Ακτινοβολία εξετασεων - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Πριν απο πεντε χρόνια που είχα παλι τις ίδιες σκέψεις,είχα κανει περιπου 9 ακτινογραφίες σε διάστημα τριων μηνών. Αυτό το χρόνο (τους τελευταίους εννιά μήνες συγκεκριμένα) έκανα 3 ακτινες, 52 καρδιογραφηματα, 7 τριπλεξ καρδιάς, ένα τριπλεξ φλεβών, ένα χολτερ πιεσης, 3 χολτερ ρυθμού, 10 εξετάσεις αίματος, μια σπιρομετρηση, μια γαστροσκοπηση και τέσσερις υπερηχους. Χαιρω άκρας υγείας, οποτε μην αγχωνεσαι.
    Ρε ΄συ Αντώνη, το ήξερα ότι το έχεις τερματίσει, αλλά τόσο;
    Ελπίζω να αισθάνεσαι καλύτερα, καιρό είχα να σε δω στο forum.

Antonis8
    Guest
    Ετσι κι ετσι. Δεν πηγαινω πια σε γιατρους, σταματησα και την ψυχοθεραπεία. Δεν έχω πια κρίσεις πανικου αλλά ακόμα δεν ξεπερασα εντελώς την ιδέα ότι κάτι θα πάθει η καρδιά μου. Τουλάχιστον ξεπερασα τα προβλήματα του υπνου και μέρα πάρα μέρα μπορω και κοιμαμαι και μόνος μου. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει φυσιολογική η καθημερινότητα μου. Στη δουλειά είμαι οκ, παρολο που είναι απαιτητικα αυτή την περιοδο. Εχω όμως πολλα αλλα θέματα που είναι πολυ σοβαρά και επιδεινωνουν το άγχος.
    Δοκιμασα για δυο μέρες τα ζολοφτ,αλλά φοβήθηκα το long qt syndrome και τα εκοψα.

Senior Member
    Θεωρείς ότι η ψυχοθεραπεία δεν σε βοήθησε; Ίσως αν άλλαζες ψυχολόγο; Πάντως αφού δεν έχεις κρίσεις και σταμάτησες να τρέχεις σε γιατρούς, σημαντικό είναι κι αυτό.

Από πέρυσι μέχρι σήμερα έκανα 4 αξονικές ,3 μαγνητικές, ραδιενεργό ισοτοπο 2 φορές στο αίμα μου ,μπόλικες ακτινογραφίες να φαν κι οι κότες.....μην μασάς...Που έχω και σοβαρό θέμα υγείας και τα έκανα....οπότε μην σκας...δεν παθαίνεις τίποτα...Όταν το όφελος της εξέτασης είναι μεγαλύτερο πάντα δεν κοιτάζουμε τις παρενέργειες αυτό να το θυμάσαι είναι στάνταρ!και τα απλά παυσιπονα είναι επικίνδυνα πχ έχουν παρενέργειες αλλά τα παίρνουμε...οπότε μην αγχωνομαστε τσάμπα..

Senior Member
    Καλα σου λεει η Κατερινα 82 , την ιδια ακτινοβολια περιπου τρως αμα κανεις ενα υπεραντλαντικο αεροποπορικο ταξιδι ....δεν τρεχει τιποτα ......

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Θεωρείς ότι η ψυχοθεραπεία δεν σε βοήθησε; Ίσως αν άλλαζες ψυχολόγο; Πάντως αφού δεν έχεις κρίσεις και σταμάτησες να τρέχεις σε γιατρούς, σημαντικό είναι κι αυτό.

Με βοήθησε ελάχιστα, σε πολυ μικρά πραγματα. Ηταν χάσιμο χρημάτων και δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή για να συνεχισω.

Ναι, υπηρξε μια βελτίωση, θα δω πώς θα παω στην πορεία. Την αγωγη ως ιδέα την εβαλα στην ακρη προς το παρον γιατι φοβαμαι ότι θα μου δημιουργήσει το σύνδρομο ξαφνικου θανάτου,αλλα αν δω ότι υποτροπιαζω και δεν την παλευω, θα ξεκινησω.

Senior Member
    Τι να πω ρε παιδιά σας ευχαριστώ πραγματικά όλους σας για τις απαντήσεις σας με βοηθήσανε αλήθεια,,, αλλά πιστεύω πως μπορείτε να με καταλάβετε ζω με τον φόβο,,, φοβαμαι πάρα πολύ αυτούς τους πόνους που έχω,,,,,, αλλά δν ξέρω τι άλλο να κάνω πια,,, έχω κανει εξετάσεις αιματος αρκετές με τν τελευταία να είναι κάπως πιο ειδική γτ πήγα σε αιματολογο και μου τις έγραψε έχω κάνει 5 υπέρηχους άνω κάτω κοιλιάς 3 μαγερ υπέρηχο καρδιάς 3 ακτίνες καρδιογραφηματα γαστροσκοπηση,,,,, αλλά ακόμα φοβάμαι,,,,, η αλήθεια είναι ότι η πόνοι στη κοιλιά εξαφανίστηκε σχεδόν αλλά αυτοί που μου έχουν μείνει στο στήθος με τρομάζουν,,,, είναι μια σαν τσιμπιματακια μια σαν βάρος λες και είμαι πιασμένος ώρες ώρες πιάνει και λίγο αριστερό χέρι και κάποιες φορές είναι ένας μικρός πόνος εκεί στο στερνό,, τι να πω μακάρι να περασουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΝΙΚΚΙ24 View Post
    Καλησπέρα φίλε Γιάννη!Αυτο που περνάς το είχα περάσει και εγώ πριν 8 χρόνια και όταν εκάνα 2 αξονικες και 2 ακτινογραφιες μεσα στην ιδια χρονια και αυτα που διαβαζα ιντερνετ επαθα κρισεις πανικου και ετρεχα σε ακτινοφυσικους για να μου βγαλουνε πιθανοτητα για καρκινο.Ειχα δεχθει περιπου 48 msv
    απο τις πιο πανω εξετασεις και μου ειπανε οι ακτινοφυσικοι σκεφτου οτι οι ακτινολογοι εχουν ανωτατο οριο 50 msv το έτος η 100 msv σε 5 χρονια και αν το ξεπερασουν τους σταματανε για ενα διαστημα απο τη δουλια!Απλα για να ξερεις εγω με ολα αυτα που εκανα μου είχανε πει είχα 0,5% να αναπτυξω καρκινο και 99,50% να μην αναπτυξω και με καθυσηχασανε!και μου ειπανε απλα να προσεξω στο μελλον να μην κανω ασκοπα ακτινογραφιες αλλα μονο μαγνητικη που δε εχει ακτινοβολια και ειδικα αξονικους που ενας αξονικος ισο με 100 ακτινογραφιες θωρακα!Απλα για να ξερεις οι ακτινογραφιες θωρακα ειναι μηδαμινη ακτινοβολια!μου ειπαν καθε φορα που κανω ταξιδι αθηνα -λονδινο ειναι μια ακτινογραφια θωρακα!Αρα δεν εχεις τιποτα να φοβασε!ξεχασε το και ηρεμησε!ελπιζω να σε καθυσηχασα γιατι εψαξα αρκετα το θεμα
    Έχω φάει κ εγώ φρίκη που χρειάστηκε να κάνω αξονική άνω κοιλίας ???????????? . Πόσο κινδυνεύω ??

Senior Member
    Quote Originally Posted by agapoula View Post
    Έχω φάει κ εγώ φρίκη που χρειάστηκε να κάνω αξονική άνω κοιλίας ???????????? . Πόσο κινδυνεύω ??
    καθόλου, η μητέρα μου που είχε καρκίνο, επί 20 χρόνια έκανε αμέτρητες αξονικές άνω-κάτω κοιλίας, αμέτρητα σπινθηρογραφήματα οστών, αμέτρητες ακτινοβολίες, δεν έπαθε τίποτα από αυτά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikolas73 View Post
    καθόλου, η μητέρα μου που είχε καρκίνο, επί 20 χρόνια έκανε αμέτρητες αξονικές άνω-κάτω κοιλίας, αμέτρητα σπινθηρογραφήματα οστών, αμέτρητες ακτινοβολίες, δεν έπαθε τίποτα από αυτά.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά ! Η μητέρα σου πως είναι ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Την αγωγη ως ιδέα την εβαλα στην ακρη προς το παρον γιατι φοβαμαι ότι θα μου δημιουργήσει το σύνδρομο ξαφνικου θανάτου,.

Τι ειναι ο ξαφνικος θανατος ? μονο στον αθλητισμο εχω ακουσει τον ορο ....

Page 2 of 2 FirstFirst 12