Results 136 to 150 of 673
-
18-05-2009, 01:37 #136
Εχω μιλήσει κι εγώ με την Αφρούλα Θεοφανία μου, και τις εχω πει τη γνώμη μου για τις εμμονές της. Και για τον ειδικό που θα πρέπει να την βοηθήσει, και για το οτι πρέπει να το δει κατάματα σαν πρόβλημα.
Ωστόσο με ενδιαφέρει να κάνουμε Αφρούλα έναν διάλογο πάνω στις έννοιες, όπως τις αντιλαμβάνεσαι εσύ.
Θα το έβρισκα εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί πιστεύω οτι δίνεις πολύ βάρος σε κάποιες έννοιες και θα ήθελα να σε ακούσω σε αυτό.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 19-05-2009, 00:24 #137
καμια φορα σκεφτομαι,αν γεννιομασταν ολοι τυφλοι .... ποσοι θα ενδιαφεροντουσαν για την εξωτερικη τους εμφανιση;αφρουλα θα ενδιαφεροσουν εσυ; :)
19-05-2009, 02:22 #138
weird σευχαριστω μεσα απο τη καρδια μου που ενδιαφερεσαι για μενα και με εχεις καταλαβει 100%!!!!Εισαι απιστευτη!!Το προβλημα με μενα ειναι οτι κολλαω σε ΛΕΞΕΙΣ!.Αυτο ειναι το προβλημα μου και οτι ακουσω μετρια ,δεν ειναι ομορφη,ειναι ασπρη ,ειναι χοντρη,ειναι ακομα και το ψηλη καταληγουν ολα ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΣΧΗΜΗ.Οκ δε μπορω να βουλωσω το στομα των ανθρωπων που δε νιωθω οτι ειναι ανθρωποι απλως υπαρχουν.Ξερω οτι ο καθενας κουβαλαει τη τρελλα,τη ζηλια η δε ξερει να μιλαει .Αλλα εγω δε μπορω ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΣΩ.Μπροστα μου εννοειται θα γινει χαμος αλλα πισω μου τι να κανω να ασχολουμαι με τον καθε τρελλο και τη βλακεια που κουβαλαει.Παιδια εχω χασει 5 χρονια απο τη ζωη μου στο φοβο κριτικης της εμφανισης μου.Εχω εξαντληθει πλεον .Και δε θα τους κανω τη χαρη ασχημαινοντας γιατι απομονωνομαι και αρχιζω και τρωω και δε ασχολουμαι καθολου με την εμφανιση μου.Weird ok με λενε ασχημη στραβοι ειναι τωρα εμενα μου κολλαει δε πειραζει σιγα σιγα θα το χωνεψω.Σε αυτο που κολλησα ειναι βεβαια μια βλακεια αλλα για μενα σημερα δε βγηκα καθολου ΕΞΩ!Οταν καποιος σου λεει οτι εχεις ασχημο προσωπο φυσικα εννοει οτι εισαι ασχημη ετσι δεν ειναι??????Να το παρω ετσι οτι με ειπε ασχημη γιατι εχω κολλησει στο προσωπο και το καταστρεφω σιγα σιγα.Σου λεει καποιος εχεις ασχημη φατσα
τι σημαινει??????Ασχημη δεν εννοει?Πειτε ναι για να ξεμπλοκαρω.Το θεμα ειναι οτι αν ακουσω κατι παω σπιτι σπαω πραγματα,απομονωνομαι 1 μερα και μετα ειμαι επιθετικη,σνομπ και απλησιαστη.Προσπαθω να μεινω στο καθρεφτη μου αλλα γιατι δε μπορω?Γιατι δε το κανω οπως πριν 2 μηνες?Μαλλον επειδη σταματησε η ψυχοθεραπεια με τη παλια μου ψυχολογο και εχω καινουργιο που εχουμε κανει 4 συνεδριες και σημερα τελειωσε το ιστορικο και καινουργιος ψυχιατρος ο καλυτερος να και ενα θετικο επιτελους.Και σκεφτομαι συνεχεια τους αλλους?Η ειρωνια ειναι οτι εχουν φυγει οι ιδεες σε μεγαλο βαθμο .Αλλα εχουν ερθει στο τι λεει ο κοσμος.Γελοια πραγματα .Ασχημο προσωπο δε σημαινει Οτι σε ειπε ασχημη?Σωστη δεν ειμαι ?Παιδια ντρεπομαι που σας τα λεω ολα αυτα αλλα σε ποιον να τα πω .Και Θεοφανια το λυσα το θεμα 3 στα 10 με το ασπρο και γελαω τωρα.Μπορει καποιος να πει εχεις ασχημη φατσα και να μην εννοει οτι εισαι ασχημος?Τοτε ας κλειστω καλυτερα να ηρεμησω,Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δε μπορω να ζησω σε αυτη την κοινωνια δε μπορω να αντεξω κανενα σχολιο μπορει να ναι η καταθλιψη δε ξερω αλλα δεν αντεχω να ζω ετσι πια και δεν αισθανομαι και τιποτα πια ξημερωνει βραδιαζει ολα ιδια.:(
19-05-2009, 02:30 #139
και εγω ξερω πως ειμαι και ποια ειμαι οι αλλοι ενδιαφερονται και αρχιζω και γινομαι επιθετικη πλεον.Τοσα χρονια ακουγα τωρα ηρθε η ωρα να τις φανε γερα.Αρκει να ειμαι σιγουρη μονο!!!!!!!!Τωρα βρισια πανω στο σοκ μου θα φανε ξυλο δε ξερω.Σκεφτομαι να μη δινω σημασια αφου δεν εχω κατι ασχημο αλλα δε καταλαβα ολα τα μπαζα να κρινουν με ποιο δικαιωμα.Ηρθε η ωρα τους.....
19-05-2009, 13:03 #140
Σ ευχαριστώ Αφρούλα για τα λόγια σου!
Είναι αλήθεια... για σένα οι λέξεις, έχουν ιδιαίτερο βάρος.
Τις προχωράς, πέφτεις βαθιά μέσα τους, αναρωτιέσαι, τι να σημαίνουν?
Πως τις αντιλαμβάνεται ο καθένας?
Το νόημα έχουν αυτές οι έννοιες, πώς συνδέονται με τις΄λέξεις?
Θεωρώ οτι είσαι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος με ιδιαίτερο τρόπο να σκέφτεσαι, και πρέπει να μάθεις, αυτό να το χρησιμοποιείς με τρόπο θετικό για εσένα, κι όχι να χάνεσαι μέσα του και να σε αρρωσταίνει.
Οι περισσότεροι δεν νοιάζονται για το πώς αντιλαμβάνεται τις έννοιες ο καθένας, ούτε δίνουν τόσο βάρος στο τί εννοούμε όταν λέμε κάτι.
ΕΣΥ όμως, το κάνεις.
Καταρχήν, θέλω να σκεφτείς, ποιές έννοιες σε απασχολούν περισσότερο.
Είναι μάλλον αυτές που περιγράφουν την εμφάνιση μόνο ή και άλλα στοιχεία?
Για παράδειγμα, σε έχει απασχολήσει ποτέ γιατί να λέμε το τραπέζι, τραπέζι?
Τι εννοουμε όταν λέμε κύκλος?
Γιατί λέμε τον ήλιο έτσι? κτλ....
Θα ήθελα να μάθω.
Οσο για την κατάστασή σου, δώσε χρόνο με τον νέο γιατρό, όλα θα πάνε καλά!
Ενταξει, όλοι έχουμε πισωγυρίσματα κάποιες φορές, μέσα στο πρόγραμμα είναι!
;)
Εδώ είμαστε εμείς, δίπλα σου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-05-2009, 13:08 #141
Δεύτερη ερώτηση....
μου φαίνεται, οτι κάτι σε εμποδίζει να αναπτύξεις την πλευρά σου αυτή που θέλει να διεισδύει στο βάθος των εννοιών....
Μόνη σου το λές, οτι κολλάς στις λέξεις, και απο ένα σημείο και μετά, ΟΛΕΣ καταλήγουν να σημαίνουν για σένα ΄ενα πράγμα : άσχημη.
Αρα, όλες τις λέξεις τις αντιμετωπίζεις καχύποπτα και αρνητικά και φοβάσαι μην υπονοούν κάποιο τέτοιο κακό σχόλιο.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου ( το ξέρεις βέβαια οτι δεν είμαι ειδικός ) το σημείο που πρέπει να αλλάξεις, για να απελευθερωθεί το χάρισμά σου, να επικεντρώνεσαι με βάθος στις έννοιες.
Οταν δεν θα φοβάσαι πια, μήπως οι λέξεις κρύβουν κάτι κακό για εσενα, θα δεις άλλα νοήματα να ξεπηδάνε, πλούσια νοήματα....
Στο εύχομαι πραγματικά Αφρούλα,
και πιστεύω οτι θα το καταφέρεις να ξεμπλοκάρεις.
Ξεκίνα να κλείνεις ανοιχτούς λογαριασμούς που έχεις με το παρελθόν σου!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-05-2009, 13:14 #142
Λες πολύ σωστά οτι δεν μπορείς να φιμώσεις τον κόσμο.
Δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις να μιλάνε,αυτό είναι σίγουρο.
Μπορείς όμως να κάνεις άλλα πράγματα.
Πχ. να κάνεις μιά ερώτηση ή να δώσεις μια απάντηση..
( απο μέσα σου ή φωναχτά).Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-05-2009, 00:23 #143
Originally posted by afrula
Το προβλημα με μενα ειναι οτι κολλαω σε ΛΕΞΕΙΣ!.Αυτο ειναι το προβλημα μου και οτι ακουσω μετρια ,δεν ειναι ομορφη,ειναι ασπρη ,ειναι χοντρη,ειναι ακομα και το ψηλη καταληγουν ολα ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΣΧΗΜΗ.
Αν θες όμως να ξέρεις την αλήθεια απο την ματιά ενός αρσενικού.... Έχουν υπάρξει και μέτριες εμφανισιακά (υποκειμενικό είναι αυτό άλλωστε) που τα κατάφεραν καλύτερα από τις υποτιθέμενες κούκλες στο να μου αφήσουν την εικόνα τους πιο έντονα και πιο όμορφα..
Θυμάμαι για παράδειγμα μια κοπελίτσα στην εφηβεία μου. Οι φίλοι μου έλεγαν οτι είναι ασχημούλα ενω εμένα μου άρεσε ;)
21-05-2009, 00:26 #144
weird μου οχι Δοξα τω Θεω δεν εχω προβληματα με αλλα πραγματα.Μονο λεξεις οσον αφορα την εμφανιση την εξωτερικη.Μπερδευομαι παρα μα παρα πολυ αλλα weird μου αν φτασω στο σημειο να μη μενοχλουν τα σχολια να τα ακουω και να μου τα λενε καταφατσα και ουτε καν να μπαινουν στο μυαλο ΘΑ ΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.Ηδη εχω κανει προοδο οσον αφορα ΤΙΣ 2 ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ.Τωρα να παθω ΕΜΜΟΝΗ στο τι λεει η σκεφτεται ο καθενας για μενα ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ.Και δε μου αξιζει!!!ΑΧ να ξερες ποσα πραγματα θα θελα η μπορω να κανω ......Να βοηθησω κιολας.Αλλα θα γινουν ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.Απλως δε μπορω να καταλαβω ο κοσμος γιατι κρινει και δε ξερει να μιλαει και αυτο που λεει αλλο εννοει.Πρεπει να εικεντρωθω σε μενα αλλα ο νους μου ειναι στο εξω.Απο την αλλη οχι ΔΕ ΜΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΕ ΘΑ ΧΑΛΑΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΩ ΓΙΑ ΛΕΞΕΙΣ των ανθρωπων που δεν εχουν μυαλο.Ετσι δεν ειναι?
21-05-2009, 00:29 #145
weird εισαι απιστευτη!!!Ουτε ψυχολογος να σουν.Να σεχει παντοτε καλα ο Θεος εσενα και τους δικους σου.
21-05-2009, 00:50 #146
Afrula έχεις ακούσει το τραγούδι Beautiful της Christina Aguilera?
21-05-2009, 12:38 #147
\"Πρεπει να εικεντρωθω σε μενα αλλα ο νους μου ειναι στο εξω\"
Afroula,
κι εσύ είσαι ένα άτομο ιδιαίτερο, με εκπληκτική διαύγεια και βάθος.
Πιστεύω πολύ σε σε΄να, οτι θα το λύσεις το παζλ.
Για μένα, όλο το μυστικό κρύβεται σε αυτή σου τη φράση!!!
Ρωτάς και ξαναρωτάς, γιατί δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον καθρέπτη σου.
Και να η απάντηση!
Γιατί για να το κάνεις, πρέπει να επικεντρωθείς σε σένα!
Πρέπει να βρεις το κέντρο μέσα σου, κι όχι στο τι λένε οι άλλοι, το έξω απο εσένα.
Θα γιατρυτείς, όταν η κρίση τους δεν θα βαραίνει τόσο πάνω σου, όταν θα μπορείς να πεις : ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Εγώ, με βλέπω έτσι κι έτσι και ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ τι βλέπεις εσύ!
Αυτό πρέπει να καταφέρεις κορίτσι μου.
Να ενδυναμώσεις την δική σου την κρίση, για να μην έχουν τόση βαρύτητα οι έξω κρίσεις.
Εμαθες απο μικρό φαίνεται, να υπάρχεις με βάση το τι λέγαν οι γύρω σου.
Δεν σου έδωσαν χώρο και χρόνο να αναπτύξεις τα δικά σου μάτια, την δική σου κρίση,
και να μπορείς να την υπερασπίζεσαι, χωρίς να χάνεσαι μέσα στα σχόλια των άλλων.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-05-2009, 12:40 #148
Originally posted by afrula
weird εισαι απιστευτη!!!Ουτε ψυχολογος να σουν.Να σεχει παντοτε καλα ο Θεος εσενα και τους δικους σου.
Είσαι μια αγνή και όμορφη ψυχή, και άρα, είσαι ένας όμορφος άνθρωπος :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-05-2009, 12:42 #149
\"λέξεις ανθρώπων που δεν έχουν μυαλό\"
Ετσι είναι αφρούλα.
ΕΣΥ τους δίνεις δύναμη πάνω σου!
Μια λέξη που μπορεί να πει ένας βλάκας, ενας επιφανειακός, ένας για την πλάκα του, εσύ θα της δώσεις την βαρύτητα που θα είχε η λέξη, αν την έλεγε κάποιος ώριμος άνθρωπος μετά απο πολύ σκέψη.
Μην το κάνεις αυτό, δεν αξίζει...
σκέψου, ποιό άτομο είναι αυτό που μιλάει, κι αν αξίζει να δώσεις τόση προσοχή και βάρος στη γνώμη του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
22-05-2009, 18:33 #150
weird μου εχεις μπει μεσα στο μυαλο μου .Πρεπει να εισαι θαυμασιος ανθρωπος και τιμη μου που μιλαμε.Εκει που κολλαω ειναι οτι εγω ειμαι μια ομορφη κοπελα τωρα κιλα περισσεια απο το αγχος και τα φαρμακα η 2 με 3 σπυρακια δε με ενοχλουν?Απλως επειδη σκεφτομαι με τη λογικη και αντικειμενικα η προσπαθω τουλαχιστον κολλαω και στεναχωριεμαι με τη λεξη αυτη.Που το βλεπει ο καθε ανοητος?Να μη σαρεσει καποια και να πεταξεις ειναι ασχημη δεν αξιζει να ασχοληθεις να εχεις μια δυσμορφια αντε μια μεγαλη μυτη ,να εισαι πολυ χοντρη αλλα ουτε εκει εγω βλεπω κατι ασχημο.Γιαυτο κολλαω!!Τωρα ασχημη λενε και τη ξαδερφη μου που ειναι θεα η κοπελα και εχει κανει και 2 μωρακια.Φαντασου.Ειναι μια λεξη εγω ξερω οτι δεν υπαρχει ασχημια εκτος αν καποιος κανει μπαμ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ οτι καθομαι και σκεφτομαι τον ενα και δε σκεφτομαι τους 9 που μου λενε οτι ειμαι μια χαρα ωραια κοπελα και ειμαι αλλα αν εχω ολο αυτο στο μυαλο μου τι θα πει ο καθε βλακας εχω αφησει τον ευατο μου.Λοιπον κατεληξα οτι ειναι μια λεξη οτι ολοι με βλεπουν με τα ιδια ματια οπως με βλεπω εγω σρο καθρεφτη και οτι αν που χεστηκα πια συγγνωμη κιολας αλλα δε ξερεις τι περνω δεν αρεσψ σε καποιον με πει ασχημη ειναι στραβος και τρελλος!!!!!!Εγω αντικειμενικα δεν εχω κατι ασχημο καποια δυσμορφια μεγαλη μυτη πολυ,πολυ χοντρη η κατι εξωγηινο!!Τωρα αν το ακουσω και βαζω τον καθενα κατω να μου πει που βλεπει το ασχημο θα τρελλαθω εντελως.Αλλα αν το ξανακουσω που σπανια θα το ακουσω εγω Θελω να το κανω και ο ψυχολογος μου μου ειπε οτι ακους και σου λενε η νομιζεις οτι ακουσες απο το να σου καταστρεψει τη ζωη ρωτα το εκεινη τη στιγμη.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία