Results 1 to 15 of 31
-
16-07-2019, 19:01 #1
Δε ξέρω πως να συνεχίσω την ζωή μου
Γεια σας!
Με τον σύντροφο μου χωρίσαμε πριν 2 χρόνια, ενώ η σχέση μας κράτησε 5 χρόνια. Εκτότε έχω περιέλθει σε μία περίοδο μεγάλης ύφεσης ειδικά ψυχολογικής. Να πω ότι εγώ ήμουν αυτή που υποκίνησε τον χωρισμό. Ωστόσο, νιώθω ότι δε το έχω ξεπεράσει. Αυτός ο άνθρωπος είναι σαν λέμε ο άνθρωπος μου. Η αγάπη που μου έδωσε με ζεσταίνει ακόμα. Αλλά δυστυχώς δε μου βγαίνει το ερωτικό μαζί του. Σαν να μου τελείωσε. Πείτε μου, πως γίνεται αυτό; Έχουμε συναντηθεί κάποιες φορές για να τα συζητήσουμε και όταν βλέπω ότι αυτός ακόμα με επιθυμει, σπαράζει η καρδια μου, ξέροντας οτι δε μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό. Με κατατρωνε οι τύψεις και οι ενοχές και μια καινούρια σχέση που πήγα να κάνω 1 χρόνο μετά τον χωρισμό, δε στέριωσε προς μεγάλη μου λύπη. Τον ερωτεύτηκα, αλλά η σκέψη ότι θα έφτιαχνα με κάποιον άλλο τη ζωή μου, με τρελαινε. Δε μπορούσα να αφεθώ, σαν να μην είχα δικαίωμα να το ζήσω.
Στον πρωην μου δεν ανέφερα παρά μόνο πριν λίγες μέρες οτι δε μου βγαίνει το ερωτικό μαζί του. Δεν είχα το κουράγιο να του το πω. Νιώθω ότι τα τελευταία 2 χρόνια είμαι στον αυτόματο πιλότο. Εργάζομαι, συνεχίζω τις σπουδές μου, έχω κοινωνική ζωή αλλά δεν είμαι εγώ. Ο πραγματικός μου εαυτός βγαίνει, όταν είμαι μονη στο σπίτι. Εκεί βουλιαζω, καταρρεω. Όλα τα κάνω με το ζόρι. Έξω με τους φίλους προσποιούμαι. Νιώθω σαν μη ξέρω τι θέλω και το βιώνω βασανιστικά.
Πώς γίνεται να μη θέλω ερωτικά κάποιον που αγαπάω τόσο πολύ; Πώς μπορώ να φτιάξω την ζωή μου με κάποιον άλλο;
- 16-07-2019, 19:06 #2
Αλλο η αγάπη και αλλο ο έρωτας. Στα πέντε χρόνια ειναι λογικό να αγαπήσεις κάποιον όπως ειναι επίσης λογικό να σου φύγει κάποια στιγμή ο έρωτας. Δεν κάνεις κατι λάθος εσυ. Απο τον τρόπο που γράφεις ειναι σα να νιώθεις τύψεις για κατι τελείως φυσιολογικό. Δε σου βγαίνει το ερωτικό. Ε και; θα γνωρίσεις κάποιον που θα σου βγει.μη τιμωρεις τον εαυτό σου με τη μοναξιά. Σε κανεναν δεν αξίζει να ειναι μονος. Απο τη στιγμή που τον αγαπας κρατα μια καλη φιλια ή τα τυπικά οπως θες, και προχώρα παρακάτω.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
16-07-2019, 19:16 #3
Και κάθε φορά που θα φεύγει ο έρωτας, θα βρίσκουμε κάποιον καινούριο; Και όταν φεύγει ο έρωτας, σταματάμε να επιθυμούμε τον άλλο ερωτικά;
16-07-2019, 19:17 #4
16-07-2019, 19:34 #5
Ακριβώς επειδή πάντα θα συμβαίνει αυτό, βρήσκεις κάποιον που τον αγαπάς και μένεις μαζί του. Μη νομίζεις ότι ο άλλος του αρέσει το ίδιο μετά από πέντε χρόνια, καλύτερα με κάποια άλλη και ας είναι πιο άσχημη , πιο πολύ θα τον φτιάχνει. Λύση?
Είσαι με αυτόν που αγαπάς και μένεις. Προσωπικά εγώ αυτή τη λύση θα πρότεινα. Γιατί τον κάθε επόμενο σίγουρα θα τον βαρεθεις ερωτικά σε κάποιο σημείο, αλλά δεν είναι σίγουρα ότι τον αγαπήσεις άλλον ;)
Άσε που με κάθε επόμενο θα φεύγει και ένα κομμάτι σου. Μη νομίζεις ότι αυτόν που τώρα αγαπάς θα τον ξεχάσεις πλήρως (κατά την άποψη μου πάντα)
Μακάρι να είχα γνωρίσει μια και καλή από τα 18 μου και να έμενα εκεί.
16-07-2019, 19:44 #6
Κάναμε μια προσπάθεια με τον πρώην πριν από έναν χρόνο και κάτι. Δε μπορούσα να κάνω σεξ μαζί του. Με το ζόρι γινόταν. Επομένως, μένω μαζί του αλλά χωρίς σεξ; Σε αυτό πρέπει να συμφωνεί και ο άλλος και δε νομίζω να θέλει κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ νιώθω ότι θα είμαι εντάξει χωρίς ερωτική επαφή.
16-07-2019, 20:40 #7
νομιζω οτι καλυτερα να τον αφησεις να μεινεις μονη να δεις λιγο τον εαυτο σου. ειναι ομορφο που αγαπας εναν ανθρωπο αλλα χωρις κατι το ερωτικο δεν θεωρειστε σχεση αλλα φιλοι. θα ειναι καλο λεω να τον αφησεις γιατι και αυτος θα σκεφτεται πολλα και δεν θα μπορει να προχωρησει ενω αν ξερει οτι τον αφηνεις ισως κανει κατι παραπανω για τον ιδιο. δεν ξερω αν με καταλαβες.
16-07-2019, 20:57 #8
Ναι έχεις δίκιο. Αν ήξερα ότι προχωράει με τη ζωή του, θα ήταν και για'μενα πιο εύκολο.
16-07-2019, 21:08 #9
Σε καταλαβαίνω, ήμουν σε ίδια θέση. Τελικά χωρίσαμε. Όντως όταν αν φτιάξει τη ζωή του αισθάνεσαι καλύτερα... αλλά η αγάπη δε τελειώνει, θα χαίρεσαι για αυτόν αλλά ακόμα θα αγαπάς (αν είναι αληθινή η αγάπη)
Θα έλεγα σε μιλήσουν οι παντρεμένοι χαχα :) αν και με όσους έχω μιλήσει το ίδιο λένε.
Το σεξ γινόταν με το ζόρι λες, καταλαβαινω τι εννοείς, το ερώτημα είναι αν αυτό διορθώνεται ή όχι. Δε θα κάνεις , μέχρι να βγεις σύνταξη , σεξ με το ζόρι φυσικά. Προσωπικά νομίζω αυτό το φτιάχνεις πιο εύκολα αποτι να χωρίσεις, να βρεις άλλον που να τον αγαπάς και να σε αγαπάει το ίδιο ΚΑΙ να μην βαρεθεις ποτέ το σεξ μαζί του. Μετά από χρόνια όλοι θα είναι σα να πιάνεις τον εαυτό σου. ...ας μιλήσουν οι παντρεμένοι ξαναλέω. ;)
16-07-2019, 23:02 #10
Καλησπέρα
Παντρεμένη δεν είμαι, δεν ξέρω τι συμβαίνει μετά από 20 χρόνια γάμου πχ, αλλά η σχέση που περιγράφεις δεν ήταν 20 χρόνια, ήταν 5.
Προσωπικά σχεδόν όλες μου οι σχέσεις ήταν μακροχρόνιες..ποτέ δεν μου συνέβει αυτό που περιγράφεις, το να μην μπορώ καν να κάνω έρωτα με τον άλλον γιατί είχα ξενερώσει τόσο. Φυσικά όταν είσαι 5 χρόνια με τον άλλον δεν μπορεί σε όοοολη αυτή τη διάρκεια να είσαι όπως ήσουν μαζί του τους πρώτους μήνες, σίγουρα θα υπάρχουν διαστήματα που είστε πιο χαλαρά, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα και τριβές αλλά αυτό που περιγράφεις είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ξενέρωμα . Απλά σου τέλειωσε. Και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το χεις φορτωθεί όλο λες και πάθατε κακό και νιώθεις τύψεις για τα συναισθήματα σου. Τύψεις να ένιωθες αν είχες πάψει να τον θες και παρόλα αυτά συνέχιζες να είσαι μαζί του. Αυτό θα ήταν προδοσία. Αυτό που έκανες δεν ήταν προδοσία, καλό του έκανες. Και σε εκείνον αλλά και στον εαυτό σου.
Αυτό το διάστημα από ότι καταλαβαίνω συνεχίζεται να έχετε επαφή και να συζητάτε τα της σχέσης σας. Νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να απομακρυνθείς. Οσο κρατάτε επαφή ούτε τον εαυτό σου αφήνεις να προχωρήσει, ούτε εκείνον. Φίλοι μπορείτε να μείνετε αλλά μόνο εφόσον έχει τελειώσει και για τους δύο σας και έχετε προχωρήσει τις ζωές σας. Προς το παρόν το καλύτερο θα ήταν κόψιμο κάθε επικοινωνίας. Μπορεί να σου φαίνεται σκληρό αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
16-07-2019, 23:12 #11
16-07-2019, 23:15 #12
17-07-2019, 00:36 #13
Έχουμε κρατήσει επαφή αλλά δεν επικοινωνούμε συνέχεια. Πριν λίγο καιρό έχασε τον πατέρα του και με πήρε τηλέφωνο. Με αφορμή αυτό ξαναβρεθηκαμε και πήγε η συζήτηση στη σχέση μας. Δυσκολεύομαι να κόψω την επικοινωνία μαχαιρι. Η αλήθεια είναι ότι αν μου συμβεί κάτι, αυτόν θα πάρω τηλέφωνο κατευθείαν.
17-07-2019, 09:59 #14
Κι εγώ έτσι ήμουν συνήθως με τις πρώην , πολλές όμως αφού βρουν γκόμενο .. θα σε κόψουν μετά από λίγο καιρό, λογικό βέβαια.
Οι άντρες βαριομαστε ακόμα πιο γρήγορα ερωτικά αλλά τι να κάνεις, είπαμε μένει η αγάπη και η προσπάθεια να τονώσει ο έρωτας. Κάποιες φορές θα πετύχει κάποιες όχι , πιστεύω. Κάντε κάνα διαλλημα από σεξ για κάνα μήνα... ;)
Σκέψου ότι μετά θα μπει στη μέση και η ηλικία που θα κατέβουν οι ορμόνες, αλλά προσαρμόζετε ο καθένας με τον τρόπο του. Πιο αραιά πιο ποιοτικό όμως.
17-07-2019, 11:24 #15
Καταλαβαίνω, είναι δύσκολο με κάποιον που έχεις συνδεθεί ψυχικά να κόψεις κάθε επαφή και φαντάζομαι οτι αυτό τώρα σου φαίνεται αδύνατο. Επειδή όλοι, ή οι περισσότεροι έχουμε περάσει απο κει όμως, σου λέω πως όχι μόνο δεν είναι αδύνατο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις την ζωή σου. Οσο κρατάς έστω μια ελπίδα δεν θα προχωράς. Και το ίδιο κάνεις και στον άλλον. Τον δεσμεύεις χωρίς λόγο και δεν αφήνεις ούτε αυτόν να προχωρήσει.
Νομίζω πρέπει να σκεφτείς την απόφαση σου και τι σου προσφέρει τελικά αυτή η σχέση. Έχεις αποφασίσει να ζεις την υπόλοιπη ζωή σου χωρίς σεξ ή με κακό σεξ; Φαντάζομαι όχι. Αυτό και μόνο είναι κατ εμε ένας πολύ καλός λόγος για να θες να συνεχίσεις την ζωή σου.
Στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου πώς είσαι;
Δουλεύεις; Εχεις κοινωνική ζωή, φίλους ενδιαφέροντα;