Μοναξια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36

Thread: Μοναξια

Senior Member

Μοναξια

Καλησπερα σε ολους θα ειμαι αρκετα συντομος γιατι δεν θελω να να μακρυγορω και δεν υπαρχει και λογος.Αρχικα ειμαι 20 ετων,φοιτητης και ζω σε μια πολη αρκετα μακρυα απο το πατρικο μου.Και τα παιδικα μου αλλα και τα εφηβικα μου χρονια ηταν επισης μοναχικα με την μονη διαφορα οτι στο σχολειο ειχα καποιες παρεες οι οποιες βεβαια παντα περιοριζοντουσαν σε σχολικα πλαισια.Εφυγα απο το πατρικο μου για να σπουδασω με τη σκεψη οτι ισως ηρθε η ωρα να ξυπνησω και να δω τι θα κανω με τις διαπροσωπικες μου σχεσεις.Ολα σκατα παιδια.Απο την πρωτη μερα που πηγα στη σχολη δε μπορεσα να κολλησω με κανενα,η αληθεια ειναι οτι η σχολη μου δεν εχει πολλα παιδια της ηλικιας μου και αποτελειται κυριως απο κοπελες(δεν εχω θεμα με το να κανω παρεα και με κοπελες απλα δε γινεται να συναναστρεφεσαι συνεχεια μονο με το ενα φυλο)οποτε δεν ειχα και πολλες επιλογες.Ετσι εμεινα σχεδον μονος στη σχολη περα με καποια τυπικα που εχω με καποια συγκεκριμενα ατομα,τα οποια δυστυχως ειναι μεγαλυτερης ηλικιας και δεν εχουμε κοινα ενδιαφεροντα.Στο ερωτικο κομματι παλι τα πραγματα ειναι σε ασχημη κατασταση οχι ομως σε τοσο χαλια βαθμο οσο οι διαπροσωπικες σχεσεις.Πραγματικα δε ξερω τι να κανω,απογοητευομαι και απο τον εαυτο μου και απο τους γυρω μου,δεν ειναι φυσιολογικη αυτη η καθημερινοτητα ενος 20χρονου,ολη μερα μεσα στο σπιτι απορω πως δεν εχω καταστραφει ψυχολογικα.Θα ηθελα να ξεκινησω καποια δραστηριοτητα μηπως και αλλαξει η κατασταση αλλα ομως σκεφτομαι οτι αφου δεν καταφερα να κανω παρεες μεσω σχολης πως θα καταφερω να κανω μεσω καποιας δραστηριοτητας?το πιο οξυμωρο και παραξενο απο ολα ειναι οτι ζω μεσα σε αυτη τη κατασταση χωρις να την προκαλω 100%,με λιγα λογια δεν ειμαι αντικοινωνικος,εχω δει ατομα οντως αντικοινωνικα που για τους χ ψ λογους τα προσεγγιζουνε και γω που ειμαι σχεδον συνεχεια με ενα χαμογελο στα χειλη και εχω ευχερεια λογου,ολοι κρατανε μια πισινη μαζι μου και δεν ανοιγονται ευκολα,πραγματικα δε ξερω τι κανω λαθος,καθε συμβουλη ευπροσδεκτη

Miliva21
    Guest
    Καλησπέρα
    Είναι λογικό αν είσαι άντρας και σπουδάζεις σε θεωρητική σχολη που συνήθως είναι γυναικοκρατουμενες να μην έχεις πολλές φιλίες και παρεες......

Γιατί να μην ξεκινήσεις ένα χόμπυ! Φυσικά και μπορείς.......Και δες το σαν ευκαιρία για να βρεις ένα ενδιαφέρον στη ζωή σου και να αφοσιωθεις σε κάτι....Και όχι αποκλειστικά και μόνο να πας για γνωριμίες....άμα προκύψουν καλως.....

Καταρχάς ξεχνα ότι έχεις ακούσει για τη φοιτητική ζωή....που θα τη ζησεις σαν να μην υπάρχει αύριο....ξέρω πολλά άτομα που δεν έκαναν ούτε το εξωφρενικό κλαμπινκγ ούτε παρτυ ούτε ξενύχτια τόσα....όσα φαντάζονταν ότι θα κάνουν.....

Η ζωή δεν είναι μόνο το διαστημα που είσαι φοιτητης....θα σου δοθούν ευκαιρίες στη πορεία

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα οι περισσότεροι δεν ανοίγονται....Είναι δύσκολες εποχές και οι παρέες είναι επιφανειακές για να κάνεις ουσιαστικούς φίλους πρέπει να το ψάξεις και να πέσεις και στα σωστά άτομα.......
    Ωστόσο δραστηριοποίησου όπου μπορείς.......

Τώρα στο θέμα σχέση......τι πιστεύεις ότι σε πάει πισω; θεωρητικά....αν είσαι σε σχολή με πολλές γυναίκες θα έχεις ευκαιρία για προσέγγιση....

Πιστεύεις ότι θα ήθελες να είσαι πιο τολμηρός στη προσέγγιση; νιώθεις ότι έχεις τον τρόπο να πλησιάσεις κάποια...; Η εμφάνιση σου είναι επιμελημενη; ποσο καλά φροντίζεις τον εαυτό σου;

Senior Member
    Ναι συντομα σκεφτομαι να ξεκινησω καποια δραστηριοτητα(πχ εθελοντισμο)θελω κατι που να εχω αλληλεπιδραση με ατομα της ηλιικιας μου,παλαιοτερα ειχα παει σε εναν ομιλο που επαιζαν χαρτια,και δυστυχως τα ατομα ηταν πολυ μεγαλυτερης ηλικιας απο τη δικη μου.Οσον αφορα σε αυτο που ειπες για φοιτητικη ζωη,απο την πρωτη στιγμη που πατησα αθηνα δεν ειχα καθολου αυτο το σκεπτικο,ημουν προσγειωμενος σε σημειο αηδιας σα να ειχα ενα φιλινγκ οτι δε θα αλλαξει κατι ιδιαιτερα στη καθημερινοτητα μου,εχεις απολυτο δικιο ολο αυτο με τη ζωη του φοιτητη ειναι ενα στερεοτυπο που δεν καταλαβαινω γιατι αναπαραγεται απο τη πλεμπα.
    Στο θεμα σχεσης που με ρωτησες αυτο που με παει πισω ειναι δυο πραγματα:το πρωτο η μηδενικη κοινωνικη μου ζωη,οπως ειπα δε πηγαινω συχνα σχολη αλλα και οταν πηγαινω δεν εχω επαφες με πολλα ατομα,επισης οταν τυχον γνωριζω καποια και παει στο ερωτικο θεμα,φοβαμαι τη στιγμη που θα ψιλιαστει οτι εκτος απο εκεινη δεν εχω καποιον αλλο κοντα μου,νοιωθω αβολα.Το δευτερο πραγμα που με κραταει πισω ειναι η εμφανιση μου.Η εμφανιση μου δεν ανταποκρινεται σε αυτο που ζηταει το ηλικιακο γκρουπ 18-22 που με ενδιαφερει.Οποτε τις πιο πολλες φορες το θεμα δεν προχωραει για αυτο το λογο.Δε ξερω αν κανω και γω καποιο λαθος στη προσεγγιση μου,αλλα ακομα και αν κανω δε νομιζω αυτο το λαθος να παιζει καταλυτικο ρολο στο να μη με θελει καποια ερωτικα.Γενικα ομως θεωρω οτι η προσεγγιση μου ειναι αρκετα καλη και αυτο το καταλαβαινω πιο εντονα οταν τσαταρω διαδικτυακα με καποια αγνωστη,εκει κερδιζω με ανεση το ενδιαφερον αλλα οταν ερχεται η στιγμη και ανταλλασουμε σοσιαλ μιντια τα πραγματα αλλαζουν.Ναι η εμφανιση μου ειναι επιμελημενη σε νορμαλ πλαισια παντα,αν και νοιωθω οτι πρεπει να φροντισω παραπανω τον εαυτο μου και να μαθω να τον πλασαρω σωστοτερα,μετραει πολυ στις μερες μας το πως θα εκεθειασεις τα καλα χαρακτηριστικα σου και πως θα κρυψεις τα κακα.

Senior Member
    Καλημέρα
    Με μπέρδεψες λίγο. Δεν κατάλαβα γιατί στην σχολή σου λες οτι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πώς γίνεται αυτό; Επίσης αφού υπάρχουν πολλά κορίτσια, γιατί δεν πηγαίνεις συχνότερα στην σχολή ώστε να γνωρίσεις κοπέλες;

Οι δραστηριότητες όντως μπορεί να βοηθήσουν πολύ στην κοινωνικοποίηση αλλά εξαρτάται από τις δραστηριότητες που επιλέγεις. Αν λες για χαρτιά όπως ανέφερες...ε είναι λογικό να υπάρχουν μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Πρέπει να βρεις δραστηριότητες που μαζεύονται άτομα της ηλικίας σου, το γυμναστήριο ίσως είναι μια καλή αρχή εφόσον λες πως θες να φτιαξεις και το θέμα της εμφάνισης και γενικά η γυμναστική θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου και οποιοδήποτε άθλημα.

Όσον αφορά στην φοιτητική ζωή έχω διαφορετική γνώμη. Η αλήθεια είναι φίλε μου οτι δεν θα σου δοθεί ποτέ ξανά στην ζωή σου η ευκαιρία να κάνεις τόσες καινούργιες γνωριμίες με διάφορετικούς ανθρώπους όσο στην περίοδο που είσαι φοιτητής. Είναι η ιδανική περίοδος για να γνωρίσεις κόσμο! Πρώτον γιατί είσαι σχετικά ανέμελος ακόμα (άλλοι πληρώνουν τα έξοδα σου), δεύτερον έχεις την δυνατότητα να είσαι σε ένα περιβάλλον όπου όλοι πάνω κάτω είναι στην ίδια φάση με σένα, από διάφορες πόλεις ο καθένας, όλοι ψάχνουν για φίλους και παρέες, όλοι θέλουν να αποκτήσουν εμπειρίες και το βασικότερο από όλα έχεις χρόνο!!! Τέτοια περίοδος στην ζωή σου δεν θα ξαναυπάρξει. Όταν με το καλό μπεις στην αγορά εργασίας ο καθένας λίγο πολύ θαχει πάρει τον δρόμο του, άλλοι θα χουν οικογένειες, άλλοι δεν θα έχουν χρήματα ή χρόνο...φυσικά και θα γνωρίζεις κόσμο αλλά πλέον οι γνωριμίες θα γίνονται πιο δύσκολα.

Στα λέω όλα αυτά όχι για να σε απογοητεύσω, αλλά για να σε κινητοποιήσω! Μην αφήνεις τα χρόνια που είσαι φοιτητής να πάνε χαμένα από άποψη γνωριμιών και εμπειριών που μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας πια μακριά από τους δικούς σου. Δεν είναι απαραίτητο να βγαίνεις και να ξενυχτάς κάθε βράδυ όταν είσαι φοιτητής αλλά δεν μπορείς να περνάς αυτά τα χρόνια μέσα σε τέσσερις τοίχους μόνος.

Ξεκίνα να πηγαίνεις όσο πιο συχνά μπορείς στην σχολή σου. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις κορίτσια και μπορείς να πιάσεις κουβέντα πανεύκολα με οποιαδήποτε αφορμή ( να ζητήσεις σημειώσεις, να ζητήσεις να σε βοηθήσει σε κάτι που δεν κατάλαβες, να προσφερθείς να βοηθήσεις εσύ σε κάτι...).

Το ότι "απλα δε γινεται να συναναστρεφεσαι συνεχεια μονο με κοπέλες" είναι δικαιολογία. Όπως ήταν φυσιολογικό κι αναμενόμενο το πρόβλημα στις συναναστροφές συνεχίστηκε, με μόνη διαφορά ότι άλλαξε ο τόπος!
    Να προσεγγίζεις άτομα που είναι κοντά στο χαρακτήρα σου. Μην βάζεις σαν στόχο να κάνεις παρέα με άτομα που ναι μεν σε ελκύουν λόγω του χαρακτήρα τους, πχ ευχάριστοι, εξωστρεφείς, κοινωνικοί, δραστήριοι, αλλά δεν φαίνεται να συγκινούνται με σένα, διότι το πιο πιθανό είναι να τους γίνεις απλά ένας γνωστός κι όλο θα απογοητεύεσαι επειδή δεν σε προσκάλεσαν, δεν σου έδωσαν σημασία κλπ.
    Να προσηλώνεσαι στο θέμα συζήτησης μιας παρέας και να μην δείχνεις σιωπηλός κι αφαιρεμένος διότι τέτοια στάση απομακρύνει.
    Άμα "κόψεις" ερωτικό ενδιαφέρον δώσε μέσα, βγάλε ευχάριστο, δυναμικό κι ενδιαφέρον και το τελευταίο που σε νοιάζει είναι αν έχεις φίλους, διότι η κοπέλα με σένα θα ασχολείται κι όχι με το αν έχεις φίλους. Το ζήτημα είναι να την κάνεις με το μπλα μπλα σου και τις πρωτοβουλίες σου στο να παιρνάτε καλά να δεθεί μαζί σου. Απλά δίνεις μέσα κι αν δεν μπαζώσει κανείς δεν χτίζει, ήτοι η εμπειρία ξεκινάει από τα λάθη. Μια σχέση καλύπτει πάντα το κενό φιλίας.
    Κια κυρίως βρες τον τρόπο να κερδίζεις επιτυχίες με τα μαθήματα σου, διότι αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σου ανέβει η ψυχολογία.
    γιάννης

Senior Member
    elisabet δυστυχως δε με πολυενδιαφερει το αντικειμενο σπουδων μου οποτε μου ειναι αδυνατο να πηγαινω στη σχολη μονο και μονο για το λογο που αναφερεις γιατι εκτος των αλλων δεν ειμαι καθολου μουνοδουλος,ξερω ατομα ομως που ερχονται στη σχολη για αυτο το λογο αποκλειστικα και πραγματικα τα λυπαμαι.(ειναι και κοτζαμ γαιδουρια τι να πεις).Στο θεμα με τη φοιτητικη ζωη εχεις δικιο εν μερει,γιατι στη πλειοψηφια των φοιτητων τα βιοποριστικα εξοδα δεν υπαρχουν γιατι τα καλυπτουν συνηθως οι γονεις,αλλα ομως στη δικη μου οπτικη για να νοιωσει καποιος φοιτητης θα πρεπει να εχει το δικο του χωρο,και γω δυστυχως συγκατοικω με συγγενικα προσωπα,ετσι λοιπον σκεφτομαι να ψαχτω για καμια δουλεια και να μεινω καπου μονος μου,γιατι νοιωθω οτι πνιγομαι με την ολη κατασταση.Πραγματικα εχεις δικιο και στο θεμα της αγορας εργασιας,ποσο τυποποιημενος-συμβατικος τροπος ζωης θεε μου απο τη πλειοψηφια των ανθρωπων,δηλαδη το οτι μεγαλωνουν πρεπει να τους κανει να μπαινουν σε ενα συγκεκριμενο τρυπακι και να εχουν ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης που τους εμποδιζει να κανουν συνεχεια γνωριμιες?Βλεπω το μελλον ακομα πιο μαυρο,δεν υπαρχει ελπιδα.

Miliva21
    Guest
    Όπως λένε και οι παραπάνω καλό θα ήταν να πηγαίνεις στη σχολή σου......Όχι μόνο για να κοινωνικοποιηθεις μέσα από εκεί....Όχι μόνο για να γνωρίσεις κοπέλες...που θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες από εκεί αλλα το σημαντικότερο για να βρεις ενδιαφέρον στη ζωή σου αυτό το διάστημα......

Η κακη σου διάθεση προκύπτει από το γεγονός ότι είσαι κλεισμένος στο σπίτι και δεν έχεις ενδιαφέροντα και έχεις παρατήσει τη σχολή σου...

Γιατι δεν παρακολουθείς τα μαθήματα; δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο της σχολής σου.....; Δεν έχεις κάποια φιλοδοξία να ασχοληθείς με το επαγγελμα αυτό ...να μάθεις....να εξελιχθείς; αν δεν το κάνεις τώρα δεν θα γίνει ποτέ.....Τώρα είναι η ώρα να διευρύνεις τους ορίζοντες σου ως άνθρωπος....πήγαινε....δες... άκου......Μέσα από εκεί θα προκύψουν δραστηριότητες διάφορες.....επιπλέον παρότι γυναικοκρατουμενη σχολή δεν γίνεται να μην υπάρχουν και άλλα αγόρια σαν εσένα στο έτος σου ή σε μεγαλύτερο εξάμηνο....

Άρα για να νιώσεις καλύτερα βρες ένα ενδιαφέρον....πρώτα για σένα και μετά για την κοινωνικοποίηση...Και όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε σειρά....

Επίσης θα ήθελα να σου προτείνω να μην ασχολείσαι ιδιαίτερα με το φλερτ μέσω φβ και τέτοια.......Δεν αξίζει το κόπο......Δεν ξέρω αν άλλες κοπέλες παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον τρόπο γνωριμίας εγώ πάντως όχι....γτ κυκλοφορούν εκεί μέσα και τα λεγόμενα "λιγουρια" που χαλάνε τη πιάτσα.....

να επιδιώκεις την προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο ώστε να μάθεις να εκθέτεις τον εαυτό σου....

Εν ολίγοις πρέπει να βγεις από τη σφαίρα άνεσης σου ......να ξεβολευτεις και να ρισκάρεις γενικότερα.....

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by fuego21 View Post
    elisabet δυστυχως δε με πολυενδιαφερει το αντικειμενο σπουδων μου οποτε μου ειναι αδυνατο να πηγαινω στη σχολη μονο και μονο για το λογο που αναφερεις γιατι εκτος των αλλων δεν ειμαι καθολου μουνοδουλος,ξερω ατομα ομως που ερχονται στη σχολη για αυτο το λογο αποκλειστικα και πραγματικα τα λυπαμαι.(ειναι και κοτζαμ γαιδουρια τι να πεις).Στο θεμα με τη φοιτητικη ζωη εχεις δικιο εν μερει,γιατι στη πλειοψηφια των φοιτητων τα βιοποριστικα εξοδα δεν υπαρχουν γιατι τα καλυπτουν συνηθως οι γονεις,αλλα ομως στη δικη μου οπτικη για να νοιωσει καποιος φοιτητης θα πρεπει να εχει το δικο του χωρο,και γω δυστυχως συγκατοικω με συγγενικα προσωπα,ετσι λοιπον σκεφτομαι να ψαχτω για καμια δουλεια και να μεινω καπου μονος μου,γιατι νοιωθω οτι πνιγομαι με την ολη κατασταση.Πραγματικα εχεις δικιο και στο θεμα της αγορας εργασιας,ποσο τυποποιημενος-συμβατικος τροπος ζωης θεε μου απο τη πλειοψηφια των ανθρωπων,δηλαδη το οτι μεγαλωνουν πρεπει να τους κανει να μπαινουν σε ενα συγκεκριμενο τρυπακι και να εχουν ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης που τους εμποδιζει να κανουν συνεχεια γνωριμιες?Βλεπω το μελλον ακομα πιο μαυρο,δεν υπαρχει ελπιδα.
    Εφόσον το αντικείμενο της σχολής σου δεν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όπως λες....γιατι δεν προσπαθείς να ξαναδώσεις για να περάσεις σε μια διαφορετική σχολή; μικρός είσαι ακόμα....

Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να δώσεις με το 10 τοις εκατό και να περάσεις κατευθείαν αλλού;

Τι έτος είσαι στη σχολή;

Senior Member
    ioannis το οτι δε γινεται να συναναστρεφομαι μονο με κοπελες ειναι περα για περα αληθεια,ειδικα σε μια τριτοκοσμικη χωρα οπως τη δικη μας που δυσκολα ενας αντρας κανει παρεα μονο με κοπελες και ακομα πιο δυσκολα τον δεχονται σε αυτη.Εγω ειμαι ακομπλεξαριστο ατομο δεν εχω θεμα με το φυλο,το μονο που με νοιαζει ειναι να ειναι ενδιαφερον τυπακι.Επισης οταν ο χαρακτηρας σου ειναι ευχαριστος και σχετικα ανοικτος ειναι αδυνατο να θες να κανεις παρεα με το ακρως αντιθετο,λογικο ειναι να θελω να κανω παρεα με ατομα που εχουν κατι να πουν,γιατι και γω ειμαι ετσι.Στο ερωτικο ζητημα μακαρι να εχεις δικιο,γιατι ειναι φουλ αδικο και ακομψο να σε κρινουν για ενα τοσο λεπτο ζητημα.Επισης μεγα λαθος αυτο που ειπες οτι μια σχεση καλυπτει το κενο φιλιας,ισως μονο να το κρυβει αλλα ποτε δε το εξαφανιζει,οι ερωτικες και οι φιλικες σχεσεις αλληλοσυμπληρωνονται,δεν γινεται να καλυπτει η μια την αλλη και οι δυο ειναι το ιδιο σημαντικες και πρεπει να υπαρχουν στη ζωη του καθε ανθρωπου,αλλιως παντα το κενο θα υπαρχει.

Senior Member
    miliva21 τωρα θα μπω στο τριτο ετος αλλα και με 10% δε περναω εκει που θελω γιατι η σχολη που με γεμιζει πραγματικα ειναι αρκετα υψηλοβαθμη.Το θεμα για να ξαναδωσω το βλεπω λιγο χλωμο,γιατι γνωριζω εξ αρχης οτι δε προκειται να γραψω τοσο ψηλα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Όπως λένε και οι παραπάνω καλό θα ήταν να πηγαίνεις στη σχολή σου......Όχι μόνο για να κοινωνικοποιηθεις μέσα από εκεί....Όχι μόνο για να γνωρίσεις κοπέλες...που θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες από εκεί αλλα το σημαντικότερο για να βρεις ενδιαφέρον στη ζωή σου αυτό το διάστημα......

Η κακη σου διάθεση προκύπτει από το γεγονός ότι είσαι κλεισμένος στο σπίτι και δεν έχεις ενδιαφέροντα και έχεις παρατήσει τη σχολή σου...

Γιατι δεν παρακολουθείς τα μαθήματα; δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο της σχολής σου.....; Δεν έχεις κάποια φιλοδοξία να ασχοληθείς με το επαγγελμα αυτό ...να μάθεις....να εξελιχθείς; αν δεν το κάνεις τώρα δεν θα γίνει ποτέ.....Τώρα είναι η ώρα να διευρύνεις τους ορίζοντες σου ως άνθρωπος....πήγαινε....δες... άκου......Μέσα από εκεί θα προκύψουν δραστηριότητες διάφορες.....επιπλέον παρότι γυναικοκρατουμενη σχολή δεν γίνεται να μην υπάρχουν και άλλα αγόρια σαν εσένα στο έτος σου ή σε μεγαλύτερο εξάμηνο....

Άρα για να νιώσεις καλύτερα βρες ένα ενδιαφέρον....πρώτα για σένα και μετά για την κοινωνικοποίηση...Και όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε σειρά....

Επίσης θα ήθελα να σου προτείνω να μην ασχολείσαι ιδιαίτερα με το φλερτ μέσω φβ και τέτοια.......Δεν αξίζει το κόπο......Δεν ξέρω αν άλλες κοπέλες παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον τρόπο γνωριμίας εγώ πάντως όχι....γτ κυκλοφορούν εκεί μέσα και τα λεγόμενα "λιγουρια" που χαλάνε τη πιάτσα.....

να επιδιώκεις την προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο ώστε να μάθεις να εκθέτεις τον εαυτό σου....

Εν ολίγοις πρέπει να βγεις από τη σφαίρα άνεσης σου ......να ξεβολευτεις και να ρισκάρεις γενικότερα.....
    δε μπορω να πω οτι δε με ενδιαφερει καθολου το αντικειμενο αλλα δεν ειναι και αυτο που ονειρευομουν απο παιδι.Στο ετος μου και στην ηλικια μου υπαρχουν αλλα 3 αγορια με τα οποια πολυ απλα δεν ταιριαξαμε απο την πρωτη μερα.Οντως το διαδικτυακο φλερτ ειναι για τα σκουπιδια αλλα οταν δεν εχεις πολλες επιλογες και εκεινο μια χαρα λυση σου φαινεται(εχει τυχει να βγω με καποιες κοπελες ενω μιλουσαμε μεσα απο σοσιαλ μιντια,οποτε δεν μπορω να πω οτι ειμαι δυσσαρεστημενος).Γενικα δε μπορω ομως να καταλαβω γιατι καποιος να θεωρηθει λιγουρης επειδη κανει προσεγγιση μεσω διαδικτυου,αυτο ειναι προκαταληψη,αν καποιος ειναι λιγουρης-ειναι λιγουρης και στη φεις του φεις προσεγγιση οχι μονο στη διαδικτυακη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by fuego21 View Post
    Δεν σε εμποδίζει κανείς και μεγαλώνοντας να κάνεις γνωριμίες. Οι συνθήκες της ζωής σου θα είναι διαφορετικές τότε όμως και δεν θα μπορείς να το κάνεις με την άνεση που το κάνεις τώρα. Τώρα οι υποχρεώσεις σου είναι πολύ περιορισμένες, όταν θα πάψουν να πληρώνουν οι γονείς όμως και θα πρέπει να δουλεύεις, να γυρνάς πτώμα, να μετράς τα χρήματα για να βγάλεις τον μήνα και τα έξοδα σου....ε πίστεψε με δεν θα χεις και πολλή άνεση για καινούργιες γνωριμίες.

Στο πρώτο βήμα που λες συμφωνώ απόλυτα. Εφόσον μένεις με συγγενείς το πρώτο μέλημα σου θα πρέπει να είναι να βρεις μια δουλειά και να μπορείς να έχεις έναν δικό σου χώρο έστω και μικρό. Μέσω της δουλειάς και θα ανεξαρτητοποιηθείς και θα κοινωνικοποιηθείς.

Παρόλα αυτά για την σχολή διαφωνώ. Δεν σημαίνει ότι θα είσαι μουνόδουλος αν πηγαίνεις στην σχολή κι αυτό σε βοηθήσει να γνωρίσεις και κοπέλες. Δεν βρίσκω πουθενά το κακό, ίσα ίσα το θεωρώ ευκαιρία. Άλλοι παρακαλάνε να είναι σε μια σχολή με πολλές γυναίκες. Κι όσο για το αντικείμενο των σπουδών....το επέλεξες στο μηχανογραφικό σου. Τόσο αδιάφορο σου είναι; Αν σου είναι τόσο αδιάφορο θα πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις αντικείμενο, από τη στιγμή που αποφασίζεις να το συνεχίσεις όμως, δώστου μια ευκαιρία και ασχολήσου λίγο και ίσως βρεις κάποιο ενδιαφέρον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Δεν σε εμποδίζει κανείς και μεγαλώνοντας να κάνεις γνωριμίες. Οι συνθήκες της ζωής σου θα είναι διαφορετικές τότε όμως και δεν θα μπορείς να το κάνεις με την άνεση που το κάνεις τώρα. Τώρα οι υποχρεώσεις σου είναι πολύ περιορισμένες, όταν θα πάψουν να πληρώνουν οι γονείς όμως και θα πρέπει να δουλεύεις, να γυρνάς πτώμα, να μετράς τα χρήματα για να βγάλεις τον μήνα και τα έξοδα σου....ε πίστεψε με δεν θα χεις και πολλή άνεση για καινούργιες γνωριμίες.

Στο πρώτο βήμα που λες συμφωνώ απόλυτα. Εφόσον μένεις με συγγενείς το πρώτο μέλημα σου θα πρέπει να είναι να βρεις μια δουλειά και να μπορείς να έχεις έναν δικό σου χώρο έστω και μικρό. Μέσω της δουλειάς και θα ανεξαρτητοποιηθείς και θα κοινωνικοποιηθείς.

Παρόλα αυτά για την σχολή διαφωνώ. Δεν σημαίνει ότι θα είσαι μουνόδουλος αν πηγαίνεις στην σχολή κι αυτό σε βοηθήσει να γνωρίσεις και κοπέλες. Δεν βρίσκω πουθενά το κακό, ίσα ίσα το θεωρώ ευκαιρία. Άλλοι παρακαλάνε να είναι σε μια σχολή με πολλές γυναίκες. Κι όσο για το αντικείμενο των σπουδών....το επέλεξες στο μηχανογραφικό σου. Τόσο αδιάφορο σου είναι; Αν σου είναι τόσο αδιάφορο θα πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις αντικείμενο, από τη στιγμή που αποφασίζεις να το συνεχίσεις όμως, δώστου μια ευκαιρία και ασχολήσου λίγο και ίσως βρεις κάποιο ενδιαφέρον.
    Δε μπορω να πω οτι μου ειναι αδιαφορη,αλλα εγω αλλο ονειρο ειχα απο τη παιδικη μου ηλικια,και τωρα εχω μεινει με απωθημενα.Αλλα ναι εννοειται οτι απο δω και περα θα πηγαινω πιο συχνα και θα δω με αλλο ματι την ολη κατασταση με τη σχολη,γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να παω μονο για το θεμα της γνωριμιας που χιλιοαναφεραμε,δε θα ειμαι ο εαυτος μου αν το κανω αυτο,και για αυτο το λογο θα αρχιζω να σκεφτομαι σαν ενηλικας το θεμα του επαγγελματικου προσανατολισμου γιατι ειμαι 20 χρονων γαιδουρι και δε ξερω τι με περιμενει με τοση απραγια.

Senior Member
    Αν ξέρεις καλά αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά σου προτείνω να σπουδάσεις αυτό που ήθελες από μικρός σε μία από αυτές τις χώρες. Ειδικά με τα αγγλικά έχεις τεράστιες ευκαιρίες, μπορείς να πας σε αγγλόφωνες σχολές σε Σκανδιναυία, Ολλανδία, Σκωτία που νομίζω είναι δωρεάν τα προπτυχιακά δίδακτρα και μπορείς να πάρεις δάνειο ή να έχεις μια δουλειά μερικής απασχόλησης για τα άλλα έξοδα. Κάνε αυτό που σου ταιριάζει, αν σπουδάσεις και δουλεψεις σε αυτό που θες θα νιώθεις γεμάτος στη ζωή σου και όλα τα άλλα θα φτιάξουν, αλλά ακόμα και να μη φτιάξουν δε θα σε καίει!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Αν ξέρεις καλά αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά σου προτείνω να σπουδάσεις αυτό που ήθελες από μικρός σε μία από αυτές τις χώρες. Ειδικά με τα αγγλικά έχεις τεράστιες ευκαιρίες, μπορείς να πας σε αγγλόφωνες σχολές σε Σκανδιναυία, Ολλανδία, Σκωτία που νομίζω είναι δωρεάν τα προπτυχιακά δίδακτρα και μπορείς να πάρεις δάνειο ή να έχεις μια δουλειά μερικής απασχόλησης για τα άλλα έξοδα. Κάνε αυτό που σου ταιριάζει, αν σπουδάσεις και δουλεψεις σε αυτό που θες θα νιώθεις γεμάτος στη ζωή σου και όλα τα άλλα θα φτιάξουν, αλλά ακόμα και να μη φτιάξουν δε θα σε καίει!
    Πραγματικα ειχα πολλα χρονια να ακουσω μια ξεχωριστη,σοβαρη συμβουλη,να σαι καλα.Οντως οταν πετυχαινεις το ονειρο σου αλλαζει και η καθημερινοτητα σου και εχεις την ηθικη ικανοποιηση που χρειαζεσαι για να ζεις γεματος.Θα το ψαξω αν και ελπιζω να μην με παρουν και τα χρονια μεχρι να το αποφασισω και να το κανω.Γιατι κοντευει να τελειωσει και η σχολη που ειμαι τωρα.

Page 1 of 3 123 LastLast