παιδι με κριση ταυτοτητας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Banned
    Originally posted by nature

ΝΑΙ θα τα αγαπούσα και πάλι, αλλά επιμένω δεν θα ήθελα να είναι, θα στεναχωριόμουν.

γιατι θα στεναχωριοσουν??

Δεν είμαι συντηρητική και δεν διστάζω να πω ότι δεν θεωρώ φυσιολογική την ομοφυλοφιλία.

με τι κριτηρια εβγαλες αυτη την αποψη???
    εννοω δηλαδη πως κατεληξες σε αυτα τα συμπερασματα???

Senior Member
    Krino και sabb έλεος!
    Από το φόβο μην φανείτε ρατσιστές, αποκαλείτε συντηρητικό το φυσιολογικό. Έλεος και πάλι. Αρχίζω και νοιώθω υπό διωγμό επειδή είμαι φυσιολογική. Έχετε πέσει θύματα της τρομοκρατίας μου μας έχουν επιβάλει οι διάφοροι τηλε-μαιντανοί γκέυ. Επίσης διάφοροι επιτυχημένοι δικηγόροι, πολιτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες κλπ γκευ, προσπαθούν να μας περάσουν μέσα από τα λόγια τους, ενοχή που είμαστε φυσιολογικοί. Και ενοχή αν δεν θεωρούμε την κατάστασή τους φυσιολογική. Να μας φοβίσουν και να καταλήξουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε ετεροφυλόφιλοι.
    Σόφι, έχω και εγώ παιδιά και ΝΑΙ δεν θα ήθελα να είναι ομοφυλόφιλοι. Αν τελικά ήταν, ΝΑΙ θα τα αγαπούσα και πάλι, αλλά επιμένω δεν θα ήθελα να είναι, θα στεναχωριόμουν.
    Δεν είμαι συντηρητική και δεν διστάζω να πω ότι δεν θεωρώ φυσιολογική την ομοφυλοφιλία.
    Είναι ανωμαλία ή σεξουαλική προτίμηση ? Τι από τα δύο ? Αν είναι ανωμαλία όπως λέει κι ο μητροπολίταρος της πόλης μου μπαρμπα-Άνθιμος (κι άρα συμφωνείς και συ) προτείνω να εκτελούμε όπου βρίσκουμε τον κάθε ανώμαλο γκέι με συνοπτικές διαδικασίες....

Banned
    Πιστευω οτι και η σοφι και εσυ ειδατε οτι δεν αδικω κανενα.
    Η δε σοφι ειπα οτι στεκεται πολυ καλα τηρουμενων των αναλογιων που υπαρχουν στη ελλαδα.

Originally posted by sabb

Εμείς δεν θα αποκηρύξουμε το παιδί μας, απλά θα σταθούμε δίπλα του στην προσπάθεια να ενταχθεί με τον πλέον ανώδυνο τρόπο σ\' ένα κόσμο που έχει μάθει να σκέφτεται αλλιώς, και θα σταθούμε δίπλα του με αγάπη και χωρίς καμμία απολύτως προκατάληψη για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το να σκεφτομαστε μ\' αυτό τον τρόπο νομίζω πως είναι φυσιολογικό και πέρα για πέρα ανθρώπινο. Αν μητι άλλο δεν είναι υποκριτικό ...
    Ο πιο ανωδυνος τροπος ειναι να μην φορτωθει ενοχες που δεν στεκουν.
    Για παραδειγμα δες την σταση της nature, που δηλωνει οτι στηριζει μεν, δεν ειναι ευχαριστημενη δε με την ενδεχωμενη επιλογη του παιδιου της.
    Νομιζεις οτι αυτο το σκεπτικο - ασχετως να θα το κρυψει - δεν θα μεταφερεθι στο παιδι???

Και αν λαβει τετοια εικονα απο την μητερα του το παιδι, τι θα πρεπει να περιμενει απο το υπολοιπο της κοινωνιας???

Banned
    Originally posted by sabb

προτείνω να εκτελούμε όπου βρίσκουμε τον κάθε ανώμαλο γκέι με συνοπτικές διαδικασίες....
    οχι μωρε ειμαστε δημοκρατες, δεν τα κανουμε αυτα.
    Κατα τα αλλα, δεν ειμαστε ρατσιστες, απλα αυτοι ειναι γκευ....

Banned
    Παρεπιπτωντος ευτυχως που η γυναικα μου δεν εχει τετοια προτυπα, αλλιως θα ηταν εξ αρχης απορριπτεα για τυχον μανα των παιδιων μου.
    Το μονο που δεν θελω να μου τυχει ειναι να προσφερω στην κοινωνια κομπλεξαρισμενους ανθρωπους και να εχω βαλει και εγω το λιθαρακι μου για αυτο.

Senior Member
    Η ειρωνία με την οποία αντιμετωπίσατε τα λεγόμενά μου και τα απαξιωτικά σας σχόλια για το άτομό μου, επιβεβαιώνουν αυτά που προανέφερα. Ακριβώς όπως τα είπα.

Senior Member
    Η ειρωνία με την οποία αντιμετωπίσατε τα λεγόμενά μου και τα απαξιωτικά σας σχόλια για το άτομό μου, επιβεβαιώνουν αυτά που προανέφερα. Ακριβώς όπως τα είπα.
    Πως το είδες αυτό από μένα ? Συγγνώμη αλλά δεν μου προκύπτει όσο κι αν έψαξα τα κείμενα μου ,κανένα απαξιωτικό σχόλιο για σένα, δεν θα μπορούσα να το κάνω για κανέναν πόσο μάλλον για σένα nature...Μπορεί να διαφωνούμε στο παρόν θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω από μια διαφωνία .. Λυπάμαι αν έχεις πάρει με τέτοιο τρόπο οποιαδήποτε πρόταση έχω συντάξει, σε διαβεβαιώ πως δεν έχω κανένα μα κανένα λόγο να απαξιώσω τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ιντερνετικές οντότητες που μου είναι συμπαθείς ...:o

Banned

λυπαμαι που θα στο πω αλλα μονη σου απαξιωνεσαι.
    Αν το εχεις ξεχασει βρισκεσαι σε φορουμ ψυχολογιας και οχι σε καποιο του κολωνακιου για κουτσομπολιστικο κους κους.

Αν δεν γνωριζεις τι ειναι η ομοφυλοφιλια στους ανθρωπους μπορεις καλλιστα να ρωτησεις.

Senior Member
    Μπορεί να καταντάω μερικές φορές κουραστικός, αλλά πολύ φοβάμαι πως κάτι τέτοιο τελικά είναι απαραίτητο για να γινόμαστε κατανοητοί τι πραγματικά πρεσβεύουμε σε κάποια καίρια ζητήματα όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας που οι απόψεις διίστανται.
    - Καλή μου nature , τι θα πει βασικά φυσιολογικό και τι μη φυσιολογικό ? Η αποκλίνουσα από την πλειονότητα προτίμηση σε θέματα \"κρεβατοκάμαρας\" είναι τελικά ή όχι ανωμαλία ? Δεν πήρα απάντηση σ\' αυτό - ίσως να είσαι ακόμη θυμωμένη μαζί μου, αν και δεν θάπρεπε γιατί δεν υπάρχει λόγος. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, συζήτηση κάνουμε. Αν είναι ανωμαλία η διαφορετικότητα στο σεξ, τότε ανωμαλία είναι να είναι κανείς Πανθρακικός σε μια Ελλάδα γεμάτη Ολυμπιακούς και Παναθηναικούς, να είναι άθεος σε μια Ελλάδα με 95% χριστιανισμό, να του αρέσει το γκρί χρώμα όταν όλοι λατρεύουν το πορτοκαλί και πάει λέγοντας. Οι κατηγοριοποιήσεις στα πιστεύω , στα θέλω και στα πρέπει των πολιτών είναι απαραίτητα στη δομή ενός συντηρητικού συστήματος γιατί χάρη σ\' αυτές επιβιώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι ιδεατές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από φράξιες και ταμπέλες, γι \' αυτές τις ιδεατές κοινωνίες εγώ υψώνω το λόγο μου κι όπου είναι να ακουστεί θα ακουστεί..Σε όποιον δεν του αρέσει μπορεί να διαφωνεί, εγώ θα έχω πάντα τα αυτιά μου και κυρίως το μυαλό μου ανοιχτά για να ακούω, χωρίς προκαταλήψεις.
    Άλλωστε μέχρι προχθές μας ζητούσαν οι ιεράρχες να δηλώνουμε την πίστη μας στις ταυτότητες. Το επόμενο βήμα θα ήταν να δηλώνουμε την σεξουαλική μας προτίμηση, να δημοσιοποιούμε την πολιτική μας ιδεολογία, να καταγράφουμε σε τι στο διάολο οπαδοί είμαστε, για να μπορούν οι επαίοντες του συστήματος να μας κουμαντάρουν κατά το δοκούν..Εγώ εδώ λέω όχι, συμφωνείς ?
    - Οι τηλεμαιντανοί που αναφέρεις, αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στην γκέι κλαν του Κολονακίου και της Μυκόνου, υιοθετούν συμπεριφορές τέτοιες που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Σκέψου όμως πως οι άνθρωποι αυτοί (μόδιστροι, κομμωτές, τηλεσαχλοκούδουνα εν γένει) έχουν επενδύσει πάνω σ\' αυτές τις συμπεριφορές την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι γκέι σχεδιαστές μόδας κατ\' επάγγελμα , απευθυνόμενοι σε μια πελατεία γυναικεία με υψηλά βαλάντια (Κολωνάκι, Ψυχικό, Εκάλη κλπ), πείθουν με την συμπεριφορά τους την πελατεία τους πως η θηλυκή τους πλευρά είναι τόσο ανεπτυγμένη ώστε οι δημιουργίες τους είναι οι κατάλληλες για τις πελάτισσες τους, γιατί αυτοί ξέρουν τι ταιριάζει επάνω τους. Το ίδιο συμβαίνει με τους γκέι τηλεμαιντανούς κομμωτές. Αυτοί ξέρουν - λόγω ανεπτυγμένης θηλυκότητας - ποια κουπ ταιριάζει στις υψηλές πελάτισσες τους. Φαντασθείτε ο γκραν κομμωτής του jet set να μην ήταν ο Τρύφωνας - με όποια φρουφρου συμπεριφορά εκθέτει την εικόνα του - αλλά να ήταν ο Νώντας ο μουστακαλής με την τρίχα στο στήθος περμανάντ..Πάει ? Δεν πάει....
    Αυτοί οι τύποι λοιπόν που δεν αποτελούν ούτε το 1 τοις χιλίοις της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, δεν μπορούν να αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς κι ούτε αντιπροσωπεύουν στο ελάχιστο αυτό που η ομοφυλοφιλία είναι στην πραγματικότητα για το υπόλοιπο 999 τοις χιλίοις σε μια συντηρητική κοινωνία με στεγανά. Μια δηλαδή καταπιεσμένη μειοψηφία που πρέπει να παλεύει καθημερινά για να κατακτήσει τα αυτονόητα δικαιώματα της. Σε μια κοινότητα που κινείται στο περιθώριο, αναγκασμένη να κρύβει την διαφορετικότητα της, γιατί τα μέλη της κινδυνεύουν να αποβληθούν από την οποιαδήποτε επαγγελματική ανέλιξη, από τον κοινωνικό τους περίγυρο, από το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κι εκείνοι που θα τους αποβάλουν είναι αυτοί που εσύ καλή μου nature αποκαλείς \"φυσιολογικούς\" (θέλω να πιστεύω εν τη ρήμη του λόγου κι όχι από βαθειά πεποίθηση), εγώ θα τους αποκαλούσα απλά στρειτ, γιατί ούτε λέπρα έχουν οι ομοφυλόφιλοι ούτε πνευματικά καθυστερημένοι είναι για να μην τους εντάξω στην κατηγορία \"φυσιολογικοί\" .

Ούτε κι εγώ θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι γκέι. Ο μοναδικός λόγος είναι ακριβώς αυτός που εξέθεσα παραπάνω. Το ότι θα ήταν αναγκασμένα μια ζωή να κρύβονται στο περιθώριο, γιατί ο κόσμος μας είναι τέτοιος που μπορεί να ανέχεται γελοίες συμπεριφορές από macho στρειτ τύπους στιλ Κούγια, Ψωμιάδη , Πρέκα που επενδύουν την λαιφ σταιλ εικόνα τους στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια χρωματισμένα με μπόλικο αντριλίκι, η κοινωνία μας να αποδέχεται την ελιτίστικη σαχλοκουδουνιά του κάθε Κωστέτσου, Τρύφωνα , Γαλάτη γιατί ανήκουν στην jet set , αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί την διαφορετικότητα του μέσου ανθρώπου, είτε γιατί είναι γκέι, είτε γιατί είναι έγχρωμος, είτε γιατί είναι άθεος ή μουσουλμάνος ή βουδιστής, είτε γιατί είναι..Πανθρακικός ..........

Η μη αποδοχή εν τέλει της όποιας διαφορετικότητας από την πλειοψηφία συνιστά ρατσιστική τάση. Σ\' αυτόν τον ρατσισμό εγώ αντιστέκομαι και θα αντιστέκομαι όσο μπορώ. Σε τι από τα παραπάνω καλή μου nature (ή οποιοσδήποτε άλλος) διαφωνείς, είμαι στη διάθεση σου για να το συζητήσουμε χωρίς διάθεση απαξίωσης κανενός...

Senior Member
    Τι καλά που θα ήταν αν φροντίζαμε να μην έβλεπαν τα παιδιά τηλεόραση...

Banned
    Σοφι τα παιδιά δέχονται τόσες πολλές επιρροές. Μπορεί να είναι η τηλεόραση, ένα βιβλίο, οι δάσκαλοι, οι συμμαθητές, άλλοι φίλοι-γνωστοί-συγγενείς...δέχονται τόσα πολλά ερεθίσματα. Γιατί αναρωτιέσαι ειδικά για την τηλεόραση, έχεις μήπως κάποια ιδέα για το πώς μπορεί να συνέβαλε στο φόβο του γιού σου?

Έπειτα σκέψου ότι τα παιδιά όλα αυτά τα επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο από ότι οι ενήλικες. Τα κριτήρια τους είναι άλλα και πολύ πιο κυριολεκτικά από τα δικά μας. Να σου πω ένα παράδειγμα: όταν ήμουν μικρή (σε μικρότερη ηλικία από το γιο σου) έκλαιγα με μαύρο δάκρυ όταν κάποτε μου έκοψαν τα μαλλιά κοντά (είχαν βρει οι γονείς μου χαριτωμένη τη συγκεκριμένη κουπ μάλλον!), γιατί αυτό με έκανε να νιώθω αγοράκι και δεν το ήθελα καθόλου!

Στην ηλικία του γιου σου τα παιδιά στο σχολείο και στις παρέες αρχίζουν να έχουν ακόμα πιο έντονη τη διαφοροποίηση αγόρια-κορίτσια. Έχουν κατηγοριοποιήσει το φύλο με βάση κάποια κριτήρια στην εμφάνιση, τη συμπεριφορά ή και το πώς νιώθουν. Σκέψου ότι στις απόκριες ένα μικρό αγόρι συνήθως προτιμά τις στολές αντρών ηρώων, ενώ ένας έφηβος μπορεί να ντυθεί γυναίκα, χωρίς να νιώσει γυναίκα.

Αν το παιδί σου έχει συζητήσει με φίλους και έχει παρατηρήσει ότι τα κορίτσια αγκαλιάζονται πολύ μεταξύ τους και νιώθουν καλά με αυτό, μπορεί όταν αγκάλιασε το φίλο του να σκέφτηκε ότι τώρα νιώθει σαν γυναίκα. Και αφού γνωρίζει ξεκάθαρα ότι σωματικά είναι αγοράκι, φοβάται μήπως γίνει γκέι επειδή νιώθει-φέρεται σαν γυναίκα. Εδώ εμείς οι ενήλικες αν δούμε κάποιον άντρα που είναι πολύ ευαίσθητος, ευγενικός και διαχυτικός θα πούμε βρε μπας και είναι γκέι? Πόσο μάλλον ένα παιδί. Και δεν θέλει να είναι, γιατί θα απορριφθεί από την ομάδα των συνομηλίκων, που είναι τόσο σημαντική σε αυτή την ηλικία.

Το ότι σου μίλησε δείχνει ότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Μίλα μαζί του για να καταλάβεις πώς ακριβώς νιώθει και τι πιστεύει και να βρεις ευκαιρία να του εξηγήσεις κάποια πράγματα.

Senior Member
    Έχω την αίσθηση ότι σήμερα τα παιδιά χάνουν την αθωότητά τους πολύ πιο γρήγορα από ότι π.χ. 20 χρόνια πριν. Η τηλεόραση πιστεύω είναι ενας σημαντικός παράγοντας για αυτήν την εξέλιξη. Όταν σε οικογενειακή σειρά ακούς την λέξη \"μαλάκας\" σχεδόν ανά επεισόδιο, όταν η μεσημεριανή ζώνη κατακλύζεται από βομβαρδισμό του τηλεθεατή με κάθε είδους μαλακία, όταν η παραγωγή και κυρίως η αναπαραγωγή σκουπιδιών αποτελεί επάγγελμα που πληρώνει καλά, ακόμα και αν ένα παιδί δεν έρχεται σε επαφή με αυτή την πραγματικότητα, επηρεάζεται από το 50% (φαντάζομαι) των υπόλοιπων παιδιών που ζουν με αυτήν την πραγματικότητα και έρχονται σε επαφή μαζί του.

Θα ήθελα μπορούσα να παρατηρήσω τις συζητήσεις, τους διαλόγους που γίνονται στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου σε κάποιο διάλλειμα. Να παρατηρήσω τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στα δικά μου μαθητικά χρόνια (πριν από 20 χρόνια - ότι θυμάμαι) και τα σημερινά.

Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ περίεργο ένα παιδί στα 8 του χρόνια να έχει τέτοιες σκέψεις: \"Ξερω οτι δεν ειμαι γυναικα ειμαι αγορι ομως μαμα πες μου γιατι νιωθω ετσι και βρες μου ενα τροπο να σταματησω να το σκεφτομαι!!\". Την λέξη \"αδερφή\" να την άκουσα στο σχολείο 2-3 φορές πριν το λύκειο, την λέξη \"νταβατζής\" πρώτη φορά στην ζωή μου στο μάθημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού 2α ή 3η γυμνασίου! Αποτελούσα την μειοψηφία ή το γενικότερο κλίμα της εποχής ήταν πιο αθώο;

Senior Member
    σοφι, έχω ένα γιο στα 11 και γνωρίζω πολύ καλά ότι τα αγοράκια αυτης της ηλικίας μπορεί να εκφραστούν με άσχημα και υποτιμητικά λόγια για τους γκέι. Ίσως ευθυνεται το οικογενειακό τους περιβάλλον, ίσως η τηλεόραση, ίσως η δυσπιστία τους για το διαφορετικό, δεν ξέρω. Γεγονός όμως είναι πως ενώ δεν έχουμε ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το θέμα της ομοφυλοφιλίας (μια φορά με ρώτησε ο μικρός, απάντησα πως πρόκειται για διαφορετικότητα, δενείμαστε όλοι ίδιοι) διακρίνω στο γιο μου-και στους φίλους του- μια ομοφοβία και μια τάση χλευασμού των ομοφυλόφιλων.
    Συνεπώς, πιστεύω πως ο γιός σου ζει μια φοβία απόρριψης απο το κοινωνικό του περιβάλλον καθώς στα μάτια του η ομοφυλοφιλία ταυτίζεται με την περιθωριοποίηση και την απομόνωση απο τους φίλους του. Ενδεχομένως είναι πιο διαχυτικός και ευαίσθητος, όπως γράφει η μαρίνα, ενδεχομένως κάποιο παιδάκι να του είπε κάτι (πχ να τον είπε γκέι) που τον τρόμαξε και τον αποσυντόνισε.
    Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για να εκφράσει σεξ. προτίμηση. Μάλλον σαν φόβος ομοφυλοφιλίας μου μοιάζει παρά σαν ομοφυλοφιλία. Ξέρεις, όπως όταν φοβάσαι τις καρδιοπάθειες και αρχίζεις να έχεις (ψεύτικα) συμπτώματα εμφράγματος.

Senior Member
    [/quote]

Πως το είδες αυτό από μένα ? Συγγνώμη αλλά δεν μου προκύπτει όσο κι αν έψαξα τα κείμενα μου ,κανένα απαξιωτικό σχόλιο για σένα, δεν θα μπορούσα να το κάνω για κανέναν πόσο μάλλον για σένα nature... [/quote]

Αγαπητέ sabb σ’ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση απέναντί μου. Ισως βιάστηκα, γιατί είχα κάπου να πάω και σας έβαλα όλους στο ίδιο καλάθι. Αν μετρήσω την ειρωνεία κρίνου-sabb νομίζω πως βγαίνει 5-1 σε σκόρ (δική σου ήταν μόνο στο κομμάτι περί Ανθιμου και εκτελέσεωνJ).
    Κρινο, παρά το μεγάλο σκορ που σημείωσες, θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις τις 9 γραμμούλες που έγραψα, τεκμηριώνοντας (πολύ περιληπτικά) την άποψή μου και περιγράφοντας μία πραγματικότητα. Οσο για τις διακηρύξεις σου πως είμαι ανεπαρκής μητέρα και δεν θα με διάλεγες για μητέρα των παιδιών σου δεν πειράζει. Με διάλεξε κάποιος όχι τόσο έξυπνος όσο εσύ και έχουμε 4 υπέροχα παιδιά. Επί πλέον, όντας θετικός επιστήμων, η χώρα μου μου έχει εμπιστευθεί την εκπαίδευση των αυριανών επιστημόνων και οι φοιτητές μου με αγαπούν πολύ και πάντα παρακαλούν να με έχουν και στο επόμενο εξάμηνο.
    Κρινο επειδή δεν επιθυμώ να σου ανταποδώσω στο ίδιο ύφος τα πυρά σου θα πω 3 πιθανότητες για την συμπεριφορά και την αντίδρασή σου.
    1) Δεν κατάλαβες τη προσέγγισή μου στο θέμα (ίσως να φταίει η τηλεγραφική μου παράθεση).
    2) Ενοχλήθηκες από το έλεος που ανέφερα δίπλα στο όνομά σου και υιοθέτησες αντεπίθεση πιστεύοντας ότι σου επιτέθηκα.
    3) Είσαι εύθικτος και αυτό σε εμποδίζει να βλέπεις την ουσία των διαφόρων παραθέσεων. Μόλις δεις μία διαφωνία να συνδέεται με το όνομά σου, θολώνεις από ευθιξία.
    Εσύ μόνο το ξέρεις ποια από τις 3 είναι σωστή.

Σόφι συγνώμη, αλλά έπρεπε να απαντήσω στον σαμπ γιατί το ζήτησε και στον κρινο έτσι γιατί ήθελα.

Senior Member
    Originally posted by krino

λυπαμαι που θα στο πω αλλα μονη σου απαξιωνεσαι.
    Αν το εχεις ξεχασει βρισκεσαι σε φορουμ ψυχολογιας και οχι σε καποιο του κολωνακιου για κουτσομπολιστικο κους κους.

Αν δεν γνωριζεις τι ειναι η ομοφυλοφιλια στους ανθρωπους μπορεις καλλιστα να ρωτησεις.
    Κρίνο, εκφράζοντας την άποψη μου, για την οποία με περισσή ευκολία με λιθοβόλησες, είχα στο μυαλό μου τη θεωρία του Δαρβίνου που απ’όσα ξέρω ισχύει ακόμα. Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες διεθνώς για το θέμα της ομοφυλοφιλίας καταλήγοντας πολλές από αυτές σε αυτό που αποκαλείς «προοδευτικό». Τις πιο πολλές φορές όμως μία τέτοια εργασία θα βγάλει με την κατάλληλη ερμηνεία τα αποτελέσματα που θέλει ο ερευνητής να βγάλει, το έχω διαπιστώσει σε όλους τους τομείς Κάποιοι Ερευνητές σε ΗΠΑ και Καναδά είπαν πριν 10 χρόνια ότι βρήκαν 1 σημείο σε κάποιο χρωμόσωμα που έχει ενδείξεις ότι είναι γονίδιο ομοφυλοφιλίας και τη λέξη ενδείξεις την παρέλειψαν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο που μετέφεραν την είδηση. Γιατί σίγουρα η είδηση περί ανακάλυψης γονίδιου ομοφυλοφιλίας πουλούσε πιο πολύ. Ίσως και για άλλους λόγους. Αυτό το δήθεν γονίδιο έχει χρησιμοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους σαν καραμέλα στις προσπάθειες να επιβάλλουν το μη φυσιολογικό ως βιολογική διαφορετικότητα. Ένα γονίδιο αποτελείται από DNA που μεταγράφεται από RNA το οποίο κωδικοποιείται από πρωτείνες που αυτές με τη σειρά τους αποτελούνται από αμινοξέα. Αν υπήρχε γονίδιο ομοφυλοφιλίας θα ήταν γνωστή η λεπτομερής δομή του. Δομές του ανθρώπινου γονιδιώματος βρίσκονται στο www.pubmed.com επίσημο σάιτ των δημοσιευμένων εργασιών της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.
    Επίσης οι μελέτες που προανέφερα έγιναν σε πολύ μικρά δείγματα (κάτω των 20 και 35 ατόμων!)
    Εχουν γίνει και πολλές εργασίες από νευροψυχολόγους και νευροβιολόγους. Αυτοί προσπαθούν να βρουν σχέσεις καταστάσεων ή συμπεριφορών με αντίστοιχα σημεία του εγκεφάλου. Υπάρχουν λοιπόν εργασίες που αναφέρουν πως κάποια σημεία του εγκεφάλου στους ομοφυλόφιλους μοιάζουν με αυτά του αντίθετου φύλου. Αυτό το επιχείρημα «βολεύει» αυτούς που λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί γεννιούνται έτσι. Υπάρχει όμως και κάτι που το ξέρουν όσοι γνωρίζουν από εγκέφαλο (ψυχολόγοι, γιατροί, κλπ) που λέγεται brain plasticity δηλ προσαρμογή του εγκεφάλου στις συνήθειες του ατόμου. Έχει παρατηρηθεί ότι οι ταξιτζήδες του Λονδίνου έχουν μεγαλύτερο το σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον προσανατολισμό. Γεννήθηκαν έτσι? Όχι βέβαια. Είναι η πλαστικότητα που προανέφερα.
    Η ψυχολογία επίσης έχει σαν βασικό δόγμα ότι για όλες τις συμπεριφορές ισχύει μία εξίσωση όπου η συμπεριφορά είναι συνάρτηση του γονιδίου και του περιβάλλοντος. Ο δε Δαρβίνος που προανέφερα όχι μόνο δεν έχει καταρριφθεί αλλά έχει επεκταθεί και στην ψυχολογία και έχει αναπτυχθεί ένας νέος κλάδος, η εξελικτική ψυχολογία, ενσωματώνοντας την θεωρία της εξέλιξης με την ψυχολογία.
    Τέλος η ψυχανάλυση λέει πως η ομοφυλοφιλία σχετίζεται άμεσα με τις σχέσεις πατέρα- αγοριού και μητέρας-κοριτσιού. Στα ομοφυλόφιλα αγόρια συνήθως ο πατέρας ήταν απών ή βίαιος και στα κορίτσια η μητέρα ήταν δεσποτική και αυταρχική και τα κορίτσια προτίμησαν να μοιάσουν στον πατέρα.
    Με το παραπάνω λοιπόν επιστημονικό σκεπτικό είπα αυτά που είπα. Και τελειώνω λέγοντας πως επιθυμώ το καλύτερο για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη. Αλλά να ξέρει ο κάθε ένας από εμάς τα καλά του και τα κακά του. Και να μην παρουσιάζουμε τα κακά για καλά. Και να μην φοβόμαστε να λέμε, να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια.
    Σόφι συγνώμη γιατί συντέλεσα στην μικρή εκτροπή του θέματός σου, αν και θεωρώ τελικά ότι οι απόψεις μου θα πρέπει να σε τονώσουν ουσιαστικά μιας και πιστεύω στην επίδραση του περιβάλλοντος και όχι στη χρωμοσωμική θεωρία για το συγκεκριμένο θέμα. Θέλουμε να μάθουμε ότι νέο σχετικό σε απασχολήσει με το παιδί. Προσωπικά θα ρωτούσα την ψυχολόγο και για την περίπτωση ιδεοληψίας. Μάλλον είναι πολύ μικρό για τέτοιες σκέψεις αλλά δεν χάνεις τίποτα να ξέρεις για το θέμα ώστε αν χρειαστεί να βοηθήσεις έγκαιρα.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast