Νοσοφοβία/Άγχος ή κάτι περισσότερο?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Νοσοφοβία/Άγχος ή κάτι περισσότερο?

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ! Ονομάζομαι Κώστας και είμαι 17 ετών. Αν και μικρός στην ηλικία, έχω γενικότερες φοβίες και άγχος, ενώ με τον παραμικρό πόνο ή ενόχληση σκέφτομαι τα χειρότερα και ενοχλώ τους δικούς μου. Τα τωρινά μου προβλήματα προέκυψαν πριν περίπου τρεις εβδομάδες, που μόλις είχα τελειώσει την θερινή προετοιμασία 5 βδομάδων για την Γ' Λυκείου. Λοιπόν, ένα βράδυ αποκοιμήθηκα για ελάχιστα λεπτά στο μπράτσο του καναπέ του σαλονιού και όταν σηκώθηκα αισθανόμουνα μία ζάλη, όχι όμως την κλασσική θολούρα, που σηκώνεσαι απότομα και όλα γύρω σου μαυρίζουν. Μετά από εκείνο το βράδυ σταδιακά και μέρα με τη μέρα άρχισα να έχω μία γενικότερη ζάλη-όχι όμως για να πέσω κάτω-, θολή όραση (έχω και μυωπία), αναίτια αναγούλα χωρίς όμως εμετό, έναν κόμπο στον λαιμό, που με έκανε να τρώω λιγοστό φαγητό και μικρές ποσότητες, καθώς νόμιζα πως θα πνιγώ, λίγο πιο σπάνια πονοκεφάλους πάνω από τα μάτια μου (λογικά ημικρανίες) και κάθε βράδυ σκέψεις να με βασανίζουν πως κάτι έχω. Να σημειώσω πως προς το παρόν έχω κάνει τα εξής: α) πήγα στον οφθαλμίατρο, διότι η μητέρα μου πίστευε πως το πρόβλημα είναι οφθαλμολογικό, όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως αύξηση στην μυωπία και όλοι οι έλεγχοι δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, β) έκανα αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες επίσης δεν έδειξαν τίποτα, παρά μόνο κάτι μικροελλείψεις σε βιταμίνη D3, ωστόσο πάνω από το όριο και λαμβάνω εδώ και 6 μέρες D3 Fix Drops, γ) πήγα σε ωριλά και δεν βρήκε κάτι, δ) ενημερώσαμε την παιδίατρο που έχω από μικρός για όλα αυτά που σας παρέθεσα παραπάνω και σε συνδιασμό με τη χρονιά την οποία διανύω, είπε πως πρόκειται ξεκάθαρα για άγχος. Να προσθέσω επίσης πως φέτος, μία εβδομάδα ξεκουράστηκα (θεωρητικά), καθώς με το που τελείωσαν τα σχολεία για 5 εβδομάδες κάθε μέρα ξυπνούσα 8:30 το πρωί έχοντας συνολικά 20 ώρες φροντιστήρια την εβδομάδα (κατά μέσο όρο 4 ώρες μάθημα σερί την ημέρα), δεν έτρωγα όπως έφευγα το πρωί, γυρνούσα μέσα στον ήλιο και το καρακαντήλι το μεσημέρι και το βράδυ κοιμόμουνα αργά.
    Θεωρώ λοιπόν πως τα συμπτώματα που παρουσιάσα σταδιακά είναι ξεκάθαρα το χειρότερο, όγκος στον εγκέφαλο και καθόλου άγχος, ενώ αναζητώντας κάθε σύμπτωμα και όλα μαζί, τα αποτελέσματα της Google είναι απογοητευτικά. Είμαι νοσοφοβικός αδιαμφισβήτητα και αγχώδης τύπος σε ότι αφορά την υγεία, αλλά όπου και να κοιτάξεις μόνο άσχημα πράγματα βλέπεις και εγώ τρελαίνομαι. Τι να κάνω? Ξέρω ότι κούρασα και ευχαριστώ όσους κάτσουν και διαβάσουν το post μου! ????

Senior Member
    Είναι ξεκάθαρα άγχος βρε.