Results 1 to 15 of 16
-
28-07-2019, 13:10 #1
πως μπορείς να ξεπεράσεις εναν βίαιο χωρισμό όντας με κατάθλιψη
Καλησπέρα σε όλους σας,
Εκλεισα πριν ένα μήνα τα τριάντα μου. Εδώ και πέντε χρόνια μένω εκτός Ελλάδας. Μεχρι τώρα έχω κάνει μακροχρόνιες σχέσεις οι οποίες είτε από δικές μου λανθασμένες συμπεριφορές είτε από λάθος επιλογές δεν ευδοκίμησαν. Κάνοντας ψυχοθεραπία και προσπαθόντας να βελτιωθώ σαν άνθρωπος ξεπέρασα αρνητικά μου χαρακτηριστικά και καταφερα να κάνω υποχωρήσεις και να αλλάξω σαν άνθρωπος. Γενικά είμαι πολύ δοτική και χαίρομαι να βοηθάω τους ανθρώπους. Υπολογίζω πολυ στους φίλους μου. Προσφατα χώρισα απο μια σχεση δυομιση χρόνων. Ήμιυν με έναν ανθρωπο που η εξωτερική του εμφάνιση δεν μου άρεζε πολύ αλλά εκτιμούσα τον χαρακτήρα του και το οτί ήταν καλός άνθρωπος. Έκανα πολλές υποχωρησεις ( πχ ως προς τα ωράρια εργασίας του, αφησα μια πολύ καλη ευκαιρία δουλειας σε άλλη χώρα, οικονομικά, κτλπ) και εξελείχθηκα σαν ανθρωπος. Πριν κάποιο καιρό είπαμε να μείνουμε μαζί. Στο διάστημα που ψάχναμε σπίτι αυτός ανχωνόταν για τα χρήματα και για το ότι δεν έχει χρόνο να μετακομίσει. Εγώ του επικοινωνούσα ότι αν θέλει να βρούμε αργοτερα σπίτι δεν με πειράζει και ότι αν δεν είναι σίγουρος καλύτερα να μείνω στο σπίτι μου και να το ξανασυζητήσουμε αργοτερα. Αυτός μου έλεγε οτι θέλει να βρουμε το σπιτάκι μας και έτσι Βρήκαμε σπίτι και βοήθησα χρηματικά να το πάρουμε, έκανα σχεδόν ολη την μετακόμιση, έστεισα τα έπιπλα κτλπ για να τον βοηθήσω λόγω φόρτου εργασίας. Πούλησα όλα μου τα επιπλα γιατί δεν του αρεζαν και αγόρασα καινούρια. Μετά από τρεις μέρες μου είπε οτι είναι πιεσμένος απο τη δουλια του, οτι δεν ξέρει αν θα με θέλει σε δυο χρόνια και μου ζήτησε χρόνο να πάει να μείνει στο παλιο του σπίτι που δεν είχε βρει άλλον ενοικιαστή για να δει αν με θελει σε δυο χρόνια. λόγω αυτοεκτίμησης και αδυναμίας να αναλάβω οικονομικά το σπίτι,εφυγα από το σπίτι.Έπεσα από τα συνεφα και απο το γεγονός ότι δεν περίμενα τέτοια διαχειρηση απο αυτόν τον ανθρωπο.τώρα μένω πρωσωρινάσε μια φίλη είναι δύσκολο να βρω αλλο σπίτι στην Χώρα που μένω. Νιώθω προδρομένη , πληγομένη, χωρί σημείο αναφοράς και χωρίς ρίζες. Εχει δυο εβδομάδες που δεν μπορώ να λειτουργήσω, δεν μπορώ να δουλέψω, να ακούσω μουσική, να ανοιξω τηλεοραση, να φάω κτλπ. Με πιάνουν τα κλάμματα και πλέον δεν έχω πίστη για το μέλλον. Το πρόβλημμα είναι ότι δεν περιμενα αυτήν τη συμπεριφορά απο αυτόν τον ανθρωπο αν και έχω Υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης. Πλέον πιστεύω ότι όσο και να προσπαθώ θα μείνω μόνη μου στη ζωή το οποίο για μένα δεν έχει νόημα. Οι φίλοι μου μου λενε οτι είμαι τυχαιρή με αυτά που έχω ( πτυχια, δουλιά κτλπ) αλλά για εμένα δεν εχει τίποτα τετοιο νοημα αν δεν έχεις ένα ανθρωπο να μοιραστείς τις χαρεσ´ και τις δυσκολίες. Ξέρω οτι η λύση δεν είναι να βάλεις τέλος στη ζωή σου αλλα νιώθω ότι είμαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω πως μπορείς να ξεπεράσεις μια τετοια κατασταση να συνεχίσεις να ζεις φυσιολογικά και να έχεις ελπίδα. Συμειωτεον πάσχω χρόνια από καταθλιψη λόγω χαμηλών επίπεδων σεροτονίνης και τα αντικαταθλιπτικά δεν με πιάνουν. Το προσπαθούσα εως και τώρα μεσω ψυχανάλυσης αλλά πλέον μου φαίνετε ότι κι αυτό είναι αδιέξοδο και γενικά με έχει κυριεύσει ο φόβος.
Συγγνώμη αν σας κούρασα και για τα πιθανά ορθογραφικά μου λάθη! Σας ευχαριστώ πολύ!Last edited by sap; 28-07-2019 at 18:54.
- 28-07-2019, 19:55 #2
δε ξερω πολα πραγματα για το ατομο αυτο που περιγραφεις αλλα συνηθως οι γυναικες αυτον διαλεγουν τελικα που δε ξερει λεει μα και μου κλπκλπ αφου το πολυ σιγουρο το βαριουνται
τωρα αν ενοεις οτι σε εχει κυριευσει ο φοβος για τις εποχες που ζουμε οσο πιο πολυ πιστευεις τοσο λιγοτερο φοβασαι
28-07-2019, 21:00 #3
Μην αφήσεις τη ψυχανάλυση. Ξανά επικοινώνησε με γιατρο για την αγωγή σου. Σε κάθε περίπτωση είναι τόσο λογικό και ανθρώπινο να έχεις πάθει σοκ. Να αισθάνεσαι όπως ακριβως αισθάνεσαι. Μπορείς να πάρεις άδεια από τη δουλειά για να μην δημιουργηθεί θέμα; ή σε βοηθάει σχετικά; Τουλάχιστον επιπόλαιο μπορώ να τον ονομάσω.
"Make sure your worst enemy isn't you"
29-07-2019, 19:23 #4
Σε ευχαριστώ πολύ αλεξανδρε_77, γι αυτό και εγώ επέλεξα έναν υποτείθεται σταθερο ανθρωπο. Και αυτό είναι που με έριξα απο τα σύνεφα, οτι δεν μπόρεσα ούτε εγώ ουτε οι κοινοι φίλοι ούτε ο ψυχιατρος μου (που με ενθάρινε να μείνω στη σχέση λόγω οτι ´ηταν’ ανθρωπος με αξίες) να το καταλαβουμε ώστε να σχηματίσω μηχανισμούς άμυνας. Ποιο πολύ για τους ανθρώπους φοβάμαι. Η οικογένειά μου μου εδωσε καλές αρχες και γι αυτό πισυευα πολύ στους ανθρωπους. μετά απο αυτό και σε συνδιασμό με την χρόνια κατάθλιψη πλέον φοβάμε να ζήσω γιατί δεν ξέρω πως να ξανασηκωθώ απο μια επόμενη κακοτοποιά.
29-07-2019, 19:31 #5
Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου constatly curious! Την συνεχίζω την ψυχανάληση. Ο γιατρός βεβαια μου λέει ότι δεν θα μου δώσει αντικαταθλιπτικά γιατί πρέπει να ζήσω τα συναοσθήματα μου που είναι φυσιολογικά κατα αυτόν. Το θέμα με την δουλιά είναι οτι είμαι καινούργια και την επελεξα εναντι μιας αλλης θέσης σε αλλη χώρα σε συζήτηση με τον πρώην μου για να είμαστε μαζί. Θα προσπαθήσω βεβαια να πάρω αδεια ανεφ αποδοχών να γυρίσω ελλάδα για κάποιους μήνες, για το οποίο οι περισσότεροι φίλοι μου με κριτηκάρουν γιατί πιστεύουν ότι θα πρεπε να αισθάνομαι τυχαιρή που δουλευω με καλα λευφτα σε καλή εταιρία και οτι όλα γίνονται για καλό. Απλά έχω κουραστεί να προσπαθω να συμβαδίζω με τα κοινωνικά πρέπει και να χαμογελάω χωρις να το νιώθω!
29-07-2019, 22:18 #6
αυτος ειναι και ο λογος που δε πιστευω στις σχεσεις εγω θελω το τελειο και θα πρεπει να συμβιβαστω με ενα ανθρωπο που η με μισοθελει η ειναι το αντιθετο απο οτι θελω και λεω ειναι ζωη αυτο το πραγμα? να θες ενα ανθρωπο οσο τιποτα και να μη μπορεις να τον εχεις να καταληγεις στη ξενερα στο μετριο που μια ζωη θα το προσπαθεις μεχρι να σου αποδειξει η ζωη οτι ολοι οι κοποι σου ηταν χασιμο χρονου
αν ειναι πχ καποιος να κανει τη ζωη του μαρτυριο για να εχει ενα ανθρωπο υποτιθετε που επιθυμει ε και ετσι που καθομαστε μια χαρα ειναι
29-07-2019, 22:44 #7
πολυ συγκινητικο το μηνυμα σου! αληθεια ποσοι ανθρωποι πωσες ψυχες γυρο μας που ειναι σωστες και δινουν αγνα το "ειναι" τους σε αλλους ανθρωπους ! απο την αλλη πωσες ψυχες ειναι τοσο αχαρηστες! η μαλον τοσο αδιαφορες!! στην τυχη που του φερνει τετοια ομορφα συναισθηματα!
Δυστυχως σε καταλαβαινω τοσο πολυ!! μακαρι να μην σε καταλαβαινα!! αλλα δυστυχως ετσι ειναι η πραγματικοτητα!!!
ευχομαι να βρεις δυναμη να σταθεις ξανα στο υψος των συναισθηματων σου,διοτιε πρεπει να νιωθεις ομορφα που εχεις αυτες τις αρετες!!
30-07-2019, 00:03 #8
Οι φίλοι έχουν την δική τους οπτική. Εσύ εχεις ανυπόφορα δύσκολα συναισθήματα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με εκείνον αλλά και την συγκεκριμένη εργασία. Μόνον εσύ και ο ψυχολόγος σου ουσιαστικά γνωρίζετε τι νιώθεις. Πιστευεις πως Ελλάδα σε περιμένει ένα καλό υποστηρικτικο πλαίσιο; θα μπορείς να κάνεις on line συνεδρίες; Νομίζω ότι τονίζουν το εργασιακό διότι είναι δύσκολο στην Ελλάδα να βρεθεί αλλά... Ερώτηση κλειδί - πιστεύεις πως θα μπορέσεις στο μέλλον να ξανά κάνεις αίτηση για εργασία αλλού και να προσληφθείς; Η οικογένεια οι φίλοι η εργασία θεωρούνται θετικοί τροφοδοτικοι παράγοντες για μια " κανονική ζωη". Ίσως οι φίλοι σου να μην θέλουν να αισθανθείς πως δεν θα έχεις τίποτα. Εύχομαι ότι και εαν αποφασίσεις πάνω από όλα να γιατρέψεις εσένα.
Last edited by Constantly curious; 30-07-2019 at 10:05.
30-07-2019, 20:32 #9
30-07-2019, 20:43 #10
Σευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου από την καρδιά μου. Λόγω ότι είμαι εξωτερικό κάνω on line συνεδρίες. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να ξαναβρώ δουλιά, πιθανόν είναι να μπορέσω στο μέλλον. Ο γιατρός μου συμφωνεί μαζί μου ότι λόγω κατάθληψης , προσπάθειας και αυτού του γεγονότος οτι παρα πολύ δύσκολα θα μπορέσω να το ξεπεράσω αυτήν τη φορά και ότι είναι πολύ ‘μαύρο’ το μέλλον. Γενικά σαν ανθρωπος ήμουν πολύ δυνατή, αντέδρασα ήπια στον θανατο του αγαπημένου μου πατέρα μου σε νεαρή ηλικία και κατάφερα να προοδευςω στο σχολείο, στη σχολή, σε πανεπηστημια σε άλλη γλώσσα , στη δουλια παρόλη την καταθλιψη μου. Είχα μεγάλη δύναμη και παράλληλα βοηθούσα οποιον μου το ζητούςε και χαιρομουν πολύ γιαυτο(ακόμη χαιρομαι). Απλά αυτή την φορά λόγω αυτού του περιστατικού που μου κλόνησε υην πίστη στις σχέσεις και λόγω δουλειάς όσο και να προσπθήσω να σκεφτώ πρακτικά να προχωρήσω ερχομαο σε αδειεξοδο. Σε ευχαριστω πολύ οπως και να χει για τα μηνυματα σου, σου εύχομαι από την καρδιά μου τα καλύτερα!
30-07-2019, 23:01 #11
Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι λυγιζουμε. Από όσο έχω καταλάβει εσύ είσαι αγωνίστρια με Α κεφάλαιο. Εάν σε αυτή την φάση θέλεις να ασχοληθείς με εσένα τότε αυτό θα κάνεις. Εάν δεν το κάνεις θα λειτουργήσει ψυχοδυναμικα σε μεγαλύτερο πόνο στο μέλλον. Ελπίζω να έχω νέα σου από εδώ. Πως να μην κλονιστείς;; δεν το χωράει ο νους αυτό που έπραξε. Μια ερώτηση αν μου επιτρέπεις δίνεις πάντοτε περισσότερα πριν λαβεις; Διότι άλλο βοηθώ και χαίρομαι άλλο δινομαι και τελικά στερευω. Λογικά εχεις αναλύσει αυτούς τους όρους σε συνεδρίες. Όλα θα πάνε καλά... Χρόνος χρειάζεται για εσένα για να ξανά πατήσεις γερά στο επόμενο βήμα. Έτυχε δυστυχώς να είναι αυτός ο άνθρωπος η αφορμή να νιώσεις πλήρη αποστροφή αλλά συνήθως κάποτε εμφανίζεται και ένας άλλος πολύ καλός άνθρωπος που ισορροπεί τις εμπειρίες μας.
31-07-2019, 11:19 #12
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό έλεγα και εγώ οτί θα έρθει κάποιος ανθρωπος που θα τα ισοροπίσει και αυτό πίστευα για αυτόν γιατί έκρινα μέσα απο πράξεις. Σε Αλλες καταστάσεις με άλλους ανθρώπους προσπαθούσα να βλέπω τα λάθη μου να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και πίστευα οτι όλα είναι για καλό και μπορώ να γίνω πιο ταπεινος ανθρωπος. Εν προκειμένω εχω πάψει να ελπίζω σε αυτό δυστυχώς και η έλειψη κινίτρου είναι το μεγαλύτερο προβλημμα μου. Κάποιες φορές δινω πράγματα πιο πολύ και απο αυτά που μπορω χωρις κίνητρο να τα πάρω πίσω απλά να λάβω μια ειλικρινή συμπεριφορα και σκεπτόμενη οτι πρέπει να φέρομαι όπως θα ήθελα να μου φέρονται. Σε ευχαριστώ πολύ για τα μηνυματα σου απο καρδιας!
02-08-2019, 18:18 #13
Εάν κατάλαβα σωστά στον πρώην πίστεψες πως θα είναι σωστός τίμιος ειλικρινής άνθρωπος. Εκείνος τελικά ήταν επιπόλαιος αναποφάσιστος και κατά κάποιο τρόπο εκμεταλλευτηκε το ότι έκανες σχεδόν τα πάντα για "εσας". Είναι εύκολο στα λόγια αλλά δύσκολο στις πράξεις αυτό που θα σου γράψω. Μην επιτρέψεις σε κανέναν ηλίθιο να σου αφαιρέσει το δικαίωμα να ελπίζεις σε στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά. Ειναι μια εμπειρία πάθημα αυτό που βίωσες. Η τραυματική απώλεια του πατέρα σου δεν γνωρίζω τι πυροδότησε μέσα σου. Αυτός ήταν ανώριμος μπροστά στη δική σου σιγουριά για σταθερά βήματα. Δεν σημαίνει ότι ποτέ κανείς δεν θα βρεθεί στο ίδιο μήκος κυμματος με εσένα. Και κάτι που ξεχνάω και εγώ συχνά " εμείς επιτρέπουμε στους άλλους να έχουν δυναμη πάνω μας". Εσύ θα σε κάνεις καλά. Εσύ θα συνειδητοποιήσεις πόσο λίγος ήταν μπροστά στις δυνάμεις σου. Υπομονή και Υπομονή.
04-08-2019, 13:29 #14
Σε ευχαριστώ πολύ constantly curious! Συμφωνώ πολύ σε όσα γράφης και σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναβρώ το λόγο για να ζώ και να χαμογελάω ξανά κανονικά.
07-08-2019, 14:45 #15
συμφωνω με constantly curious.Η ζωή ειναι μπροστά σου και κανεις μα κανεις δεν μπορεί να σε κάνει να μη χαμογελάς και να μην επλπίζεις σε κάτι καλύτερο στο μέλλον.Δες το σαν ενα γερό μάθημα να δεις πιο βαθιά σε σένα τι θα ηταν καλό να αποφύγεις στο μέλλον αλλά με τίποτα να μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου για όλο αυτό που έγινε.οτι εχεις πετύχει μέχρι τώρα είναι ικανά να σου δείξουν τι μπορείς να πετύχεις.Με ψηλα το κεφαλι και αγάπη σε σένα θα μαλακώσουν τα βαριά συναισθήματα που νοιώθεις τώρα και θα έρθουν καλύτερες μέρες.