Τι κάνατε για να βρείτε παρέες και φίλους αν δεν είχατε πριν; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 57 of 57
    Quote Originally Posted by stefamw View Post
    Παρομοιως, οταν δεν εχεις κανενα ειναι δυσκολο να κανεις το πρωτο βημα. Εγω περαν του οτι εχω καταθλιψη και ραγδαιες εναλλαγες διαθεσης (εγω μονο το νιωθω αυτο, καποιος αλλος δεν μπορει να καταλαβει κατι πανω μου) αλλα και το χειροτερο απ ολα, κοινωνικη φοβια. Εδω στην επαρχια υπαρχει η γνωστη αλυσιδα καταστηματων που κανουν καφε και τον παιρνεις στο χερι και πουλανε και διαφορα ψιλικα, αρτοποιηματα και τετοια. Οσοι ειστε απο θεσσαλονικη ξερετε για ποια μιλαω, εχει παμπολλα τετοια στη θεσσαλονικη.

Εχει λοιπον τετοιο και στην επαρχια που μενω, και αρκετοι καθονται συνηθως μονοι τους και απολαμβανουν ενα καφε. Αυτο κανω και εγω πλεον οταν νιωθω μοναξια και θελω να δω κοσμο, αλλα δεν εχω κανενα να βγω εδω κ ποσα χρονια. Τουλαχιστο δεν σε κοιταει κανενας περιεργα γιατι ειναι συνηθες σε τετοια μαγαζια coffee n go να τα πω, σε αντιθεση με το να πας σε καποια καφετερια οπου ουτε μεθυσμενος θα πηγαινα μονος.
    Εμένα τελευταία επειδή δεν έχω κάποιο άτομο να κατέβω μπορώ να πω ότι η ψυχολογία μου έχει γίνει χάλια. Ούτε τα αντικαταθλιπτικα με πιάνουν. Αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω κάτι να μπορέσω να βρεθώ με άλλα άτομα μέχρι να αρχίσω καμία δουλειά σε 2-3 μήνες. Δεν την παλεύω όλη μέρα σπίτι, βαριέμαι απίστευτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by chaotic-love View Post
    Εμένα τελευταία επειδή δεν έχω κάποιο άτομο να κατέβω μπορώ να πω ότι η ψυχολογία μου έχει γίνει χάλια. Ούτε τα αντικαταθλιπτικα με πιάνουν. Αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω κάτι να μπορέσω να βρεθώ με άλλα άτομα μέχρι να αρχίσω καμία δουλειά σε 2-3 μήνες. Δεν την παλεύω όλη μέρα σπίτι, βαριέμαι απίστευτα.
    Καταλαβαινω πως νιωθεις. Το νιωθω στο πετσι μου εδω και 3 χρονια.

(Οχι οτι τοτε ειχα την τελεια παρεα και την εχασα πριν 3 χρονια, απλα ειχα τουλαχιστο καποια ατομα να βγαινω, δεν ταιριαζαμε πολυ μεταξυ μας και συχνα ειχαμε διαφωνιες, οποτε δεν μου λειπουν αυτοι σαν ατομα αλλα το να παω εξω να διασκεδασω, να πιω να ευθυμησω λιγο οπως ζουνε ολοι οι φυσιολογικοι ανθρωποι και το βασικοτερο απ ολα, να εχεις καποιον να μιλας και να εστιαζεις στη συζητηση, η μοναξια προκαλει αρνητικες σκεψεις και μπολικο ελευθερο χρονο για να τυρανας τον εαυτο σου με καταθλιπτικες σκεψεις μεχρι να φτασεις σε μελαγχολικη καταθλιψη). Οποτε παει πανω απο 10ετια που ειχα τοτε μια πολη καλη παρεα και το ευχαριστιομουν πραγματικα οποτε εβγαινα και εν τελη χαθηκαμε με αυτους. Οποτε αρκετα χρονια απο αληθινη φιλια και 3 χρονια απο μια τυχαια "παρεα".

Αντικαταθλιπτικα δεν δοκιμασα ποτε, η καταθλιψη μου οφειλεται λογω γεγονοτων ζωης (καμια παρεα, ουτε δουλεια, δυσκολα οικονομικα) οποτε πιστευω πως τα αντικαταθλιπτικα δουλευουν για οσους εχουν ανισοροπια χημικων στον εγκεφαλο. Το μονο που μου δουλεψε και εκανε καπως πιο ανεκτη τη ζωη μου ηταν καταλαθος, οταν επαθα ζημια στο γονατο και ειχα συνταγη για συνταγογραφουμενα με διγραμμη δυνατα αναλγητικα (δεν θελω να μπω σε λεπτομερεις) οπου ηταν πανευκολο να εθιστεις γιατι με ενα χαπι η ζωη μου και η διαθεση μου αλλαζαν 360 μοιρες κ μονο τοτε ενιωθα πως αισθανεται ενας φυσιολογικος ανθρωπος σε σχεση με την τιμωρια που ζω.

Προσπαθω πολυ για να βρω καποια παρεα, αλλα δεν γινεται τιποτα. Στις μεγαλουπολεις συνηθως υπαρχουν δημοσιοι ή μη ψυχολογοι που κανουν ομαδικες συνεδριες για ατομα με παρομοια προβληματα. Εκει ισως μπορει καποιος να γνωριστει με καποιον, αν και δεν ξερω κατα ποσο αυτο μπορει να δουλεψει στην πραξη.

Δουλεια και σπουδες παντως ειναι ισως τα καλυτερα μερη για να βρεις παρεα και να ταιριαξεις με καποιον ευκολα, κατι που δεν εχω την ευκαιρια.

Καταλαβαινω πως νιωθεις. Το νιωθω στο πετσι μου εδω και 3 χρονια.

(Οχι οτι τοτε ειχα την τελεια παρεα και την εχασα πριν 3 χρονια, απλα ειχα τουλαχιστο καποια ατομα να βγαινω, δεν ταιριαζαμε πολυ μεταξυ μας και συχνα ειχαμε διαφωνιες, οποτε δεν μου λειπουν αυτοι σαν ατομα αλλα το να παω εξω να διασκεδασω, να πιω να ευθυμησω λιγο οπως ζουνε ολοι οι φυσιολογικοι ανθρωποι και το βασικοτερο απ ολα, να εχεις καποιον να μιλας και να εστιαζεις στη συζητηση, η μοναξια προκαλει αρνητικες σκεψεις και μπολικο ελευθερο χρονο για να τυρανας τον εαυτο σου με καταθλιπτικες σκεψεις μεχρι να φτασεις σε μελαγχολικη καταθλιψη). Οποτε παει πανω απο 10ετια που ειχα τοτε μια πολη καλη παρεα και το ευχαριστιομουν πραγματικα οποτε εβγαινα και εν τελη χαθηκαμε με αυτους. Οποτε αρκετα χρονια απο αληθινη φιλια και 3 χρονια απο μια τυχαια "παρεα".

Αντικαταθλιπτικα δεν δοκιμασα ποτε, η καταθλιψη μου οφειλεται λογω γεγονοτων ζωης (καμια παρεα, ουτε δουλεια, δυσκολα οικονομικα) οποτε πιστευω πως τα αντικαταθλιπτικα δουλευουν για οσους εχουν ανισοροπια χημικων στον εγκεφαλο. Το μονο που μου δουλεψε και εκανε καπως πιο ανεκτη τη ζωη μου ηταν καταλαθος, οταν επαθα ζημια στο γονατο και ειχα συνταγη για συνταγογραφουμενα με διγραμμη δυνατα αναλγητικα (δεν θελω να μπω σε λεπτομερεις) οπου ηταν πανευκολο να εθιστεις γιατι με ενα χαπι η ζωη μου και η διαθεση μου αλλαζαν 360 μοιρες κ μονο τοτε ενιωθα πως αισθανεται ενας φυσιολογικος ανθρωπος σε σχεση με την τιμωρια που ζω.

Προσπαθω πολυ για να βρω καποια παρεα, αλλα δεν γινεται τιποτα. Στις μεγαλουπολεις συνηθως υπαρχουν δημοσιοι ή μη ψυχολογοι που κανουν ομαδικες συνεδριες για ατομα με παρομοια προβληματα. Εκει ισως μπορει καποιος να γνωριστει με καποιον, αν και δεν ξερω κατα ποσο αυτο μπορει να δουλεψει στην πραξη.

Δουλεια και σπουδες παντως ειναι ισως τα καλυτερα μερη για να βρεις παρεα και να ταιριαξεις με καποιον ευκολα, κατι που δεν εχω την ευκαιρια.
    Παρότι έχω 1-2 άτομα που μπορώ από συγγενείς κυρίως δεν είναι εύκολο. Ίσως το ένα από αυτά μια ξαδέρφη αλλά για κάποιο λόγο η τύπισσα δεν θέλει για βλακειες. Οπότε δεν ασχολούμαι. Γενικά από συγγενείς δεν περιμένω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του. Ότι καταφέρω μόνη μου και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει απο το μηδέν να βρω κάπου άτομα που αυτό θα γινόταν 1000 φορές πιο εύκολο αν είχα ένα άτομο να μπορώ αλλά που τύχη. Όταν σου λέω δεν με θέλει χαχα [emoji24]

Junior Member
    καλησπέρα εγώ θα πάω διακοπές μονός μου έκλεισα ένα δωμάτιο σε ένα μέρος που δεν έχω ξαναπάει και πιστεύω ότι θα κάνω νέες γνωριμίες

Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ 285 View Post
    καλησπέρα εγώ θα πάω διακοπές μονός μου έκλεισα ένα δωμάτιο σε ένα μέρος που δεν έχω ξαναπάει και πιστεύω ότι θα κάνω νέες γνωριμίες
    Σίγουρα, θα βγαίνεις και βόλτες κτλ οπότε σίγουρα να βρεις εκεί κόσμο που μπορεί να επισκεφτεί το μέρος

Senior Member
    Παρότι έχω 1-2 άτομα που μπορώ από συγγενείς κυρίως δεν είναι εύκολο. Ίσως το ένα από αυτά μια ξαδέρφη αλλά για κάποιο λόγο η τύπισσα δεν θέλει για βλακειες. Οπότε δεν ασχολούμαι. Γενικά από συγγενείς δεν περιμένω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του. Ότι καταφέρω μόνη μου και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει απο το μηδέν να βρω κάπου άτομα που αυτό θα γινόταν 1000 φορές πιο εύκολο αν είχα ένα άτομο να μπορώ αλλά που τύχη. Όταν σου λέω δεν με θέλει χαχα [emoji24]
    Αστα! Και γω πριν κανα δυο χρονια το παλευα με ενα 2ο ξαδερφο αλλα ηταν σε αλλη διασταση, μια μου ελεγε αυτος να παμε για κανα καφε και το ακυρωνε, οταν του ελεγα εγω δεν μπορουσε, εν τελη κανα 2 φορες πηγα στο σπιτι του να κατσουμε εκει κ αυτη ηταν η τελευταια φορα που τον ειδα. Γενικα απο συγγενεις και προσπαθεια νεας συνδεσης με παλιους φιλους ποτε δεν ειδα φως. Βασικα νομιζω θα ειχα καλυτερη αντιμετωπιση απο το να μιλησω σε καποιο αγνωστο οπως πχ σαυτο το coffee on the go που παω, παρα με παλιους φιλους που προσπαθησα να παμε για καποιο καφε. Ηταν σα να το εκαναν απο αγγαρεια.

Αστα! Και γω πριν κανα δυο χρονια το παλευα με ενα 2ο ξαδερφο αλλα ηταν σε αλλη διασταση, μια μου ελεγε αυτος να παμε για κανα καφε και το ακυρωνε, οταν του ελεγα εγω δεν μπορουσε, εν τελη κανα 2 φορες πηγα στο σπιτι του να κατσουμε εκει κ αυτη ηταν η τελευταια φορα που τον ειδα. Γενικα απο συγγενεις και προσπαθεια νεας συνδεσης με παλιους φιλους ποτε δεν ειδα φως. Βασικα νομιζω θα ειχα καλυτερη αντιμετωπιση απο το να μιλησω σε καποιο αγνωστο οπως πχ σαυτο το coffee on the go που παω, παρα με παλιους φιλους που προσπαθησα να παμε για καποιο καφε. Ηταν σα να το εκαναν απο αγγαρεια.
    Εγώ με αυτήν την ξαδέρφη απλά θα έβρεχε εκείνη την ημέρα, τελικά δεν έβρεξε και το ακύρωσα. Νευρίασε επειδή είχε ετοιμαστεί δεν ξέρω πόσες ώρες πριν, λες και εγώ έπρεπε να έχει ετοιμαστεί 4 ώρες πριν και τελικά χάλια. Από τότε δεν έχουμε ξανακατεβει. Γενικά δεν κατεβαίνει συχνά, ακόμα και με φίλες δεν, κάθεται μέσα συχνά. Έχει θέματα δικά της. Το σίγουρο είναι ότι δεν το έχω εγώ το θέμα σε αυτήν την περίπτωση καθώς δικό της πρόβλημα.

Senior Member
    Εγώ με αυτήν την ξαδέρφη απλά θα έβρεχε εκείνη την ημέρα, τελικά δεν έβρεξε και το ακύρωσα. Νευρίασε επειδή είχε ετοιμαστεί δεν ξέρω πόσες ώρες πριν, λες και εγώ έπρεπε να έχει ετοιμαστεί 4 ώρες πριν και τελικά χάλια. Από τότε δεν έχουμε ξανακατεβει. Γενικά δεν κατεβαίνει συχνά, ακόμα και με φίλες δεν, κάθεται μέσα συχνά. Έχει θέματα δικά της. Το σίγουρο είναι ότι δεν το έχω εγώ το θέμα σε αυτήν την περίπτωση καθώς δικό της πρόβλημα.
    Γενικα στις μερες μας οι ανθρωποι πειραζονται πολυ ευκολα και δεν σου ξαναμιλανε για ανουσιους λογους. Ειδικα οσοι εχουν "αποθεμα" απο παρεες και δεν εξαρτιωνται απο σενα ή αν απλα δεν εισαι στα στανταρ τους.

Γενικα στις μερες μας οι ανθρωποι πειραζονται πολυ ευκολα και δεν σου ξαναμιλανε για ανουσιους λογους. Ειδικα οσοι εχουν "αποθεμα" απο παρεες και δεν εξαρτιωνται απο σενα ή αν απλα δεν εισαι στα στανταρ τους.
    Ε σίγουρα έτσι ειναι. Αν έχεις παρέες σταθερές τότε μετά γίνεσαι πιο επιλεκτικός. Νομίζω ο καθένας έτσι θα ήταν. Μόνο σε φάση που κάποιος δεν έχει γίνεται πιο βολικός και κάνει παρέα με διαφορά άτομα μέχρι να βρεθεί κάτι σταθερό.

Senior Member
    και εγω φετος μονη θα παω διακοπες κανενα τριημερο ισως. μετα απο καιρο μονη πια αλλα οκ αν και θα ηθελα μαζι της. δεν πειραζει ας ειναι καλα οτι και να κανει και μονο ευτυχισμενη. παντως ειναι ενα θεμα το αποθεμα σε πολλους αλλα και η συμπεριφορες μερικων σε κανουν πιο πολυ μετα να εισαι πιο επιλεκτικος και πολυ προσεκτικος και απο κει και περα βλεπεις και κανεις.
    Last edited by thlimenamatia; 18-07-2019 at 21:01.

Senior Member
    Το σπίτι δεν έχει να σου προσφέρει πολλά.
    Είναι καλοκαίρι, ωραίος καιρός, ωραία τοπία, κόσμος στο κέντρο του νησιού, όλα εκείνα τα ερεθίσματα και οι εικόνες που έχεις ανάγκη δεν βρίσκονται στο σπίτι σε τέσσερις τοίχους και μια μαύρη οθόνη..
    Δεν θεωρώ πως η ανάγκη να παίρνεις τον αέρα σου και να έρχεσαι σε επαφή με τον έξω κόσμο και τη φύση πρέπει οπωσδήποτε να είναι συνυφασμένη με την ανάγκη για κοινωνική αλληλεπίδραση. Είναι διαφορετικές ανάγκες, που τις βλέπεις άμεσα εξαρτώμενες και δυστυχώς αμα τις συσχετίζεις και όσο δεν ικανοποιείται η μια παίρνει η μπάλα και την άλλη θα γίνονται τα πράγματα υπερβολικά μίζερα..
    Ας ξεκινήσουμε ότι τουλάχιστον μέρα παρά μέρα αν όχι κάθε μέρα είναι σημαντικό να βγαίνεις από το σπίτι και να κάνεις τη βόλτα σου. Ας είναι για σένα και όχι για να γνωρίσεις. Ας έχεις κάποιο δομημένο πρόγραμμα ώστε να μην κομπλάρεις.
    Τώρα αρχόμαστε στην δεύτερη ανάγκη. Είναι καλοκαίρι και ειναι λογικό να έχεις ανάγκη για νέες γνωριμίες και περιπέτειες...
    Λοιπόν μπαίνεις φμπ και βλέπεις τα events στο τόπο σου, βλέπεις τις ομάδες στον τόπο σου (!!). Τι συμβαίνει στο νησί και που θα μπορούσες να συμμετέχεις.. Ψαξτο λίγο καλύτερα, θα βρεις κάτι.. Γενικά ότι βλέπεις σε ομάδα και τέτοια να πας.
    Μετά μπορείς να στείλεις σε κάποιον γνωστό από τα παλιά, μην κομπλάρεις σε αυτό, το να του κάνεις ένα like και να αναρωτηθείς τι κάνει και να του προτείνεις ένα καφέ μόνο θετικό είναι.
    Δεν σε κόβω για φάσεις να κάνεις τη βόλτα σου και να γνωρίζεις άκυρο κόσμο έξω οπότε δεν στο προτείνω, φαίνεται να θες μια λίγο πιο safe ζώνη οπότε τρία πράγματα, βγαίνε έξω για σένα και κάνε κάτι συγκεκριμένο, ψάξε και ρώτα στο φμπ για ομάδες, εθελοντισμό ή οτιδήποτε και που σε ενδιαφέρει και που μπορεί να γνωρίσεις κοσμο και τρίτον παλιές επαφές με ανθρω΄πους που ξέρεις ήδη, μην το υποτιμάς..
    Απο εκει και πέρα αν τα προσπαθήσεις όλα και τίποτα δεν ευδοκιμήσει (που κάπως απίθανο μου φαίνεται) πιάσε μια part time δουλειά ώστε να είσαι παραγωγική και να μην κάθεσαι σπιτι όλη μερα

Senior Member
    Εγω πανταθα βρισκω φιλους , διοτι η ζωη εγκειται σε φιλους νασαγαπανε ....

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234