Results 31 to 45 of 48
Thread: παιδι με κριση ταυτοτητας
-
12-01-2009, 23:18 #31
Συμφωνώ απόλυτα με imagine. Αν ο γιος σου νιώθει πολύ άσχημα καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ένα παιδοψυχολόγο και να σας καθοδηγήσει αυτός.
- 12-01-2009, 23:26 #32
Originally posted by nature
Αγαπητέ sabb σ’ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση απέναντί μου. Ισως βιάστηκα, γιατί είχα κάπου να πάω και σας έβαλα όλους στο ίδιο καλάθι. Αν μετρήσω την ειρωνεία κρίνου-sabb νομίζω πως βγαίνει 5-1 σε σκόρ (δική σου ήταν μόνο στο κομμάτι περί Ανθιμου και εκτελέσεωνJ).
[/quote]
Το σχόλιο μου περί \"Ανθιμου κι εκτελέσεων\" δεν ήταν ειρωνικό προς το πρόσωπο σου κι ακόμη περισσότερο απαξιωτικό...Στο στιλ που εκφράζομαι χρησιμοποιώ την υπερβολή πάνω στην άποψη του συνομιλητή, αναδεικνύοντας έτσι την αδυναμία του επιχειρήματος του...Όπως και νάχει η αντιπαράθεση μου απέναντι σου μόνο σαν καλοπροαίρετη μπορεί να εκληφθεί, λυπάμαι αν την αντιμετώπισες διαφορετικά..
Άλλωστε γι\' αυτό το λόγο (προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων) ανέλυσα σε a posteriori μήνυμα την άποψη μου για την ομοφυλοφιλία, για την οποία εν τούτοις δεν πήρα ακόμη την απάντηση σου αν συμφωνείς ή διαφωνείς κάπου.:)
16-01-2009, 01:20 #33
Και εγώ περιμένω συμπεράσματα αν υπάρχουν, πάντως πολύ ξενέρωτο το γκέι ζευγάρι στην πολυκατοικία κατά την γνώμη μου. Και εγώ θα μπερδευόμουν, αυτοί υποτίθεται έχουν σχέση;
17-01-2009, 13:56 #34
Καλημερα , τελικα να υποθεσω οτι συμπερασμα δεν υπαρχει η απλα ειναι οτι το συμπερασμα ειναι τοσο ευδιακριτο που βγαζει ματι? τελος παντων, ολα καλα μεχρι σημερα εχω ηρεμησει αρκετα και βλεπω και το παιδι μου χαλαρο μετα απο εκεινη την συζητηση αν και εμενα μου πηρε ωρα να συνελθω .....
17-01-2009, 15:24 #35
Originally posted by σοφι
Καλημερα , τελικα να υποθεσω οτι συμπερασμα δεν υπαρχει η απλα ειναι οτι το συμπερασμα ειναι τοσο ευδιακριτο που βγαζει ματι? τελος παντων, ολα καλα μεχρι σημερα εχω ηρεμησει αρκετα και βλεπω και το παιδι μου χαλαρο μετα απο εκεινη την συζητηση αν και εμενα μου πηρε ωρα να συνελθω .....
Τα συμπεράσματα και βέβαια υπάρχουν κι έχουν νομίζω καταγραφεί ήδη χάρη στο thread σου από μέλη του φόρουμ...Είναι κοινός τόπος νομίζω πως τα πρότυπα που εξάγει η τηλεόραση κι ανάλογα με την χρονική ζώνη τηλεθέασης , δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας...Ακόμη και κάποια κινούμενα σχέδια στη παιδική ζώνη που παρουσιάζουν τέρατα με κυνόδοντες και με φωνές απόκοσμες, μπορούν να επηρρεάσουν τον ψυχισμό ενός παιδιού, δεν είναι λίγες φορές που κι ο γιος μου αλλά και η κόρη μου όταν ήταν στην ηλικία του, ξυπνούσαν έντρομα από τον ύπνο τους με τις εικόνες αυτών των \"ηρώων\" στα όνειρα τους. Κάποιες φορές , όπως έγραψα και στην αρχή του θέματος, τα παιδιά ταυτίζονται με τους \"ήρωες\" ακόμη κι όταν έχουν αρνητικό προσδιορισμό, και προσπαθούν να μεταφέρουν στην πραγματικότητα κάποια χαρακτηριστικά τους , ούτως ώστε η ταύτιση τους να είναι όσο περισσότερο αληθοφανής..
Κάπως έτσι νομίζω πως συνέβη και με το γιο σου. Δεν έχω άποψη για την σειρά που αναφέρεις γιατί δεν την έχω παρακολουθήσει, από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου κι εγώ και η σύζυγος μου την απορρίψαμε ως μια ανοησία πρώτου μεγέθους και δεν την ξαναείδαμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά μας, προτιμώ να νοικιάζω DVD παιδικά που ως επί το πλείστον βλέπουμε μαζί, όχι με την πρόθεση της αστυνόμευσης, αλλά γιατί τις περισσότερες από τις ταινίες της DreamWork ή της Pixar και της Walt Disney , μπορούν άνετα να τις παρακολουθήσουν και οι ενήλικες :) και αν υπάρξουν και κάποια σημεία που θα μπορούσαν να επηρρεάσουν τον ψυχισμό του παιδιού, η παρέμβαση μας είναι να απομυθοποιούμε άμεσα το τι συμβαίνει στην ταινία για να μην καταγραφεί στο υποσυνείδητο του.
Η προσπάθεια μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τηv trash τηλεόραση , δυστυχώς δεν μπορεί να είναι απόλυτα επιτυχημένη, αφού όταν είμαστε στις δουλειές μας οι αθεόφοβοι καναλάρχες στις πρωινές - μεσημεριανές ζώνες, παρουσιάζουν ή σε επανάληψη βραδυνές σειρές (αδιαφορώντας σε ποιούς απευθύνονται ) ή ό,τι μαιντανοειδές ζαρζαβατικό κυκλοφορεί σε γκλάμουρ κους κους της κακιάς ώρας.
Όπως μπορεί ο καθένας να αμυνθεί, το κάνει. Τα υπόλοιπα εναπόκεινται στο πως μεγαλώνουμε εμείς τα παιδιά μας και τι κατευθύνσεις τα δίνουμε. Αν πετύχουμε εκεί, έχουμε καταφέρει κατά κάποιο τρόπο να ενισχύσουμε το \"ανοσοποιητικό\" τους σύστημα ενάντια στα κακά πρότυπα. Και σ\' αυτή την περίπτωση μπορούμε άνετα να μην ανησυχούμε για τις τυχόν \"γρίπες\" που θα συναντήσουν... :)
17-01-2009, 20:33 #36
σοφι, άργησα να απαντήσω αλλά ήδη ειπώθηκαν αρκετά πράγματα.
Συνοψίζω περιληπτικά την άποψή μου και λέω ότι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και να δουν στις διαστάσεις τους αυτά που παρουσιάζονται στην τηλεόραση, οπότε και δεν έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να τα αξιολογήσουν.
Δυστυχώς τα ματάκια τους και τα μυαλουδάκια τους γεμίζουν από λάθος πληροφορίες... και από πληροφορίες τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν...
Όσο για το 99% που λες ότι \"ελέγχετε\" αυτά που βλέπουν, να σου θυμίσω ότι αυτό είναι στο σπίτι σας. Δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται στα σπίτια φίλων, στη γιαγιά, στη νονά ή όπου αλλού βρεθεί και υπάρχει ανοιχτή τηλεόραση.
Από το πιο \"μικρό\" ως το πιο \"μεγάλο\"...
Θυμάμαι για παράδειγμα πόσο έξαλλη είχα γίνει όταν κυκλοφόρησε αυτό το απαράδεκτο σήριαλ \"Μαρία η άσχημη\". Εκτός από το ότι ο τίτλος έκανε ρατσιστικό διαχωρισμό στους ανθρώπους ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση, είμαι σίγουρη ότι τα καημένα τα παιδάκια που εκτέθηκαν σε αυτό και χρειαζόταν σιδεράκια ή γυαλιά θα έχουν προβλήματα μιας και θα αρνηθούν να βάλουν αφού επισήμως πλέον είναι το σύμβολο της ασχήμιας. Και δύσκολα θα τα μεταπείσουν οι έρημοι οι γονείς.
19-01-2009, 00:23 #37
TC, στο συγκεκριμένο σήριαλ, εγώ σαν μητέρα ενοχλήθηκα πολύ περισσότερο με την φιγούρα του/της σχεδιαστή καθώς και με τις γραμματείς που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τυλίξουν όποιον γαμπρό.
Sabb, συγνώμη για την καθυστέρηση, με ρώτησες αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις σου για το συγκεκριμένο θέμα. Την απάντηση την είχα ήδη δώσει. Την προσωπική μου άποψη την είπα από την αρχή και την επιστημονική μου άποψη (περιληπτικά και πάλι, παρά το μεγάλο κείμενο) την έδωσα απαντώντας στον krino.
Δεν επιθυμώ όμως να δώσω συνέχεια σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, εδώ, στο θέμα της σόφι. Η γυναίκα έχει τους προβληματισμούς της και ας της αφήσουμε το χώρο που η ίδια δημιούργησε για να τους συζητάει.
Σόφι, όπως διαπίστωσες μέσα από το μεγάλο κείμενο-απάντηση στον krino, δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι γεννιούνται γκέυ (εκτός από περιπτώσεις ερμαφροδιτισμού που όμως διαπιστώνονται συχνά εύκολα με απλό υπέρηχο, αν δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι). Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί ο άνθρωπος να αμφιταλαντεύεται για το φύλο του. Το παιδί σου μάλλον σοκαρίστηκε και μπερδεύτηκε από την τηλεόραση, που δυστυχώς μας σερβίρει σαν καραμέλα το θέμα της ομοφυλοφιλίας σε ώρες μάλιστα οικογενειακής τηλεθέασης! Εμένα τα παιδιά μου βλέπουν Λόλα και στεναχωριέμαι πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται οικογενειακό σήριαλ…. Δεν υπήρχε κανένα θέμα υψηλότερων αξιών, στόχων, ενδιαφερόντων για να κάνουν σενάριο για οικογενειακό σήριαλ? Πέρσι είχαμε τη Μαρία την άσχημη, που μας την είχαν σερβίρει σαν το απόλυτο σήριαλ για παιδιά δημοτικού, όπου κάθε μέρα έβλεπαν την κραγμένη σχεδιαστή. Τι να πω….
Πάντως δεν είναι επαρκής λύση να μη βλέπουν τηλεόραση. Τα παιδιά μου πριν από λίγο καιρό σε βόλτα σε πάρκο μίας πιο «φιλελεύθερης» ευρωπαϊκής χώρας, μέρα μεσημέρι είδαν σχεδόν όλες τις σκηνές ομοφυλόφιλου ζεύγους ανδρών μπροστά στα μάτια τους. Περιπτύξεις, χάδια, φιλιά στο στόμα, κλπ, ξάπλα στο γρασίδι δίπλα σε πλήθος παιδιών, οικογενειών κλπ. Μάλιστα 2 από τα παιδιά μου είχαν τόσο εκπλαγεί που με ορθάνοιχτα μάτια έστησαν καραούλι σε απόσταση 10 μέτρων από το περιστατικό και έκαναν μπανιστήρι.
Προσωπικά πιστεύω σόφι, ότι στην εποχή λοιπόν που ζούμε από τα λίγα που μπορούμε να κάνουμε είναι οι μαμάδες να αποτελούν καλό θηλυκό πρότυπο για τα κορίτσια και οι μπαμπάδες αρσενικό πρότυπο για τα αγόρια και να μοιραζόμαστε κάποιες αντίστοιχες δραστηριότητες με τα παιδιά Πχ η μαμά στο κομμωτήριο με τα κορίτσια και ο μπαμπάς στο γήπεδο με τα αγόρια.
19-01-2009, 09:39 #38
Originally posted by nature
Πχ η μαμά στο κομμωτήριο με τα κορίτσια και ο μπαμπάς στο γήπεδο με τα αγόρια.
ααααα για αυτο ηθελε μια φορα ο μπαμπας μου να με παρει στο γηπεδο....
Δηλαδη εγω μια που πηγα και δεν ξαναπατησα λες να ειμαι γκει??
19-01-2009, 11:52 #39
Nature : Η απάντηση σου προς τον Κρίνο αφορά την άποψη μιας μερίδας της επιστημονικής κοινότητας για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ομοφυλοφιλία, το μήνυμα μου αφορούσε το ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ την ομοφυλοφιλία, η μη αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ρατσισμός κατά την γνώμη μου, επομένως η άποψη σου στο συγκεκριμένο θέμα παραμένει μετέωρη.
Για το τι είναι ομοφυλοφιλία, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου . Οι διαπιστώσεις περί μη ύπαρξης σεξουαλικών γονιδίων με βρίσκουν σύμφωνο, ωστόσο οι νεότερες έρευνες συγκλίνουν στην αποδοχή της θεωρίας πως ομοφυλόφιλος κανείς γεννιέται κι όχι γίνεται, είναι κατά βάση τυχαία ανακατανομή των ορμονών που προσδιορίζουν την \"αρσενική\" η \"θηλυκή\" δομή του εγκεφάλου κατά την 5η ή 6η εβδομάδα της κύησης . Για περισσότερα: http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/article542811.ece?token=null&offset=12 . Αν το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος είναι θέμα life style επιλογής, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε η ομοφυλοφιλία στα ζώα ;)
Σόφι : Νομίζω πως αντέδρασες σωστά στις ερωτήσεις του, πρέπει να δείχνετε πως απέναντι στο πρόβλημα που απασχολεί αυτή την στιγμή τον ψυχισμό του , είσαστε χαλαροί γιατί δεν είναι κάτι σημαντικό που δεν μπορεί να ξεπερασθεί. Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορείς να καθορίσεις ακόμη αυτό που πραγματικά συμβαίνει, όταν την μία εκλαμβάνει τα πράγματα έτσι κι από την άλλη αλλιώς. Το να θέλει να βλέπει τα πέη των άλλων αγοριών, μπορεί να συμβαίνει σαν θέμα σύγκρισης ενός μέλους του σώματος που δεν είναι εμφανές, και που το περιβάλλει ένα \"μυστήριο\" με βάση αυτά που ακούει από τους μεγάλους και μ\' αυτά που σερβίρει στα παιδιά η τηλεόραση. Κι εμείς στην ηλικία του γιού σου όταν είμασταν, και μάλιστα σε παλιότερες εποχές που η ανάπτυξη της σεξουαλικότητας συντελούνταν λόγω περιβάλλοντος σε μεγαλύτερη ηλικία , στα κρυφά δεν κάναμε άλλη δουλειά...Βλέπαμε ο ένας τι είχε ο άλλος και τα μετρούσαμε να δούμε ποιος έχει το μεγαλύτερο !! Πιστεύω, πως αυτό θα μπορούσε να στο επιβεβαιώσει κι ο άνδρας σου.
Όσο για το αν νοιώθει κάτι για τα κοριτσάκια, ας μην ξεχνάμε πως στην ηλικία του γιού σου η αντιπαλλότητα των φύλων είναι στο φόρτε της, ό,τι κι αν σας πει τώρα θα απέχει πολύ από την αλήθεια κι από αυτό που θα καθορίσει αύριο μαθαύριο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Δεν θέλω σώνει και καλά να σε καθησυχάσω. Επειδή όμως το παιδί με αφορμή το θέμα που προέκυψε , τη μια λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι, πιστεύω πως έχει μπερδέψει μέσα του τον ρόλο του, προσπαθεί να βρει απαντήσεις σε ένα ζήτημα που ακόμη κι εμείς οι μεγάλοι, δεν μπορούμε να δώσουμε. Θα βρει το δρόμο του. Απλά, χωρίς να δίνετε σημάδια ανησυχίας, να του δώσετε να καταλάβει πως θα είστε δίπλα του στις αναζητήσεις του...
19-01-2009, 12:05 #40
Originally posted by σοφι
και δεν εδειξα οτι κατι με σοκαρει η με στεναχωρει
αρα αυτα που λεγαμε παλιοτερα οτι θα σεβεσαι τις επιλογες πιθανον να μην ισχυουν....
Εσυ απο την αλλη πως κατεληξες οτι ολα ειναι της φαντασιας του και δεν ειναι τιποτα και θα του περασει???
Γνωμη μου ειναι οτι αν πιστευεις οτι δεν μπορεις να χειριστεις την κατασταση, να αρχισεις σταθερη επαφη με καποιον παιδοψυχολογο.
19-01-2009, 22:14 #41
Κάθε μάνα στενοχωριέται όταν βλέπει πως το παιδί της δείχνει να διαλέγει ενα δρόμο δύσκολο που -ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία- αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε είσπραξη ρατσισμού. Το πρόβλημα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αυτή καθ αυτή μα η αντιμετώπισή της απο την κοινωνία. Τι να κάνουμε, να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως ζούμε στην ιδανική κοινωνία??
σόφι, ναι, νομίζω πως ένας παιδοψυχολόγος θα σε βοηθήσει να χειριστείς σωστά την κατάσταση, αν και μέχρι τώρα εγώ απ ότι διαβάζω μια χαρά τη χειρίζεσαι.
Αλλά καλό θα ήταν να συ΄ζητήσεις με τον παιδοψυχολόγο τα νέα δεδομένα και τη δική σου στάση. Η γνώμη του είναι η πιο έγκυρη απο όλες.
20-01-2009, 12:29 #42
καλως υποψιαζεσαι, οντως δεν εχω.
Αλλα και να ειχα δεν θα αλλαζε κατι.
Επι του προκειμενου,
εξακολουθω να πιστευω οτι πρεπει να αποκτησετε κατα πρωτον εσεις μονιμη επαφη με παιδοψυχολογο για να μπορεσετε να παρετε συγκεκριμενες κατευθυνσεις σε ολα αυτα που γραφεις.
Εαν κρινετε ολοι μαζι σκοπιμο οτι θα πρεπει και ο γιος σας να συμμετεχει στις συνεδριες, πατε και ολοι μαζι η και μονος του.
Πιστευω οτι αδικως ανησυχεις και τρωγεσαι, αρκει να κοιταξεις το θεμα με μεθοδο και χωρις ασκοπους πανικους.
20-01-2009, 14:48 #43
Και γω συμφωνώ πως θα καλύτερο θα ήταν να επισκεφθείτε μόνοι σας τον παιδοψυχολόγο για να συζητήσετε όλα αυτά που σας εξομολογήθηκε ο γιός σας. Ο μικρός ίσως θα πρέπει να τον επισκεφθεί μόνο αν δείχνει ότι βασανίζεται πραγματικά απο τις ομοφυλοφιλικές του σκέψεις.
Κατά δεύτερο λόγο προσωπικά πιστεύω (χωρίς να είμαι ειδικός) ότι είναι πολύ μικρός για εκδήλωση τέτοιας προτίμησης, οπότε ίσως είναι καλύτερα να μην δίνετε μεγάλη βαρ\'υτητα σ αυτά που λέει ο μικρός. Τα παιδιά αλλάζουν απο χρόνο σε χρόνο, υπομονή!
20-01-2009, 14:53 #44
Sofi, καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος που σου δημιούργησε αυτή η κατάσταση. Εγώ στη θέση σου δεν θα πήγαινα ακόμη το ίδιο το παιδί στον παιδοψυχολόγο. Θα έκανα αυτό που έκανες, θα πήγαινα με τον άντρα μου. Να το ψάξεις λίγο ακόμα με τους ειδικούς να βγάλεις άκρη. Μάθε λίγα παραπάνω πράγματα για τις φοβίες, τις έμμονες ιδέες, ακόμα και τις ιδεοληψίες. Σε ποιά ηλικία εμφανίζονται. Ίσως να ρωτούσατε και έναν ψυχίατρο και ίσως αυτά που θα σας πει να σε καθησυχάσουν. Σε τι ψυχολόγο πήγατε? Έχω διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα αρκεί το πτυχίο του Πανεπιστημίου για να ανοίξει ένας ψυχολόγος γραφείο, χωρίς να έχει ούτε μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ψυχολογίας, ούτε κλινική εμπειρία. Φρόντισε να το ψάξεις να πάτε σε κάποιον έμπειρο και εξειδικευμένο για να πάρεις σωστές απαντήσεις.
Ανέφερες κάτι για άλλες φοβίες που είχε ο γιος σου στο παρελθόν και τις ξέχασε. Τι ακριβώς ήταν αυτές?
Με την εμπειρία πάντως που έχω σαν πολύτεκνη μητέρα (εκτός από τα παιδιά μου έχω γνωρίσει όπως είναι φυσικό και όλους τους συμμαθητές από ολες τις τάξεις και τις ηλικίες) δεν έχω δει ποτέ να έχει συνέχεια μία παράξενη συμπεριφορά της ηλικίας των 8 ετών.
Ηρέμησε για να μην μεταδώσεις τον πανικό σου και ....καλό ξεμπέρδεμα με τους ειδικούς.
21-01-2009, 00:45 #45
Μην σε πιάνει πανικός...άλλωστε δεν πετυχαίνεις κάτι με το να στεναχωριέσαι...Με τόσα που βλέπουν και ακούν τα παιδιά σήμερα λογικό είναι να μπερδεύονται!
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πας μαζί με τον άντρα σου σε κάποιον παιδοψυχολόγο. Το αν θα χρειαστεί να τον δει και το παιδί σου, θα το κρίνει ο ίδιος ο ειδικός (αν μη τι άλλο ξέρει καλύτερα απ\' τον καθένα μας).
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια