Results 1 to 15 of 40
-
06-01-2009, 00:54 #1
Καταδικάστε την Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα
Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα να βαφτίζεται "άμυνα" η εισβολή ενός πάνοπλου στρατού, με τις ευλογίες του πιθηκόμορφου πανίβλακα Homo Neadertalensis G.W.Bush , σε έναν τόπο που δεν έχει ούτε στρατό ούτε και όπλα για να αμυνθεί. Στατιστικά στοιχεία :
- Ισραήλ 620.000 στρατιώτες - Χαμάς 15.000 ένοπλοι μη εκπαιδευμένοι
- Ισραήλ 1500 άρματα - Χαμάς 0
Δεν μιλάμε βέβαια για την αεροπορία και το ναυτικό όπου η υπεροπλία του Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει μηδενικό οπλοστάσιο από την αντίπαλη πλευρά.
Οι "έξυπνες βόμβες" ως συνήθως, είναι τόσο ηλίθιες που χάνουν και πάλι τον δρόμο τους "όλως τυχαίως" και αντί να πέσουν σε στρατιωτικούς στόχους, πέφτουν σε νοσοκομεία, τζαμιά, δημόσια κτίρια, στην αγορά, όπου τέλος πάντων θα χυθεί αίμα αθώων και κυρίως αίμα παιδιών !!! Δεν πρόκειται επομένως για άμυνα, πρόκειται για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ενός άοπλου απροστάτευτου λαού και κανείς δεν κάνει τίποτε , γιατί ένα κωλολόμπι στις ΗΠΑ κρατά τις τύχες του πλανήτη στα χέρια του !!!!!
Δεν έχει ουσιαστική σημασία, παρά συμβολική τέτοια - για να μην μας περνάν για ηλίθιους - να καταδικάσουμε, έστω και μέσα από αυτό το φόρουμ ή όπου η φωνή μας ακούγεται δημόσια , την εγκληματική αιματοβαμμένη εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας .
- 06-01-2009, 09:47 #2
Σιγουρα ειναι καταδικαστεα ΚΑΘΕ μορφη πολεμου,βιας κ καταπατησης ανθρωπινων δικαιωματων.
07-01-2009, 03:28 #3
την καταδικαζουμε!
νομιζεις πως αρκει?
07-01-2009, 11:15 #4
Originally posted by Remedy
την καταδικαζουμε!
νομιζεις πως αρκει?
Αλλά καλή μου Remedy, δυστυχώς όπως βλέπεις κι εσύ όλοι οι φίλοι μας μέλη αυτού του φόρουμ, μάλλον δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες, μετά από δύο μέρες ζωής αυτού του τόπικ, μόνο εσύ κι η mariafound δώσατε μισό λεπτό απ\' το χρόνο σας για να καταθέσετε μια απλή λέξη : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ...
Είμαι βαθιά απογοητευμένος, γιατί πίστευα πως πέρα απ\' τον προσωπικό ανήφορο που τραβάει ο καθένας μας, η συμμετοχή των μελών αυτού του φόρουμ που υποτίθεται είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινή γνώμη και είναι μείζονος σημασίας θα ήταν μαζική, το όλο θέμα αποδεικνύει πως δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μας, αν μας παράτησε η γκόμενα ή ο γκόμενος, αν τα φάρμακα που παίρνουμε έχουν παρενέργειες, απ\' ότι φαίνεται ο πόνος του απατημένου γείτονα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την εικόνα του αιμόφυρτου μικρού παλαιστίνιου και τις κραυγές οδύνης της μητέρας..Εφ\' όσον είναι έτσι , σε τελική ανάλυση ο κόσμος έτσι όπως είναι, είναι αυτός που μας αξίζει....
Ας γράψει ο καθένας ό,τι θέλει, εγώ δεν πρόκειται να επανέλθω...
07-01-2009, 12:20 #5
sabb, βεβαίως καταδικάζω και εγώ όπως πιστεύω και οι περισσότεροι Ελληνες.
Σωστά τα παραπάνω λόγια σου. Όσον αφορά εμένα πάντως είμαι πολύ απογοητευμένη από τη στάση των \"δυνατών\" χωρών. Βλέπω ότι \"το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους\". Θεωρητικά δεν πρέπει το γεγονός ότι ξέρουμε για το στημένο κόλπο να μας κάνει να είμαστε φυτά, καθένας στην καθημερινότητά του, αν πεθάνει η ελπίδα, πεθάναμε και εμείς. Θέλει όμως πολύ αισιοδοξία για να ελπίζει κανείς, όταν ξέρει για το στημένο παιχνίδι.
Οι αμερικάνοι αν ήθελαν θα μπορούσαν να είχαν λύσει το θέμα σε 2 μέρες. Δεν θέλουν όμως.
Η τελευταία μου ελπίδα είναι οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το κόσμο. Αλλά ακόμα και γι\'αυτό αμφιβάλω για τον αμερικανικό λαό γιατί δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχει. Απ\'ό,τι ξέρω η πληροφόρησή τους περνάει από πολλά \"φίλτρα\". Μία ενέργεια που θα ήταν χρήσιμη θα ήταν να ενημερώνουμε τους μέσους αμερικάνους για τις ειδήσεις που γνωρίζουμε, ο καθένας όπως σκεφτεί.
07-01-2009, 12:50 #6
Originally posted by nature
sabb, βεβαίως καταδικάζω και εγώ όπως πιστεύω και οι περισσότεροι Ελληνες.
Σωστά τα παραπάνω λόγια σου. Όσον αφορά εμένα πάντως είμαι πολύ απογοητευμένη από τη στάση των \"δυνατών\" χωρών. Βλέπω ότι \"το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους\". Θεωρητικά δεν πρέπει το γεγονός ότι ξέρουμε για το στημένο κόλπο να μας κάνει να είμαστε φυτά, καθένας στην καθημερινότητά του, αν πεθάνει η ελπίδα, πεθάναμε και εμείς. Θέλει όμως πολύ αισιοδοξία για να ελπίζει κανείς, όταν ξέρει για το στημένο παιχνίδι.
Οι αμερικάνοι αν ήθελαν θα μπορούσαν να είχαν λύσει το θέμα σε 2 μέρες. Δεν θέλουν όμως.
Η τελευταία μου ελπίδα είναι οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το κόσμο. Αλλά ακόμα και γι\'αυτό αμφιβάλω για τον αμερικανικό λαό γιατί δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχει. Απ\'ό,τι ξέρω η πληροφόρησή τους περνάει από πολλά \"φίλτρα\". Μία ενέργεια που θα ήταν χρήσιμη θα ήταν να ενημερώνουμε τους μέσους αμερικάνους για τις ειδήσεις που γνωρίζουμε, ο καθένας όπως σκεφτεί.
..Ή μήπως δεν θέλουμε ??
07-01-2009, 13:44 #7
Originally posted by sabb
, μια μικρούλα λέξη με τόση όμως μεγάλη βαρύτητα δεν έχουμε τον χρόνο να την καταθέσουμε ?
..Ή μήπως δεν θέλουμε ??
αν η λεξουλα μπορουσε να μειωσει τους θανατους θα εγραφα επι τοπου βιβλιο....
Δυστυχως και τωρα που γραφω πεθαινει κοσμος....
07-01-2009, 13:47 #8
Καταρχην αυτο που λες περι ανοησιων, περι νυχιου που ποναει κ γενικα υιοθετώντας ενα ύφος απαξιωσης μπροστα στα διαφορα προβληματα που γραφει ο καθενας εδω υποτιμας κ τον χρονο που διαθετεις συμμετεχοντας και εσυ στο φορουμ αυτο.
Κατα δεύτερον επειδή θυμαμαι πώς οταν ειχες πρωτομπει μετά απο λιγο καιρο ειχες ποσταρει ενα μηνυμα \"διαμαρτυριας\" για την αντιμετωπιση των αποψεων σου, αναρωτιεμαι ποσο σε ενοχλει το να μη συμφωνουν μαζι σου ή το να μην βλεπουν με τον ιδιο τροπο μ εσενα οι πολλοι.
Προσωπικα θα ημουν πολύ πιο επιφυλακτικη στο να πώ ποιοι κ ποσοι απο δω μεσα εχουν ευαισθησιες κ πώς τις εκφραζουν. Με το να γράψω εδω την αποψη μου για το αν καταδικάζω κ ποσο ενα πολιτικο ζήτημα πραγματικα πιστεύω πώς δεν προκειται να επηρεασει ουτε στο ελαχιστο τις εξελιξεις.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-01-2009, 13:50 #9
Sabb διαφωνώ και με το κάθομαι στον καναπέ αλλά διαφωνώ και με το να γράψω εδώ πόσο καταδικαστέα είναι όλα συμβαίνουν.
Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς θα γίνει με το να το κάνω?
07-01-2009, 14:01 #10
Η παλαιστινη υπαρχει εκει περα απο την Παλαια Διαθηκη. Αυτο ειναι το θεμα. Και το δευτερο θεμα ειναι οτι οι Εβραιοι εχουν γνωρισει το διωγμο και τη γενοκτονια. Και δε δισταζουν να κανουν ακριβως το ιδιο, απο το οποιο τοσο πολυ εχουν υποφερει, σε ενα λαο ο οποιος ηταν πριν απο αυτους εκει και τον εκτοπισαν. Ειναι η φυση των Εβραιων τετοια, δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. Εδω ειχαν ειδοποιησει τους Εβραιουσ στη Θεσσαλονικη 5 μηνες πριν να φυγουν να σωθουν, αλλα δεν αφηναν με τιποτα τα μαγαζια και τις περιουσιες τους. Ας μην προσπαθησει κανεις να βγαλει ακρη, δεν υπαρχει.
07-01-2009, 14:30 #11
Νομίζω πως όλοι μας καταδικάζουμε τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες, μαζί κι εγώ.
Το θέμα είναι αν μπορούμε να κάνουμε και κάτι ουσιαστικότερο.
Μπορούμε?
(δε ρωτώ ρητορικά αλλά πραγματικά)
07-01-2009, 14:42 #12
Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ!
07-01-2009, 16:02 #13
Carrie : Δεν είναι θέμα το ποιος είναι αυτός που σκοτώνει , το ποιοι είναι οι Εβραίοι και τι κάνουν. Ο Richard Falc , ο διορισμένος από τον ΟΗΕ παρατηρητής, αμερικανοεβραίος στην καταγωγή , εισηγήθηκε (προς τιμή του) να καταδικαστεί με ψήφισμα το Ισραήλ γιατί παραβίασε ΠΡΩΤΟ την εκεχειρία ..Απολύθηκε παρ\'αυτα και προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ να καταδείξει πως η εισβολή είναι παράνομη κι έξω από κάθε λογική με βάση το πανανθρώπινο δίκαιο - γραπτό ή άγραφο .Αν η πατρίδα μου ήταν υπεύθυνη για μια οποιαδήποτε γενοκτονία, εγώ θα ήμουν απ\' την άλλη πλευρά, να είσαι σίγουρη γι\' αυτό.
Krino : Αν ήταν να σταματήσω το θάνατο του δικού μου παιδιού εγώ θάγραφα όχι βιβλιίο, την εγκυκλοπαίδεια της Brittanica θάγραφα. Και πίστεψε με, όσο μακρυά κι αν είναι το παιδί του άλλου , δεν παύει να είναι και δικό μου παιδί...Κι αν κάνω επιλογή ζωής το να είμαι βουβός , αύριο μεθαύριο θα με βομβαρδίσουν μεσ\'το ίδιο μου το σπίτι... Αν είναι απαξίωση της δύναμης μου η δημόσια φωνή μου, να το βουλώσω από τώρα. Θα ουρλιάζω μέσα στο σπίτι μου - στο κάτω κάτω το ίδιο μου κάνει..
Sofia : Έχω σπαταλήσει ώρες και ώρες με γνώμονα του να βοηθήσω κάποιον συνάνθρωπο μου να ξεπεράσει τα όποια του προβλήματα..Το αν το έχω καταφέρει ή όχι, δεν μπορώ να το ξέρω, πολύ θάθελα έστω και στο ελάχιστο να έχω συνεισφέρει. Δεν απαξιώνω κανενός τα προβλήματα ειδ\' άλλως δεν θα συμμετείχα σ\' αυτό το φόρουμ. Δεν μπορώ όμως με τίποτε να εξισώσω τα προβλήματα του προσωπικού μικρόσκοσμου του καθένα με προβλήματα που αν τα αντιμετωπίσουμε με απάθεια, αύριο θα είναι και στη δική μας πόρτα.
Μια μικρή κωλολέξη ζήτησα, αλλά απ\' ό,τι καταλαβαίνω \"δεν γαμείς ψηλά καπέλα\" που λέει κι η παροιμία. Όποιος θέλει την βγάζει μέσα απ\' την ψυχή του κι άλλος μπορεί να πει \"δεν μας παρατάς ρε σαμπ, το δικό μου τον Γολγοθά θα τον ανέβεις εσύ ? \" ..
Κατανοητό, αλλά βλακώδες , δεν βρίσκετε ? Ο Γολγοθάς ενός λαού να εξισώνεται με τα ψυχικά προβλήματα του καθένα ??
07-01-2009, 16:23 #14
δεν διαφωνω....
απο εδω που ειμαι σκεφτομαι και φωναχτα και σιωπηρα.
Ξερεις σκεφτομαι παραλληλα, οτι συμβαινουν πραγματα λιγα μετρα παρακατω και δεν μπορω να τα σταματησω, ποσο μαλλον αυτα της Γαζας....
Δεν ειναι του χαρακτηρα μου να λεω κατι απλα για να νιωσω καλυτερα, αλλα του αποτελεσματος.
07-01-2009, 16:35 #15
Ξέρεις sabb εγω πιστεύω πώς οι μαζικες κινητοποιησεις μπορουν να φερουν αποτελεσμα, αλλα οχι πάντα. Αυτο το θεωρω δεδομενο. Οχι πολλα χρονια πριν ειχαν γινει κινητοποιησεις απο πολλους Ελληνες για το θεμα της Σερβιας κ την υπεράσπιση της. Δεν ημουν στην Ελλαδα ομως παρακολουθουσα τις εξελιξεις απο το εξωτερικο κ γινοντουσαν συχνες αναφορες.
Αν θυμασαι επισης η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη ήταν διαφορετικη απο αυτη που οι Ελληνες πολιτες ζητουσαν (με επιχειρημα την μη απομονωση μας απο την ΕΕ κ τα δικα μας συμφεροντα).
Ειλικρινα πιστεύω πώς οσο κ να φωναξω οσο κ να διαμαρτυρηθω για την σφαγη στη Γαζα δεν προκειται να ακουσει κανεις. Κ δεν προκειται να γινει κατι. Θα θελα πολυ να κανω λάθος.
Τελος να σου πώ οτι δεν βλέπω να εξισωσε κανεις τα δικα του προβληματα με τον Γολγοθα ενος λαου.Εκτος αν θεωρεις πώς αυτο γινεται μεσω της σιωπής.... Νομιζω ομως πώς εσυ συνεκρινες τα δυο θεματα αυτα...Το προσωπικο/ατομικο προβλημα με ενα ιστορικο/πολιτικο θεμα
....Εγω δεν μπορω να το κάνω.....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Κάθε Μάη τα ίδια ....
13-06-2025, 16:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή