παιδι με κριση ταυτοτητας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Senior Member
    Δηλαδή ? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής ?

Senior Member
    Ξέχασε το τώρα εμφανίστηκε το μήνυμα σου,στην αρχή εμφανίστηκε μόνο ο τίτλος...Θα διαβάσω κι αν έχω άποψη θα σου γράψω..

Senior Member
    Καλησπέρα..
    Κατ’ αρχήν η σεξουαλικότητα ενός παιδιού καθορίζεται μετά ή κατα τη διάρκεια της εφηβείας, όπου οι έφηβοι ‘‘ψάχνονται‘‘. Σε ένα παιδί δε νομίζω πως έχει καθοριστεί η σεξουαλικότητα του. Εδώ πολλοί έφηβοι έχουν ομοφυλοφιλικές εμπειρίες χωρίς αυτό να τους κάνει ομοφυλόφιλους, ούτε καν αμφιφυλόφιλους. Εν ολίγοις δε νομίζω πως η φοβία του γιού σου σημαίνει κάτι πέρα απο το γεγονός οτί ίσως επικρατεί στο περιβάλλον του, οικογενειακό ή σχολικό, μια τάση ομοφοβίας. Ίσως έχει ακούσει να εκδηλώνονται πολύ αρνητικές στάσεις προς τους ομοφυλόφιλους, κυρίως ίσως απο τα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι ίσως φοβήθηκε με την ιδέα και μόνο.
    ΄Πιστεύω λοιπόν πως ο σύζυγος σου έχει δίκιο, γιατί αν το παιδί έχει μια τάση προς τις φοβίες, όπως πολλά παιδιά έχουν, τότε πολύ πιθανόν να τον πανικόβαλλε το γεγονός και μόνο της ιδέας της ομοφυλοφιλίας.
    Πιστέυω πως θα έπρεπε να το συζητήσεις αυτό μαζί του, καθώς και τα στερεότυπα και τη προκατάληψη που υπάρχει για την ομοφυλοφιλία. Πρέπει να του εξηγήσεις οτι δεν είναι ουτε έγκλημα ούτε αμαρτία. Αυτό σίγουρα δεν θα το κάνει να γίνει ομοφυλόφιλος, απλά να ξεφύγει απο όποιες ομοφοβικές ιδέες έχει.
    Η ουσία εδώ είναι οτι η σεξουαλικότητα του θα πάρει κάποια χρόνια να καθοριστεί. Ειδικά τα αγόρια καθυστερούν στην αναπτυξη. Οπότε δε νομιζω οτι το θέμα εδώ είναι η ομοφυλοφιλία. Το θέμα είναι πώς η κοινωνική προκατάληψη και το μίσος που πολλές φορές κυριαρχεί για κάποιους ανθρώπους, μπορεί να επηρρεάσει το ψυχισμό ενός παιδιού. Τα αρνητικά σχόλια και ο φόβος οτι στη περίπτωση που θα ηταν ομοφυλόφιλος θα του φέρονταν άσχημα, θα τον απέρριπταν και ίσως και οι ίδιοι του οι γονείς δεν τον αποδέχονταν - η ιδέα και μόνο αυτού του γεγονότος προκαλεί φοβική αντίδραση.
    Είναι όπως στη περίπτωση ενός μικρού παιδιού που πάει να χαιδέψει ένα σκύλο και ακουει τη μητέρα του, π.χ., να φωνάζει απο τρόμο. Τότε και το παιδί μπορεί να φοβηθεί τα σκυλιά χωρίς καν να τον έχει δαγκώσει ένα.

Senior Member
    Καλώς όρισες σοφι.

Τελικά έχω άποψη, γιατί τυχαίνει να έχω κι εγώ ένα επτάχρονο γιο, και εφόσον συμβαίνουν όλα όσα γράφεις, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχείς για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού. Ο γιος μου είναι \"ερωτευμένος\" (βάζω την λέξη σε εισαγωγικά γιατί δεν μπορεί να έχει την ίδια έννοια όπως όταν αφορά ενήλικα) μ\'ένα κοριτσάκι της τάξης του που είναι δίδυμη αδελφή με τον καλύτερο του φίλο. Κάνουν παρέα και οι τρεις τους σχεδόν σε καθημερινή βάση ακόμη κι εκτός σχολείου, το ό,τι νοιώθει αυτό που νοιώθει για το κοριτσάκι, το εχει εκμυστηρευθεί σε εμάς και στην αδελφή του μόνον, κι από εμάς το γνωρίζουν κι οι γονείς των παιδιών με την επισήμανση πως δεν πρέπει επ\' ουδενί να αποκαλύψουν το παραμικρό στα παιδιά τους. Αν θέλεις ενθαρρύναμε αυτή τη μυστικοπάθεια γιατί αν διέρρεε το μυστικό του μικρού μας, κατά πάσα πιθανότητα θα έχανε και την μαγεία των πρωτόγνωρων αυτών αισθημάτων που τον κατακλύζουν. Ο ίδιος εξάλλου τρέμει μην τυχόν και το μάθει το κοριτσάκι ή ο αδελφός της γιατί φοβάται πως μετά δεν θα του κάνουν παρέα, και γι\' αυτό είναι πολύ προσεκτικός στη συμπεριφορά του απέναντι τους και με όλους τους συμμαθητές του...
    Κάποια μέρα έκανε το λάθος να πει το μυστικό του σ\' έναν συμμαθητή του, που απ\' ότι φαίνεται ήταν βιβλίο ανοιχτό και τον έκανε βούκινο σ\' όλη την τάξη..Κι ο αθεόφοβος ο μικρός μου, αφού όλοι άρχισαν να τον προγκάνε για το κοριτσάκι, ανέβηκε πάνω σ\' ένα θρανίο και για να καλύψει πλέον την αδυναμία του, είπε σ\' όλους πως αυτό που ανακοίνωσε ο συμμαθητής του, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί ο ίδιος είναι..γκέι..Αφού το χάψανε όλοι οι υπόλοιποι, όταν γύρισε σπίτι άρχισε να συνειδητοποιεί πως αυτό που είπε ίσως ήταν χειρότερο για τις σχέσεις του με τους φίλους και τους συμμαθητές του κι άρχισε να κλαίει, φοβούμενος μην τον απορρίψουν επειδή δήλωσε πως είναι γκέι !! Είδαμε και πάθαμε να τον πείσουμε πως αυτή η δήλωση που έκανε δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο στις σχέσεις του με τα διδυμα, με τους γονείς τους είμαστε φίλοι, και μεταξύ μας (στα κρυφά βέβαια ) λέμε ο ένας τον άλλον συμπέθερε :)

Τα παιδιά ευτυχώς, αυτά που λένε κι ακούνε την μια στιγμή την άλλη τα ξεχνάνε κιόλας. Δηλώσεις αυτού του είδους δεν παίζουν κατά την άποψη μου ρόλο στον ψυχισμό τους, αυτά που λένε και κάνουνε είναι η με τα δικά τους μάτια μεταφορά του εικονικού κόσμου της τηλεόρασης στην πραγματικότητα, πολλές φορές ταυτίζουν τον εαυτό τους ακόμη και με αρνητικούς ήρωες - εφόσον αυτό απαιτεί το παιχνίδι...

Αν βέβαια σ\' εφησυχάζει η επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο κι η συμβουλή του, αν είσαι σίγουρη πως η διαδικασία δεν θα επηρρεάσει αρνητικά το παιδί, κάνετο. Γνώμη μου είναι πως μάλλον άσκοπα ανησυχείς :)

Senior Member
    Διάβασα μόλις τώρα και το μήνυμα της evath και συμφωνώ μέχρι κεραίας.

Senior Member
    Μια φοβία μπορεί πολλές φορές να βιωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό χωρίς όμως να έχει καμία σχέση με το τι στη πραγματικότητα ισχύει.
    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων με φοβίες, που η φοβία τους γίνεται πολύ αληθινή γι’αυτούς και μπορεί να την εκφράζουν στους άλλους με πολύ αληθοφανή τρόπο. Για παράδειγμα διάβασα για μια περίπτωση ανθρώπου με φοβία πεσίματος (σπάνια, αλλα υπάρχει), που πραγματικά ένιωθε πως αν δε κρατιόταν απο κάπου θα έπεφτε. Το αποτέλεσμα ήταν όλη μέρα να περπατάει στα τέσσερα. Απο την άλλη, εξηγούσε στους ανθρώπους του με πολύ λογικό τρόπο αυτή τη φοβία, λέγοντας οτι ζαλίζεται κτλ..
    Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Η ουσία είναι οτι το παιδί σου περνάει μια φοβία, κάτι πολύ συνηθισμένο στην ηλικία του. Πιθανότατα είναι κάτι παροδικό. Είναι σαν τη φοβία για το σκοτάδι και τα τέρατα που έχουν κάποια παιδιά. Μέχρι την εφηβεία το πολύ θα έχει φύγει αυτή η φοβία.
    Μην ανησυχείς καθόλου. Το ‘‘νιώθω γυναίκα‘‘ είναι απλά η έκφραση της φοβίας, η οποία είναι πολύ αληθινή γι’αυτόν που την έχει. Τόσο αληθινή που κάποιες φορές πείθει και τον ίδιο.
    Εσύ καλά κάνεις και του λες όλα αυτά. Θα έπρεπε και η γιαγια του να το κάνει, γιατί τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, έχουν σε μεγάλη εκτιμήση τις γιαγιάδες και τους παππούδες, και τους ακούνε και περισσότερο και απο τους γονείς τους καμιά φορά.
    Πες λοιπον στη γιαγιά να βοηθήσει στη δημιουργία ενος πιο ανεκτικού κλίματος απεναντι στην ομοφυλοφιλία..και σιγά σιγά, πριν να το καταλάβεις η φοβία θα έχει εξαφανιστεί.
    Όντως και εσύ πρέπει λίγο να χαλαρώσεις. Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις το παιδί σου είναι ένα κλίμα ηρεμίας και ανεκτικότητας.
    Μην αγχώνεσαι καθόλου! :)

Senior Member
    Originally posted by σοφι
    ... Το βρισκω πιθανον να ειναι ετσι μιας και η γιαγια του (του αντρα μου μαμα) μεσα απο την κατα τα αλλα καλη προσπαθεια της να κανει τα παιδια μου πιο \'\'αντρακια\'\' λεει διαφορα για τους ομοφυλοφιλους ...
    Δεν έχω να προσφέρω κάτι στο θέμα, απλά θα πω ότι ανακατεύτηκα όταν το διάβασα αυτό...

Senior Member
    Ομοφοβια ισως μια απο τις συνηθισμενες φοβιες,θα ελεγα οτι παιδακια καθε ηλικιας και υπονοω κοτζαμ μαντραχαλοι δεν εχουν καταφερει να την ξεπερασουν.Ναι για τους μαντραχαλους ειναι ανησυχητικο για το παιδακι δεν νομιζω,χωρις να ειμαι και κανας ειδικος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    llogan: ειλικρινα θα ηθελα να σε καταλαβω και να παραδεκτω οτι ναι μπορει να ειναι για ανακατεμα ... αλλα αυτο μου φαινεται πολυ πουριτανο ξερεις!!! Γιατι σου ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι αποδεκτη απο ανθρωπους 70 και ανω, οταν η δικη μας εποχη των τριανταριδων, ειναι αυτη με το μεγαλυτερο ποσοστο ομοφοβιας!!! ειναι μεγαλη υποκρισια να λεμε δεν ειναι σωστο αυτο για τους γκει, δεν ειναι σωστο να μην τους αποδεχομαστε οπως ειναι , να ειμαστε ρατσιστες μαζι τους αλλα οταν μας κτυπαει την πορτα στο δικο μας σπιτι τοτε κανουμε το σταυρο μας και λεμε και μια προσευχη ετσι μπας και πιασει!!!
    Και επειδη το εζησα το τρεμουλο με το δικο μου παιδι σου λεω οτι μεχρι να καταπιαστω με το τι μπορει να αντιμετωπισει το παιδι μου στο σχολειο στο παρον και στο μελλον και πως θα το οπλισω με δυναμη και πληροφοριες ετσι ωστε να μπορει να αντιδρα μεχρι εκεινη την στιγμη που ευτυχως ηταν λεπτα.. περασε απο το μυαλο μου και η οικογενεια μου και οι φιλοι μου και οι γνωστοι μου. που τωρα που το εχω σκεφτει τους εχω γραμμενους στα παλια μου τα παπουτσια μπροστα στην διασφαλιση της ευτυχιας του παιδιου μου ΑΛΛΑ δεν ηταν αυτοματοποιημενη σκεψη ΑΡΑ αφου εγω ως μανα δεν αντεδρασα ετσι αυτοματα πως να ζηταμε κατι τετοιο απο ανθρωπους που δεν ειχαν τετοιες συναναστροφες ,ενημερωση κτλ και την ομοφυλοφιλια την θεωρουσαν ανωμαλια? νομιζω οτι εισαι το ιδιο υπερβολικος με αυτους!

Banned

να ειμαστε ρατσιστες μαζι τους αλλα οταν μας κτυπαει την πορτα στο δικο μας σπιτι τοτε κανουμε το σταυρο μας και λεμε και μια προσευχη ετσι μπας και πιασει!!!
    τρισαγιο?? φανουροπιτα??
    με το σταυρο θα την βγαλετε??

Τι θα μπορουσε να κτυπησει την πορτα μας δηλαδη???
    Το οτι υπαρχει ρατσισμος δεν το αμφισβητω μιας και ο καθε ανθρωπος πρεπει να εχει 1001 πολιτικαλ κορεκτ \"σωστες\" συμπεριφορες αλλιως η συμφορα μπηκε απο το παραθυρο.....

Λοιπον ρατσιστες (κρυφοι και φανεροι) ακουστε το καλα!
    Αν θελετε να μην γεμισετε τα παιδια σας κομπλεξ και ενοχες - εν ολιγεις νατα καταστρεψετε - στηριξτε τα παιδια σας στις επιλογες τους και μην μεταφερετε τα δικα σας κομπλεξ - ανασφαλειες, κρατηστε τα για την παρτη σας....
    Ετσι τουλαχιστον για μενα ειναι ο επιτυχημενος γονεας, αλλιως μιλαμε για σπερματοδοτες και σπερματοληπτες...

Banned
    Σοφι,
    δεν απευθυνομαι σε σενα η σε καποιον συγκεκριμενα.
    Μαλλον σε αυτο που αναφερεις σαν \"περισσοτερες ελληνικες οικογενειες \"

Οσο σε αφορα σιγουρα μπορει να υπαρχει καποιο μπερδεμα στην αναζητηση της σεξ. ταυτοτητας του.
    Πιστευω οτι εχεις χρεος να τον βοηθησεις να την ξεκαθαρισει χωρις συμπλεγματα.
    Δειχνεις οτι θα το κανεις και χαιρομαι για αυτο.

Επιτυχημενος γονεας ειναι αυτος (αυτοι) που αναπτυσει την προσωπικοτητα του παιδιου του χωρις κομπλεξ, ανασφαλειες και οτι αλλο ξεχασα.
    Επισης επειδη αυτο δεν φτανει μαζι με το αναπτυσω βαζω και προφυλασω απο τα διαφορα σκουπιδαρια που κυκλοφορουν σαν μυγες γυρω μας.
    Σαν τετοια εννοω τα ΜΜΕ, τους λογης πανεπιστημονες που εχουν σαν εργο την συντηριτικοποιηση της κοινωνιας με δηθεν περισπουδαστες αναλυσεις καλυπτομενες απο επιστημονικες ερευνες, τον σκοταδισμο οπως η εκκλησια αλλα και αλλους παρομοιους μηχανισμους.
    Αν μπουν τετοιες βασεις μπορει ο καθενας να προσθεσει οτι νομιζει οτι ταιριαζει στη δικη του οικογενοια.

Συνταγες δεν υπαρχουν, αυτο που υπαρχει ειναι καθαρα μυαλα για να φτιαχνουν συνταγες.
    Τωρα γιατι δεν στην εδωσαν στο μαιευτηριο δεν το ξερω.....
    Στο ΙΚΑ εισαι??

:cool:

Junior Member
    krino: Νομιζω οτι ολα αυτα σε θεωρητικο επιπεδο τα ξερουν ολοι οι \'\'ανησυχοι γονεις\'\' αλλα στην πραξη δυσκολευουν τα παντα .
    τελος παντων κοντος ψαλμος ...!

παντως ευχαριστω

Senior Member
    Originally posted by krino

να ειμαστε ρατσιστες μαζι τους αλλα οταν μας κτυπαει την πορτα στο δικο μας σπιτι τοτε κανουμε το σταυρο μας και λεμε και μια προσευχη ετσι μπας και πιασει!!!
    τρισαγιο?? φανουροπιτα??
    με το σταυρο θα την βγαλετε??

Τι θα μπορουσε να κτυπησει την πορτα μας δηλαδη???
    Το οτι υπαρχει ρατσισμος δεν το αμφισβητω μιας και ο καθε ανθρωπος πρεπει να εχει 1001 πολιτικαλ κορεκτ \"σωστες\" συμπεριφορες αλλιως η συμφορα μπηκε απο το παραθυρο.....

Λοιπον ρατσιστες (κρυφοι και φανεροι) ακουστε το καλα!
    Αν θελετε να μην γεμισετε τα παιδια σας κομπλεξ και ενοχες - εν ολιγεις νατα καταστρεψετε - στηριξτε τα παιδια σας στις επιλογες τους και μην μεταφερετε τα δικα σας κομπλεξ - ανασφαλειες, κρατηστε τα για την παρτη σας....
    Ετσι τουλαχιστον για μενα ειναι ο επιτυχημενος γονεας, αλλιως μιλαμε για σπερματοδοτες και σπερματοληπτες...
    Νομίζω πως αδικείς τη Σόφι... Στο τελευταίο της πόστ είναι σαφής, και επειδή κατέθεσα νωρίτερα και την δική μου άποψη γιατί πιστεύω πως δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του παιδιού, μάλλον θα πρέπει να γίνω λίγο σαφέστερος με το τι εννοώ να μην \"ανησυχεί\" αλλιώς θα με ..πάρει και μένα η μπάλα του ρατσιστή.. :P

Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος με συντηρητικές δομές είτε το θέλουμε είτε όχι. Πιστεύω πως θα περάσουν αρκετές ακόμη δεκαετίες μέχρι να εξοστρακίσουμε τα κλασικά στερεότυπα με τα οποία κατατάσουμε και ταμπελοποιούμε τους ανθρώπους με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και κατόπιν να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας αυτή την αντίληψη. Πιστεύω πως στα νέα ζευγάρια που γίνονται γονείς αυτό συμβαίνει σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό κι εν πάσι περιπτώσει πολύ περισσότερο απ\' ότι πριν 30-40 χρόνια. Στις μέρες μας η πολιτεία προσπαθεί να αφομοιώσει την πραγματικότητα της ομοφυλίας με νομοθετήσεις που προστατεύουν την κατανομή της περουσίας, παρ\' όλες τις αντιδράσεις οι γάμοι των ομοφύλων σε λίγα χρόνια θα είναι ρουτίνα, η κοινωνία μας δεν έχει άλλο δρόμο παρά να εντάξει στο σώμα της την ομοφυλοφιλία όχι πια σαν ανωμαλία αλλά μια διαφορετική σεξουαλική προτίμηση.

Μέχρι τότε ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς. Η Σοφι και κάθε Σόφι κι εγώ μαζί της, δεν θα μπορούσε να διακηρύξει υποκριτικά πως θα σφύριζε ανέμελα αν το παιδί της εκδήλωνε την προτίμηση που ΣΗΜΕΡΑ δεν είναι αποδεκτή. Ο φόβος της περιθωριοποίησης του παιδιού είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο γονιός και είναι η πρώτη αντίδραση - οι παλιότερες αντιλήψεις πολλές φορές αφήνουν μέσα μας στίγματα που όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να αποβάλλουμε, απλά μπορούμε και πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά απ\' ότι οι παπούδες μας.

Εμείς δεν θα αποκηρύξουμε το παιδί μας, απλά θα σταθούμε δίπλα του στην προσπάθεια να ενταχθεί με τον πλέον ανώδυνο τρόπο σ\' ένα κόσμο που έχει μάθει να σκέφτεται αλλιώς, και θα σταθούμε δίπλα του με αγάπη και χωρίς καμμία απολύτως προκατάληψη για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το να σκεφτομαστε μ\' αυτό τον τρόπο νομίζω πως είναι φυσιολογικό και πέρα για πέρα ανθρώπινο. Αν μητι άλλο δεν είναι υποκριτικό ...

Senior Member
    Όση ώρα έγραφα το πόστ, η συζήτηση είχε προχωρήσει , και πολλά από αυτά που αναφέρω έχουν ήδη ειπωθεί.. Παρ\' όλα αυτά ίσως η παράθεση της άποψης μου να είναι ακόμη χρήσιμη...

Senior Member
    Krino και sabb έλεος!
    Από το φόβο μην φανείτε ρατσιστές, αποκαλείτε συντηρητικό το φυσιολογικό. Έλεος και πάλι. Αρχίζω και νοιώθω υπό διωγμό επειδή είμαι φυσιολογική. Έχετε πέσει θύματα της τρομοκρατίας μου μας έχουν επιβάλει οι διάφοροι τηλε-μαιντανοί γκέυ. Επίσης διάφοροι επιτυχημένοι δικηγόροι, πολιτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες κλπ γκευ, προσπαθούν να μας περάσουν μέσα από τα λόγια τους, ενοχή που είμαστε φυσιολογικοί. Και ενοχή αν δεν θεωρούμε την κατάστασή τους φυσιολογική. Να μας φοβίσουν και να καταλήξουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε ετεροφυλόφιλοι.
    Σόφι, έχω και εγώ παιδιά και ΝΑΙ δεν θα ήθελα να είναι ομοφυλόφιλοι. Αν τελικά ήταν, ΝΑΙ θα τα αγαπούσα και πάλι, αλλά επιμένω δεν θα ήθελα να είναι, θα στεναχωριόμουν.
    Δεν είμαι συντηρητική και δεν διστάζω να πω ότι δεν θεωρώ φυσιολογική την ομοφυλοφιλία.

Page 1 of 4 123 ... LastLast