Results 421 to 435 of 673
-
26-03-2010, 00:43 #421
Κρίνο είσαι τόσο απόλυτος και εγωϊστής που δεν βλέπεις πέρα απο την μύτη σου.Μιλάμε για πράγματα που είναι πάνω απο τις δυνάμεις σου, εκτός κι αν έχεις κάνει συμβόλαιο με όποια ανώτερη δύναμη πιστεύεις εσύ.Αν είναι αυτή η δύναμη ο εαυτός σου, είσαι τόσο βέβαιος για το τι θα γίνει στο μέλλον;δηλαδή για θέματα που αφορούν την υγεία πάλι εμείς ευθυνόμαστε;Αν μη τι άλλο να σέβεσαι ανθρώπους που ταλαιπωρούνται απο ασθένειες, εκτός κι αν φταίμε και γι αυτό.
- 26-03-2010, 01:55 #422
νομίζω ότι η τοποθέτηση ότι ΟΛΑ και ΠΑΝΤΑ περνούν από το χέρι μας είναι ακραία.
φυσικά πάρα πολλές φορές αποποιούμαστε ευθύνες που άπτονται του χεριού μας, και σε αυτό θα συμφωνήσω με τον κρίνο.
αυτό είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει θεός. δεν ξέρω αν υπάρχει θεός, αλλά και αν υπάρχει, δε νομίζω να είπε πουθενά ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να φορτώνουμε όλα μας τα προβλήματα στην καμπούρα του θεού, είπε μονάχα να θυμόμαστε τα ανθρώπινα μας όρια, μην μπερδευτούμε και γίνουμε αλαζόνες.
το αν ευθυνόμαστε η όχι και σε ποιο βαθμό για κάτι, νομίζω πάει ανά περίπτωση.
αν οδηγώ πολύ προσεχτικά και συγχρονιστώ με έναν ανεγκέφαλο ο οποίος έρθει και στουκαρει απάνω μου, γιατί έφταιγα?
αν οδηγώ όμως μεθυσμένη, χωρίς να φοράω ζώνη ασφαλείας και με υψηλές ταχύτητες για τις οδηγικές μου ικανότητες, τεχνολογία αυτοκινήτου και δρόμου και πάω και στουκάρω, δεν φταίω?
και για τα θέματα υγείας, πάλι νομίζω ότι πάει κατά διάκριση.
ο παππούς μου που κάπνιζε κάθε μέρα τρία πακέτα και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, δεν ευθυνότανε?
ένας που δε γυμνάζεται καθόλου, τρώει όλο λίπη και ανθυγιεινά και πάθει στα 50 ένα έμφραγμα, τόσο τυχαίο είναι?
εγώ που στο λύκειο ήμουνα πολύ βαθμοθήρας, και άμα έπαιρνα μέτριο βαθμό μετά ήμουνα με στραβό κέφι, δεν ευθυνόμουνα για την ψυχική μου διάθεση?
από την άλλη, ένα παιδάκι με ανίατη ασθένεια πόσο φτάιει?
ένα παιδάκι που γεννιέται τυφλό που ήταν η επιλογή του να γεννηθεί τυφλό?
26-03-2010, 09:53 #423
Originally posted by lucifer
φυσικά πάρα πολλές φορές αποποιούμαστε ευθύνες που άπτονται του χεριού μας, και σε αυτό θα συμφωνήσω με τον κρίνο.
αυτό είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει θεός. δεν ξέρω αν υπάρχει θεός, αλλά και αν υπάρχει, δε νομίζω να είπε πουθενά ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να φορτώνουμε όλα μας τα προβλήματα στην καμπούρα του θεού, είπε μονάχα να θυμόμαστε τα ανθρώπινα μας όρια, μην μπερδευτούμε και γίνουμε αλαζόνες.
το αν ευθυνόμαστε η όχι και σε ποιο βαθμό για κάτι, νομίζω πάει ανά περίπτωση.
αν οδηγώ πολύ προσεχτικά και συγχρονιστώ με έναν ανεγκέφαλο ο οποίος έρθει και στουκαρει απάνω μου, γιατί έφταιγα?
αν οδηγώ όμως μεθυσμένη, χωρίς να φοράω ζώνη ασφαλείας και με υψηλές ταχύτητες για τις οδηγικές μου ικανότητες, τεχνολογία αυτοκινήτου και δρόμου και πάω και στουκάρω, δεν φταίω?
και για τα θέματα υγείας, πάλι νομίζω ότι πάει κατά διάκριση.
ο παππούς μου που κάπνιζε κάθε μέρα τρία πακέτα και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, δεν ευθυνότανε?
ένας που δε γυμνάζεται καθόλου, τρώει όλο λίπη και ανθυγιεινά και πάθει στα 50 ένα έμφραγμα, τόσο τυχαίο είναι?
εγώ που στο λύκειο ήμουνα πολύ βαθμοθήρας, και άμα έπαιρνα μέτριο βαθμό μετά ήμουνα με στραβό κέφι, δεν ευθυνόμουνα για την ψυχική μου διάθεση?
από την άλλη, ένα παιδάκι με ανίατη ασθένεια πόσο φτάιει?
ένα παιδάκι που γεννιέται τυφλό που ήταν η επιλογή του να γεννηθεί τυφλό?
Θα ελεγα μάλιστα οτι ειναι αυτονόητα για μένα..
Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές παραλλαγές.
Το ιδανικό για μενα ειναι να εχω συνειδητοποιησει τι ακριβώς μου συμβαίνει..
Οταν ομως πασχω και το κεφάλι μου τρώει κολλήματα,πως να δω την αλήθεια?
Σε τι διαφέρω απο εκείνον που γεννήθηκε τυφλός?
Γι αυτο πιστεύω οτι οσοι αντιμετωπιζουν ψυχολ.προβλήματα
ειναι διπλα γενναίοι γιατι προσπαθούν πολυ περισσοτερο και υπο αντιξοες συνθήκες σε σχεση με τους \"υγιεις\",για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους..
Αν καταλήγω με προβλήματα λόγω της λανθασμένης μου στάσης απέναντι στη ζωή ,σίγουρα εχω μερίδιο ευθύνης..
Με τα θέματα υγείας τα πράγματα ειναι πιο ξεκάθαρα..
Διαφορετικές ευθύνες εχω οταν καταπονώ τον οργανισμό μου (Τι φταιει ο θεος και οι αλλοι οταν εγω μου το προκάλεσα?)
και αλλιως ειναι να κανω τα δέοντα και παρόλα αυτα να μου προκύπτουν προβλήματα..(Ας κανω οτι περναει απο το χερι μου ,ας ειμαι ρεαλιστης γιατι ετσι μπορει να δω καποια λύση,ενω με την μεμψοιμοιρία θα μεινω στασιμος για να μη πω οτι θα γίνω χειροτερα..)
Αφρούλα μου σορρυ για την παρένθεση,ελπίζω να βρεις τον καταλληλο ειδικό και το φαρμακευτικό σχήμα, που θα σε βοηθησει να δεις καθαρά και να σταματήσεις να βασανίζεσαι με σκέψεις που απο μόνες τους δεν εχουν καμία βαρυτητα..Σου το ευχομαι :)
26-03-2010, 10:33 #424
Originally posted by γιώτα2
εκτός κι αν φταίμε και γι αυτό.
ακριβως αυτο.
Αν δεν σε καλυπτει πες μου να επιχειρηματολογησω, εχω μπολικο σκεπτικο σε αυτο.
Οσο για το συμβολαιο με ανωτερη δυναμη φυσικα και το εχω κανει. ο εαυτος μου ειναι μια χαρα μια τετοια δυναμη.
26-03-2010, 10:43 #425
Originally posted by lucifer
πες μου μια στιγμη σου,
που ησουν αμετοχη οταν χειροτερεψε η ζωη σου.
Μπορεις να σκεφτεις οποιαδηποτε ιστορια περναει απο το μυαλο σου,
θα την συζητησουμε και θα καταληξουμε τι ειναι και τι δεν ειναι ακραιο.
26-03-2010, 11:45 #426
Originally posted by krino
ακριβως αυτο.
Οσο για το συμβολαιο με ανωτερη δυναμη φυσικα και το εχω κανει. ο εαυτος μου ειναι μια χαρα μια τετοια δυναμη.
Κρινο περιμένω το σκεπτικό σου γιατί δεν με κάλυψες.Άν έχεις βρεί τη λύση σε όλα, ακόμη και στα μελλούμενα πες την και σε μας.
26-03-2010, 12:05 #427
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η τάση για μοιρολατρεία και \"ό,τι μας έγραψε ο θεός\"θα βοηθήσει ένα άτομο να δει την συμμετοχική του δράση στην παραμονή προβληματικών.Για μένα προσωπικά οτιδήποτε τέτοιο δεν βοηθά παρά στο αντίθετο αποτέλεσμα,να μην μπορώ να δω ξεκάθαρα το φάσμα των επιπτώσεων που έχουν τέτοιες δικαιολογίες θεοκρατούμενης υποταγής σε τύχες,μοίρες,πεπρωμένα και ό,τι γράφει δε ξεγράφει,ό,τι θέλει ο θεός,όπως αυτός τα σχεδίασε,όπως τα έφτιαξε ένας άλλος έξω από μας πάλι.Γιατί την συγκυρία την μετονομάζουμε σε θεό δεν ξέρω,αλλά ανασφάλεια δείχνει για μένα,όσο και διάθεση για σχωροχάρτια διάφορων επιλογών και διαθέσεων για στασιμότητες.
Εν προκειμένω,ίσως τέτοια ανάγκη να δικαιολογείται όταν οι άνθρωποι περνάνε ζόρια που τους καθιστούν σε θέση μειονεκτική,το να ρίχνουν κάποια συμμετοχή σε κάποιες δυνάμεις εξωτερικές που δεν έχουν πάνω τους επιρροή,αλλά πάλι επιλογή υποσυνείδητη είναι και αυτή."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
26-03-2010, 12:24 #428
διαβασα στο βιβλιο \"η τελευταια διάλεξη\" την εξης φραση...
\"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ\".
η παραπανω φραση προσωπικα με βοηθησε πολυ και ελπιζω να βοηθησει και σας:)
26-03-2010, 12:26 #429
Originally posted by krino
ακριβως αυτο.
Κρινο περιμένω το σκεπτικό σου γιατί δεν με κάλυψες.Άν έχεις βρεί τη λύση σε όλα, ακόμη και στα μελλούμενα πες την και σε μας.
περιμενεις απο εμενα να σου πω την λυση στα προβληματα σου?
Μα οσες φορες το εχω επιχειρησει,
ηταν σαν να γραφω στο κενο.....
τι ειναι αυτο που θα γινει διαφορετικα τωρα?
Να σου απαντησω εγω, τιποτα.
Απλα θες να κανουμε μια συζητηση εντυπωσεων....
Τεσπα,
απαντω, αλλα οχι για σενα,
γιατι εσυ οτι και να πω, θα το γραψεις εκει που δεν πιανει μελανι.
Μπορει ομως ενας περαστικος να διαβασει και να μπει σε καποιες σκεψεις.
Για εσενα το αποκλειω.
Καταρχην,
για να μπορεις να καθορισεις το μελλον σου,
πρεπει να πιστευεις στον εαυτο σου και ΜΟΝΟ σε αυτον.
Ουτε θεους, ουτε δαιμονες.
Ο εαυτος σου πρεπει να ειναι ο κυριαρχος σου και ο οδηγος στην σκεψη σου αλλα και στις πραξεις σου.
Οτι αλλο, το μονο που θα καταφερει ειναι να σε μπερδεψει και να σου υποσκαψει τις δυναμεις σου.
Τωρα το επομενο βημα ειναι που τοποθετεις τον εαυτο σου.
Ειτε πιο ψηλα απο τους γυρω σου ειτε πιο χαμηλα, εχεις προβλημα.
Πρεπει να μην αφηνεις κανενα σκοτεινο σημειο οτι υπαρχει καποιος καλυτερος η χειροτερος απο εσενα, και αυτο σε οτι μπορεις να φανταστεις.
Τωρα υπαρχει η ερωτηση,
μα ειμαστε ολοι ιδιοι δηλαδη?
Ιδιοι αποκλειεται να ειμαστε, ειμαστε ομως διαφορετικοι και την διαφορετικοτητα μας αυτη πρεπει να την αποδεχομαστε.
Αυτο και τιποτα αλλο.
Ξεκινοντας δηλαδη με τις δυο αυτες συντεταγμενες,
(οτι ολα ξεκινανε και τελειωνουν με εμας αλλα και το οτι ξερω το ποιος ειμαι, τι θελω και που παω) μπορω να προσδιορισω το παρον μου αλλα και το μελλον μου με ακριβεια κατω απο οποιεςδηποτε συνθηκες εφοσον αναπνεω.
Ανασυγκροτουμε οταν αλλαζουν οι συνθηκες και τα δεδομενα και αναλυω αυτο που ζω και αναδιατασω τις δυναμεις μου για να εχω το αποτελεσμα που επιδιωκω.
ΟΛΑ μα ολα,
ειναι θεμα τι εχω καταλαβει και πως κατευθυνω το μυαλο μου.
Οταν ολα αυτα εχουν ξεκαθαριστει τοτε η υλοποιηση των στοχων μου ειναι μονο θεμα χρονου για να αρχισει να υπαρχει η εφαρμογη της σκεψης μου.
Αντιθετα,
σημερα (αλλα και ολα τα προηγουμενα χρονια) ο ανθρωπος κυριευοταν απο χιλιες δυο κακοδαιμονιες.
Αν δεν ηταν ο θεος, θα ηταν κατι αλλο, και αν δεν υπηρχε κατι, τοτε θα φταιει το ξερο του το κεφαλι.
Γιατι ο ανθρωπος φροντισε απο πολυ νωρις να εχει τις αμυντικες του διαταξεις για να επιβιωσει.
Δεν φροντισε να φτιαξει ενα ολοκληρωμένο σχεδιο για να κανει οτι σκεφτεται.
Το να ναναλυσω γιατι συνεβει ετσι θα μου ετρωγε πολλες σελιδες και δεν θα βοηθαγε σε κατι.
ΠΑντα ομως πιστευα στην αστειρευτη δυναμη της σκεψης του ανθρωπου να μπορει να κανει τα απιστευτα αρκει να μπει σε αυτη την διαδικασια.
Πρακτικα στηριζω την σκεψη μου, γιατι ολοι εχουμε δει τους εαυτους μας, να υπερβαινουμε τους εαυτους μας κατω απο ορισμενες συνθηκες.
Θα μπορουσε να σκεφτει κανεις,
γιατι κατω απο καποιες συνθηκες λειτουργουμε αρκετα πιο πανω απο οσο πιστευουμε ενω σε χαλαρες συνθηκες πιστευουμε οτι ειναι αδυνατο????
Το αδυνατο για την καθημερινοτητα μας, ειναι αορατο να το συλλαβει κανεις πιο ακριβως ειναι.
Πιστευω στην διαδικασια που πρατω κατι για να κανω κατι που αρχικα φαινεται αδυνατο κατω απο νορμαλ συνθηκες και οχι κατω απο πιεση.
Πολυ απλα ειμαι ΕΝΑΣ ανθρωπος,
που το παρελθον μου, το παρον μου και το μελλον μου, ειναι απολυτα δικα μου αρα και χρεος μου να τα κτισω οπως εγω νομιζω.
Και τωρα που στα ειπα τι καταλαβες?
τιποτα ε?
Μπραβο,
συνεχισε την ζωη που ειχες πριν τα διαβασεις.
26-03-2010, 13:20 #430
Και τωρα που στα ειπα τι καταλαβες?
τιποτα ε?
Μπραβο,
συνεχισε την ζωη που ειχες πριν τα διαβασεις.
Μερσί Κρίνο για τα καλά σου λόγια, ευγενέστατος όπως πάντα.
Ανασυγκροτουμε οταν αλλαζουν οι συνθηκες και τα δεδομενα και αναλυω αυτο που ζω και αναδιατασω τις δυναμεις μου για να εχω το αποτελεσμα που επιδιωκω.
Θα έλεγα εγώ.Ανασυγκροτώ τις δυνάμεις μου όσες έχω, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν και δεν είχα τις μαντικές ικανότητες να προβλέψω και φυσικά να αποτρέψω.
26-03-2010, 13:29 #431
Τεσπα,
απαντω, αλλα οχι για σενα,
γιατι εσυ οτι και να πω, θα το γραψεις εκει που δεν πιανει μελανι.
Μπορει ομως ενας περαστικος να διαβασει και να μπει σε καποιες σκεψεις.
Για εσενα το αποκλειω.
Σοφός είσαι ότι θέλεις λες
Πάντως κουλάρησε λίγο κρίνο γιατί μεγαλώνεις και εσύ και με τα χρόνια έρχονται και οι φθορές στην υγεία γιατί όπως το πας εσυ στο τέλος θα γίνεις αθάνατος.
26-03-2010, 13:37 #432
Μερσί Κρίνο για τα καλά σου λόγια, ευγενέστατος όπως πάντα.
να σαι καλα....
Θα έλεγα εγώ.Ανασυγκροτώ τις δυνάμεις μου όσες έχω, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν και δεν είχα τις μαντικές ικανότητες να προβλέψω και φυσικά να αποτρέψω.
εκει που διαφωνουμε, ειναι στο ποσες δυναμεις εχεις και τι κανουν αυτες.
Και επιπλεον δεν υπαρχουν μαντικες ικανοτητες,
αλλα το τι θες να κανεις στη ζωη σου.
Οσο δεν το γνωριζεις με ακριβεια, δεν θα καταφερεις τιποτα.
26-03-2010, 13:39 #433
Σοφός είσαι ότι θέλεις λες
σοφος ειναι οποιος θελει να ειναι, και οχι εγω.
Πάντως κουλάρησε λίγο κρίνο γιατί μεγαλώνεις και εσύ και με τα χρόνια έρχονται και οι φθορές στην υγεία γιατί όπως το πας εσυ στο τέλος θα γίνεις αθάνατος.
νομιζεις οτι ειμαι ψωνισμενος με την ζωη?
νομιζεις οτι πιστευω οτι ειμαι αθανατος?
σε τι αλλο εχεις πεσει εξω?
26-03-2010, 14:41 #434
Εγώ θα ευχηθώ να είσαι πάντα υγιής και να μη χρειατεί να δοκιμάσεις δυνάμεις και αντοχές.
26-03-2010, 15:54 #435
δεν εχω προβλημα σε οτι και να μου συμβει γιωτα,
τωρα οσον αφορα τις αντοχες μου, μερικες φορες τις ζοριζω απο μονος μου.
Γενικα ειμαστε σε ασχετο θεμα,
αν θελει καποιος να συνεχισει φιλοσοφώντας το,
καλο ειναι να μην συνεχιστει εδω, αλλα να ανοιχτει καινουριο θεμα,
εφοσον υπαρχει ενδιαφερον.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....