Παιδί χωρισμένων γονιών στην εφηβία. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 131
    Senior Member
    Sonia μακάρι αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα άπειροελάχιστα μικρό δείγμα πως θέλει κάτι τέτοιο. Έχει βολευτεί στη θυματοποιηση η μικρή και στο να χειρίζεται ανθρώπους μέσω της θυματοποιησης. Για ανόητους λόγους. Δεν διαβάζει, δεν καλλιεργεί τον εαυτό της, δεν χτίζει κάτι για εκείνη, μόνο κριτικαρει και απαιτεί για ν περάσει το δικό της. Βασικά τον εαυτό της κοροϊδεύει. Αύριο μεθαύριο θεωρώ πως θα κάνει στα δικά της παιδιά ότι έκανε η μητέρα της στην ίδια, σε 5-6 χρόνια το πολύ δηλαδη. Ήδη δεν δείχνει κανενα σεβασμό όταν κάτι αφορά κάτι που θέλει. Ούτε στον εαυτό της δείχνει σεβασμό. Λυπάμαι, αλλά ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Είχε την ευκαιρία που πολλοί από όλους εμάς που δεχτήκαμε κακοποίηση ονειρευομασταν αλλά δεν είχαμε. Την κλωτσισε. Ας πρόσεχε.

Senior Member
    Είναι με τον πατέρα της η κοπέλα ή πίσω στην μάνα της; Όπως και να έχει, εσύ μην μπλέκεσαι. Αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί και τα χτένια...

Senior Member
    Με τον πατέρα της είναι η μικρή. Μετά τον καυγά της Τετάρτης νομίζω, πήγε και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία πως η γυναίκα του πατέρα της είχε ναρκωτικά στο αμάξι. Το αμάξι ολοκαίνουριο δεν άφησαν ταπετσαρία κάθισμα τίποτα. Και την ταλαιπώρησαν και πάρα πολύ. Η ίδια είπε πως πήρε στην αστυνομία, επειδή και καλα η κοπέλα πήρε αμάξι με τα λεφτά της μάνας της. Η άλλη μόλις το άκουσε φρενιασε και με το δίκιο της γιατί με το που γύρισε έγινε καυγάς, κάθεται και την κατηγορεί παντού, διάφορα. Μετά το βράδυ με πήρε 3 η ώρα η μικρή να έρθει κ έκανε υστερίες.
    Εγώ της είπα πως δεν είναι το σπίτι της εδώ και πως δεν θέλω να καλεί ξημερώματα, διότι μας ανησυχεί δίχως λόγο.
    Δεν ξέρω τι θα κάνουν, αλλά ξέρω σίγουρα πως είναι πολύ περίεργη κατάσταση.
    Εννοείται πως θα μείνω απέξω.

Senior Member
    Πω πω, το τερμάτησε η μικρή! Ε, πόσο να αντέξει και η γυναίκα του πατέρα της, δεν την αδικώ αν την έκανε με ελαφρά από την όλη κατάσταση....

Senior Member
    αυτη η ιστορια με τα ναρκωτικα, ειχε καμια σχεση με την πραγματικοτητα;

Senior Member
    Εννοείται πως δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα ρεμεντυ.
    Είναι λόγια της μαμάς της. Και σε εμένα έλεγε ότι στην Κρήτη είστε όλοι ναρκωμανεις και θα σας κλείσω μέσα. Θα σε καταγγείλω κτλ. Επίσης, ξέρω ότι η κοπέλα όχι απλά δεν αγόρασε το αμάξι με ξένα λεφτά, αλλά και ότι πληρώνει τα πάντα για την μικρή αν λείπει ο πατέρας της (λείπει 2 μέρες την εβδομάδα λόγω εργασίας) αλλά και γενικότερα, δεν την ξεχωρίζει.
    Τωρα κλαίει κ θέλει να πάει στην αδερφή της που είναι κάπου 30 και την πήρα και μου λέει η μάνα μου με χώρισε μια φορά, αν έρθει εδώ η μικρή θα ξανασυμβεί.
    Δεν ξέρω αλλά αν ήμουν ο πατέρας της μικρής δε θα την ξαναφηνα ούτε τηλ να πάρει. Θα έδινα κ μερικά χρήματα στη "μάνα" εξάλλου γι αυτό γίνονται όλα, και θα την ξεκοβα. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω. Δύσκολη κατάσταση

Senior Member
    οπως και να εχει, φανηκε εξ αρχης οτι το θεμα τωρα ειναι η σταση του πατερα...
    την εχει κανει μπαλακι την μικρη.
    δεν ειχε δουλεια ουτε σε σενα να την στειλει τοσο καιρο, ουτε να συζηταει το θεμα της αδερφης.
    πρεπει να την αναλαβει υπευθυνα και να ζητησει ψυχολογικη υποστηριξη για τον ιδιο αφου η μικρη δεν δεχεται...

Senior Member
    Ρεμεντυ, αυτό με την ψυχολογική υποστήριξη δεν βοηθά. Η μικρή αρνηται να δει ψυχολόγο και οι ειδικοί του λένε πως δε μπορούν να βοηθήσουν κι έχουν δίκιο. Το παιδί δέχεται ερεθίσματα που δεν γνωρίζουμε. Επίσης έζησε γεγονότα που δεν αντιλαμβνομαστε. Εάν δεν πει τι σκέφτεται πως να το διαχειριστεις?

Δεν είναι μαγοι να ξέρουν τι σκέφτεται. Πως να αναλάβουν την ευθύνη να βοηθήσουν?

Η μικρή ζητάει να πάει στην αδερφή της. Αυτός είναι άσπρος από το φόβο μην φύγει η μικρή, αλλά τον υποστηρίζει τον πατέρα της η άλλη κοπέλα. Η αδερφή της δεν είναι παιδί του. Της έχω μιλήσει μόνο στο τηλέφωνο δεν το γνωρίζω το κορίτσι. Αλλά όταν της είπα μου λέει βάλε ανοιχτή ακρόαση κ της είπε ότι η μαμά κατάφερε να με χωρίσει μια φορά, τώρα το κάνει στον πατέρα σου χρησιμοποιώντας σε. Δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνει. Με πάγωσε λίγο αλλά ήταν αλήθεια. Η μικρή μαζεύτηκε από εκείνη τη στιγμή.

Πάντως αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μητέρας κόρης. Εάν πάψει ένα καλό χρονικό διάστημα η επικοινωνία κ πεισθεί το παιδί να πάει σε ψυχολόγο, ελπίζω πως θα ισορροπήσει.

Senior Member
    μαλλον δεν εγινε κατανοητο αυτο που εγραψα.
    ειπα οτι εφοσον η μικρη ειναι αρνητικησ την ψυχοθεραπεια (επομενως δεν εχει κανενα νοημα να παει με το ζορι) καλο ειναι να κανει ψυχοθεραπεια ο πατερας, γιατι απο τις κινησεις του δεν δειχνει να το διαχειριζεται καλα.

Senior Member
    Βασικά κι ο πατέρας απαράδεκτος είναι. Άφησε το παιδί να μεγαλώνει μέσα σε ψευδαισθήσεις και στην ανισορροπία και τώρα δεν κάθεται να ασχοληθεί σοβαρά και να αναλάβει το ρόλο του πατέρα. Δική σου δουλειά είναι να καλέσεις την αδερφή της; Δεν καταλαβαίνω, αυτος τι κάνει?

Senior Member
    Επίσης αυτό που έγραψα και νωρίτερα είναι έχει βγει εκτός ορίων η κοπέλα γιατί δεν μπορεί ο πατέρας να της τα βάλει. Δηλαδή είναι προϊόν διαπραγμάτευσης το που θα μείνει; Κανονικά έπρεπε να την ξεκαθαρίσει ο πατέρας της ότι θα μείνει μαζί του και να τελειώνει η συζήτηση, το παιδί πιο πολύ αισθάνεται και απόρριψη ότι ο μπαμπάς το συζητάει και δεν το ξεκόβει εξ αρχής το να ζήσει αλλού έστω και προσωρινά (άρα δεν την θέλει, θα τον βόλευε να πάει αλλού) και οι άλλοι μπαίνουν σε διαδικασία να εξηγούν ότι δεν μπορεί να ζήσει κοντά τους (άρα δεν την θέλουν, κανείς δεν την θέλει) και παραπάνω χειριστική γίνεται γιατί το ερμηνεύει ότι είναι ανεπιθύμητη από όλους (ακόμα κι αν κατά βάθος το ξέρει ότι δεν είναι έτσι)

Senior Member
    Κατάλαβα ρεμεντυ. Απλώς οοολοι οι ψυχοθεραπευτες, επειδη είναι έτσι η κατασταση, δεν θέλουν να του δώσουν συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, που να αφορά και δεύτερο άτομο δηλαδή το οποίο και έφηβη είναι και δεν γνωρίζουν τι σκέπτεται . Ο ψυχολόγος τον βοήθησε να καταλάβει ο ίδιος τι θέλει, οκ. Πως θα πει όσα θέλει. Αλλά από κει και πέρα δεν είναι τόσο ευκολο όσο το λέω εγώ τώρα γραπτώς.

Πχ έρχεται σε μένα κ μου λέει ότι θέλει η μικρή. Στον πατέρα της δεν λέει κουβέντα κ αν πάει να της μιλήσει φωνάζει δεν θέλω να ακούσω. Η σε άλλη φάση όταν την ρωτάς κάτι λογικό, πχ πως είναι δυνατόν να πήρε την αστυνομία ας πούμε και ριμαξαν το αυτοκίνητο της γυναίκας απάντηση της σε μένα ήταν 1 ότι θέλω κάνω, όταν της είπε η αδερφή της ότι δε τη θέλει άρα δεν κάνεις ότι θέλεις επομένως γιατί πήρες τους μπάτσους μου κάνει ναι όμως κ αυτή ήρθε σπίτι κ φώναζε κ είμαι 13ων. Δεν βγαίνει άκρη με λίγα λόγια. Αν μου έλεγε ζηλεύω την αντιπαθώ η κάτι τελος παντων, θα είχε νόημα.

Και ξέρει ότι οι μλκς της περνάνε σε όλους. Ξέρει ότι όλοι την φροντίζουμε. Και θεωρώ πως νοιώθει ανασφάλεια, ίσως ζήλευε την γυναίκα του πατέρα της, δεν ξέρω. Και με το να χειραγωγησει την κατάσταση ας πούμε νοιώθει δυνατή. Ξέρω γω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Επίσης αυτό που έγραψα και νωρίτερα είναι έχει βγει εκτός ορίων η κοπέλα γιατί δεν μπορεί ο πατέρας να της τα βάλει. Δηλαδή είναι προϊόν διαπραγμάτευσης το που θα μείνει; Κανονικά έπρεπε να την ξεκαθαρίσει ο πατέρας της ότι θα μείνει μαζί του και να τελειώνει η συζήτηση, το παιδί πιο πολύ αισθάνεται και απόρριψη ότι ο μπαμπάς το συζητάει και δεν το ξεκόβει εξ αρχής το να ζήσει αλλού έστω και προσωρινά (άρα δεν την θέλει, θα τον βόλευε να πάει αλλού) και οι άλλοι μπαίνουν σε διαδικασία να εξηγούν ότι δεν μπορεί να ζήσει κοντά τους (άρα δεν την θέλουν, κανείς δεν την θέλει) και παραπάνω χειριστική γίνεται γιατί το ερμηνεύει ότι είναι ανεπιθύμητη από όλους (ακόμα κι αν κατά βάθος το ξέρει ότι δεν είναι έτσι)
    Σονια έχεις δίκιο. Αυτός φοβάται μην φύγει η μικρή και δε την ξαναβρεί, οι ψυχολόγοι του λένε δεν εχουμε άποψη, ακόμα και για την καθιέρωση ορίων. Επίσης, ο πατέρας της, της έχει ξεκαθαρίσει πως ξανα δεν θα μιλήσει με τη μάνα της, όπως λέει κ η απόφαση της επιμέλειας. Λόγω σκ που ο άνθρωπος ταξιδεύει λόγω εργασίας, κι λόγω του ότι έγινε ότι έγινε με την γυναίκα του, η μικρή έμεινε στην πεθερά μου για ΣΚ. Ουδέτερο έδαφος, τυπικότητα στο τέρμα κ δε την παίρνει για πολλά πολλά.

Πάντως, είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Εγώ στην ηλικία της θυμάμαι να έχω χάσει κάθε ελπίδα, από όλους, και απλώς χανομουν στο διάβασμα, στο κλάμα, δεν είχα ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα με "έσωζε", δηλαδή να κάνω τη ζωή των άλλων δύσκολη. Βαβαια, δεν βρέθηκα σε προστατευτικο περιβάλλον ποτέ.

Από την άλλη μίλησα κ με την γυναίκα του πατέρα της. Τις πρώτες μέρες ήταν εντελώς σοκαρισμένη. Μου λέει δε θέλω να την ξαναδώ. Σήμερα μου έλεγε, νοιώθω ενοχές που ξέσπασα, αλλά όπως λέει κ η ίδια, εάν ο πατέρας της δεν της πει 5 πράγματα εγώ μου λέει δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Δεν ξέρω τι να πω και σε αυτη

Το καλύτερο για την μικρή και για όλους θα ήταν να πήγαινε σε μια στέγη φιλοξενίας για παιδιά. Εκεί θα απέφευγε την συναισθηματική φόρτιση με τους οικείους, θα ξεχνιόταν, θα γνώριζε άλλους ανθρώπους και επιπλέον θα γνώριζε κανόνες και όρια που ως φαίνεται δεν γνωρίζει.
    Το κορίτσι αυτό πάει "βουρ" για παραβατική και περιθωριακή ζωή. Αφήστε τους συναισθηματισμούς στην άκρη και βάλτε το παιδί σε μια σειρά για να σωθεί η ζωή του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Κατάλαβα ρεμεντυ. Απλώς οοολοι οι ψυχοθεραπευτες, επειδη είναι έτσι η κατασταση, δεν θέλουν να του δώσουν συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, που να αφορά και δεύτερο άτομο δηλαδή το οποίο και έφηβη είναι και δεν γνωρίζουν τι σκέπτεται . Ο ψυχολόγος τον βοήθησε να καταλάβει ο ίδιος τι θέλει, οκ. Πως θα πει όσα θέλει. Αλλά από κει και πέρα δεν είναι τόσο ευκολο όσο το λέω εγώ τώρα γραπτώς.

Πχ έρχεται σε μένα κ μου λέει ότι θέλει η μικρή. Στον πατέρα της δεν λέει κουβέντα κ αν πάει να της μιλήσει φωνάζει δεν θέλω να ακούσω. Η σε άλλη φάση όταν την ρωτάς κάτι λογικό, πχ πως είναι δυνατόν να πήρε την αστυνομία ας πούμε και ριμαξαν το αυτοκίνητο της γυναίκας απάντηση της σε μένα ήταν 1 ότι θέλω κάνω, όταν της είπε η αδερφή της ότι δε τη θέλει άρα δεν κάνεις ότι θέλεις επομένως γιατί πήρες τους μπάτσους μου κάνει ναι όμως κ αυτή ήρθε σπίτι κ φώναζε κ είμαι 13ων. Δεν βγαίνει άκρη με λίγα λόγια. Αν μου έλεγε ζηλεύω την αντιπαθώ η κάτι τελος παντων, θα είχε νόημα.

Και ξέρει ότι οι μλκς της περνάνε σε όλους. Ξέρει ότι όλοι την φροντίζουμε. Και θεωρώ πως νοιώθει ανασφάλεια, ίσως ζήλευε την γυναίκα του πατέρα της, δεν ξέρω. Και με το να χειραγωγησει την κατάσταση ας πούμε νοιώθει δυνατή. Ξέρω γω.
    δεν ξερω.. εχω αμφιβολια στο οτι ενας ψυχοθεραπευτης δεν μπορει να τον συμβουλευσει για την σταση του, επειδη δεν ξερει την εφηβη..
    δλδ οποιον συμβουλευουν οι ψυχοθεραπευτες για προβληματα στις σχεσεις του, γνωριζουν και την σχεση;;;
    νομιζω οτι πρεπει να ψαξει περισσοτερο για ψυχοθεραπευτη.

η μικρη σωστα λεει οτι κανει οτι θελει, γιατι την αφηνει ο πατερας να κανει οτι θελει και απλα καθεται και λουζεται τις συνεπειες..
    αν ηξερε ο πατερας να βαζει ορια σαν πατερας, τπτ απο ολα αυτα τα εξωφρενικα δεν θα γινοταν.
    φυσικα και ζηλευε την γυναικα του πατερα και ο πατερας της επετρεψε με την απαθεια του να την διωξει, χωρις καμια επιπτωση...
    φυσικα και εμαθε να χειραγωγει, γιατι το εμαθε απο την μανα της και δεν υπηρχε κανεις να της το απαγορευσει.

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast