Όλοι οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί: Γενική συζήτηση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 52 of 52
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    @Remedy @elisabet
    Το λέω στο πλαίσιο και της εξερεύνησης σε μικρή ηλικία και του μελλοντικά πιθανού πειραματισμού.
    Επίσης εννοώ τις συνθήκες που μπορει να προκύψουν και να κάνεις κάτι που ίσως διαφορετικά να μην έκανες.Πως όταν ακόμα και ετεροφυλοφιλη να είσαι μπορεί να κάνεις κάτι με κάποιον που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα εκανες(π.χ ενώ είσαι πληγωμένη ή οτιδήποτε αλλο).
    Αν το έκανα να φανεί σα να προβάλω το σεξ ως τυχαία,επιπόλαιη και καθαρά σα παιχνίδι εμπειρία,δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και λυπαμαι αν το καταλάβατε έτσι.Φυσικα είναι θέμα ευσυνειδητης επιλογής αλλά προσπαθώ να διερευνήσω τι συμβαινει και με τους τοσους ανθρωπους που αναρωτιούνται.Ο καθενας κρινει αναλογα με τις ιδεες και τις προτιμησεις του.Οπως λες κι εσυ,Ελισαβετ,εισαι καθαρα straight και δε θα έβλεπες ποτε ερωτικα γυναικα.Μπορει η άποψή μου τελικά να οφειλεται στο οτι ο προσανατολισμός ο δικός μου μπορεί να είναι πιο ρευστος.......
    Ομολογω οτι απο ενα σημειο και μετα απεφευγα να απαντησω στους σχετικους προβληματισμους σου Sunny, γιατι στο πλαισιο τους εβλεπα αθελα σου να αναδυονται και αρνητικα στερεοτυπα για αλλους προσανατολισμους, οπως πχ αυτο της πολυθρυλητης "αξιοπρεπειας", που τοσο υποτιθεται λειπει απο τις παρελασεις οπου καταπιεσμενοι η και κυνηγημενοι απο την κοινωνια ανθρωποι θελουν να ξεδωσουν, να στηλιτευσουν, να διεκδικησουν αλλα και να περασουν στο κατω κατω κι ενα μηνυμα. Ξερεις εχω αναρωτωτηθει πολλες φορες ποσο χρυσαφι αξιζει αυτη η αξιοπρεπεια που μας χαρακτηριζει τελος παντων, τοσο ωστε να μην κανουμε λιγο παραπανω κοπο να μπουμε στη θεση του αλλου. Φιλικα παντα.

Το εγραψα αυτο πρωτο γιατι δεν αισθανομαι καλα να μην ξεκαθαριζω τη θεση μου (η την απουσια μου). Αν τα παραπανω δε σε θιγουν, τοτε εχω να πω και καποια πραγματα αναφορικα με το συνολο των προβληματισμων σου στο φορουμ απ' οσο εχω γνωση τουλαχιστον. Το πρωτο, που τελικα χαιρομαι οτι εθιξες, ειναι το θεμα της σεξουαλικης ρευστοτητας, που γενικα θεωρειται οτι ειναι πιο συχνο στις γυναικες. Ο λογος που το βρισκω θετικο να το εξεταζεις εστω σαν πιθανοτητα (γιατι φυσικα δεν εχω καποια πεποιθηση περι τουτου αλλα ουτε και εσυ τοποθετηθηκες με απολυτη σιγουρια πανω σε αυτο), ειναι οτι περα απο την ενδεχομενη καλυτερη κατανοηση του εαυτου σου, ειναι χρησιμη και λιγη ελαστικοτητα πιστευω απεναντι στις συνεχιζομενες σκεψεις. Αν και γενικα απ' ο,τι καταλαβα το γνωσιακο σου στυλ δεν εχει να κανει με παγιωση αντιληψεων αλλα με εξερευνηση ολων των πιθανων ενδεχομενων - στην τυπολογια MBTI θα ελεγε μαλλον κανεις οτι εισαι P αντι για J :) Σκεφτομαι οτι αυτο σου χαριζει μεν προβαδισμα σε οποια εργασια εχει να κανει με απαριθμηση η και εξαντληση ακομα ολων των εναλλακτικων, μπορει να ενεχει ομως και καποιους κινδυνους.

Αυτο με φερνει και στο δευτερο θεμα που βρισκω κρισιμο - τη σταση σου απεναντι στην ψυχοθεραπεια. Απ' ο,τι καταλαβα δεν τη θεωρεις απαραιτητη παρα μονο αν καποια μερα οι σκεψεις σε φτασουν στα ορια σου. Η ψυχοθεραπεια ομως δεν ειναι μονο εκτακτου αναγκης, και θα μπορουσε κανεις να πει οτι κυριως δεν ειναι. Περισσοτερο εχει να κανει με τη χαρτογραφηση ενος προβληματος αφου εχει ερθει στην επιφανεια και εχει επελθει η απαραιτητη ευασθητοποιηση. Για παραδειγμα στη γνωσιακη θεραπεια ειναι κεντρικος στοχος να χτισεις μεσα απο τεχνικες και αντιληψεις ενα γνωσιακο "οπλοστασιο" που θα μπορεις να επιστρατευσεις οποτε βλεπεις οτι το χρειαζεσαι. Και γενικα ειναι πολυ καταλληλη για ατομα που τους αρεσει να μπαινουν σε προγραμμα ως προς τους στοχους της θεραπειας. Επικουρικα μετα μπορεις να κανεις και επιπλεον συνεδριες για συμπληρωμα οποτε κρινεις οτι χρειαζεται.

Ο λογος που εμενα με ανησυχει λιγο αυτος ο δενδριτικος τροπον τινα λογισμος σου ειναι οτι ναι, ειναι comprehensive που λενε και οι ξενοι αλλα υπολογιστικα, σε μια κριση, ειναι και λιγο "εκρηκτικος" ως προς την αυξηση του. Στο ενδεχομενο (ο μη γενοιτο) να υποστεις καποια κριση μεγαλυτερη απο αυτη στο μελλον, πως μπορεις να προεξοφλησεις οτι το μυαλο σου θα εξαντλησει παλι επιτυχως η εστω με ωφελιμο τροπο ολα τα ενδεχομενα και οχι εσενα την ιδια; Χωρις φυσικα να υποτιμω τις δυνατοτητες σου, δε θα ηταν συνετο να εχεις αυτη την γνωσιακη αρματωσια ετοιμη για οταν τη χρειαστεις; Το οτι η κριση αυτη βαινει καλως ειναι σπουδαιο, αλλα δε σημαινει πως δεν μπορει να αποτελεσει "καμπανακι" και αφορμη για γενικοτερη εξερευνηση του τροπου σκεψης σου και των πιο τρωτων σημειων του που χρειαζονται ενισχυση.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    @oboro
    Λυπάμαι πάρα πολύ που έχω απο ο,τι φαινεται δημιουργήσει την εντύπωση ότι ειμαι ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει τους άλλους ούτε τον εαυτό του.Λυπαμαι που καλλιέργησα την ιδέα ότι ειμαι δήθεν αξιοπρεπής ενώ από ο,τι φαίνεται δεν ειμαι.
    Όταν μίλησα για αξιοπρέπεια δεν αναφέρθηκα,σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες,στο σύνολο αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.Ουτε τους προσεβαλα.Απλα είπα ότι οι ακραιες συμπεριφορες καποιων δυστυχώς καταλήγουν να είναι αντιπροσωπευτικες του συνόλου.Για μένα,εφόσον δεν είναι στην τελική αυτονόητο,κατακριτέα είναι οποιαδήποτε αναξιοπρεπης συμπεριφορά ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμησεων.Και όχι δεν ειμαι εγώ αρμόδια να κρίνω τι είναι αξιοπρεπές και τι όχι αλλά υπαρχουν και κάποιοι γενικοί κανόνες τέλος πάντων που ισχύουν και για straight και για gay και για όλους, όπως π.χ το να βλέπεις ένα straight ζευγάρι στο δρόμο ένα βήμα πριν τη σεξουαλική πράξη.
    Τους προβληματισμούς μου ήθελα να θεσω σε ένα χώρο που πίστευα ότι δε θα με κρίνει ως αρνητική και ως άνθρωπο που δεν ξέρει τι χρειάζεται.Δεν είχα σκοπό ποτέ να θίξω κανέναν.Δεν προσεβαλα ποτέ κανέναν ούτε κλειστομυαλη ειμαι.
    Από κει και πέρα,ευχαριστώ για τις συμβουλές.Ο κάθε άνθρωπος όμως κρίνει διαφορετικά τι έχει ανάγκη και τι όχι.Θα σκεφτώ όλα όσα όλοι είπατε.

Αυτό με το γνωσισκο στυλ,συγχώρεσέ με αλλά δεν το κατάλαβα.

Senior Member
    Η δευτερη περιοδος της δευτερη παραγραφου στο ποστ μου ειχε ενα "αν" που μαλλον δεν καταφερε να τη διαχωρισει απο το υπολοιπο κειμενο. Η μαλλον τη διαχωρισε ολοτελα, κατα πως θα το δει κανεις. Κατα τα αλλα πουθενα δεν εγραψα οτι εισαι στενομυαλη, οτι δεν καταλαβαινεις τους αλλους η τον εαυτο σου η οτι δεν εισαι αξιοπρεπης. Η συνδεση ομως της pride με την αξιοπρεπεια ειναι παγκοσμιως αναγνωρισμενη ως τοξικη απο την lgbt κοινοτητα και υπαρχουν λογοι για αυτο. Το οτι δεν ανησυχεις για το ενδεχομενο να εισαι λεσβια λογω ομοφοβιας φανηκε απο την αρχη - ηταν λογω των σκεψεων που προηγαγαν αυτο το σεναριο ως καταστροφικο για τη σχεση σου. Απ' την αλλη ομως το να ανοιγεις ενα θρεντ οπου ειναι ευπροσδεκτοι ολοι οι σεξουαλικοι προσανατολισμοι και να εχει πεσει προηγουμενως η καραμελα της αξιοπρεπειας δεν ειναι κατι που εμενα θα εκανε να αισθανθω πολυ ευπροσδεκτος.

Κατα τα αλλα το ξερω οτι αισθανεσαι πως δεν εχεις αναγκη την ψυχοθεραπεια, γιατι το ειχες γραψει και αυτο σε αλλο θρεντ. Αυτο ομως ηταν και το εναυσμα για το υπολοιπο ποστ μου. Δεν αισθανομαι οτι οι αλλες τρεις παραγραφοι του ποστ μου ειναι ακατανοητες, αλλα ισως χρωματισμενες απο την πρωτη. Ελπιζω να μπορεσουν να αποτελεσουν μελλοντικη τροφη για σκεψη.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    @oboro
    Αφου και τα ιδια τα μελη της LGBT κοινοτητας κατακρινουν τις συμπεριφορες αυτες που καταληγουν να τους εκπροσωπουν ολους και να δημιουργουν αρνητικη εντυπωση γι'αυτους σε ολο τον υπολοιπο κοσμο.Τοτε πως αυτό που είπα εγώ κάνει τους ανθρώπους αυτους να μην αισθανονται ευπροσδεκτοι..?
    Ξέρεις γιατί εχω αυτην την άποψη για την ψυχοθεραπεια?Αρχικά,διοτι δεν πιστευω οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι ιδιες και οτι ολοι οσοι αντιμετωπιζουν ενα χιψι προβλημα χρειάζονται θεραπεία από ειδικο.Υπαρχουν άνθρωποι με ήπια συμπτώματα που με την κουβέντα και μόνο με άλλους ανθρώπους αισθάνονται καλύτερα και το αντιμετωπίζουν μόνοι τους.Και αυτο προσπαθησα εδω μεσα να κανω κι εγω..Άλλο που αλλού καταληγει τελικα..Γιατι κι εγω το προσπαθώ μόνη μου και το καταφέρνω ανεξαρτήτως αν μετα απο ενα διαστημα ξανακυλαω.Δε θεωρώ λοιπόν ότι είναι ανάγκη να δίνω τόσα λεφτα(τα οποία δεν εχω)για να παρακολουθουμαι τακτικά από έναν άνθρωπο.Γιατι και χρόνο πολύ θέλει για να ανοιχτείς σε κάποιον και να τον εμπιστευτείς και μπορεί να χρειαστεί να τρέχεις από εδώ και απο κει μέχρι να βρεις τον κατάλληλο ειδικο(απαλλαγμενο από προκαταλήψεις κλπ.).Και όλα αυτά εμένα θα με κουράσουν απ'τη στιγμή κιόλας που εχω βρει καποιον που έστω στο βαθμό που το κάνει με βοηθάει.Τωρα,με βάση αυτά που έχω πει για το γιατρό μου,το να θεωρηθεί σκαρτος από κάποιους μπορει να συμβει αλλα το τι κανει σωστα και τι όχι μπορώ να το κρίνω και μόνη μου.Προτιμω να προσπαθήσω στη ζωή μου να κάνω πράγματα και να δημιουργώ παρά να περιμένω πότε θα έρθει η μέρα να δω τον ειδικό.Συν ότι ακόμα και ψυχοθεραπευτή να έχεις,ξέρω περιπτώσεις που ξανακυλανε και φτου και απ'την αρχή συνεδρίες,φάρμακα,χρήματα κλπ. Κι αυτό γιατί,όπως είπα και απ'την αρχή,δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
    Ο καθένας πιστεύω κανει αυτό που χρειάζεται στο χρονο που το χρειαζεται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    @Vox ,η διατύπωσή σου βασίζεται σε κάποια προσωπική σου εμπειρία που τυχόν θα ήθελες να μοιραστείς?Επεκτείνεσαι στο θέμα μόνο αν θέλεις,φυσικά.
    Νομίζω ότι δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να μοιραστώ. Απλά έτσι νιώθω το θέμα του προσανατολισμού.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, όσο δεν υπάρχει συναίσθημα δεν υπάρχει και έλξη. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που ένιωσα κάτι για το άλλο φύλο. Όλον αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε μια ασεξουαλική φάση που εδώ και αρκετά χρόνια έγινε και αρομαντική. Για το φύλο μου δεν ένιωσα ποτέ κάτι.

Και τέλος έχω υπόψιν μου μελέτες όπως αυτές:

6 Reasons Why Straight People Have Gay Sex

και (ακόμα πιο ενδιαφέρουσα)

Dude-Sex, Bud-Sex, Mostly Straight Sex

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συμφωνω σε γενικες γραμμες, με την προυποθεση ομως, οτι το ατομο αυτο, μπορει να σκεφτεται και να πραττει ελευθερα απο προκαταληψεις και ενοχες (πραγμα αρκετα δυσκολο αν οι προτιμησεις του ειναι περιθωριακες κοινωνικα).
    Αυτό ακριβώς το σενάριο έχω κατά νου.

Senior Member
    @Vox
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σου και σε ευχαριστουμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου.
    Συμφωνώ κι εγώ και με τους 2 σας.Η διατύπωση συμπερασμάτων να βασίζεται σε απενοχοποιηση.Χωρις βεβαια αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι συγκ άνθρωποι βρίσκονται υπό άρνηση.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234