Results 16 to 30 of 66
Thread: χωρισμός μετα απο 5 χρόνια γαμου
-
18-07-2019, 18:03 #16
ευχαριστώ για την ευχή σου η μητέρα μου έλεγε κανείς δεν χάνετε .
- 18-07-2019, 20:35 #17
Ισχύει. Δεν μου απάντησες όμως. Γιατί έχει τόση εξαρτηση; νιώθει τύψεις; την έχουν ανάγκη; τους έχει; εσύ δεν ευθύνεσαι σε κατι. Δεν συμφωνώ με την έλευση ενός παιδιού για να γίνει κάτι καλύτερο. Ίσα ίσα. Θα νιώσεις ότι χάνεις το παιδί σου και το έχουν οι άλλοι.
"Make sure your worst enemy isn't you"
18-07-2019, 22:25 #18
Κάποιες φορές όσο και να το θέλουμε, σε κάποιες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια όταν ο ένας κοιτάει τη δύση και ο άλλος την ανατολή. Αυτό που λέμε επιείκεια και συμβιβασμός είναι να καταπιέσει ο ίδιος τον εαυτό του για να κάνει την χάρη σε αρρωστημένους ανθρώπους απλά επειδή είναι συγγενολόγια. 5 χρόνια δεν το λες ότι τα παρατάει εύκολα Georgewww και να σου πω και κάτι; Το ζευγάρι τις ανισορροπίες του μπορεί να θέλει και να τις λούζεται, τα παιδιά μεθαύριο δεν φταίνε σε τίποτα να μεγαλώνουν σε τοξικά περιβάλλοντα.
18-07-2019, 22:44 #19
Οσον αφορά τα παιδιά, ε λέει ότι ήταν 43 και 35 άρα τώρα είναι υποθέτω 48 και 40? Ε δεν είναι λογικό να κάνουν παιδιά? Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες , η κατάλληλη στιγμή μπορεί να μην έρθει ποτέ, αυτό πιστεύω.
Το εύκολα για κάθε άνθρωπο είναι σχετικό, υποκειμενικό, άλλος μπορεί να πει σε 2-3 μήνες άντε γειά και άλλος να παλεύει μια ζωή, προσωπικά για "την αγάπη " για την κοπέλα που θα έλεγα (ή είπα) είσαι η μία, εννοώ θα παλεύω ..ούτε 5 χρόνια ούτε 15 αλλά για πάντα , ο,τι και να γινει. (ξανά λέω ότι είναι άποψη μου, δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη σε αυτά).
Συμφωνώ για το ότι είναι τοξικά μερικά περιβάλλοντα, ωστόσο έχω άλλη αποψη για την λύση, αντί να μην κάνει παιδιά όπως λες, θα έλεγα να κάνει και να παλέψει να αλλάξει το τοξικό περιβάλλον.
18-07-2019, 22:54 #20
Πρώτα αλλάζεις το τοξικό περιβάλλον, μετά κάνεις παιδιά. Δεν κάνεις παιδιά μπας και αλλάξουν τα σκατά που υπάρχουν στη ζωή σου, διότι αν δεν αλλάξουν τελικά, τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα να ζούνε στα σκατά.
18-07-2019, 23:06 #21
19-07-2019, 09:26 #22
Εγώ νομίζω θεματοθέτη ότι πήρες την πιο σωστή απόφαση.
Η γυναίκα σου δεν είναι άξια εμπιστοσύνης όταν πάνω από την δική της οικογένεια (εσύ είσαι η δική της οικογένεια) βάζει την πατρική της.
ΓΙα λόγους που εσύ ξέρεις δείχνει να είναι απόλυτα εξαρτημένη από εκείνους. Πάλι καλά που δεν κάνατε παιδιά να πληρώσουν κι αυτά μαζί σας την ανωριμότητα και την ανευθυνότητα που δείχνει.
Επίσης τα παιδιά δεν είναι μαγικά χάπια να λύσουν με τον ερχομό τους τα όποια προβλήματα του ζευγαριού. Στην πραγματικότητα η έλευση των παιδιών σε ένα ζευγάρι με προβλήματα έχει ως αποτέλεσμα την μεγέθυνση των προβλημάτων και την όξυνση των αντιθέσεων. Εδώ αγαπημένα (φαινομενικά) ζευγάρια κι όταν έρχεται ένα παιδί αποκτούν προβλήματα γιατί αδυνατούν να βρουν νέες ισορροπίες!
19-07-2019, 09:30 #23
θα γεννηθουν.
απο τους ιδιους ανθρωπους, αλλα σε σωστο περιβαλλον. δηλαδη σε μονιασμενα κι οχι σε χωρισμενα ζευγαρια..
δεν χρειαζεται να γεννιουνται παιδια πασει θυσια σε γαμους κατεστραμενους.
μπορουν μια χαρα να γινουν γαμοι ταιριαστοι και να κανουν οσα παιδια θελουν.
τα παιδια δεν λυνουν κανενα προβλημα.
μονο δημιουργουν νεα προβληματα.
πρεπει να εχει λυμμενα τα προβληματα της σχεσης του οποιος κανει παιδια, οχι να τα κανει σαν χανζαπλαστ. ειναι σιγουρη αποτυχια..
19-07-2019, 09:36 #24
καλημερα δημητρη.
οι ηλικιες που ειπες, ειναι σημερινες η οταν γνωριστηκατε;
η κοπελα δλδ ειναι τωρα 42;
νομιζω οτι οπως ειπαν και αλλοι παραπανω, οτι εχει μια σοβαρη εξαρτηση και προσκοληση στην οικογενεια της, που δεν δειχνει να παλευεται.
επιπλεον, μαλλον σε θεωρησε δεδομενο, ειτε λογω χαρακτηρα, ειτε λογω του οτι εχασες τους δικους σου και νομισε οτι εισαι πλεον πληρως εξαρτημενος απο εκεινην και τις αποφασεις της, οπως ειναι και η ιδια απο τους δικους της.
η ΜΟΝΗ ελπιδα που βλεπω (αν και ομολογω οτι την βλεπω χλωμη), ειναι, μιας και δειχνει η ιδια ενδιαφερον και σε ψαχνει με μνμτ και τηλεφωνηματα, να επικοινωνησεις μαζι της, να δεις αν υπαρχει ερωτικο ενδιαφερον, να βρεθειτε, να ξαναθυμηθειτε τι σας εδεσε μαζι αρχικα κι εκει να της προτεινεις να ειστε μαζι αλλα μονο απομακρυσμενοι απο τους γονεις της.
θεωρω πιθανοτερο το να επικοινωνει για το αντιθετο ακριβως. για να δει δλδ μηπως αλλαξες γνωμη και θελεις να επιστρεψεις , αλλα δεν χανεις κατι να κανεις μια προσπαθεια...
19-07-2019, 09:50 #25
Καλήμερα σε όλους και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας σήμερα εγώ έχω κλείσει τα 50 και η κοπέλα το κλείνει 39
19-07-2019, 10:14 #26
Δε ξέρω για πιο λόγο λένε συνέχεια ότι τα παιδιά δε λύνουν το πρόβλημα, μιας και κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο(ούτε υποθηκε πουθενά), εσείς θα λύσετε το πρόβλημα, τα παιδιά είναι άλλο θέμα, είναι όμως ευλογία και λόγω της ηλικίας σας θα το είχα στο νου μου.
Τέλος θα ήθελα να πω, αν θέλεις μπορείς να πας μια βόλτα στο Άγιον Όρος μήπως σε βοηθήσει κανας φωτισμένος άνθρωπος.
Και κάτι ακόμα πιο απλό, τι πιστεύεις ότι θα σε συμβούλευαν οι γονείς σου σήμερα? (Το λέω γιατί ανέφερες την μητέρα σου και πιστεύω οι παλιοί ήταν σοφοί, σήμερα έχουμε πολύ εγωισμό και υπερηφάνεια και χαλάει το λογισμό μας)
Αν και το ξαναρωτήσα, σύμβουλο για ζευγάρια δε δέχεται να δείτε? (Μερικοί χρησιμοποιούν και τον πνευματικό τους για αυτό, απλά το λέω)
Κουράγιο και ελπίδα.
19-07-2019, 10:41 #27
19-07-2019, 10:52 #28
Α κατάλαβα τη σύγχυση , ας το ξεκαθαρίσω , δε μιλάω για λύση των προβλημάτων αλλά για το ότι θα μαλακώσουν καρδιές όπως είναι σύνηθες με τον ερχομό παιδιών στην οικογένεια, τα παιδιά αλλάζουν πράματα και δεδομένα, όχι ότι θα λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα.
Το "γυρνα" και με ποιες προϋποθέσεις, το εγραψα πιο πάνω, δε το επαναλαμβάνω.
19-07-2019, 11:36 #29
19-07-2019, 12:10 #30
Χαιρομαι που μου δινεις την ευκαιρια να το ξεκαθαρισω πιο καλα. Το θεμα "παιδια" ηταν μέρος μιας συνολικης απαντηση και οχι η απαντηση/λυση (μπορεις να ανατρεξεις στο αντιστοιχο post, μη τα ξαναγραφω). Ως "λύση" πρότεινα το σύμβουλο, άποψή μου φυσικα, οποιος θελει μπορει να διαφωνίσει.
Θεωρώντας οτι την αγαπαει ΚΑΙ τον αγαπαει (δε γνωριζω αν ισχυει) πιστεύω οτι το να μην εχεις στο μυαλο να κανεις παιδια ειναι μεγαλυτερο "προβλημα" απο το αλλο θεμα. Δηλαδη σα να παει καποιος στο γιατρο και να λεει εχω ενα αγκαθι που ποναει πολυ στο νυχι μου (αουτς) και αυτος του απανταει οτι .. ασε το αγκαθι, ποναει αλλα μικρο το κακο... το μαχαιρι που ειναι καρφωμενο στο λαιμο σου με απασχολει πιο πολυ και ας μη ποναει τωρα. (σε αυτο το πλαισιο το ειπα, την ταπεινη μου γνωμη φυσικα εκφράζω). Εξου και λεω.. τι πιστευει οτι θα του λεγαν οι γονεις τους σημερα, για το θεμα?
(ξαναλεω, τα παιδια τα κανεις και μεσα στο προβλημα, γιατι μπορει ποτε να μην ειναι ιδανικες οι συνθηκες, δοθεντος των ηλικιων τους, ΟΧΙ ως λυση στο προβλημα)
Δημητρη αν θελεις πες μας λιγο πιο συγκεκριμενα τι εννοεις με τις παρακατω φρασεις ... νομιζω θα βοηθουσε ολους μας να καταλαβουμε τι γινεται.
"ότι και να του κάνουμε" "είχαμε βάλει κανόνες άλλα τούς παραβίαζαν" "άρχισαν πάλι τα ίδια"
Γιατι αλλο το πχ να σε βριζουν αισχρα καθε μερα και αλλο πχ να επιβαλουν τη γνωμη τους για το χρωμα της κουρτινας (καταλαβαινεις τι ρωταω)