Results 1 to 15 of 16
-
27-07-2019, 04:18 #1MrgilleasGuest
Αποψεις για την κατασταση γυρω μας
Πολλα εχω να πω αλλα μαλλον δεν θα τα γραψω ολα...
Θα μιλησω για την κοινωνια που την αποτελουμε ολοι μας.
Πρωτον γιατι να υπαρχει τοση βια γυρω μας με πολεμους,με απατες σε ηλικιωμενους για να τους παρουν χρηματα,με φονους,με ληστειες και ενα σωρο αξιοποινες πραξεις
Δευτερον γιατι να υπαρχει ζηλεια για το φιλο μας αν πετυχε κατι στη ζωη του οπως μια καλη εργασια ή μια ομορφη κοπελα και να μη λεμε μακαρι και εμεις στα χναρια του,γιατι να γλωσσοτρωμε το διπλανο μας αν εχει ενα παραπανω σπιτι ή ενα καλο αυτοκινητο γιατι η κοινωνια ειναι ζουγκλα επικρατει ο νομος του ισχυρου και οσοι δεν αντεχουν αυτη την κατασταση αρρωσταινουν απο ψυχικες ασθενειες αλλα και απο σωματικες που οφειλονται σε αγχος ή στεναχωρια.Ξερω η κοινωνια ετσι ηταν παντοτε ετσι θα ειναι και στο μελλον.
αλλα τι ωραια θα ηταν αν δεν υπηρχε αυτη η κακια στον κοσμο γιατι πολλες ασθενειες ξεκινησαν απο την κακια των αλλων.οταν ενας ηλικιωμενος στο Βολο νομιζω εμαθε οτι η γυναικα του επεσε θυμα απατης απο επιτηδειους και τους πηραν 5.500 ευρω απο τη στεναχωρια του απεβιωσε,ενταξει θα ειχε προβληματα υγειας αλλα η υπερβολικη στεναχωρια τον οδηγησε στην απωλεια της ζωης του και αλλα πολλα που αν τα απαριθμησω θα χρειαστω χιλιαδες σελιδες να τα γραψω
ξερω απευθυνομαι στα μελη του φορουμ οπως και στον καθε επισκεπτη οποιος μπει στο κοπο να το διαβασει, αλλα συμφορουμιτες και συμφορουμιτισες ξερω και εσεις ειστε βασανισμενοι λογω της ψυχικης παθησης που αντιμετωπιζετε και σας εφερε σε αυτο το φορουμ αλλα πιστευω οτι το 80% των ψυχολογικων προβληματων ξεκινα απο τις ασχημες εμειριες που μας συνεβησαν στη ζωη μας ειδικα τα παιδικα χρονια αυτα διαμορφωνουν την πρσωπικοτητα μας αλλα και αργοτερα στη ζωη γι αυτο λεγονται ψυχολογικα προβληματα γιατι αφορουν την ψυχη μας που ειναι λαβωμενη.
Ευτυχως που υπαρχει ο Χριστιανισμος στον οποιο πιστευω και ειμαι ορθοδοξος.Ερευνα εχει δειξει οτι οι πιστοι Χριστιανοι σπανια καταφευγουν σε εγκληματικες πραξεις και αυτο λογω οτι το κανουν για να μη τιμωρηθουν στην αλλη ζωη αλλα δεν εχει σημασια και αυτο μετραει.Μακαρι ο κοσμος να ηταν αγγελικα πλασμενος και πολλα προβληματα υγειας θα ειχαν αποφευχθει ψυχολογικα και σωματικα και θα ζουσαν περισσοτερα χρονια ο κοσμος.
Γιατι ενας αγροτης π.χ. που σεβομαι τη δουλεια του ριχνει του κοσμου τα δηλητηρια για να πουλησει περισσοτερα και ο κοσμος να παθαινει καρκινο απο τα δηλητηριωδη φυτοφαρμακα που εχουν τα φρουτα και τα λαχανικα.Ηξερα αγροτη που εριχνε του κοσμου τα φυτοφαρμακα σε αυτα που πουλαγε στην λαικη και οταν αυτος ετρωγε απο τον κηπο του ετρωγε μονο απο αυτα που δεν ψεκαζε και εριχνε τα φυτοφαρμακα δηλαδη στο ευρυ κοινο εμεις δηλαδη οι καταναλωτες να τρωμε τα δηλητηρια και αυτος για τον εαυτο του και την οικογενεια του να τρωει τα βιολογικα δηλαδη αυτα που δεν ειχαν ολα αυτα τα φυτοφαρμακα.
Εξαλλου η ζωη εδω προσωρινη ειναι τωρα εγω ειμαι 30 ετων μπηκα στο φορουμ με αλλο προφιλ στα 21 περασαν 10 χρονια απο τοτε σαν νερακι περασαν.Γι αυτο μη κρατατε κακια σε κανεναν απλα απομακρυνθειτε απο αυτον να εχετε ενα καλο πνευματικο να σας βοηθαει πνευματικα αλλα και ενα καλο ψυχιατρο να σας βοηθαει για τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ολοι μας ειτε λεγεται καταθλιψη,ειτε αγχωδης διαταραχη ειτε ψυχωση γιατι αν ενας δεν αντιμετωπιζει τιποτα απο αυτα δεν προκειται να μας καταλαβει και ας εχουμε ολοι εμεις πονεσει πολυ στη ζωη μας.
Καλη δυναμη συμφορουμιτες και συμφορουμιτισες
- 27-07-2019, 10:47 #2
Τι μου θυμισες με το παραπανω .....
Η κολαση λεει, δεν ειναι καζανια που βραζουν, ουτε μεσαιωνικα βασανιστηρια.
Η κολαση ειναι ενα σκοτεινο και κρυο μερος οπου ολοι βρισκονται πλατη με πλατη με τον διπλανο τους.
Μπορει να τον αντιλαμβανονται, αλλα ουτε τον βλεπουν, ουτε τον ακουν, ουτε του μιλουν.
Το ιδιο ακριβως με οσους νοσουν ψυχολογικα ... και αυτους που δεν νοσουν.
Μπορει να κανουμε το τελευταιο (να μιλουμε ο ενας στον αλλον) αλλα ...
δεν γινεται να νιωσουμε στο πετσι μας τον αλλο. Δυστυχως η ευτυχως !
27-07-2019, 20:26 #3
δεν ειναι απολυτως ορθο το συμπερασμα σου τη φραση που ειπε ο χριστος σχετικα με την αγαπη για τους εχθρους την απευθυνε στος φαρισαιους και ενουσε να τον αγαπουν
27-07-2019, 20:32 #4
αυτα που περιγραφεις δε συμφωνουν με το ιερο κειμενο της αποκαλυψης και μαλιστα λεει οτι οσοι προσκυνησουν το θηριο δε θα βρουν αναπαυση ποτε ολα αυτο που περιγραφεις ειναι μια δικη σου θεωρεια ραδιο αρβυλα
27-07-2019, 21:30 #5
Eδω δεν βρισκουμε αναπαυση ΠΡΙΝ προσκυνησουμε το θηριο.
Μετα το προσκυνημα ... θα μαστε σαν την δονηση στο κινητο ?
Για δυστυχια, δεν υπαρχει πλαφον ?
27-07-2019, 21:58 #6
ναι αλλα το ξερεις οτι βρισκομαστε σε μια κρισιμη περιοδο και εσυ για τους δικου σου λογος μπορει να μη θελεις να τα πας καλα με ολα αυτα που λεω δεν ειναι καταληλη ωρα να τους μπερδεψεις
27-07-2019, 22:12 #7
H κοινωνια ολοκληρη ... δεν ειναι αρκετη για να τους μπερδεψει ?
Οι φιλοι τους, οι συγγενεις τους, οι συνεργατες τους ...
η μικροκοινωνια που ζουν και τυρρανιουνται καθημερινα ?
27-07-2019, 22:20 #8
η ζωη αυτη ετσι και αλλιως ειναι μια μαχη εναντια στο σκοταδι που δε σταματα ποτε ουτε το μαρτυριο αυτοι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου...
27-07-2019, 23:22 #9
Να είσαι καλά Αχιλλέα να μπαίνεις να μας υπενθυμίζεις πως υπάρχει ιαση. Η ζωή είναι άδικη σκληρή ακατανόητη αλλά θα σταθώ στο ότι όλοι μπορούμε να επιλέξουμε πως θα αντιδράσουμε. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διάγνωση θεραπεία ή έχει γίνει διακοπή και υπάρχει θολωμα.
"Make sure your worst enemy isn't you"
28-07-2019, 00:12 #10
Ποσο αμασητα αποδεχθηκες ορισμενα πραγματα ...
Ποιο σκοταδι ? Της 24ωρης εναλλαγης μερας-νυχτας ?
Ποιοι κανονες του παιχνιδιου ? Της μπιριμπας ?
Καταλαβαινω σε ποιο σκοταδι αναφερεσαι (η υποψιαζομαι).
Καταλαβαινω σε ποιο παιχνιδι αναφερεσαι (η υποψιαζομαι).
Ομως εχεις μπερδεψει αντικειμενικως κατανοητες εννοιες
(η μαχη της καθημερινης βιοπαλης, το μαρτυριο των καθημερινων αδικιων)
με εντελως υποκειμενικες εννοιες (το σκοταδι της ψυχης ?!?!?!?!?
οι κανονες ενος "παιχνιδιου" οπου οποιος δεν αναγνωριζει οτι εχει ψυχη
τον τρωει το μαυρο σκοταδι ?!?!?!?!?). Βλεπεις ποσες ασαφειες και
διφορουμενα σημεια χωρουν σε μια σειρα ?
Δεν το κανεις μονο εσυ ! Μιλιουνια ατελειωτα (και καθημερινα).
Η μανα μου η ιδια (που ειναι υποτιθεται σπουδαγμενη σε ΑΕΙ).
Μηλα με πορτοκαλια. Ξυλα με πετρες. Γυαλια με σιδερα.
Ναι αλλα .... ετσι θα προχωρησουμε στο μελλον ?
Με αλληγοριες, φοβιουλες, θολουρες και γενικοτητες ?
Και οποιος επιασεν, επιασεν ... ?
28-07-2019, 00:24 #11
εγω κανω οτι μου ανατεθηκε και οσοι καταλαβουν εχει καλως δε θα κατσω να κανω το μυαλο μου αγνωριστο με το ποιοι θα καταλαβουν το εκανα αγνωριστο με το να σκεφτω ολα αυτα
οχι δε βλεπω απολυτως τιποτα εμενω στις αποψεις μου
28-07-2019, 00:30 #12
So be it ....
28-07-2019, 00:44 #13
προφανως και πολα απ οσα λεω τα εχω χοντροκοψει αλλα εγω ειμαι ενας και οι αλλοι πολοι αλλα επισυναπτω το κειμενο της αποκαλυψης σε αυτο που λεω και αυτο διχνει οτι δεν ειναι εγκυρα οσα λες γιατι αν καποιος αμφισβητει το ιερο κειμενο της αποκαλυψης ε τοτε δε θα του πω κατι αλλο.. γιατι δε νομιζω οτι σηκωνει αμφισβητιση το κειμενο της αποκαλυψης αρα οσοι ενδιαφερονται γι αυτο σιγουρα θα το καταλαβουν
10-08-2019, 21:03 #14favvelGuestκαλησπέρα.. αν και ξεκάρφωτη (έχω πολύ καιρό να γράψω, αισθάνομαι σαν το δολοφόνο που ξαναγυρνάει στον τόπο του εγκλήματος), ήθελα να πω κι εγώ τα δικά μου..
Λοιπόν, καταρχάς δεν είμαστε εμείς με τα ψυχολογικά οι καλοί και όλοι οι άλλοι οι κακοί που μας καταβάλλουν με τις κακές τους πράξεις.. Δεν αντιλέγω ότι οι πράξεις αυτές όντως μπορεί να είναι κακές, όμως αναμφισβήτητα αυτοί οι κακοί που κάνουν τις κακές πράξεις δεν θα τις έκαναν αν δεν έβρισκαν έδαφος να τις κάνουν, όπως κατ' αναλογία και ένας σπόρος δεν θα ευδοκιμήσει σε άγονο έδαφος. Έτσι και αυτοί δεν θα ευδοκιμούσαν σε ένα περιβάλλον όπου θα επικρατούσε η δύναμη, το θάρρος, η χαρά..
Αν μία γιαγιά που τη ληστέψανε ή την κακοποίησαν κιόλας κάποιοι αδίστακτοι (πράγματι αδίστακτοι, δεν διαφωνώ) ληστές, αν αυτή η γιαγιά δεν έδειχνε φόβο και αδυναμία, αν δεν τους έδινε εξουσία να εισβάλλουν στον ψυχικό της κόσμο και να την ταράξουν, αν αυτή η γιαγιά ήταν ατρόμητη και με σθένος και τόλμη τους αντιμετώπιζε, το πιθανότερο θα ήταν να τρέπονταν οι ληστές σε φυγή από φόβο χωρίς να πάθει κάτι η γιαγιά..
Λοιπόν αυτό το λέω από προσωπική πείρα, όχι επειδή έχω πέσει θύμα ληστείας (δεν μου το εύχομαι ούτε θέλω να προκαλέσω την τύχη μου) αλλά έχω υπάρξει θύμα σε προσωπικές μου σχέσεις μιας και άφηνα πάντα χώρο στον άλλον να κάνει ό,τι θέλει με τα συναισθηματικά μου και να παίζει ίσως μαζί μου, επειδή ακριβώς εγώ δεν είχα τη βούληση να διεκδικήσω αυτό που μου αναλογεί και που αξίζω στη ζωή..
Και ακόμα είμαι έτσι σε μεγάλο βαθμό και ο λόγος είναι πως δεν ξέρω τι θέλω απ' τη ζωή μου..
Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις ανάμεσα σε τόσες επιλογές που υπάρχουν στη ζωή παρά να δέχεσαι παθητικά έναν τρόπο ζωής που σου επιβάλλουν οι άλλοι και να ακολουθείς κι εσύ..
Εε λοιπόν εγώ ζω παθητικά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν επικροτώ αυτή τη στάση ζωής..
Επίσης όταν έγραψα ότι δεν είμαστε εμείς οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί, εννοούσα κατ' επέκτασιν και έχοντας σκεφτεί και τα παραπάνω, ότι όλοι είμαστε άνθρωποι. Δεν διαφέρουμε απ' τους εγκληματίες.
Και οι δύο ομάδες (ψυχικά ασθενείς που ζουν παθητικά και μοιρολατρικά και ψυχικά ασθενείς που αναζητούν την αδρεναλίνη στη ζωή τους κάνοντας το κακό) και οι δύο λοιπόν είναι ψυχικά ασθενείς.. Και οι δύο δεν μπορούν να διαχειριστούν από τη μία αυτό που θέλουν και από την άλλη αυτό που τους επιβάλλουν οι άλλοι με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους.. Το Εγώ και το Υπερεγώ δηλ..
Υπάρχει ασφαλώς και μία τρίτη κατηγορία, που είναι η πιο υγιής ας πούμε ομάδα στην οποία ανήκουν όλοι όσοι ισορροπούν με επιτυχία ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα (της παθητικότητας και της επιθετικότητας) χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν κι αυτοί τα ίδια συναισθήματα με των άλλων δύο κατηγοριών - αφού κι αυτοί άνθρωποι είναι- απλά αυτοί μπορούν και τα διαχειρίζονται, αυτή είναι η διαφορά..
Σαν συμπέρασμα και σαν λύση στην κατάσταση γύρω μας θα πρότεινα σε όλους εμάς που παθαίνουμε και που δεχόμαστε να παθαίνουμε, να αρχίσουμε να τολμάμε πιο πολύ ό,τι επιθυμούμε (χωρίς να βλάπτουμε τον άλλον, ούτε τον εαυτό μας όμως, ας παίξουμε δίκαια μια φορά), γιατί μία είναι η ζωή μας και φεύγει σαν νερό..
Δεν αξίζει να τη σπαταλάμε με φόβους είτε φόβους για το να μην πάθουμε κάτι κακό, φόβο για το θάνατο, είτε στενοχώρια για το κακό που έχει πάθει κάποιος άλλος (θα στενοχωρηθούμε οκ αλλά μέχρι ενός σημείου, πρέπει να ζήσουμε κι εμείς, δεν μπορούμε να αφήσουμε όλη μας τη ζωή να φύγει σκεπτόμενοι τη στενοχώρια του άλλου, δεν θα είναι δίκαιο για εμάς μετά κάτι τέτοιο), είτε να τη σπαταλάμε με το να κατηγορούμε τους άλλους ως κακούς, είτε να με το να σκεφτόμαστε όλα τα κακά και άσχημα του κόσμου..
Γιατί τον εαυτό μας βλάπτουμε εν τέλει.. Δεν αλλάζουμε κάτι.. Παθαίνουμε κατάθλιψη και εμείς χάνουμε απ' τη ζωή, κανένας άλλος..
Υποσυνείδητα κιόλας οχυρωνόμαστε πίσω απ' την κατάθλιψη γιατί κατηγορώντας τους άλλους ως κακούς αυτόματα τοποθετούμε τον εαυτό μας στη θέση του καλού..
Οπότε η κατάθλιψη είναι ένας εύκολος τρόπος να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να συμφιλιωθούμε μαζί του, να τον δικαιολογήσουμε..
Όμως όπως είπαμε δεν είναι ο σωστός τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα "εαυτός και άλλοι" απλά γιατί δεν ωφελείται κανείς με την κατάθλιψη, ούτε εμείς ούτε φέρνουμε κάποια αλλαγή στο περιβάλλον..
Το παν είναι η χρυσή τομή, η μέση οδός, το μέτρο που λέγαν και οι αρχαίοι..
Επίσης μπορεί αν θέλουμε το τέλειο και μάλιστα εδώ και τώρα.. Αυτό πάλι εντάσσεται στην τελειομανία.. Μπορεί να θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος τώρα, να μην συμβιβαζόμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο λιγότερο τέλειο από όσο τον έχουμε φανταστεί, όμως το τέλειο κανείς δεν το φτάνει εν μία νυκτί..
Αν αρχίσουμε βήμα βήμα να ακούμε τον εαυτό μας και να διεκδικούμε το δίκαιο για τον εαυτό μας σεβόμενοι τους άλλους, τότε ίσως και να βιώσουμε κάποια στιγμή το τέλειο όπως το έχουμε στο μυαλό μας..
Ύστερα θα χρειαστεί βέβαια να αναζητήσουμε και να δώσουμε νέο περιεχόμενο στο τέλειο αφού η ζωή δεν σταματά (και ελπίζω ούτε μετά το θάνατο)..
Αυτά..
10-08-2019, 21:35 #15
Favvel μου έλειψες από το φόρουμ. Όσα έγραψες έχουν τεράστια δόση αλήθειας που κατακταται όμως ίσως με χρονοκαθυστερηση εξαιτίας των συμπτωματων συν ότι η εφαρμογή τους στη πράξη βρίσκει αντίσταση από το κομμάτι του εγκεφάλου μας που έχει χτίσει οχυρα. Σε ευχαριστώ γιατί πήρα μια ανάσα αισιοδοξίας από όσα διάβασα!
"Make sure your worst enemy isn't you"