φοβος και εμμονες περι ασχημιας!!δεν αντεχω βοηθεια!!! - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 45 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 673
    Senior Member
    Originally posted by vince
    Afrula φαίνεται πως προκαλείς την οργή των αντρών. Κάτσε και σκέψου για λίγο γιατί συμβαίνει αυτό.

Η αθυροστομία μου ήταν απαράδεκτη και οφείλω να ζητήσω έστω μια τυπική συγνώμη. Συμβαίνουν αυτά.

Bad day , bad mouth...:)
    Παρεμβαίνω γιατί μιλάμε δημόσια, αλλά vince, δεν νομίζω οτι αντιπροσωπεύεις όλους τους άντρες. Λίγο αυθαίρετο το βρίσκω αυτό.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Afrula φαίνεται πως προκαλείς την οργή των αντρών. Κάτσε και σκέψου για λίγο γιατί συμβαίνει αυτό.

Η αθυροστομία μου ήταν απαράδεκτη και οφείλω να ζητήσω έστω μια τυπική συγνώμη. Συμβαίνουν αυτά.

Παρεμβαίνω γιατί μιλάμε δημόσια, αλλά vince, δεν νομίζω οτι αντιπροσωπεύεις όλους τους άντρες. Λίγο αυθαίρετο το βρίσκω αυτό.
    Μια παρατήρηση έκανα. Είμαι δεκτός σε κάθε πολιτισμένη άποψη. Επίσης θεωρώ πως ένας άνθρωπος (όποιος και αν είναι αυτός) χάνει το δίκιο του όταν μιλάει έτσι όπως μίλησα. Μπορεί να είχα δίκιο στην προκειμένη περίπτωση αλλά το έχασα με τον τρόπο μου.

Senior Member

Συμφωνώ κ συγκεκριμένα vince αντιπροσωπεύεις μόνο τον εαυτό σου.Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπει σε σκέψεις η αφρούλα αλλά ίσως εσύ σχετικά με το λόγο που σε εξόργισε...

Senior Member
    Ακριβώς. Συμφωνώ με την Άρσι.
    Αναφέρεσαι σε κάποιο δίκιο, που δεν διεκδίκησες σωστά.
    Κι αυτό το δίκιο έχει να κάνει με τους λόγους της οργής σου.

Μαλλον δικό σου είναι το θέμα vince, παρά της Αφρος.

Senior Member
    Θα μπορούσα να πω πως η αλληλεπίδραση μου με την αφρούλα ήταν άσχημη αλλά δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί δεν υπήρξε καν αλληλεπίδραση...

Τεσπά αφρούλα να σαι καλά για το ενδιαφέρον που έδειξες. Μπορεί να μην βρίσκουν όλοι το δίκιο τους αλλά μερικοί παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Να\'σαι καλά και να μην ψάχνςεις την επιβεβαίωση απο τρελούς όπως λες. Τρελούς σαν αυτόν που σε πλήγωσε..

Senior Member
    Θα μπορούσα να πω πως η αλληλεπίδραση μου με την αφρούλα ήταν άσχημη αλλά δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί δεν υπήρξε καν αλληλεπίδραση...

Τεσπά αφρούλα να σαι καλά για το ενδιαφέρον που έδειξες. Μπορεί να μην βρίσκουν όλοι το δίκιο τους αλλά μερικοί παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Να\'σαι καλά και να μην ψάχνςεις την επιβεβαίωση απο τρελούς όπως λες. Τρελούς σαν αυτόν που σε πλήγωσε..
    Vince, μπορώ να κατανοήσω τα αίτια που βρίσκονται πίσω απο τη συμπεριφορά σου...
    Ενιωσες οτι κάπου αδικήθηκες και ξέσπασες έτσι, αν το κατάλαβα σωστά.
    Και ίσως, η μεγάλη ευαισθησία που έχεις ως άνθρωπος, να σε έκανε να δοκιμάσεις έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντα εύκολο στο να τα διαχειριστεί κανείς.

Αν θέλεις, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το πού ένιωσες αδικημένος.Ξέρεις αυτό καμιά φορά είναι βοηθητικό, γιατί βλέπεις, πως το είδε κι ο αλλος( η αφρούλα εν προκειμένω) , επικοινωνόντας το τί είδες εσύ, μαζί του.

Εντάξει, τέτοιες αντιδράσεις, για μένα, δείχνουν μια υπέρμετρη ευαισθησία, που κάπου ψάχνει κι αυτή να εξωτερικευτεί. Οσο αντιφατικό κι αν ακούγεται.

υγ. δεν νομίζω οτι αυτού του είδους η δυσκολία έχει να κάνει με οποιαδήποτε \"τρέλα\".

Senior Member

Εντάξει, τέτοιες αντιδράσεις, για μένα, δείχνουν μια υπέρμετρη ευαισθησία, που κάπου ψάχνει κι αυτή να εξωτερικευτεί. Οσο αντιφατικό κι αν ακούγεται.

υγ. δεν νομίζω οτι αυτού του είδους η δυσκολία έχει να κάνει με οποιαδήποτε \"τρέλα\".
    μια υπερμετρη ευαισθησια δεν ξερω ποσο μπορει να τσαλαπατάει το προβλημα που εκθετει ενας αλλος ανθρωπος.

Κατα τα άλλα δεν βρισκω καποια συσχετικη τρελας με την συγκεκριμενη αντιδραση. Θα τολμουσα να πω, πώς μαλλον σαν \"αλλοθι\" βλεπω τη συσχετιση που αναφέρθηκε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member

Vince, μπορώ να κατανοήσω τα αίτια που βρίσκονται πίσω απο τη συμπεριφορά σου...
    Ενιωσες οτι κάπου αδικήθηκες και ξέσπασες έτσι, αν το κατάλαβα σωστά.
    Και ίσως, η μεγάλη ευαισθησία που έχεις ως άνθρωπος, να σε έκανε να δοκιμάσεις έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντα εύκολο στο να τα διαχειριστεί κανείς.

Αν θέλεις, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το πού ένιωσες αδικημένος.Ξέρεις αυτό καμιά φορά είναι βοηθητικό, γιατί βλέπεις, πως το είδε κι ο αλλος( η αφρούλα εν προκειμένω) , επικοινωνόντας το τί είδες εσύ, μαζί του.

Ευαισθησία. Πράγματι. Και μερικές φορές καλό είναι να ξέρουμε ότι όταν η ευαισθησία μας συναντάει την αναισθησία τότε η αντίδραση είναι αναπόφευκτη.

Θα ήθελα μάλιστα να μιλήσω και πιο γενικά για το παραπάνω. Η αντίδραση με την απόφαση είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Αναρωτιέμαι αν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις χωρίς να ξέρει αν είναι σωστές αλλά με την ελπίδα οτι οι αποφάσεις αυτές θα είναι σωστές ή οτι απλά η στιγμή της αντίδρασης παράγει την απόφαση της ανάγκης. Ανάγκη για εξωτερίκευση..ανάγκη για επιβολή... η μήπως ανάγκη για επικοινωνία και συμπαράσταση? Όταν δηλαδή η ανάγκη αυτή δεν εκπληρώνεται το αυτονοούμενο είναι η κακιά αντίδραση?

Θυμάμαι τον De Niro στην ταινία Frankenstein να λέει τα εξής...

...Η αγάπη και το μίσος συνυπάρχουν μέσα μου. Όταν δεν μπορώ να ικανοποιήσω το ένα, ικανοποιώ το άλλο...

Μερικές σκέψεις και να με συγχωράτε αν ξεφεύγω από το θέμα..

Senior Member
    Συχνά ( και μην το πάρεις προσωπικά vince το λέω γενικά και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου, παλιότερα κυρίως)
    η υπερευαισθησία καταλήγει σε σκληρότητα μέσα απο μία επίθεση που δεν είναι παρά η άμυνα ενός πληγωμένου.
    Ναι, αυτή η επίθεση πολύ πιθανόν να τσαλαπατά τον άλλο, όπως και το ίδιο το άτομο που νιώθει τύψεις ή άσχημα μετά.
    Συχνά η υπερευαισθησία, κρύβει μέσα της πολύ εγωισμό. Αυτό το έχω καταλάβει πάλι απο προσωπική πείρα.

Ολα αυτά, δεν τα λέω για να δικαιολογήσω μια συμπεριφορά ( αυτή του Vince) αλλά για να την κατανοήσω.

Senior Member

Ευαισθησία. Πράγματι. Και μερικές φορές καλό είναι να ξέρουμε ότι όταν η ευαισθησία μας συναντάει την αναισθησία τότε η αντίδραση είναι αναπόφευκτη.

Θα ήθελα μάλιστα να μιλήσω και πιο γενικά για το παραπάνω. Η αντίδραση με την απόφαση είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Νομίζω πως όταν αντιδράς χωρίς να έχεις πρώτα σκεφτεί / αποφασίσει, εκεί αυτά τα δύο διαχωρίζονται.

Αναρωτιέμαι αν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις χωρίς να ξέρει αν είναι σωστές αλλά με την ελπίδα οτι οι αποφάσεις αυτές θα είναι σωστές ή οτι απλά η στιγμή της αντίδρασης παράγει την απόφαση της ανάγκης.

Μπορεί να τα κάνεις και τα δύο αυτά, ανάλογα με την συνθήκη. Κι αν θέλεις την γνώμη μου, εν προκειμένω, μάλλον η αντίδραση προηγήθηκε της όποιας απόφασης.. έδρασες κάπως παρορμητικά, επειδή βρέθηκες υπο την πίεση έντονου συναισθήματος. Ετσι το είδα εγώ τουλάχιστον.

Ανάγκη για εξωτερίκευση..ανάγκη για επιβολή... η μήπως ανάγκη για επικοινωνία και συμπαράσταση? Όταν δηλαδή η ανάγκη αυτή δεν εκπληρώνεται το αυτονοούμενο είναι η κακιά αντίδραση?

Ξέρεις,. χαίρομαι πάρα πολύ που ανοίγεσαι και μάλιστα έτσι ειλικρινά και μπορώ να σου πω οτι όπως και άλλες φορές, με συγκινείς. Απο το όσο σε έχω παρατηρήσει στο φόρουμ, τολμώ να εικάσω ότι, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, έχεις μια μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσεις και να συμπαρασταθείς ή να σου συμπαρασταθούν. Οταν βλέπεις οτι αυτή ματαιώνεται, δεν ικανοποιείται ( τουλάχιστον στον χρόνο ή με τον τρόπο που περιμένεις εσύ) τότε το \"αυτονοούμενο\" όπως το λές, που το ερμηνεύω σαν \" αυτό που εγώ ως vince κάνω, ο τρόπος που αντιδρώ\" είναι να εξωτερικεύεσαι προσπαθώντας να επιβάλλεις την παρουσία σου

...Η αγάπη και το μίσος συνυπάρχουν μέσα μου. Όταν δεν μπορώ να ικανοποιήσω το ένα, ικανοποιώ το άλλο...

Μερικές σκέψεις και να με συγχωράτε αν ξεφεύγω από το θέμα..
    Είναι σαν να λες, αγκάλιασέ με, γιατί αλλιώς θα σε χαστουκίσω, ή κάνω λάθος?

Senior Member
    Είναι σαν να λες, αγκάλιασέ με, γιατί αλλιώς θα σε χαστουκίσω, ή κάνω λάθος?
    ευστοχο ερωτημα πιστευω...ετσι ομως ποσο περιθωριο δινουμε στον αλλο? ποσο μπροστα μπαινουν οι δικες μας απαιτησεις, στους δικους μας ρυθμους? ο άλλος που ειναι? κ κυριως ποσο χωρο κ χρονο αφηνουμε για επικοινωνια....που μπορει να ερθει μπορει ομως κ οχι...ομως ειναι αλλη η αξια του να ξερουμε οτι τουλάχιστον το προσπαθησαμε...υπηρξε δραση κ αντιδραση. με τον εκβιαστικο τροπο, υπάρχει κ παλι δραση κ αντιδραση. αλλα απο εναν μονο, τον εαυτο μας.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    παιδια ξεφυγατε εντελως απο το θεμα μου!!!Ο vince μπορει να ανοιξει δικο του θεμα.Και δε με ενδιαφερει το ατομο αυτο.

Senior Member
    παιδια χρειαζομαι τη βοηθεια σας.Γυρισα απο το ψυχολογο μου πηρε το ιστορικο και στην επομενη συνεδρια θα αρχισουμε στοχους.Εγω εχω χασει ενα μηνα ψυχοθεραπειας.Γυρισα με νευρα τα σπασα ολα εκτος ευατου ΓΙΑΤΙ???????Γιατι ενω εγω ξερω οτι δεν ειμαι ασπρη σα βαμβακι η αν αρρωστησω η αν ειμαι νεκρη μακαρι να κοινωνησω να φευγω γιατι δεν αντεχω αλλο.Ιδεες δεν ειχα ειχαν φυγει υπηρχαν και 5 μερες που δεν τις ειχα!!!Καθησα και σκεφτηκα λεω οι βορειες που ειναι κατασπρες οκ δεν ειναι σα βαμβακι ,αν αρρωστησουν ομως?Μηπως γινουν λεω τοσο φωτεινο που ειναι το βαβμακι αποκλειεται οταν πεθανουν μηπως?Λεω μπορει αλλα θα ναι μουντο ασπρο οχι σα το βαμβακι και αρχισα παλι να μου ρχονται οι δικες μου εμμονες ιδεες.Μου πε ενας φιλος μου χθες εισαι ασπρη θες μπανια οκ ουτε καν το ακουσα αλλα σημερα πως εκανα ολο αυτο?Και τι με νοιαζει εμενα γι αυτες?Δε ξερω προσπαθησα μου φυγαν οι εμμονες αλλα οχι να ξαναρθουν επειδη ασχολουμαι με το κοσμο και αν και αν.Δε ξερω δε μπορω αλλο σε ποιον να μιλησω ολοι μαλακιες λενε κανεις δε μακουει το μυαλο μου εχει κολλησει για τα καλα.Ασχολουμαι με τους αλλους συνεχεια αντι να ασχολουμαι με τον ευατο μου.Δε ξερω θα κοινωνησω και θα αυτοκτονησω.Τα εκανα ολα εζησα τη ζωη τι αλλο να δω?Ευχαριστω που με ανεχτηκατε αλλα δε παει αλλο.....Αντιο........Σας ευχαριστω ολους μεσα απο τη ψυχη μου αν θελετε ριξτε καμια προσευχη μη παω στη κολαση αν και ειναι σιγουρη.Το χω αποφασισει θα ναι η τριτη και η χειροτερη μαλλον.:(:(:(

Senior Member
    Τι είναι αυτά που λες αφρούλα?Άκου θα αυτοκτονήσεις...κάτσε ηρέμησε....νιώθεις έτσι επειδή είπες το ιστορικό κ τα ξαναθυμήθηκες.Κάνε κουράγιο,δύναμη κ προσπάθεια.
    Είσαι μια χαρά,γράψτους όλους,δε θα αυτοκτονήσεις για τους άλλους...
    Πάνω απ\'όλα τον εαυτό σου,τη γνώμη σου κ όχι την υποθετική γνώμη αγνώστων!

Senior Member
    οχι δεν αντεχω αλλο....το ιστορικο δε με πειραξε.Τα ξερα.Καθησα και ασχοληθηκα παλι με το χρωμα δεν αντεχω αλλο δεν μπορω ...........Σκεφτηκα αυτες οι ξενες που ειναι κατασπρες αν ειναι σα το βαμβακι λεω οχι μετα αν αρρωστησουν και αν πεθανουν?Εκει κολλησα .Το χω αποφασισει δε μπορω να ζησω εδω και το χω καθυστερησει και πολυ......δεν μπορω .....δεν αντεχω.......Ειναι ντροπη αφου ειμαι εξυπνη τι καθομαι και κολλαω?Οχι θα το κανω φοβαμαι το μετα αλλα ................αυτη ειναι η λυση.........

Page 14 of 45 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast