Results 1 to 15 of 18
Thread: Ιδιωτικα κολλεγια ψυχολογιας
-
10-01-2009, 13:36 #1
Ιδιωτικα κολλεγια ψυχολογιας
Χαιρεται!
Ενδιαφερομαι να σπουδασω ψυχολογια σε ιδιωτικο κολλεγιο και θα ηθελα την γνωμη οσων σπουδαζουν σε ενα απο αυτα.
Θα ηθελα να ξερω τα θετικα και τα αρνητικα τους στοιχεια για να μπορεσω,σε συνδυασμο με το οικονομικο,να καταληξω σε καποιο.
Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στην Ψυχολογία: Ευκαιρία ή Παγίδα;
Ευχαριστω
ΝικολαςLast edited by Aeon; 11-07-2019 at 11:43.
- 10-01-2009, 17:40 #2
δυστυχως εγω ειμαι σε δημόσιο...
απο τα ιδιωτικά γνωρίζω μονο για το deree...αλλα χωρις να κοβω και το κεφάλι μου -νομιζω οτι τα πρωτα 2 ή 1 χρονια κανουν γενικα μαθήματα (π.χ. μουσική κλπ) ...
δυστυχώς μονο αυτό απο ιδιωτικά. αν χρειαστεις κατι απο δημόσιο...ρώτα :-)
καλή επιτυχία!
10-01-2009, 18:34 #3
Για προπτυχιακο απο οτι ξερω εχουν τα περισσοτερα κολλεγια 3 χρονια πανω στην ψυχολογια.Συγκεκριμενα το deree το new york college το ελληνοβρετανικο το indianapolis ξερω οτι εχουν.Προσωπικα ειχα ρωτησει για μεταπτυχιακο πανω στηn ψυχολογια μια και προερχομαι απο αλλο κλαδο σπουδων.Τα αμερικανικα κολλεγια απο οσο γνωριζω η πληρωμη παει με το μαθημα εχουν τα λεγομενα credits παντως υπολογιζε γυρω στα 600-700 ευρω το μαθημα.Μπορεις να παρεις τηλεφωνο και να ρωτησεις.Το μεταπτυχιακο θυμαμαι για 2 χρονια πηγαινε γυρς στα 13 με 15000 ευρω.
22-01-2009, 08:45 #4
mhn phgainete se idiwtika kollegia!
22-01-2009, 21:29 #5
rose θες να μας πεις και γιατι ή ειναι μυστικο?
22-01-2009, 22:28 #6
Εγώ εχω εναν στενό φίλο που σπουδάζει στο ACB<-- ψυχολογία και είναι δέυτερο έτος.
Εγώ προσωπικά με την δουλειά που βλέπω να γίνεται δεν θα πήγαινα ποτέ, ούτε θα το πρότεινα σε κάποιον (Ούτε θα προσλάμβανα κάποιον με πτυχίο \"κολλεγίου\"). Πολύ μαγκιά κλανιά (Είμαστε οι καλύτεροι και χρησιμοποιούμε φοβερά μοντέλα διδασκαλίας εκ αγγλίας που είναι πολυ μπροστά), τα βιβλία ελλεινά κλπ κλπ.
Έχω αποψη οχι γιατι μου τα λέει ο φίλος μου, αλλα γιατι συνηθίζω να του κάνω διάφορες εργασίες και να τον βοηθάω στις εξεταστικές. Είναι πολύ ευκολο αποτι φαίνεται να πάρεις πτυχίο αλλα οι μόνες γνώσεις που θα έχεις θα είναι επιφανειακές χωρις καμία ουσία.
Και πιστέυω πως σε Ο Λ Α τα ιδιωτικά κολλέγια είναι έτσι.
flame: Γιατί να θέλει καποιος να σπουδάσει ψυχολογία?
23-01-2009, 00:04 #7
Σε ευχαριστω lua για τις αποψεις σου,προσπαθω να συλλεξω οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες γινεται. Δεν μπορεσα να βρω το ΑCB ξερεις μηπως ποιανου ομηλου ειναι?
23-01-2009, 00:20 #8
ψψττ ειναι BCA απλα το πα ανάποδα για τον χαβαλέ.
εστω αν θές να πας σε ιδιωτικό, μην πας στην ελλάδα, φυγε έξω.
cheers!
23-01-2009, 01:36 #9
Θα συμφωνήσω στο \'φύγε έξω\' εάν έχεις τη δυνατότητα. Όχι επειδή ο φίλος του lua ζητά να του κάνει τις εργασίες κάποιος άλλος. Διότι ο συγκεκριμένος τον εαυτό του απαξιώνει και όχι απαραιτήτως το χώρο ή το πρόγραμμα που σπουδάζει. Εξάλλου είναι ένας και μόλις στο 2ο έτος. Η μακροπρόθεσμη πορεία των αποφοίτων του εν λόγω προγράμματος θα ήταν πιο διαφωτιστική. Άσε που τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σχεδόν παντού, το κατά πόσον βέβαια είναι κανόνας ή εξαίρεση κάνει και τη διαφορά.
Πάντως τα πτυχία που παρέχονται στην Ελλάδα σε συνεργασία με βρετανικά πανεπιστήμια, δεν αναγνωρίζονται αυτομάτως από το BPS της Βρετανίας. Ακόμα κι αν στη Βρετανία το ίδιο ακριβώς πτυχίο είναι αυτομάτως αναγνωρισμένο. Πράγμα που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείς συμπληρωματικές σπουδές στη Βρετανία.
Κατά δεύτερον, τα περισσότερα πτυχία που προσφέρονται στην Ελλάδα, δεν είναι αναγνωρισμένα ούτε στην ίδια τη Βρετανία ως βασικά πτυχία ολοκληρωμένων σπουδών στην Ψυχολογία. Να διευκρινίσω ότι η \'αναγνώριση\' σημαίνει απλά ότι έχεις ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο εγκεκριμένων σπουδών και έχεις δικαίωμα εγγραφής στο BPS, καθώς και δικαίωμα συνέχισης των σπουδών σε αντίστοιχα εγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, ή πρόσβαση σε εργασιακούς χώρους. Επαγγελματίας ψυχολόγος έτσι κι αλλιώς δεν γίνεσαι με οποιοδήποτε ΒΑ ή ΒSc μόνο.
Εκτός βέβαια από το φαεινό ελληνικό σύστημα που σου χορηγεί άδεια στα 4 έτη βασικών σπουδών. Καλύτερα να μην σχολιάσω αφού δεν είναι αυτό το θέμα.
Αν πάντως επιμένεις να σπουδάσεις στην Ελλάδα σε ιδιωτικό με προοπτική να γίνεις ψυχολόγος, θα σου πω ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν θα πρότεινα ανεπιφύλακτα ούτε ένα. Για πολλούς λόγους διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση (περιεχόμενο, διδάσκοντες, υποδομή, διοίκηση σχολής, δυνατότητες αναγνώρισης κλπ) αλλά το συμπέρασμα είναι ίδιο. Αν όμως ζητάς γενικώς να σπουδάσεις και βλέπουμε, υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που σου προσφέρουν αν μη τι άλλο τις βασικές προϋποθέσεις για μια αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου.
Αυτές είναι οι προοπτικές και η τρέχουσα πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα οι επιλογές σου καλό είναι να καθορίζονται από ρεαλιστική αξιολόγηση ατομικών παραγόντων, που μόνο εσύ ξέρεις.
23-01-2009, 01:54 #10
Originally posted by marina38
Θα συμφωνήσω στο \'φύγε έξω\' εάν έχεις τη δυνατότητα. Όχι επειδή ο φίλος του lua ζητά να του κάνει τις εργασίες κάποιος άλλος. Διότι ο συγκεκριμένος τον εαυτό του απαξιώνει και όχι απαραιτήτως το χώρο ή το πρόγραμμα που σπουδάζει. Εξάλλου είναι ένας και μόλις στο 2ο έτος. Η μακροπρόθεσμη πορεία των αποφοίτων του εν λόγω προγράμματος θα ήταν πιο διαφωτιστική. Άσε που τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σχεδόν παντού, το κατά πόσον βέβαια είναι κανόνας ή εξαίρεση κάνει και τη διαφορά.
23-01-2009, 14:57 #11
χαβαλε χαβαλε lua αλλα εγω εψαχνα ποση ωρα στο google για να βρω το ΑCB ,και αναρωτιομουνα κιολας πως και μου ειχε ξεφυγει το συγκεκριμενο κολεγιο!! χαχαχαχαχα
marina38 μιλησες για \"ελαχιστες εξαιρεσεις\" ,εχεις κατι υποψην σου? Μπορεις να μου προτεινεις κατι?
23-01-2009, 15:28 #12
Υποθέτω είσαι στην Αθήνα....
πάντως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αυτόLast edited by Aeon; 11-07-2019 at 11:43.
23-01-2009, 16:06 #13
ναι το ειχα βρει, αλλα ειναι μονο για Θεσσαλλονικη. Φοιτεις εκει TC? Ειναι καλο?
24-01-2009, 14:32 #14
Το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου είναι σημαντικό.
Μην το αγνοήσεις.
Εκτός και αν θέλεις αυτές τις σπουδές για την γενικότερη κουλτούρα σου.
Αλλά είναι ίσως κρίμα να πληρώσεις να κουραστείς , να μπεις σε έναν κόπο τέλος πάντων και να ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα σου αποδώσει τίποτα σε δυνατότητα επαγγελματική ακόμα και αν προς το παρόν δεν σε ενδιαφέρει. Η ζωή είναι μεγάλη, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.
Μάθε τέχνη και αστηνα που έλεγαν και οι παλιοί.
24-01-2009, 14:36 #15
Originally posted by nikkolas
Φοιτεις εκει TC?
εχει αποφοιτησει απο καιρο....
:P
Παρενέργεια ?
19-05-2025, 16:46 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή