Results 196 to 210 of 591
Thread: Σκεψεις εν ωρα κρισης...
-
24-05-2009, 16:58 #196
Originally posted by weird
Πού βρίσκεσαι ζωή?
Ελα λίγο έξω απο την πόρτα μου.
Συνήθισα να σε βρίσκω
μέσα σε χάρτινες κούκλες
ακριβή ομοιώματα
μαγκωμένα λόγια
και συμβατικές χειρονομίες
Πού βρίσκεσαι ζωή
και γιατί δεν σε βλέπω?
Πάντα ήθελα
κάπου να σε παραχώσω μα..
επαναστατούσες
σαν το νερό
που φεύγει απο τα χέρια
άτιμο νερό
Είσαι ζόρικη ζωή,
όταν σου στέλνω παραγγελία με στήνεις-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 24-05-2009, 19:58 #197
ΣΗΜΑΔΙΑ Τ\' ΟΥΡΑΝΟΥ.
Απαλά
έτσι θέλω
να ακουμπώ
τις λέξεις
Να τις γεμίζω
με αρώματα
και πινελιές
Να τις εξυμνώ
Κι απο λέξεις
θα γκρεμιστεί
το τίποτα
Απο λέξεις
θα φτιαχτεί
το κάτι.
Αχνά
ακούγονται
οι φθόγγοι
και τα φωνήετνά
που ανασαίνουν
μέσα τους
Νανούρισμα
ανεπαίσθητο
κι αθόρυβο...
Εχουν
Οι λέξεις
τα μυστικά
τους
κρατάν
κρυφά το δάκρυ μου
στο σώμα τους
Σαν άστρο μακρινό
το καθρεπτίζουν
κάτω απο το φως
τις παλλόμενης
αύρας τους.
Εξευμενίζουν
την οργή
καθώς
Θρυψαλλάκια μικρά
και αδαμάντινα
γεννιούνται
στο διάβα τους.
Μικρά
μικρά σημάδια
στο πέρας του
ουρανού.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-05-2009, 21:03 #198
ΗΣΟΥΝΑ ΠΛΟΥΣΙΑ
Ήσουνα πλούσια
Πληθωρική
Τόσο γεμάτη
Και έντονη
Δεν χώραγες
Μέσα στα μικρά τα χέρια
Στο μικρό μου στέρνο
Έκατσες σαν κατακάθι.
Ήσουν απέραντη
Πολύ
Για τα μικρά μου μάτια
Ήθελαν να ανταμώσουν
την εικόνα σου
Δεν άντεχαν
Δεν χώραγαν
Έμεινα να προσπαθώ
Να σε χωνέψω
Να σε συλλάβω
Να σε κατακτήσω
Λίγο λίγο
Στα χρόνια π’ ακολούθησαν
Ακόμα με στοιχειώνεις
Τα βράδια
Αλύπητα
Δεν χωράς
ούτε στα όνειρά μου
Ακόμα όλα στάζουν
Το άρωμά σου
Δεν μένει χώρος σ άλλα αρώματα
Δεν μένει χώρος για πολλά
Μόνο για λίγα
Για κείνα τα λίγα που
Σε θυμίζουν…
Τόσο άπλετο ήταν το βήμα σου
Που ακόμα τρέχω να σε φτάσω
Μήπως μια μέρα
Μπορέσω να σ αφήσω
Πίσω μου
Εκεί που ανήκεις.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-05-2009, 21:32 #199
Originally posted by weird
ΗΣΟΥΝΑ ΠΛΟΥΣΙΑ
Ήσουνα πλούσια
Πληθωρική
Τόσο γεμάτη
Και έντονη
Δεν χώραγες
Μέσα στα μικρά τα χέρια
Στο μικρό μου στέρνο
Έκατσες σαν κατακάθι.
Ήσουν απέραντη
Πολύ
Για τα μικρά μου μάτια
Ήθελαν να ανταμώσουν
την εικόνα σου
Δεν άντεχαν
Δεν χώραγαν
Έμεινα να προσπαθώ
Να σε χωνέψω
Να σε συλλάβω
Να σε κατακτήσω
Λίγο λίγο
Στα χρόνια π’ ακολούθησαν
Ακόμα με στοιχειώνεις
Τα βράδια
Αλύπητα
Δεν χωράς
ούτε στα όνειρά μου
Ακόμα όλα στάζουν
Το άρωμά σου
Δεν μένει χώρος σ άλλα αρώματα
Δεν μένει χώρος για πολλά
Μόνο για λίγα
Για κείνα τα λίγα που
Σε θυμίζουν…
Τόσο άπλετο ήταν το βήμα σου
Που ακόμα τρέχω να σε φτάσω
Μήπως μια μέρα
Μπορέσω να σ αφήσω
Πίσω μου
Εκεί που ανήκεις.
25-05-2009, 04:02 #200
Aνυπαρξία.
Εγώ κι εγώ.Σιωπή.Δεν ακούω τίποτα.Που είμαι?υπάρχω?
-Που είσαι?Λύσαξα να σε βρω κι εσύ εκεί του κεφαλιού σου.Να κερδίζεις στο κρυφτό.
Μίλα μου,μ\'έχεις εξοργίσει.
-Χα,όταν με είχες δε με ήθελες.Τώρα κάτσε μόνη σου.Ψυχρή λογική.
-Μίλησες!Που είσαι?Έλα κοντά μου.Δεν έχω άλλον από σένα.Δε μπορώ χωρίς εσένα.
-....(σιωπή)
-Σκύβω μπροστά σου και σου λέω πως ακόμα κι αν ξεσκίστηκα,ακόμα κ αν έπεσα απ\'τον 8ο έχοντας εσένα δίπλα μου,δε μπορώ χωρίς εσένα.
Μού λεγες,μου λεγες κ γω σ\'άκουγα στο καθετί.Ξαφνικά έγινα ένα με το χώμα,ένιωσα ανάπηρη,διαλυμένη και τότε σ\'έδιωξα για πάντα από κοντά μου,από φίλη μου.Από μια φίλη που έβαζα πάντα πάνω από μένα.
Τώρα κατάλαβα πως δεν έφταιξες εσύ αλλά εγώ που παραχωρούσα τη θέση μου αβίαστα και σ\'ακολουθούσα αμέτοχη.
Καμιά μας δε θα βρει γαλήνη χωρίς την άλλη.Συγχώρεσέ με κι έλα κοντά μου.
-Μπορείς να με αγαπήσεις πραγματικά?Να με υπολογίσεις πραγματικά?Να με σεβαστείς?
-Που είσαι,δε σε βλέπω....
Δεν ξέρω να σου πω.Ξέρω πως χώρια σου είμαι μισή αγαπημένη μου φίλη συναίσθημα,άλλο μου μισό.Έλα να αγκαλιαστούμε...
-Κ γω είμαι μισή αλλά κ θυμωμένη μαζί σου.Μπορείς να αντέξεις τον θυμό μου?
-Αφού άντεξα τη σιωπή σου,μπορώ να αντέξω κ το θυμό σου.
-Δεν ξέρω αν έρθω,ξέρω μόνο πως χώρια δεν υπάρχει καμία.
27-05-2009, 21:16 #201
Καθρέπτες
Παντού!
Μέσα μου, έξω μου
παντού.
Σπάω έναν
και ματώνει το χέρι μου
Αλλά η πληγή δε θα αιμορραγεί για πάντα
Θα κλείσει...
Μα εκεί που σπάω έναν
ανακαλύπτω έναν άλλο πίσω του...
Η πληγή δεν έχει ακόμα κλείσει
αιμορραγεί...
Θα την αφήσω να γιάνει
από κατακόκκινη
να γίνει ροζ
το ροζ που ποτέ δεν ξέχασα
Για να σπάσω τον επόμενο
και τον επόμενο...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
28-05-2009, 00:53 #202
ρε κοριτσια γαμωτο...μήπως να τα σταχυολογήσουμε και να τα εκδώσουμε;; με έχετε αφήσει άφωνη! είστε πολύ γενναίες που τολμάτα να εκφραζεστε έτσι! και είστε και έμπνευση !
αρση, weird, anwnymi, είστε πολύ ξεχωριστές κοπέλες. με κάνει να αναρωτιέμαι...αν γνωριζόμασταν σε άλλες συνθήκες , σε αληθινό κοινωνικό περιβάλλον , θα το καταλάβαινα; θα με άφηνα να καταλάβω πόσο ξεχωριστες είστε; εσείς θα αφηνόσασταν; ή θα κρυβόμασταν όλες πίσω από τα κλισε της καθημερινης ζωής;
28-05-2009, 00:57 #203
Originally posted by antara
ρε κοριτσια γαμωτο...μήπως να τα σταχυολογήσουμε και να τα εκδώσουμε;; με έχετε αφήσει άφωνη! είστε πολύ γενναίες που τολμάτα να εκφραζεστε έτσι! και είστε και έμπνευση !
αρση, weird, anwnymi, είστε πολύ ξεχωριστές κοπέλες. με κάνει να αναρωτιέμαι...αν γνωριζόμασταν σε άλλες συνθήκες , σε αληθινό κοινωνικό περιβάλλον , θα το καταλάβαινα; θα με άφηνα να καταλάβω πόσο ξεχωριστες είστε; εσείς θα αφηνόσασταν; ή θα κρυβόμασταν όλες πίσω από τα κλισε της καθημερινης ζωής;
τελεια ερωτηση!
τι θα γινοταν αραγε?
28-05-2009, 02:34 #204
Originally posted by researcher
τελεια ερωτηση!
τι θα γινοταν αραγε?
researcher,antara πιστεύω ότι καθημερινά ερχόμαστε αντίκρυ με ξεχωριστούς ανθρώπους,που θα είχαμε πολλά να ΄πούμε΄ αλλά δεν το παίρνουμε γραμμή....κλεισμένοι στα κλισέ της καθημερινής ζωής που είπε κ η αντάρα.....
28-05-2009, 02:38 #205
αρση, weird, anwnymi, είστε πολύ ξεχωριστές κοπέλες. με κάνει να αναρωτιέμαι...αν γνωριζόμασταν σε άλλες συνθήκες , σε αληθινό κοινωνικό περιβάλλον , θα το καταλάβαινα; θα με άφηνα να καταλάβω πόσο ξεχωριστες είστε; εσείς θα αφηνόσασταν; ή θα κρυβόμασταν όλες πίσω από τα κλισε της καθημερινης ζωής;πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-05-2009, 03:39 #206
Originally posted by Sofia
Αν δε θες να δειξεις τι κρύβεις μέσα σου,δεν το δείχνεις.Φαίνονται στοιχεία του χαρακτήρα,της προσωπικότητας αλλά ο ψυχικός κόσμος του καθενός μας κρύβει διάφορα που δε φαίνονται αν δε θέλουμε.
28-05-2009, 03:41 #207
αρση, weird, anwnymi, είστε πολύ ξεχωριστές κοπέλες.
28-05-2009, 10:00 #208
Originally posted by Arsi
Originally posted by Sofia
Αν δε θες να δειξεις τι κρύβεις μέσα σου,δεν το δείχνεις.Φαίνονται στοιχεία του χαρακτήρα,της προσωπικότητας αλλά ο ψυχικός κόσμος του καθενός μας κρύβει διάφορα που δε φαίνονται αν δε θέλουμε.
Τα στοιχεια του χαρακτηρα κ της προσωπικοτητας φαινονται, αλλα οχι αμεσως. Κ ανεξαρτητα απο το ποσο φαινονται, παιζει ρολο κ ποσο εμεις μπορουμε κ θελουμε να τα δουμε. Ειτε τα θετικα ειτε τα αρνητικα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-05-2009, 10:40 #209
Originally posted by Arsi
τι θα γινοταν αραγε?
[/quote]
Ο φόβος του να μην είσαι όμοιος, του να μην ανήκεις στο κοπάδι. Ο φόβος του να αποδεχτείς την διαφορετικότητά σου, μην τυχόνκαι σε πουν αλλόκοτο ή τρελό...
Είναι πανανθρώπινο φαινόμενο.
Αντάρα, δεν είμαι κλειστή, αλλά δεν ξέρω τί μπορεί να \"δει\" ο κάθε άλλος που έχω απέναντί μου.
Συμφωνώ με την Αρσι οτι όλοοι έχουμε μέσα μας μια ξεχωριστότητα. Το θέμα είναι πόσο χώρο της δίνει ο καθένας να υπάρχει μέσα του, και πόσο την εξωτερικεύει. Ετσι, την επικοινωνεί και την εξελίσσει.
Ο ελύτης είχε πει δυο κορυφαίες φράσεις πάνω στο θέμα αυτό.
\"Πιάσει το \"πρέπει\" απο το \"π\" και γδάρε το ίσα με το \"ι\"\"
και
Ο καθένας κρύβει μέσα του μιαν αίσθηση μοναδική. Αυτήν πρέπει να βρει καλά, να εντοπίσει, και να να την κάνει πράξεις ορατές με τις οποίες να γεμίσει την ζωή του.
Η τελευταία φράση με σημάδεψε.
Ευτυχώς ή δυστυχώς είμαι εξωστρεφής.
Ετσι μου έχουν πει κιόλας πως αντέχω να δείχνω έτσι άφοβα την διαφορετικότητα΄μου και τον εαυτό μου (γενικότερα, κι οτι αυτό προκαλεί ( και το έχω δει) μεγάλες δυσκολίες.
Απο κοινωνικούς εξωστρακισμούς έως φθόνους και αντιζηλίες έως παρεξηγήσεις έως σχόλια , εικασίες κτλ.
Καμιά φορά, το τίμημα του να είναι κανείς όπως είναι, είναι βαρύ.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-05-2009, 10:43 #210
Originally posted by anwnimi
Καθρέπτες
Παντού!
Μέσα μου, έξω μου
παντού.
Σπάω έναν
και ματώνει το χέρι μου
Αλλά η πληγή δε θα αιμορραγεί για πάντα
Θα κλείσει...
Μα εκεί που σπάω έναν
ανακαλύπτω έναν άλλο πίσω του...
Η πληγή δεν έχει ακόμα κλείσει
αιμορραγεί...
Θα την αφήσω να γιάνει
από κατακόκκινη
να γίνει ροζ
το ροζ που ποτέ δεν ξέχασα
Για να σπάσω τον επόμενο
και τον επόμενο...
έχει μέσα του κάτι απο πόνο και κάτι απο ελπίδα.
Σαν κι αυτό που έχει μέσα του το όμορφο ποίημά σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση