομαι λιγακι τα φαρμακα με βοηθησαν πολυ. Συνεχισε να πηγαινεις στον ψυχιατρο λιγο πιο συχνα στην αρχη. Αν ενα χαπι δε σε βοηθησει σου δινουν αλλο μεχρι να σε ταιριάξει και αυτοι δεν ξερουν πως αντιδρα ο καθε οργανισμος γι αυτο πρεπει να σε παρακολουθει, να τον παιρνεις τηλεφωνο και να του λες τα συμπτωματα σου. Καλη δυναμη.
03-07-2019, 16:46 #3
Άλλο άγχος, άλλο κατάθλιψη.
Το πρώτο συμβαίνει όταν κάτι σε απασχολεί υπερβολικά, το δεύτερο συμβαίνει όταν δεν σε απασχολεί πια τίποτα.
Κάτι που έχει βοηθήσει πολλούς στο άγχος, είναι το γυμναστήριο. Αρκετό τρέξιμο και βάρη.
03-07-2019, 16:49 #4
Ναι θα συμφωνήσω με ρουλα οτι τα φάρμακα θέλουν αρκετές μερες για να δράσουν. Δε θα δεις διαφορά τόσο άμεσα... Εγω μπορώ να πω οτι ειμαι καλα μετα απο ενα χρονο θεραπείας και αφου μου τα αυξανε σταδιακα μεχρι να καταλήξω στη δόση που παίρνω τώρα
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
03-07-2019, 17:05 #5
Ναι το ίδιο μου είπε και ο γιατρός. Η εξατομίκευση είναι δύσκολη και δοκιμάζουμε διάφορες ουσίες μέχρι να βρεθεί αυτή που λειτουργεί καλύτερα σε εμάς. Το αντικαταθλιπτικό που μου έδωσε είναι Zacalen των 75mg και είναι SNRI και σήμερα είναι η τέταρτη μέρα με Zacalen και ζαναξ. Το ζαναξ μου το έδωσε μέχρι να δράσει το αντικαταθλιπτικό αλλά το άγχος δεν υποχωρεί, νιώθω συνεχώς μια ανησυχία και εχω μυικη ταση, λίγο τρέμουλο και βαρύ κεφάλι.
Θα περιμένω ακόμη μια εβδομάδα να δω μήπως νιώσω καλύτερα αλλιώς θα απευθυνθώ στο γιατρό ο οποίος έτσι και άλλως μου είπε πως αν δεν αρχίσω να νιώθω καλύτερα στην δεύτερη εβδομάδα να αυξήσω τη δόση στα 150 mg. Και γενικά από ότι μου είπε ο χρόνος δράσης είναι απο 2 εβδομάδες μέχρι 3 μήνες.
04-07-2019, 00:42 #6
Καλησπέρα Sidis119,
Ναι είναι αναμενόμενο να αυξηθούν τα συμπτώματα στην αρχή της θεραπείας σε κάποιο βαθμό,
Να τα αναφέρεις όλα στο γιατρό σου ώστε να σε καθοδηγήσει ανάλογα,
Σε τι δεν σου ταίριαξε η εσιταλοπράμη;
Αν τη σταμάτησες απότομα είναι λάθος, κάνει συμπτώματα είτε άμεσα είτε μετά από κάποιο καιρό, αυτά τα φάρμακα χρειάζονται πολύ σταδιακή διακοπή.
Υπομονή τώρα μέχρι να σε πιάσει το νέο φάρμακο.
Εγώ παίρνω εσιταλοπράμη για ΓΑΔ.
04-07-2019, 17:40 #7
Πως ειναι η ψυχολογια σου sidi σημερα?
04-07-2019, 18:08 #8
Κακή. Στη δουλειά δεν ειχα την απαιτούμενη συγκέντρωση και πριν από λίγο που προσπάθησα να κοιμηθώ δεν τα κατάφερα. Νιώθω το σώμα μου να είναι στην τσίτα, το ίδιο και τη νύχτα και αυτό δεν με αφήνει να κοιμηθώ ώστε να είμαι ξεκούραστος στη δουλειά. Αλλά θυμάμαι και πριν λίγο καιρό που κοιμόμουν έστω το βράδυ, το πρωί ξυπνούσα κουράσμενος.
Υποτίθεται πως τα ζαναξ θα έκαναν δουλίτσα μέχρι να δράσει το αντικαταθλιπτικο αλλά δε βλέπω κάτι πέρα από το ότι μου αυξήθηκε το άγχος
04-07-2019, 18:25 #9
Η εσιταλοπράμη (είχα ανέβει στη μέγιστη δόση για ΓΑΔ) από ότι θυμάμαι μου έφτιαξε λίγο τη διάθεση αλλά όχι στο βαθμό του να είμαι ενεργός και συγκεντρωμενος όπως παλιά και κάποια σωματικά συμπτώματα δεν υποχώρησαν 100% Πχ αίσθηση βάρους στο κεφάλι αυτό μου δημιουργούσε άγχος γιατί τα απέδιδα στο φάρμακο και έτσι πήρα την απόφαση να το σταματήσω μόνος έπειτα από 6 μήνες κακος βέβαια διότι θα μπορούσα να συνεχίσω άλλη αγωγή και να μην έφτανα εδώ με την επανεμφάνιση όλων των συμπτωμάτων αλλά και νέων.
05-07-2019, 22:02 #10
Βγήκα έξω να πάρω μια κρέπα για το σπίτι με βαρύ κεφαλι και αίσθημα ζάλης μετά από μια κουραστική μέσα στη δουλειά και έπειτα για μπάνιο στη θάλασσα . Στη φάση που πληρώνω νιώθω μια αστάθεια-αδυναμία στα πόδια, εκεί το άγχος κορυφώνεται και νομίζω πως θα πάθω κρίση πανικού ή θα πέσω κάτω από λιποθυμία . Είμαι σε φάση να σηκωθώ να φύγω η να κάτσω και να το παλέψω. Τελικά έμεινα, πήρα την κρέπα και πήγα σπίτι.
Η κρέπα ήταν για την αδελφή μου
Να είναι παρενέργειες του αντικαταθλιπτικου? Το άγχος από τη στιγμή που ξεκίνησα την αγωγή αυξήθηκε παρόλο που παίρνω και ζαναξ.
13-07-2019, 02:19 #11
13-07-2019, 11:54 #12
Καλημέρα. Ειμαι στη δεύτερη εβδομάδα της αγωγής και ακόμη δεν βελτιώθηκε κάτι, αντιθέτως αυξήθηκε το άγχος και έχω και κάποια συμπτώματα που λογικά είναι παρενέργειες από το φάρμακο. Αύριο θα αυξήσω τη δόση από τα 75mg στα 150mg όπως μου είχε υποδείξει ο γιατρός στην αρχή.
Υποθέτω πως είναι νωρίς ακόμα
13-07-2019, 12:09 #13
Εξώδικο :)
10-06-2025, 12:23 in Σχέσεις και Επικοινωνία