Results 16 to 24 of 24
Thread: Άγχος εκτός ορίων
-
05-08-2019, 21:53 #16
- 06-08-2019, 13:42 #17
Τότε γιατι λένε ότι δεν προκαλούν εθισμό? Τι να πω; Εγώ ξέρω ότι δοκίμασα τόσα εναλλακτικά και δεν έχω βρει λύση . Τώρα θα ξεκινήσω αντικαταθλιπτικο και ο θεός να βάλει το χέρι του.
08-08-2019, 12:13 #18
Demi71 αποφάσισα να μη πάρω αντικαταθλιπτικά αυτή τη φορά όχι γιατί έχουν παρενέργειες ή σου εμφανίζονται πολλές φορές διάφορα συμπτώματα χρόνια μετά όπως σωστά περιγράφει και ο Κώστας.
Αντικαταθλιπτικά στο παρελθόν πήρα και έκανα και ψυχοθεραπεία(όχι συστηματική) και μετά από 5 χρόνια κατέληξα ξανά κοντά στην αφετηρία.
Απλά δεν ήθελα να νιώθω καλύτερα με την υποστήριξη φαρμακολογίας γιατί τότε η ψυχοθεραπεία θα πήγαινε περίπατο. Ήθελα να νιώσω, να αισθανθώ και να κυριευτώ από όλο το γκρίζο σύννεφο και να το δω να διαλύεται χωρίς να με βοηθά κάτι άλλο. Μετά από 7 μήνες ψυχοθεραπείας είδα ότι όλο αυτό άρχισε να λειτουργεί. Σιγά σιγά μεν, αλλά πολύ αποτελεσματικά δε.
Δεν είμαι σε φάση πλέον που νιώθω ότι ταλαιπωρώ τον εαυτό μου. Αν νιώσω έντονο άγχος με ότι αυτό ακολουθεί, θα μπω στη διαδικασία να κάνω κάποια τεχνική αναπνοών. Αν αυτό δε πιάσει μπορεί να καταφύγω στην επιλογή του xanax. Συνήθως όμως καταφέρνω και αποφορτίζομαι πριν μπω στη διαδικασία να πάρω ηρεμιστικό.
Αν χρειάζεται να νιώσεις καλύτερα, το έχεις ανάγκη και τίποτε εναλλακτικό δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα τότε μη διστάσεις να κάνεις ένα πέρασμα από την φαρμακολογία, πάντα με τη συμβολή ειδικού ψυχίατρου. Αλλά να το κάνεις πάντοτε συνδυαστικά με τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή. Δίνοντας παράλληλα και λίγο χρόνο στον εαυτό σου..
08-08-2019, 14:51 #19
Δεν νομίζω να με βοηθήσει η ψυχοθεραπεία . Είμαι 47 και είναι δύσκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα ,ειδικά ο τροπος σκέψης. Έχω από την εφηβεία τα θέματα μου και μέχρι στιγμής δεν πήρα καμία αγωγή . Το πάλευα μόνη μου. Τώρα μεγάλωσα και συν οι καταστάσεις που αντιμετωπίζω δεν μου έδωσαν αλλά περιθωρια ..... Εύχομαι και σε σένα όλα καλά ,να είσαι δυνατος/η
08-08-2019, 15:23 #20
Σε ευχαριστώ πολύ! Προσπαθώ να είμαι όσο δυνατός χρειάζεται και κάποιες φορές τα καταφέρνω και κάποιες άλλες πάλι όχι.
Και γω 40 είμαι και έχω κλείσει μια δεκαετία τουλάχιστον με θέματα άλλα μεγάλα και άλλα μικρά. Το ότι τα κατάφερες ως εδώ χωρίς φαρμακευτική υποστήριξη δείχνει το μεγαλείο της δύναμης σου και αυτό είμαι σίγουρος πως το αναγνωρίζεις πρωτίστως εσύ. Το ότι θα κάνεις μια αγωγή δε σημαίνει ότι νικήθηκες αλλά ότι ενισχύεις κι άλλο την άμυνα σου.
Και γω πίστευα πως η ψυχοθεραπεία δε πρόκειται να βοηθήσει. Έκανα όμως λάθος. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να καταλάβω τι προκαλεί τη ΓΑΔ μου. Όχι ολοκληρωτικά αλλά εν μέρει έχω αντιληφθεί τι την πυροδοτεί.
Με βοήθησε να καταλάβω μέρη του εαυτού μου. Να ξεκλειδώσω ενοχές, κακές επιλογές, να διαγράψω τα "πρέπει" και να ενσωματώσω στη ζωή μου τα "θέλω".
Με βοήθησε να κάνω μερικά βήματα παρακάτω και όταν βρίσκομαι σε προ-αγχωτικές καταστάσεις να τις διαχειρίζομαι όσο πιο σωστά μπορώ και να αποφεύγω δυνατές αγχωτικές εμπειρίες, μετριάζοντας τες.
Από την άλλη όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί. Ότι είναι καλό για μένα δε σημαίνει ότι είναι καλό και για σένα ή το αντίστροφο. Οπότε κάνε ότι είναι καλύτερο για σένα, όπως το νιώθεις γιατί πάνω απ'όλα στη ζωή μας θέλουμε ποιότητα! Και χρειάζεται να κάνεις τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένη!!
08-08-2019, 15:44 #21
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σου. Το ιδιο ευχομαι και σε σενα!! Εγω εχω αγχωδη, καταθλιψη και στοιχεια ιδεοψυχαν. Ο καλος ο μυλος όλα τα αλέθει, για να πω και κατι να ευθυμησουμε. Ψυχοθεραπεια έπρεπε να ξεκινήσω πολύ πιο νωρίς. Θα μου πεις ποτε δεν ειναι αργά .... Εγω βεβαια δεν το πολυπιστεύω αυτό για κάποια πράγματα .
08-08-2019, 19:50 #22
Ποτέ μη λες ποτέ Demi, υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα ανθρώπων που και στα γεράματα ακόμη έχουν περάσει σε πανεπιστήμια, έχουν αλλάξει τη ζωή τους, έχουν κάνει νέες αρχές. Μπορεί για εμάς να είναι πιο δύσκολο, αλλά δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ γιατί πέρασαν πχ μερικά χρόνια!
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
08-08-2019, 21:28 #23
08-08-2019, 21:40 #24
Πραγματικά ποτέ δεν είναι αργά!
Στα 66 μου αγόρασα ένα ακριβό τηλεσκόπιο , και κάνω αστρονομικές παρατηρήσεις, κυρίως σχετικά με την περιοδικοτητα των μεταβλητών αστέρων (ήμουν ερασιτέχνης αστρονόμος από έφηβος, αλλά τότε δεν υπήρχαν τέτοιας εκπληκτικής ποιότητας όργανα!).
Μου ζητούν μάλιστα να στέλνω τα στοιχεία μου σε αστρονομικά sites, οπου τηρούνται τέτοια δεδομένα.
Είναι ένα πολύ ευχάριστο hobby, και το μόνο λίγο ίσως προβληματικό, είναι τα πιτσιρίκια της πολυκατοικίας που κάνουν ουρά μερικά βραδιά, για να τους δείξω την Σελήνη και τους πλανήτες!