Results 16 to 21 of 21
Thread: Εφηβεία και φοβια
-
12-08-2019, 08:50 #16
'Αρα μάλλον δεν είσαι απόλυτα εκεί στις συζητήσεις. Αν θεωρείς ότι έχεις πραγματικά προσπαθήσει να διώχνεις τις σκέψεις εκείνη την ώρα και δεν τα καταφέρνεις, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δεις ψυχολόγο. Στο είχαν γράψει και σε προηγούμενα μηνύματα κάποιοι. Όχι όμως να πας μια φορά ή δύο και να περιμένεις θαύματα, να πας όσο συχνά και για όσο χρειαστεί.
- 12-08-2019, 21:05 #17
Πιστεύω πως ναι πρέπει να αρχίσω..έχω πάει μια φορά στην αρχή αλλά ήμουν πολύ τρομαγμένος..η δικιά μου γνώμη που μπορεί να είναι και βλακείες είναι ότι περνάω από την εφηβεία στην ενηλικίωση και με έχει τρομάξει και με έχει στρεσαρει τόσο αυτο..βλέπω τα πάντα διαφορετικα από πριν σκέφτομαι λίγο πιο ώριμα..αλλά επίσης πάρα πολύ άγχος για το οτιδήποτε.. έλλειψη συγκέντρωσης..φιλοσοφιες και υπεραναλυση αρκετές φορές μέσα στην ημέρα..όλοι τα έχουμε αυτά απλά εμένα με έχουν ταράξει τα υπαρξιακά..επίσης για την υγεία μου σκέφτομαι..έχω δει μια βελτίωση αρκετή απο την αρχή που ήταν μαρτιο-απριλιο..πλέον μπορώ να χαλαρώσω και λίγο απλά το μυαλό μου το νιώθω και λίγο θολό..το μόνο που με ξεχνάει είναι λίγο η αδρεναλίνη πχ να παω μια βόλτα με το αμάξι-μηχανακι και να πηγαινω προπόνηση..αλλά η μια μόνο σκέψη που είναι κάργα κατάθλιψη είναι "αφού πχ θα βγω το βράδυ τι σημασία έχει να περάσω τις επόμενες 2-3 ώρες εφόσον δεν θα τις θυμάμαι" κάτι τέτοιες χαζές σκεψεις.. το ξέρω ότι μπορώ να βγω δυνατός από όλο αυτό..φοβάμαι μην με πάρει η κάτω βόλτα όμως έχω αμφιβολίες
13-08-2019, 02:45 #18
Έχω λίγο καλυτερεύσει αλλά μέσα στο μυαλό μου κάνω συνέχεια κακές και αρνητικές σκέψεις τυπου: γιατί είμαι εγώ εδώ,η τι είμαι κάτι τέτοια..είναι πραγματικά δύσκολα αλλά την παλεύω..νευριαζω με τον εαυτό μου πάρα πολλές φορές..Επειδή άλλοι έχουν κάποια πραγματικά και σοβαρά προβλήματα και εγώ που τα έχω όλα κάθομαι και σκέφτομαι τέτοια
14-08-2019, 02:43 #19george1520GuestΤο κακό ειναι οτι τα σχολεία δεν προετοιμάζουν αρκετά τα παιδιά έτσι ωστε να είναι έτοιμα για να βγουν στην κοινωνία. Κι όλο αυτό είναι ενα άγχος απο μόνο του. Ναι τα γεμίζουν με γνώσεις αλλα δεν τα ετοιμάζουν έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα, σε μια δουλειά κτλ.
Προσπάθησε να χαρείς την ζωη που ζεις. Ξέρεις πόσοι απο εμάς θα θέλαμε να ήμασταν στην ηλικία σου; Δεν χρειάζεται να αναλύεις την ζωή τόσο πολύ. Χαμογέλασε και δες πόσα μπορείς να κάνεις.. Βγες με τους φίλους σου, χαλάρωσε μαζί τους. Οσο αναλύουμε κατι τοσο πιο περίπλοκο γίνεται. Βρες πράγματα να κανεις για να γεμίζεις την μερα σου και να απασχολεις το μυαλό σου.
14-08-2019, 03:57 #20
Πολύ σωστό αυτό που είπατε.. επίσης είναι φυσιολογικό που κάποιες φορές το μυαλό μου το νιώθω θολό; Πχ μνημη, συγκέντρωση όχι τόσο καλή; Προσπαθώ αρκετά με το που έρθουν οι σκέψεις να τις διώχνω και να σκεφτώ αμέσως κάτι άλλο
16-08-2019, 06:40 #21
Πραγματικά ευχαριστώ για όλα τις απαντήσεις κλπ..χιλιάδες σκέψεις το λεπτό κάνω.. η μοναδική σκέψη που κάνω συνέχεια είναι ότι (mindfuck δεν μπορώ να την εξηγήσω καλά) αφού το τώρα που είμαι πχ σε ένα μπαράκι το βράδυ θα περάσει και θα ξυπνήσω να πάω προπονηση τι νόημα έχει να το περάσω; Αλλά αν πάθω κάτι μέσα σε αυτό..αυτό με έχει επηρεάσει παντου σε ότι κάνω..στην αναπνοή πχ αφού θα κάνω 10-14 το λεπτό τι νόημα έχει..δεν μπορώ να το εξηγήσω κανονικά.. γιατί είναι πολύ μεγάλη βλακεία..επίσης παρατηρώ τον εαυτό μου και λέω ήταν κάποτε άλλος στην θέση μου ακριβως είναι της ηλικίας; Αλλά ψάχνω στο γκουκλ και δεν βγάζει πουθενά ιδια πράγματα και σκέφτομαι μήπως έχω κάτι το εξωπραγματικό